- 25 Ağustos 2014
- 6.767
- 8.892
- 448
Peki aynı şeyleri defalarca dinlediğiniz oldu mu? Mesela günlük beslenme rutini, çocuklarına küçükken yaptığı yemekler, gençlik çağında çalıştığı 2 sene için "ben iş hayatını çok iyi bilirim, en iyi bilirim" havalarını 10 yıllık çalışan size karşı zorluk yarıştırmak için kullanması.Aynı benim KV de öyle. Çok güzel tarif ettiniz. Bir keresinde kalabalık bir ortamda yine beni esir alıp konuşup konuşup kafamı şişirip duruyordu. Kendisiyle ilgilenmedim diye
“bu gelin de beni bir şey sınmıyor” demişti. İlginç bir kişilik. Ne kadar gereksiz ayrıntı varsa anlatır, konudan konuya geçer, bir konuyu bitiremeden başkasına geçer, ondan diğer konuya, sizi kesinlikle dinlemez, onun tek amacı konuşmak, yani kafanız çorba gibi olur...
Evet defalarca anlatır aynı şeyleri. Ama bölük pörçük anlatır, konudan konuya atlar, hiçbir şey anlamazsınız anlattıklarından. Örneğin kahvaltı yaptığından bahsedecek diyelim, “domates dilimledim, zeytin koydum, peynir koydum vs...” tüm ayrıntıları aktarır. Değişik bir insan valla.Peki aynı şeyleri defalarca dinlediğiniz oldu mu? Mesela günlük beslenme rutini, çocuklarına küçükken yaptığı yemekler, gençlik çağında çalıştığı 2 sene için "ben iş hayatını çok iyi bilirim, en iyi bilirim" havalarını 10 yıllık çalışan size karşı zorluk yarıştırmak için kullanması.
Artık biraraya gelmek istemiyorum, çok yoruluyorum. Genelde topluluk içinde de beni hedef seçiyor çünkü onu dikkate alıp dinleyen tek kişi benim henüz. Ama beni de bıktırmak üzere...
Çeşit çeşit kayınvalide var demekki hepsini okudum. Benim ki de kapının önünde haber verir kapıdayım diye ararlar sürpriz:) Artık üstün müsait mi değil mi önemli değil.Sizin KV yine iyiymiş, benimkine göre. Benimkiyle aramızda 1 saatlik mesafe var. Kendisi 1 saatlik başka bir ilde oturuyor. Geleceği zaman sabah erken saatte gelir. Düşünün ki kadın sabah erken saatte yola çıkıyor. Şehirler arası dolmuşa biniyor ve inmesine 10 dk kala eşimi arayıp “ben geliyorum, gel beni şuradan al” diyor. (Aradığında biz henüz uyuyorduk ve ev müsait değildi) Düşünebiliyor musunız 10 dk önce arıyor...
Bir keresinde de yine sabah, biz henüz uyuyoruz bir kapı çalıyor ve KV - KP ikilisi kapıda. Kıyafetim müsait değil, ev uygun değil vs... Çok şükür aynı şehirde yaşamıyoruz. Yoksa zırt pırt gelir kesin. Çok düşüncesiz bir kadın.
Eşime söylediğinde de “napayım, ben anneme gelme diyemem” demişti. Aslında eşlerin müdahale edip bizi yüzgöz etmemesi lazım ama nerde.
Neyse ki benimki uzun zamandır gelmiyor böyle habersiz. Hiç sevmem habersiz misafiri. En az bir kaç gün önceden haber verilmeli mutlaka.
Neyimi gördün dedim cevap vermedi. Oradaki insanların çoğu kendi akrabaları. Ne düşündükleri umrumda değil. Kendine yapıyor. Normal zamanda yüzüne her şeyi söylüyorum ama bayram ve kalabalık zamanlarda kasıtlı olarak büyük diye cevap verip rezillik çıkarmayacağıma güvenerek yapıyor.Ya merak ettim cevap verdiniz mi o öyle deyince. Ne densiz kadınmış ben sinir oldum burdan.
Konu sahibine sonuna kadar hak veriyorum. Msj atmasi yanlis olmus elbette ama onu bu yanlisi iten de yine kayinvalidesi.
Ben de hoslanmiyorum cat kapi gelenlerden bu kayinvalide ya da x y kisisi farketmez. Tavrim herkese.
Son olarak netice ne oldu merak ettim aradin mi?
Yazdiklarinizi okurken kendimi okudum sanki ayrica benim annem beni dogurup buyutmus tabiki kayinvalideyle bir tutacak degilim ayrica esimde benim ailemi de kendi anne babasi yerine koymasini beklemem. Bir gun bende kayinvalide olacağım pat diye gidip kimseyi rahatsiz etmeecegimden eminimmmmBöyle yorumlar geleceğini de tahmin ediyordum tabii. Her insanın karakteri farklıdır. Ben çok sosyal ya da aşırı dışa dönük biri değilim sizin gibi. Eşim de benim gibi biri neyseki de çok sorun yaşamıyoruz. Ben bana çat kapı gelinmesinden hoşlanmam. Biriyle çok sık görüşmekten de hoşlanmam. Özel bir alanım olmalı ve orda soluklanabilmeliyim. Ben herkesin benim gibi düşünmesini beklemiyorum. Siz de bu şekilde düşünseniz ve tanımadığınız insanlara bu derece agrasif yaklaşmasanız. Hatta kimseye böyle agrasif yaklaşmasanız. Hayat bayram olsa; kelebekler, çiçekler, böcekler... Hayattan çok şey bekliyorum evet☺
Teşekkür ederim desteğiniz içinKendi annem bile bizim eve 2 defa geldi 1.5 yil icerisinde. Vala iyi boyle. Sahsi algilamasin kimse. Eşini doğurdu diye her agzindan cikan dinlenmelik bi insan muamelesi gostermen gerekmez. Ki insanlarin cogu bos konusuo. Gayet haklısın ve de iyi yapmissin. Biri gelecegi zaman stres oluyorum ben. Kimin ne hakki var beni rahatsiz etmeye yacok merakliysan bana cagir bi restorana yemek yedir görüşelim. Illa ben hizmet mi edicem. Beni telefonla aranma konusunda bile available olmak geriyor. Telefonum hep sessizdedir. Birinin arayacagi ihtimali sinirimi bozuo çünkü telefonla da konusmayi sevmiyorum :) sen gene iyisin hiiiic sikma canini.
Mesafe ilişkilerin bozulmasını engelleyen bir faktör işte. Biriyle ilişkinizin bozulmasını istemiyorsanız omunla hep aynı mesafede olacaksınız. Aksi halde bir zaman sonra işler sarpa sarmaya başlıyor maalesef.benimde evim hastaneye yakin gorumcem hastaneye gelince gelir cok sık hastaneye gelmedigi icin sorun olmadi.2 haftadir rahatszm gebeym evde yalnız yatiyom gelmedi çocuğu var anlıyorum biraz uzakta ev ama gezme desem misafir var gel desem gelecek insan..hastaneye gelince geldi o yuzden morelim bozuldu evde degilim komsudaym saglik ocagindaym falan filan dicektm ama yine dayanamadim arayinca buyur gel dedim.herkesin fikri farklı bende çok sık görüşmeyi sevmiyorum saygimi hizmetimi eksik etmem ama mesafe herzaman iyidir benm için.
Kendimi tebrik ediyorum, bu kadar sayfayı okuyarak geldim.
Şimdi konuda haklı olduğunuz noktalar çok ve fakat son anda çevirip mesaj atmanız olmamış maalesef, artık ağzınızdan çıkmış bir kere; birkaç saat sıkılır atlatırdınız, sonrasında bir daha aynı duruma düşmemek için daha dikkatli davranırdınız.
Madde madde yorumlamak istiyorum:
1)Çat kapı misafirliği doğru bulmuyorum, asla yapmadım, bana yapılmasından da hoşlanmam; çoğu kez anneme geçmeden önce bile "Müsait misin?" diye ararım (Bence, anne-kız misafirliği de olmaz gerçi).
2)Kv ile kişinin kendi annesinin bir tutulması gerekliliğini bu tip konularda saçma buluyorum; kimse, annem kadar beni düşünüp hatalarımı örtücü davranamaz. En iyi kvnin bile, bir gün aramız bozulduğunda/oğluyla bir olay yaşadığımızda ardımdan abuk subuk konuşmayacağı garantisi yok. Bu yüzden eşit davranmak adı altında aynı samimiyeti göstermek zorunda değilim, sadece elimden geldiğince adil davranırım o kadar.
Kendi kvm ile aram şahanedir, kızım der daha bir şey demez kendisi ve ben de çok severim onu ama annem yerine asla koyamam-tamamen annemdeki rahatlığı yanında yaşayamam. Konu sahibi de yaşayamayabilir, gayet doğal.
3)Bir gün önceden aramış kadın; ama bu aranma, "Geliyorum" haberi için, "Müsait misiniz yavum?" sorusu için değil. Plan hazır, haberin olsun, kendini ayarla emrivakisi bu ve konu sahibi -boş bulunmuş- "Gelin" demiş. Böyle bir cümle direkt kurulduğunda, insanın üzerinde zorundalık ve uyum sağlama hissi oluşabiliyor ve bence gayet de nezaketsiz bir davranış. Yaşlı diye insanların düşüncesiz olması gerekmiyor, yaşlılık ardına sığınılıp her şeyin mazur görülmesi gerektiği gibi bir şey yok. Babam 69 yaşında ve gayet kibar bir adamdır, öyle yaşlılık hali değil yani bu işler, bildiğiniz huy, karakter.
Kv ile daha önceden bu mevzu konuşulmuş da okuduğum kadarıyla; kadın ha aynı gün geliyorum demiş, ha bir gün önceden geliyorum demiş fark etmiyor, içerik hala aynı emrivaki içerik ve tolare-plana uyum için en azından bir emrivaki ile gelinecekse, 2-3 gün kadar önce haber etmesi daha iyi olurdu ki konu sahibi kvsinin planına uyum sağlayabilecek koşulları gerçekleştirsin.
4)Ben evimin durumunu, temiz görünüp görünmemesini pek umursayan bir tip değilim, gelip de tozumu toprağımı dağınıklığımı inceleyen kişilerin kendi problemidir, kendi insanlığıdır; böyle bir rahatlığım var ve kv için ekstra temizlik çabasına girmeyeceğim için "Yarın geliyorum" denildiğinde benim için problem olmazdı. Ama herkesten aynı rahatlığı ve doğruyu(!) bekleyemezsiniz, sizin doğrularınız sizi alakadar eder, konu sahibininki de onu. Kadın evinin pasaklı görülmesini istemeyebilir ve bu "Samimiyet" ile değil, prensipler ile açıklanabilecek bir şeydir, saygı duyulması gerekir.
5)Konu sahibi kendi davrandığı gibi davranış görmek istiyor karşısında; evet, bu gayet haklı bir istek ama maalesef pratikte bunun yaşanması zor. Bu yüzden bu tarz şeyleri uykularınızı kaçıracak kadar kafaya takmanız, sadece sizin sağlığınızdan götürür; başka değişen hiçbir şey olmaz. Bu kadar keskin olmamanız, insanları oldukları gibi kabul etmeye çalışmanızı tavsiye ediyorum; kendi iç huzurunuz için.
6)Kv ile araya soğukluk girmiş, konu sahibinin bir yorumundan okudum; sanırım unutulmayan bazı nahoş şeyler yaşanmış, eşinizle aranıza girmeye çalışmış, eşinizden destek bulamayınca çark etmiş... Eh, şimdi bu kızın midesi pirupak nasıl alsın bu kvciği? Samimiyetine nasıl güvensin? Elbette mesafeli olmayı isteyecek, bir miktar gardı olacak. Oğlunun evine girmek isteyen, oğlunun tercih ettiği kadını da tanısın ve yaşam şeklini anlamaya çalışsın bir zahmet. Bu yaklaşım (karşısındaki kişi de iyi kalpli ve doğru bir insansa tabi) insana kız evlat kazandırır, gelin değil. (Erkek çocuk annesiyim evet)
Sonuç; bana cevap yazmadı. Ben de dün arayacaktım ne yaptı hastane işini vs diye. Hem de durumu da yumuşatırım. Ama arayamadım. Gerildim de sanırım biraz cevap vermeyince. Neyse bugün aradım konuştuk. Başta açmadı telefonumu. Sonra kendi geri dönüş yaptı. Sesi tereddütlüydü konuşmanın başında. Sonra ben oğlumun beni ne kadar yorduğundan söz ettim biraz. Biraz dediğim bir yarım saat falanSonuç nedir?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?