SU ŞİŞESİ YÜZÜNDEN YAŞANAN KÜSLÜK

valla bin yıllık tecrübeme dayanarak net olarak diyeceğim ve uygulamanızı kesinlikle dileyeceğim tek şey var o da ciddi mesafe koyun sessiz kalın 3 açıyorsanız telefonlarını (ki arıyorlarsa şayet) birini açın.. soğuk mesafeli ve gizemli olun.. aradıklarında da gelişi güzel sanki aradıkları için mecbur konuşuyormuş gibi yapın.. çok ama çok haksızlık etmişler.. bir kere itin hatırı yoksa sahibinin hatırı olur. demişler.
yani eşinize karşı annenizin evinde üstelik ayıptır yapılan davranışlar.. hem eşinize hem size ne demek ..eşiniz belli ki çözmüş ailenizii ondan inmemiş kutlamaya ma yine de inmemliydi o da haksız.. bir su için olmaz yani...
işte buna karşın tüm mesafeyi ailenize karşı gösterirken Allah aşkına eşinize de sımsıkı sarılmayın..
ben aileciyim ne yaparlarsa yapsınlar aile her şeyden üstündür. atılmaz satılmaz biri iyi biri kötü idare edilmeli.. Ama mesafe iyidir. özlenmek özletilmek soğukluk dozunda iyidir.

Yok artik yaaa ne diosun. Üzerlerine alinmaya yer ariyorlar hastalikli gibi. Konu zaten Lafontaine masali gibi. Alt metin: sizi istemiyoruz. Bazen böyle ufacik şeyler sadece birer metafordur.
Evet istemedikleri bariz de işte aile olunca konu sahibi konduramamış sanırım. Umarım bundan sonra çok gelip gitmez ve kendini ezdirmez.

Evet istemedikleri bariz de işte aile olunca konu sahibi konduramamış sanırım. Umarım bundan sonra çok gelip gitmez ve kendini ezdirmez.
Ya hala daha acaba konuyu tam anlatamadığım için mi herkes böyle diyor diye düşünmek istiyorum. Biliyorum herkes için söylemesi çok kolay ama kendi ailem tarafından sevilmediğimi düşünmek beni yıkıyor. Eşim ve ailesi yalan yok beni çok seviyor. Annem başta bu durum için daha evlenmedin ondan böyleler demişti. Sonrasında devam edince eee tabi tek oğlu var sevmek zorunda dedi.şimdi düşünüyorum kendisi beni sevmediği için mi kimsenin sevemeyeceğini düşünüp kılıf arıyo diye.

Bence sevmemek değil de ailede anneninizin favorisi siz değilsiniz diye bakarsanız daha kolay olur belki.
Bu arada eşiniz dünya iyisi bile olsa bence aileniz eşinizden hoşlanmıyor. Tabi bu saygısızlığı kesinlikle açıklamıyor ama sizden yüz bulup yapıyor aileniz bu saygısızlığı bence. Değer görmediğiniz, kıymetiniz olmayan yere ısrarla gitmek o kadar büyük bir hata ki. Bunu kabul edip ona göre davransanız daha iyi olur diye düşünüyorum.

Üzgünüm.
Normalde aileler onlara gideceğiniz zaman sevinirler, anneler sevdiğiniz yemekleri yaparlar, özel olarak istediğiniz özlediğiniz bir şey var mı yapayım diye sorarlar. Onlarda olduğunuz süre boyunca gönlünüzü hoş tutmaya çalışırlar. Damat sadece dolaptan mı su içiyor, özen gösterirler sürekli soğuk su bulundurmaya. Ne bileyim, sizin aileniz sizin gönlünüzü hoş tutmaya çalışmaktan ziyade biz neyi nasıl istiyorsak öyle yapsın düşüncesindeler. Üzülürmüş, kırılırmış umurlarında değil gibi. Kınamda kardeşim küstü gelmedi ablam da kınayı bırak git özür dile dedi demişsiniz. Böyle bir durumda mesela ben abla olarak o küsen kardeşi yolarım, öyle ya da böyle o kınaya getiririm, sorununuz neyse sonra halledin bu özel günü mahvedemezsin derim.

Tam olarak böyle. Kendiniz için istemiyorsanız çocuğunuz için psikoloğa gidin. Evlat ayıran damar gelin ve torun da ayırıyor. Mesela oğlunu seviyor ya gelin. Ağzına .. yine de gelinle iyi olmaya çalısıyorlar. Ama sevilmeyen ki genelde bu büyük kız olur. Çocugunu da sevmiyorlar. Bu hiç şaşmıyor. Sizi daha fazla kullanmasına izin vermeyin bu ailenin. Üniversite okuyana da her hafta ağırlamak kolay değil üstelik iş ve çocuk da varken. Bir kez bir dediklerine gayor deyin ve oturup izleyin size ne kadra değer verdiklerini. Her dediklerini yaparsanız tabiki iyi derler. Ailenize net bir şekilde had bildirin

Bu olayda hiçbir suçu olmayan iki kişi var sadece o da sen ve kızın. Ha ailen hep böyleyse belki kocanın da burasına gelmiştir onu biraz anlayabilirim. Ama annen ve kardeşlerin nasıl bir düşünce yapısına sahip anlamak güç. Akıl sağlığın için biraz boşvermeyi dene başka türlü çözülmez bu kaç yaşına gelmiş insanların tavırlara bak.

Okurken gözümün önüne kendi annem geldi tetiklendim, o da beni istememek değil ama her şeyi alınırdı olmayacak şeyden başka anlam çıkarırdı en son çok fena kavga etmiştik. daha doğrusu o etmişti ben dinlemiştim, yıllarca annemim istediği evlat olmuştum ama annem lafımın arkasındaki niyeti yanlış anlayacak kadar beni tanımamıştı ve çocukluğumdan beri 'iyi evlat' olma çabam aslında görülmemişti bile, bir günde her şey çöpe atılmıştı ki gerçekten kötü bir şey dememiştim. Bu beni çok yaralamıştı, eşim bile beni, annemin kendi doğurduğu ve ilk gününden beri yanında olup her şeyine şahit olduğu çocuğu daha iyi tanıyor ve hep iyi niyet arıyordu ama annem hemen kötü olduğumu, nankör olduğumu ima etmiş hatta direkt haykırmıştı. bunları fark etmek beni çok üzdü ama kırılmaya bile hakkım yoktu çünkü annem kırılabilirdi sadece. Öyle işte, bu yazdıklarımda kendinden bir şeyler bulursun diye tahmin ediyorum çünkü hikayenin özü çok benzer.

Lütfen kendine güven.

Eşiniz ve çocuğunuza yani kendi ailenize odaklanın. Evet yapılan her insanı üzer ama evlatlık görevi diye görüşmeye devam ettikçe o insanlar daha beter olacaklar. Gün gelecek eşinizle de aranız açılacak aileniz yüzünden. Bayramda da gitmeyin, biraz uzak durun ki anlasınlar hatalarını. Böyle yaptıkça biz haklıyız diye düşünüyorlar. Geri durmak bu kadar zor olmamalı.

Şimdi nasılsınız anneniz ile. Ben de bu kadar oasa da bir kırgınlıklar yaşadım. Şimdi az görüşüyorum..hatasını kabul etmiyor. Sizdeki durumu merak ettim o nedenle

Şimdi nasılsınız anneniz ile. Ben de bu kadar oasa da bir kırgınlıklar yaşadım. Şimdi az görüşüyorum..hatasını kabul etmiyor. Sizdeki durumu merak ettim o nedenle

Aylarca hiç görüşmedim hatta kendisi bana uzun uzun nankör temalı başka mesajlar attı ama okuyup daha çok kırılmamak her şeyi yakmamak için sadece ilk cümleyi okudum gerisini okumadan sildim. Sonra akrabanın düğünü vesilesiyle görüştük, ufak ufak iletişim arttı. Bu süreçte ben olayları kendi tarafımdan anlattım yine haksız çıktım yine annem bağırdı direkt demedi ama bazı şeyleri onun gibi görmediğim için aptal da oldum. Anne gel düzeltelim diyorum neden o zaman yapmadın bunu diyor oraya takılı kaldı. Ya diyorum napayım zamanda geriye mi gideyim şimdiye gel iletişimin bir amacı olsun, yok. Neyse bir şekilde o günler de geçti şimdi konuşuyoruz ama artık annemin dediklerini kişisel algılamıyorum sorun ben değilim çünkü. Bu da böyle bir kişilik yani. Özürü de ben diledim dili de ben döktüm annemdir diye ama cidden yanliş yaptığımı düşünmedim hiç sadece öyle olması gerek diye yaptım ve sonra boşverdim. Bazen boşvermek takmamak "he öyle mi oldu tamam" diyip sorgulamamak tek çözüm. Annemdir seviyorum tabii ki ama işte benim de kendi akıl sağlığımı korumam lazım.

Benim başıma buna benzer bir durum geldi ama eşim gerçekten suçsuzdu. Alıngan olan benim ailemdi. Ben yine de eşim dahil herkesi bir güzel haşladım benden yana size bir daha organizasyon özel gün vs yok dedim. Kurban bayram vs dahil kimseye gitmem. Bu kadar affedici göz görmemeye gerek yok. Biraz insanlara sınır çizmezseniz daha da yok sayılacaksınız.

Esiniz bahsettiginz kadariyla fazla musama gostermis ailenize.tam tersi olsaydi kapisini acmam kayinailenin derdi herkes..buyuk olay olurdu yani..su hayatta kimseye yaranmaya calismayin yani yanlis anlamayin tabi yaranmak derken.gonul hoslugu isteyen bir yolunu buluyor kesinlikle buyuk cabalara gerek yokmus.olmuyorsa da bazi seyleri zorlamayin akisina birakin kendi kurdugunuz yuvaya odaklanin.olay pasta su sisesi falan filan degil.olay artik farkli yerlere gelmis.once yerinizi siz belirleyin ailenizde..mesafenizi koyun anadir kardestir ama sizi bu kadar degersizlestirmesine izin vermeyin.cekin elinizi eteginizi..

soğuk su içme isteğini anlıyorum. özellikle kiloluyken bende de olurdu. ama 5 litre şişeyi başkasının evindeki dolaba sokmak çok saçma. dolapta zaten 5litrelik su olmaz. raflara boşuna yük biner. cam şişelerle konulur su güzelce içen üstüne taze su ekleyip dolaba öyle koyar. dolapta hep 2 litre su soğuk su olur.

eşinizin şişe çıkınca pastayı çıkarması çok saçma. sonuçta onun soğuk içmek isteyeceği kadar sıcaksa hava, yeni yapılmış pasta erir gider. çok sorumsuzca. kardeşiniz de kaba davranmış ama asıl kabahat eşinizde. 2 tane 1.5 litrelik şişe götürse onları her yere koyabilirdiniz.

Eşim daha önce o şekilde şişe su aldığında annemler kızmıştı bizim suyumuz pis mi diye. Normalde köyden dolduruyolar suları. Haliyle gelirken öyle şişe getiremiyoruz artık. Zaten her gelişimizde de koyuyor sorun olmuyordu. Bence de eşimin tavrı yanlış burada. Ama beni suçlamalarını ve herkesin bana kızmasını anlayamıyorum. Eşimin haksız olduğunu onlara da eşime de söylüyorum. Eşim benim yaptığım da hata da diyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…