Şu saat oldu, ama sinirden uyuyamıyorum.

Konuda ''Kayınvalidem açık arayan, kötü niyetli, fesat biridir.'' gibi
ayrıntılar aradım.
Açıkçası olsaydı yorumum çok da farklı olur haklısınız derdim.

Ama sadece böyle bir gün önceden haber veriyor oluşundan rahatsızım deyince
tuhaf geldi.

Tamam sizin anneniz değil ama eşinizin annesi.
Oğlunun evine gelininin kara kaşına gözüne hasta olmasa da torununu görmek için
bir gün önceden bildirip gelmesinden daha doğal ne olabilir?

Çat kapı gelmiyor neticede. Öyle ben de istemezdim doğrusu..

Neyse eşiniz size hak veriyormuş bundan ötesi de lazım değil bence.
Mutluluklar.

Peki aynı şeyleri defalarca dinlediğiniz oldu mu? Mesela günlük beslenme rutini, çocuklarına küçükken yaptığı yemekler, gençlik çağında çalıştığı 2 sene için "ben iş hayatını çok iyi bilirim, en iyi bilirim" havalarını 10 yıllık çalışan size karşı zorluk yarıştırmak için kullanması.
Artık biraraya gelmek istemiyorum, çok yoruluyorum. Genelde topluluk içinde de beni hedef seçiyor çünkü onu dikkate alıp dinleyen tek kişi benim henüz. Ama beni de bıktırmak üzere...

Yanlış anlama ama buzzzz gibisin.
Ben kayınvalidenin yerinde olsam sıkılırım vallahi senin evinde.
Sevmediğin kişinin öpüşü şap şap yürüyüşü tap tap edermiş. Kadın haber vermiş bir gün önceden yok üç gün 72 saat 41 dk önceden aramalıymış, yok sinirden uyuyamıyomuş.....Kısaca de ki kayınvalidemin gelmesini istemiyorum. Üçü beşi bırak

Evet defalarca anlatır aynı şeyleri. Ama bölük pörçük anlatır, konudan konuya atlar, hiçbir şey anlamazsınız anlattıklarından. Örneğin kahvaltı yaptığından bahsedecek diyelim, “domates dilimledim, zeytin koydum, peynir koydum vs...” tüm ayrıntıları aktarır. Değişik bir insan valla.

Arkadaşlar ayrıca “oğlunun evi, tabiki istediğinde gelebilir” diyenlere şunu söylemek istiyorum.
Oğlunun evi değil, oğlu yalnız yaşamıyor o evde. “Oğlu ve gelininin evi” orası. Elbetteki önceden müsait misiniz diye sormalı. Normali budur bence.

Şehir dışından yatılı mı geliyor da birkaç gün önceden haber versin allah aşkına mantıklı olun. Size 10 gün önceden de haber verse siz kabul etmeyeceksiniz belli. O yüzden kv ye kulp bulmayın kadın gayet normal.

Hic bu kafadaki insanlari anlayamdm..Isin varsa ben evde olmayacgim anne dersin olur biter.Derdin kaynananin gelmesi kendine sormuyo diye bahaneler arama.

Çeşit çeşit kayınvalide var demekki hepsini okudum. Benim ki de kapının önünde haber verir kapıdayım diye ararlar sürpriz:) Artık üstün müsait mi değil mi önemli değil.

Konu sahibine sonuna kadar hak veriyorum. Msj atmasi yanlis olmus elbette ama onu bu yanlisi iten de yine kayinvalidesi.
Ben de hoslanmiyorum cat kapi gelenlerden bu kayinvalide ya da x y kisisi farketmez. Tavrim herkese.
Son olarak netice ne oldu merak ettim aradin mi?

Ya merak ettim cevap verdiniz mi o öyle deyince. Ne densiz kadınmış ben sinir oldum burdan.
Neyimi gördün dedim cevap vermedi. Oradaki insanların çoğu kendi akrabaları. Ne düşündükleri umrumda değil. Kendine yapıyor. Normal zamanda yüzüne her şeyi söylüyorum ama bayram ve kalabalık zamanlarda kasıtlı olarak büyük diye cevap verip rezillik çıkarmayacağıma güvenerek yapıyor.

Birkaç gün önceden niye desin ki? Bence saçmalamışsınız. Şehir dışından gelmiyor sonuçta kadın. Bir çay demleyip oturacaksınız. Müsait değilseniz önceki gün belli olur dersiniz değilim diye. Kendinizi çok kasmışsınız.

1 gün önce arayıp müsait misin diye sormak nasıl çat kapı gelmek oluyor ki? Bu kadın yabancı biri değil sonuçta. Anne en nihayetinde. Bana abartılı geldi o istek.

benimde evim hastaneye yakin gorumcem hastaneye gelince gelir cok sık hastaneye gelmedigi icin sorun olmadi.2 haftadir rahatszm gebeym evde yalnız yatiyom gelmedi çocuğu var anlıyorum biraz uzakta ev ama gezme desem misafir var gel desem gelecek insan..hastaneye gelince geldi o yuzden morelim bozuldu evde degilim komsudaym saglik ocagindaym falan filan dicektm ama yine dayanamadim arayinca buyur gel dedim.herkesin fikri farklı bende çok sık görüşmeyi sevmiyorum saygimi hizmetimi eksik etmem ama mesafe herzaman iyidir benm için.

Yazdiklarinizi okurken kendimi okudum sanki ayrica benim annem beni dogurup buyutmus tabiki kayinvalideyle bir tutacak degilim ayrica esimde benim ailemi de kendi anne babasi yerine koymasini beklemem. Bir gun bende kayinvalide olacağım pat diye gidip kimseyi rahatsiz etmeecegimden eminimmmm

Teşekkür ederim desteğiniz için Her insanın huyu suyu farklı işte. Yapılması gereken tek şey bu farklara saygı duymak.

Mesafe ilişkilerin bozulmasını engelleyen bir faktör işte. Biriyle ilişkinizin bozulmasını istemiyorsanız omunla hep aynı mesafede olacaksınız. Aksi halde bir zaman sonra işler sarpa sarmaya başlıyor maalesef.

yazınız çok hoşuma gitti. valla böyle yorumları okumak çok güzel. çözüm üretmek adına karşıdakini anlamak yol göstermek adına... gerçekten hep böyle yorumlar olsun birileri istifade der en azından. .

Sonuç; bana cevap yazmadı. Ben de dün arayacaktım ne yaptı hastane işini vs diye. Hem de durumu da yumuşatırım. Ama arayamadım. Gerildim de sanırım biraz cevap vermeyince. Neyse bugün aradım konuştuk. Başta açmadı telefonumu. Sonra kendi geri dönüş yaptı. Sesi tereddütlüydü konuşmanın başında. Sonra ben oğlumun beni ne kadar yorduğundan söz ettim biraz. Biraz dediğim bir yarım saat falan O arada sesi normalleşti ve kapadık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…