Şu saat oldu, ama sinirden uyuyamıyorum.

Tek başına çok dert edilecek bir sorun gibi görünmüyor ama tabi eski yaşanmışlıklar birleştiği zaman bazen ufacık bir olay bile çok büyük etkilere sebep olabiliyor. Bu gibi olaylar sizin yaşanmışlıklarınızın üzerine tuz biber oluyor anlaşılan.
Ancak, çok sık gelmiyorsa bence altan alınabilir bir durum. sonuçta bir gün önceden söylemiş. Lakin, bu ziyaretler sık oluyorsa tabi ki de en az 2 gün önceden haber vermesi istenebilir.
Eskilerin alışkanlıkları hemen değiştirilemiyor, biraz çabalarsanız düzelir. Tabi ortalığı kırıp dökmeden yaparsanız hem siz hem aileniz kazanır. Burada yazılan bazı yorumların gazına gelip sürekli gider yaparsanız huzurunuz bozulur ve kazanmış gibi görünseniz de kaybedersiniz. Çünkü huzurunuz bozulur.
Eşinizin annesi ile tartışma ve sürtüşmelerinizi en aza indirmenizi ve daha az görüşmenizi tavsiye ederim. sonuçta o kadın onun annesi ve her ne kadar siz haklı görünseniz de bir süre sonra her erkek gibi eşiniz de annesini savunmaya geçecektir.

Kendimi tebrik ediyorum, bu kadar sayfayı okuyarak geldim.
Şimdi konuda haklı olduğunuz noktalar çok ve fakat son anda çevirip mesaj atmanız olmamış maalesef, artık ağzınızdan çıkmış bir kere; birkaç saat sıkılır atlatırdınız, sonrasında bir daha aynı duruma düşmemek için daha dikkatli davranırdınız.

Madde madde yorumlamak istiyorum:

1)Çat kapı misafirliği doğru bulmuyorum, asla yapmadım, bana yapılmasından da hoşlanmam; çoğu kez anneme geçmeden önce bile "Müsait misin?" diye ararım (Bence, anne-kız misafirliği de olmaz gerçi).

2)Kv ile kişinin kendi annesinin bir tutulması gerekliliğini bu tip konularda saçma buluyorum; kimse, annem kadar beni düşünüp hatalarımı örtücü davranamaz. En iyi kvnin bile, bir gün aramız bozulduğunda/oğluyla bir olay yaşadığımızda ardımdan abuk subuk konuşmayacağı garantisi yok. Bu yüzden eşit davranmak adı altında aynı samimiyeti göstermek zorunda değilim, sadece elimden geldiğince adil davranırım o kadar.
Kendi kvm ile aram şahanedir, kızım der daha bir şey demez kendisi ve ben de çok severim onu ama annem yerine asla koyamam-tamamen annemdeki rahatlığı yanında yaşayamam. Konu sahibi de yaşayamayabilir, gayet doğal.

3)Bir gün önceden aramış kadın; ama bu aranma, "Geliyorum" haberi için, "Müsait misiniz yavum?" sorusu için değil. Plan hazır, haberin olsun, kendini ayarla emrivakisi bu ve konu sahibi -boş bulunmuş- "Gelin" demiş. Böyle bir cümle direkt kurulduğunda, insanın üzerinde zorundalık ve uyum sağlama hissi oluşabiliyor ve bence gayet de nezaketsiz bir davranış. Yaşlı diye insanların düşüncesiz olması gerekmiyor, yaşlılık ardına sığınılıp her şeyin mazur görülmesi gerektiği gibi bir şey yok. Babam 69 yaşında ve gayet kibar bir adamdır, öyle yaşlılık hali değil yani bu işler, bildiğiniz huy, karakter.

Kv ile daha önceden bu mevzu konuşulmuş da okuduğum kadarıyla; kadın ha aynı gün geliyorum demiş, ha bir gün önceden geliyorum demiş fark etmiyor, içerik hala aynı emrivaki içerik ve tolare-plana uyum için en azından bir emrivaki ile gelinecekse, 2-3 gün kadar önce haber etmesi daha iyi olurdu ki konu sahibi kvsinin planına uyum sağlayabilecek koşulları gerçekleştirsin.

4)Ben evimin durumunu, temiz görünüp görünmemesini pek umursayan bir tip değilim, gelip de tozumu toprağımı dağınıklığımı inceleyen kişilerin kendi problemidir, kendi insanlığıdır; böyle bir rahatlığım var ve kv için ekstra temizlik çabasına girmeyeceğim için "Yarın geliyorum" denildiğinde benim için problem olmazdı. Ama herkesten aynı rahatlığı ve doğruyu(!) bekleyemezsiniz, sizin doğrularınız sizi alakadar eder, konu sahibininki de onu. Kadın evinin pasaklı görülmesini istemeyebilir ve bu "Samimiyet" ile değil, prensipler ile açıklanabilecek bir şeydir, saygı duyulması gerekir.

5)Konu sahibi kendi davrandığı gibi davranış görmek istiyor karşısında; evet, bu gayet haklı bir istek ama maalesef pratikte bunun yaşanması zor. Bu yüzden bu tarz şeyleri uykularınızı kaçıracak kadar kafaya takmanız, sadece sizin sağlığınızdan götürür; başka değişen hiçbir şey olmaz. Bu kadar keskin olmamanız, insanları oldukları gibi kabul etmeye çalışmanızı tavsiye ediyorum; kendi iç huzurunuz için.

6)Kv ile araya soğukluk girmiş, konu sahibinin bir yorumundan okudum; sanırım unutulmayan bazı nahoş şeyler yaşanmış, eşinizle aranıza girmeye çalışmış, eşinizden destek bulamayınca çark etmiş... Eh, şimdi bu kızın midesi pirupak nasıl alsın bu kvciği? Samimiyetine nasıl güvensin? Elbette mesafeli olmayı isteyecek, bir miktar gardı olacak. Oğlunun evine girmek isteyen, oğlunun tercih ettiği kadını da tanısın ve yaşam şeklini anlamaya çalışsın bir zahmet. Bu yaklaşım (karşısındaki kişi de iyi kalpli ve doğru bir insansa tabi) insana kız evlat kazandırır, gelin değil. (Erkek çocuk annesiyim evet)

Son düzenleme:
Her ilişkinin dinamikleri farklı oluyor. Bizimkiler de öyle. Ben kayınvalidemi annem gibi görürken eşim hep mesafeliydi annesine karşı. Her tartışmalarında arayı ben yapar, kayınvalidemi korurdum. Eşimin neden ona bu kadar sinirli olduğunu anlamazdım. Ama artık neden öyle olduğunu biliyorum. Sadece şu kadarını söyleyeyim. Annesi sevdiği yemek hakkında bile yalan söyleyen, hayatını kendi dışında her şey olarak geçiren biri. Bense karşımdakiyle kötü olmak pahasına her şeyi olduğu gibi söyleyen biriyim. Eşimden hiçbir şeyi gizlemem. Hiçbir yalanıma şahit olmamıştır. Kayınvalidemse her gün bir yalanıyla ortaya çıkar. Söylenecek o kadar şey var ki hep üstü kapalı anlatıyorum.

Özetle eşimin annesini savunması için elle tutulur hiçbir şeyi yok maalesef. Keşke olsaydı. Zaten olsaydı biz de eskisi gibi yakın olurduk.

Vala iyi ki kaybettik. Cocukken bile sinir olurdum zirt pirt eve damlayana. Oh yaşasın medeniyet yasasin asosyallik. Kafam rahat etti valla.

Öncelikle tek tek okuma gayretini tebrik ediyorum. Zaten madde madde değerlendirmenden belli ne kadar konuya hakim olduğun. Başta yaptığın Öneri var ya. Biz onu da yaşadık, onun başka türevini de. Defalarca tekerrür eden bir şey çünkü bu. Her türlü varyasyonunu yaşamışızdır desem yeri. Ama ilk defa böyle direkt bir şekilde rahatsızlığımı dile getirdim. Ne yapsam anlamadı ya da anlamazdan geldi. Kontrol etmeyi seven bir yapısı var zaten. Belki bir gün beni kontrol edebileceğini düşündü bilmiyorum. Aradan geçen onca yıla rağmen hala oğlunu kontrol edebileceğini düşünüyor mesela. Bu konuda çok kararlı ve istikrarlı. Bense yılmış durumdayım.

Bu geceyi uykusuz geçirmemse bu konuyu kendime gereğinden fazla dert ettiğimi gösteriyor haklısın. Takıntılı bir tarafım var sanırım. Bir şeye kafamı taktığımda ondan başka bir şey düşünemiyorum. Benim de hatalarım var elbet. O mesajı atmak yerine bunları konuşarak anlatmalıydım. O an içimden öyle geldi öyle davrandım. Biraz da eşimin gazına geldim aslında. Eşime bu sorunu bilmem kaçıncı kes anlattığımda artık konuşmalısın bence dedi. Yabancı değil sonuçta. Söyle kurtul. O da anlayacaktır müsait olmadığını dedi. Hatta ben mesajı attıktan sonra pişman olup eşime de yazdım. Pişman oldum ama silemiyorum vs diye. “Ne sileceksin yahu? Ne güzel yazmışsın işte ne düşünüyorsan. Yalan söylesen daha mı iyiydi dedi.

Çok uzun senelerdir, bizim yapımızdaki içe dönük insanların psikolojik sorunları olduğu ve normal olmadıkları yanılgısı devam ediyor.Ne kadar sosyalseniz o denli psikolojik sağlığınız yerinde ve uyumlu kabul ediliyorsunuz.Lakin son yıllardaki araştırmalar gösterdi ki bu bir kişilik özelliği ve biyolojik bir olgu.Herkes kadar normal, herkes kadar topluma adapteyiz ama dediğim gibi bunu kabullenecek bir toplum yapısı gerekiyor.

Beynin flitreleme sistemi her insanda farklı çalışıyor.RAS denilen bu flitreleme bölümüyle ilgili bölge incelendiğinde bizim gibi insanların o bölümde çok fazla süzme işlemi gerçekleştirilmediği, çok fazla uyarana maruz kalmak durumunda kaldığımız( örneğin bir bakışın bile arkasını incelediğimiz, sonraki hamle hakkında kafa yorduğumuz) ortaya çıkmış, doğal olarakta bu bizlerde yorgunluk ve belli bir süre inzivaya çekilme gerekliliği oluşturuyormuş.Bir sağlık sorunu değil biyolojik bir farklılık aslında.Boşverin ben de çok karşılaştım bu tarz ihtamlarla, normal değilmişim gibi hissettirildiğim çok zaman oldu ama.benim keyfim yerinde kimseyi zorla çekmek zorunda hissetmiyorum kendimi.

Şu bilimsel açıklamadan sonra bana daha bir rahatlama, gevşeme, ferahlama geldi açıkcası Tamam normal olmak çok da matrak bir şey değil. Ama insan doğası gereği hep ideal gösterilenle kendini kıyaslamaya çalışıyor. Şu aralar da bizim veledi persentil tablosuyla kıyaslıyorum mesela. Oysa gayet sağlıklı ve mutlu bir çocuk. Ama yo şimdiden kalıplara uydurmamız gerek.

Haha benim babam da sevmezdi ve az insan gelirdi bu sebepten evimize. Yani iki kuşak yabaniyim

Basima agri girio kaynanam konusurken benim. Ya da cok konusan biri devamli suratima bakarak saatlerce konusursa. Karsilik vermesem de konusuolar. Yarabbi bi gidin. Bi susun. Kustugumu bilirim insanlarin cenesi yüzünden.

Kendi annem bile bizim eve 2 defa geldi 1.5 yil icerisinde. Vala iyi boyle. Sahsi algilamasin kimse. Eşini doğurdu diye her agzindan cikan dinlenmelik bi insan muamelesi gostermen gerekmez. Ki insanlarin cogu bos konusuo. Gayet haklısın ve de iyi yapmissin. Biri gelecegi zaman stres oluyorum ben. Kimin ne hakki var beni rahatsiz etmeye ya cok merakliysan bana cagir bi restorana yemek yedir görüşelim. Illa ben hizmet mi edicem. Beni telefonla aranma konusunda bile available olmak geriyor. Telefonum hep sessizdedir. Birinin arayacagi ihtimali sinirimi bozuo çünkü telefonla da konusmayi sevmiyorum :) sen gene iyisin hiiiic sikma canini.

Aaa bugün evde değilim ki keşke önceden haber verseydiniz de bir kaç kere, alışır.

Aaa kadın bir gün öncesinden haber veriyor zaten.çok ayıp.2 3 gün önceden haber versin diyorsunuz yok artık.eşinizin annesi o ya.bir arkadaş akraba eş dost dese kahve icmeye geliyorum diye insan buyur gel der.

Her hafta geliyor demişsiniz.kayınvalideler sizin benim gülyüzümüzü görmeye gelmezler.torunlarını görmeye gelirler.yazık ya kayınvalidenize acıdım.calısıyor musunuz bilmiyorum da ev ne kadar dagınık olabilir ki toplamak ne kadar vakit alır.gelen yabancı degilki.bir geldiginde camlarınız tozluysa öbüründe temiz olur.ay benim bile canım sıkıldı.kayınvalideniz çok içerlemiştir.

Benim kayınvalidem de ayda yılda bir gelir evime.bazen eşimle dısardalarsa eşim bir kahveye çaya getirir evdeysek müsaitsek ne var bunda.

Tamam oğlumun/ kızımın evine çat kapı zırt pırt gidemem zaten ama bir hafta önceden de haber vererek gitmeyim yani.el gibi...

Konu sahibi arayacagim aksam hastaneyi de sorarım demistiniz noldu aradiniz mi?

Sizin KV yine iyiymiş, benimkine göre. Benimkiyle aramızda 1 saatlik mesafe var. Kendisi 1 saatlik başka bir ilde oturuyor. Geleceği zaman sabah erken saatte gelir. Düşünün ki kadın sabah erken saatte yola çıkıyor. Şehirler arası dolmuşa biniyor ve inmesine 10 dk kala eşimi arayıp “ben geliyorum, gel beni şuradan al” diyor. (Aradığında biz henüz uyuyorduk ve ev müsait değildi) Düşünebiliyor musunız 10 dk önce arıyor...
Bir keresinde de yine sabah, biz henüz uyuyoruz bir kapı çalıyor ve KV - KP ikilisi kapıda. Kıyafetim müsait değil, ev uygun değil vs... Çok şükür aynı şehirde yaşamıyoruz. Yoksa zırt pırt gelir kesin. Çok düşüncesiz bir kadın.
Eşime söylediğinde de “napayım, ben anneme gelme diyemem” demişti. Aslında eşlerin müdahale edip bizi yüzgöz etmemesi lazım ama nerde.
Neyse ki benimki uzun zamandır gelmiyor böyle habersiz. Hiç sevmem habersiz misafiri. En az bir kaç gün önceden haber verilmeli mutlaka.

Basima agri girio kaynanam konusurken benim. Ya da cok konusan biri devamli suratima bakarak saatlerce konusursa. Karsilik vermesem de konusuolar. Yarabbi bi gidin. Bi susun. Kustugumu bilirim insanlarin cenesi yüzünden.
Kimse anlamaz bizim ne çektiğimizi. Benim kendi annem de bazen çok konuşur (kv'im yarısı kadar ama), ona anne biraz sus diyebiliyorum. Ama hiç susmayan, 1dk sessizlik olsa konuşmaya başlayan, eğer yüzüne bakmazsan koluna dokunup onu dinlemeni isteyen bir kadına tahammül etmek çok zor. Ve ben hayatımın sınavını böyle veriyorum, çünkü asla dönüp de çok konuşuyorsun biraz sus diyemiyorsun. Ayyyy çok zor

Peki cevap vermediğinde yine de geliyor mu? Bence mesajında kötü bir şey yok gayet uygun. Oğlunun evi diye her kafasına estiği gibi gelirim giderim olmamalı. Biz maalesef aile arkadaşlık komşuluk vs gibi durumlarda bireysel sınırlar konusunu hep ikinci plana atıyoruz. İnsanların sınırları korunarak ilişkilerimizi geliştirsek aslında pek çok problem çözülecek. Mesela sizin durumunuzda öylesine yazmış olmak için değil de gerçekten müsait olup olmadığınıza dikkat ederek yazmış olsa ne güzel olacak. Çoğu kişide yok bu olay.

Aynı benim KV de öyle. Çok güzel tarif ettiniz. Bir keresinde kalabalık bir ortamda yine beni esir alıp konuşup konuşup kafamı şişirip duruyordu. Kendisiyle ilgilenmedim diye
“bu gelin de beni bir şey sınmıyor” demişti. İlginç bir kişilik. Ne kadar gereksiz ayrıntı varsa anlatır, konudan konuya geçer, bir konuyu bitiremeden başkasına geçer, ondan diğer konuya, sizi kesinlikle dinlemez, onun tek amacı konuşmak, yani kafanız çorba gibi olur...

Ya merak ettim cevap verdiniz mi o öyle deyince. Ne densiz kadınmış ben sinir oldum burdan.

bana sızın yaptıgınız ters geldı acıkcası
kadın bır gun onceden aramıs soylemıs zaten hastane ıcın gelıyorum sıze ugrarım demıs randevusuna gore de oyle ıcap etmıs

annenız olsaydı aynı seyı yaparmıydınız?

kayınvalıdemden haz etmem yanlısları haksızlıgı cok oldu 4 yıllık evlıyım 2 yıl hıc gorusmedım
ama arasa yarın hastane ıcın otarafa gelıyorum sana ugrayacagım dese musaıt olmasam bıle buyur derım gelmek ısteyene kapım herzaman acıktır oyle olması gerektıgını dusunuyorum cunku ... altı ustu bır cay bır kek veya borek neyse ... mental olarak nasıl bır hazırlık yapıyorsunuz kı bırı gelecekse oncesınde yoga falan mı yapıyorsunuz oda en fazla yarım saat sursun

bence sız geldıgınde yuz yuze ben rahatsız oluyorum boyle seylerden hoslanmıyorum bundan sonra benden medet ummayın dıyın dırek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…