Emrivaki nedir biliyormusun ? Bir cumartesi bebekli bir eve , üstelik bütün gece uyunmamış bir eve herkes yataktayken sabahın 11 inde zilin çalması ve karşımda darmadağın saçla pijamayla kayınvalideni görmektir. Ve bu sık sık oluyordur. Ve özellikle tercih pazar günleridir. O yüzden senin kv çok masumm benimkine göre.biz aptalız ki bunlara hayır diyemiyoruz . Sizin hatanız da o hayır müsait değilimi kolaylıkla diyebilmek.Ama sorun şu ki ben mutsuz oluyorum o bu şekilde sormadan emrivakiyle geldikçe. Kendisinin hiç kayınvalidesi olmamış. Dolayısıyla da bu yollardan hiç geçmemiş. İlk kez benimle yaşıyor kayınvalide-gelin ilişkisini.
Bunu defalarca yaptım. Ama yine son anda geleceğini bildirmeye devam etti.Aaa bugün evde değilim ki keşke önceden haber verseydiniz de bir kaç kere, alışır.
aynen başlarda o mesafeyi korumadim sıkıntı cektm her gel dediklerinde yada gelcem dediklerinde sesim cikmazdi artık tavrımı koydum. ayrıca kendi annemle de çok yakın oturmayı sevmiyorum o yüzden iki tarafa biraz uzak olayım hep dedim. özeliniz o ev sonuçta dakika başı gelecekse buyursun beraber yaşayalım.he Alllah muhtaç ederse tabi bakarım vicdanimiz var şükür..Mesafe ilişkilerin bozulmasını engelleyen bir faktör işte. Biriyle ilişkinizin bozulmasını istemiyorsanız omunla hep aynı mesafede olacaksınız. Aksi halde bir zaman sonra işler sarpa sarmaya başlıyor maalesef.
Yani o kadar halden anlamaz bir haliniz var ki ne yazsam beni anlamayacaksınız gibi geldi. Yanlış anlamayın da çok yorgunum. Enerjim yok. Ama şunu söyleyeyim kadıncağıza yazık olsaydı benim sizden çok içim titrerdi. Fazlasıyla vicdanlı biriyim. Siz de iyi birine benziyorsunuz. Sadece empati kuramıyorsunuz. Ya da belki yazıların hepsini okumadığınızdan durumu yeterince anlayamadınız. Siz de haklısınız sayfalar baya ilerlemiş.Aaa kadın bir gün öncesinden haber veriyor zaten.çok ayıp.2 3 gün önceden haber versin diyorsunuz yok artık.eşinizin annesi o ya.bir arkadaş akraba eş dost dese kahve icmeye geliyorum diye insan buyur gel der.
Her hafta geliyor demişsiniz.kayınvalideler sizin benim gülyüzümüzü görmeye gelmezler.torunlarını görmeye gelirler.yazık ya kayınvalidenize acıdım.calısıyor musunuz bilmiyorum da ev ne kadar dagınık olabilir ki toplamak ne kadar vakit alır.gelen yabancı degilki.bir geldiginde camlarınız tozluysa öbüründe temiz olur.ay benim bile canım sıkıldı.kayınvalideniz çok içerlemiştir.
Benim kayınvalidem de ayda yılda bir gelir evime.bazen eşimle dısardalarsa eşim bir kahveye çaya getirir evdeysek müsaitsek ne var bunda.
Tamam oğlumun/ kızımın evine çat kapı zırt pırt gidemem zaten ama bir hafta önceden de haber vererek gitmeyim yani.el gibi...
Aradım da bugün aradım. Önce bir kırgın gibiydi sesi. Sonra düzeldi konuşma devam ettikçe.Konu sahibi arayacagim aksam hastaneyi de sorarım demistiniz noldu aradiniz mi?
Ben de sevmiyorum işte emrivaki yapılmasını. Karşımdaki kayınvalidem diye değil ki bu. Kim olsa bjnu yapan, ben yine aynı rahatsızlığı duyarım. Hatta arkadaşımsa bunu yapan olabildiğince hızlı koşarak uzaklaşırımSizin KV yine iyiymiş, benimkine göre. Benimkiyle aramızda 1 saatlik mesafe var. Kendisi 1 saatlik başka bir ilde oturuyor. Geleceği zaman sabah erken saatte gelir. Düşünün ki kadın sabah erken saatte yola çıkıyor. Şehirler arası dolmuşa biniyor ve inmesine 10 dk kala eşimi arayıp “ben geliyorum, gel beni şuradan al” diyor. (Aradığında biz henüz uyuyorduk ve ev müsait değildi) Düşünebiliyor musunız 10 dk önce arıyor...
Bir keresinde de yine sabah, biz henüz uyuyoruz bir kapı çalıyor ve KV - KP ikilisi kapıda. Kıyafetim müsait değil, ev uygun değil vs... Çok şükür aynı şehirde yaşamıyoruz. Yoksa zırt pırt gelir kesin. Çok düşüncesiz bir kadın.
Eşime söylediğinde de “napayım, ben anneme gelme diyemem” demişti. Aslında eşlerin müdahale edip bizi yüzgöz etmemesi lazım ama nerde.
Neyse ki benimki uzun zamandır gelmiyor böyle habersiz. Hiç sevmem habersiz misafiri. En az bir kaç gün önceden haber verilmeli mutlaka.
Bu ikinci konum ve açtığım konulara en iyi yorumları kendisi yaptı açıkcası. Bu konuda bir ödül verme şansım olsa ona verirdimyazınız çok hoşuma gitti. valla böyle yorumları okumak çok güzel. çözüm üretmek adına karşıdakini anlamak yol göstermek adına... gerçekten hep böyle yorumlar olsun birileri istifade der en azından. .
Sizinki de emrivakinin nirvanasıymış yahu. Valla üzüldüm bu duruma. Dilerim çözüm bulabilmişsinizdir. Hayır diyebilmek bir beceri. Ben bu kez biraz yüzüme gözüme bulaştırdım sadeceEmrivaki nedir biliyormusun ? Bir cumartesi bebekli bir eve , üstelik bütün gece uyunmamış bir eve herkes yataktayken sabahın 11 inde zilin çalması ve karşımda darmadağın saçla pijamayla kayınvalideni görmektir. Ve bu sık sık oluyordur. Ve özellikle tercih pazar günleridir. O yüzden senin kv çok masumm benimkine göre.biz aptalız ki bunlara hayır diyemiyoruz . Sizin hatanız da o hayır müsait değilimi kolaylıkla diyebilmek.
Haha çok içten yazmışsınız. Çok güldümYaz yolla ne içine dert ediyin bidahakine yollarım deme yine canın sıkılır demesi
O konuyu hallettiğimizi umuyorum bu mesajdan sonra. Başta yolladığıma pişman olmuştum. Ama bazen böyle davranmak gerekiyor karışınızdaki insanın siz anlaması için. Kibarlıkla halledemediğiniz şeyleri direkt söylemek ve bu yükten kurtulmak en kesin çözüm. Herkes masaya yumruğunu vurmalı vakti geldiğinde.işte herkesin derdi başka.
bizimkilerde gidip gelme yok. hasta oldum düşük tehlikesi yaşadım 3 ay yattım bir kez gelmedi kapımı çalmadılar. davet edilirlerse gelirler. davet ederiz gelir söylenir gidene kadar
neye geldim. , yoruldum. uzanayım bi hele. geldiği mesafe bir iki durak aynı semptteyiz. bende artık davet etmiyorum.
oldukları gibi kabul ettim. bana dert oluyor onlar hayatlarından memnun.
eğer gelince sizi rahatsız etmiyorsa, eşiniizin annesi sonuçta kabul ederseniz mükafatı sizin olur. laf arasında belirtirsin anne bana sorsan kızım müsaitmisin diye. geliyorum deyince ben sana hayır diyemem. .ama sorarsan daha hoşuma gider. iki şey arasında fark var
belki anlar. sizi kaybetmemek adına değişir.
Biz hertülü yolu kullandık açık açık haftasonu görüşmek istemiyoruz dedik. Israrla her pazar aradı sevgili kv .neyse son 3-4aydır çözdük. Ama 10 yıl karşılıklı bıkmadan devam ettik.Sizinki de emrivakinin nirvanasıymış yahu. Valla üzüldüm bu duruma. Dilerim çözüm bulabilmişsinizdir. Hayır diyebilmek bir beceri. Ben bu kez biraz yüzüme gözüme bulaştırdım sadece☺
Böyle karşılıklı çay içerken gaz vermişsiniz gibi hissettim hahaNeden kuzum
Okurken sinir krizi geçirdim amaBöyle karşılıklı çay içerken gaz vermişsiniz gibi hissettim haha
Olsun mesafe koymak için geç değil hiçbir zaman. Sadece biraz daha zor oluyor.aynen başlarda o mesafeyi korumadim sıkıntı cektm her gel dediklerinde yada gelcem dediklerinde sesim cikmazdi artık tavrımı koydum. ayrıca kendi annemle de çok yakın oturmayı sevmiyorum o yüzden iki tarafa biraz uzak olayım hep dedim. özeliniz o ev sonuçta dakika başı gelecekse buyursun beraber yaşayalım.he Alllah muhtaç ederse tabi bakarım vicdanimiz var şükür..
Yaşarken o sinirler zıplamakta kas yapıyor bir süre sonra.Okurken sinir krizi geçirdim ama
O sorunu ilk zamanlar ben de yaşamıştım. Her akşam arama ve günlük rapor alıp verme huyu da vardı ilk zamanlar. Neyseki o günler geride kaldı. Hakikaten çekilecek şeyler değil.Biz hertülü yolu kullandık açık açık haftasonu görüşmek istemiyoruz dedik. Israrla her pazar aradı sevgili kv .neyse son 3-4aydır çözdük. Ama 10 yıl karşılıklı bıkmadan devam ettik.
Çok kasliyim ondan mı kiYaşarken o sinirler zıplamakta kas yapıyor bir süre sonra.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?