- 18 Ocak 2016
- 227
- 234
- 103
- Konu Sahibi Hukuklununguncesi
-
keşke derdime yönelik bir katkı niteliğinde yorum olsaydı. şunu şunu yanlış yapmışsın deseniz de anlardım kötü eleştiriye hep açığım. bu yorumun amacını anlayamadım.Hepiniz birbirinizden garipsiniz ne saçma bir ailesiniz.
yazdığını okurken ağladım benim annemi anlatmışsın. bu konuyu erkek kardeşimle konuşurken (ki o hiçbir şeye olaya dahil değil olayı bilmiyor bile) olayları bilmiyorum ama ne kadar haklı da olsan haksız da olsan annem bşr şeye kızdıysa o haklıdır onun düşüncesini değiştiremezsin he deyip geçeceksin dedi. Şimdi kızımın doğumgünü davetiyesini attım aile grubuna kimse bir şey yazmamış annem açmamış bile biliyorum bilerek açmadığını. bi keresinde teyzelerimle kavga etmişti bize anlatırken bilerek açmıyorum mesajlarını ondan arıyo bak defalarca falan demişti. kızımın doğum günü heba olacak benim mutlu olduğumu hatırladığım tek özel günüm yok işte buna kahroluyorum.Okurken gözümün önüne kendi annem geldi tetiklendim, o da beni istememek değil ama her şeyi alınırdı olmayacak şeyden başka anlam çıkarırdı en son çok fena kavga etmiştik. daha doğrusu o etmişti ben dinlemiştim, yıllarca annemim istediği evlat olmuştum ama annem lafımın arkasındaki niyeti yanlış anlayacak kadar beni tanımamıştı ve çocukluğumdan beri 'iyi evlat' olma çabam aslında görülmemişti bile, bir günde her şey çöpe atılmıştı ki gerçekten kötü bir şey dememiştim. Bu beni çok yaralamıştı, eşim bile beni, annemin kendi doğurduğu ve ilk gününden beri yanında olup her şeyine şahit olduğu çocuğu daha iyi tanıyor ve hep iyi niyet arıyordu ama annem hemen kötü olduğumu, nankör olduğumu ima etmiş hatta direkt haykırmıştı. bunları fark etmek beni çok üzdü ama kırılmaya bile hakkım yoktu çünkü annem kırılabilirdi sadece. Öyle işte, bu yazdıklarımda kendinden bir şeyler bulursun diye tahmin ediyorum çünkü hikayenin özü çok benzer.
Lütfen kendine güven.
muhtemelen ben de böyle olacağım sanırım sizin benim ve melisa hanımın anneleri çok benzeşiyorŞimdi nasılsınız anneniz ile. Ben de bu kadar oasa da bir kırgınlıklar yaşadım. Şimdi az görüşüyorum..hatasını kabul etmiyor. Sizdeki durumu merak ettim o nedenle
Neden böyle insanların peşinden koşarak değerinizi düşürüyorsunuz ki ? Davetiyeyi attın gelen gelir gelmeyen gelmez.yazdığını okurken ağladım benim annemi anlatmışsın. bu konuyu erkek kardeşimle konuşurken (ki o hiçbir şeye olaya dahil değil olayı bilmiyor bile) olayları bilmiyorum ama ne kadar haklı da olsan haksız da olsan annem bşr şeye kızdıysa o haklıdır onun düşüncesini değiştiremezsin he deyip geçeceksin dedi. Şimdi kızımın doğumgünü davetiyesini attım aile grubuna kimse bir şey yazmamış annem açmamış bile biliyorum bilerek açmadığını. bi keresinde teyzelerimle kavga etmişti bize anlatırken bilerek açmıyorum mesajlarını ondan arıyo bak defalarca falan demişti. kızımın doğum günü heba olacak benim mutlu olduğumu hatırladığım tek özel günüm yok işte buna kahroluyorum.
Ay eşinin neyi yanlış artık ayıptır ya. Bu kadar da olmaz.Eşim daha önce o şekilde şişe su aldığında annemler kızmıştı bizim suyumuz pis mi diye. Normalde köyden dolduruyolar suları. Haliyle gelirken öyle şişe getiremiyoruz artık. Zaten her gelişimizde de koyuyor sorun olmuyordu. Bence de eşimin tavrı yanlış burada. Ama beni suçlamalarını ve herkesin bana kızmasını anlayamıyorum. Eşimin haksız olduğunu onlara da eşime de söylüyorum. Eşim benim yaptığım da hata da diyor.
Arkadaslariniz yok mu onlari cagirin neden heba olsun ne sacma dusunce. Kendi ozel gunlerinizi mahvetmelerine izin verdiniz sira kizinizinkine mi geldi? Hayatinizda baska insan mi yok siz boyle yuzsuz davranip onlardan baska carwniz yok gibi davranirsaniz daha cok ezilirsiniz. Esiniz ve cocugunuza acidim yoksa siz bunca Seyin ustube hala arayarak zaten haketmissiniz demektir. Sizin zaten sikayetiniz yok olsaydi aglayip sizlayip hala ayni seyi yapmazdiniz. Hayirdir kaos seviyorsuniz galibayazdığını okurken ağladım benim annemi anlatmışsın. bu konuyu erkek kardeşimle konuşurken (ki o hiçbir şeye olaya dahil değil olayı bilmiyor bile) olayları bilmiyorum ama ne kadar haklı da olsan haksız da olsan annem bşr şeye kızdıysa o haklıdır onun düşüncesini değiştiremezsin he deyip geçeceksin dedi. Şimdi kızımın doğumgünü davetiyesini attım aile grubuna kimse bir şey yazmamış annem açmamış bile biliyorum bilerek açmadığını. bi keresinde teyzelerimle kavga etmişti bize anlatırken bilerek açmıyorum mesajlarını ondan arıyo bak defalarca falan demişti. kızımın doğum günü heba olacak benim mutlu olduğumu hatırladığım tek özel günüm yok işte buna kahroluyorum.
ben değil de keşke annem psikoloğa gitse hep hasta hep madur. Doğum yaptığım gece hastanede yanımda o kaldı ama kayınvalidem kalmasın diye kaldı o kadar eminim ki buna. çünkü ben orada sezeryanlıyım gelir gelmez başladı gözüm ağrıyo hastayım diye. bütün gece kendim kalktım tuvalete gittim çocuğumla ilgilendim o uyudu. ertesi günde bi gece kaldı SANA ANNEN BAKAR dedi gitti zaten.Tam olarak böyle. Kendiniz için istemiyorsanız çocuğunuz için psikoloğa gidin. Evlat ayıran damar gelin ve torun da ayırıyor. Mesela oğlunu seviyor ya gelin. Ağzına .. yine de gelinle iyi olmaya çalısıyorlar. Ama sevilmeyen ki genelde bu büyük kız olur. Çocugunu da sevmiyorlar. Bu hiç şaşmıyor. Sizi daha fazla kullanmasına izin vermeyin bu ailenin. Üniversite okuyana da her hafta ağırlamak kolay değil üstelik iş ve çocuk da varken. Bir kez bir dediklerine gayor deyin ve oturup izleyin size ne kadra değer verdiklerini. Her dediklerini yaparsanız tabiki iyi derler. Ailenize net bir şekilde had bildirin
Aynı ablanız sizin kınanıza gelmediği yetmezmiş gibi, annenizle birlikte gününüzü mahvetmelerini nasıl telafi etti peki???Ailemin her üyesi beni suçlayıp kötü davranınca, bu belki de yıllarca hep böyle devam edince insan ister istemez ben nerede hata yaptım diye soruyor. Üçüncü kişi ablamla bu konuyu konuşunca eşimle beraber kardeşimin yurduna gidip gönlünü almamızı tavsiye etti öyle söyleyeyim.
aramadım yine suçlu olmamak için davetiye fotosu attım. sağda solda akrabalara çağırmadı ondan gitmedik diyemesinler diye. zaten arkadaşlarımla sayımız 45-50 kişi sorun kimsemizin olmaması değil. yediremiyorum kendime sanırım bu ailem tarafından yoksayılmayı.O sllll
Arkadaslariniz yok mu onlari cagirin neden heba olsun ne sacma dusunce. Kendi ozel gunlerinizi mahvetmelerine izin verdiniz sira kizinizinkine mi geldi? Hayatinizda baska insan mi yok siz boyle yuzsuz davranip onlardan baska carwniz yok gibi davranirsaniz daha cok ezilirsiniz. Esiniz ve cocugunuza acidim yoksa siz bunca Seyin ustube hala arayarak zaten haketmissiniz demektir
o olay sonrasında 1 yıl konuşmadık ve sonrasında ablam doğum yaptı ben doğuma gittim ne olursa olsun yeğenimdir dedim. Sonrasında barıştık.Aynı ablanız sizin kınanıza gelmediği yetmezmiş gibi, annenizle birlikte gününüzü mahvetmelerini nasıl telafi etti peki???
Doğum günü çok daha mı önemliymiş kına gecenizden?
Anlaşılan o evde sizin dışınızda herkesin yaptıkları mazur karşılanıyor.
pastayı bir anda masaya koyunca alt kısımın kreması aktı kardeşim üzerine kalpler yapmıştı onlar falan yamuldu biraz. sadece tepki koyup çıkabilirdim pastayı çıkarmadan diyor.Ay eşinin neyi yanlış artık ayıptır ya. Bu kadar da olmaz.
Bakın çok açık söyleyeceğim, kendi eşiniz çocuğunuzun hakkına giriyorsunuz. Ben sizi şimdiye elli kere boşamıştım. Kardeşiniz o pastayı yere vurmayı da hak etmiş ama nimet işte.pastayı bir anda masaya koyunca alt kısımın kreması aktı kardeşim üzerine kalpler yapmıştı onlar falan yamuldu biraz. sadece tepki koyup çıkabilirdim pastayı çıkarmadan diyor.
Artik oturup sizlanmayin o halde. Hatta gelmesinler. Siz arkadalari cagirip cok da guzel kutlama yapacaksiniz. Cikin su kimsesizlik tribinden. Herkes ailesi ile dipdibe yasamiyor. Bunca seyi esine yedirmissin ama. Hf sonlari gelip evde kalan simarik kiz bile tepenize cikmis Ben esinin yerinde olsam Onu eve sokmam. Hic mi ozel hayatiniz yok ne isi var her hf sonu evde.kaynin gelse kalsa sorun olur. O Niye geliyor. Kutlama yapacaksin bundan sonra da arasalar bile acmayacaksin. Anne Hakki denen sey Bu degil. Sagda soldakilere de sen soyleyeceksin bir su yuzunden sacma Sapan davrandilar her seferinse ayni seyi yapiyorlar. Beni hic dusunmuyorlar. Esi ile arasi mi acilir diye hic umursamiyorlar... Diyeceksin. Hala gobek bagi kesilmemis gibi davranmayi birakacaksin. Esimin ailesi bana boyle yapsa ve esim de sizin yaptiginiz gibi davransa Bu aileden kurtulmak icin Onu bile bosarimaramadım yine suçlu olmamak için davetiye fotosu attım. sağda solda akrabalara çağırmadı ondan gitmedik diyemesinler diye. zaten arkadaşlarımla sayımız 45-50 kişi sorun kimsemizin olmaması değil. yediremiyorum kendime sanırım bu ailem tarafından yoksayılmayı.
davetiye hazırlamıştım o davetiyeyi yolladım dediğiniz gibi. altına da sevgili ailem hepinizi kızımın doğum gününe bekliyorum yazdım. dün yazdım kimse cevap yazmadıCanım bence aile gurubuza şöyle yaz sevgili Ailem malumunuz kızımın doğum günü tarih olarak yer vesair o gün en müsaitti eğer gelebilirseniz çok memnun olurum ama gelemezseniz de canınız sagolsun h günleriniz olsun ...!
bundan sonra da zaten gerçekten gelmek isteyen gelir istemeyen de kendi bilir araya koyarsın mesafe olur biter bence en temizi bu
Mesaj yazma. En guzel cevap sessizliktirdavetiye hazırlamıştım o davetiyeyi yolladım dediğiniz gibi. altına da sevgili ailem hepinizi kızımın doğum gününe bekliyorum yazdım. dün yazdım kimse cevap yazmadıannem mesajı açmadı bile . guptan uzun bir mesaj yazıp hiçbirinizi artık hayatımın hiçbiryerinde istemiyorum deyip gruptan ayrılasım var da işte. Eşim de daha diyor ki davetiyeyle falan olmaz annen takılır öyle şeylere ara diyor.
evet yazmayacağım zaten içimden gelmiiyor. davetiye atmak bile içimden gelmedi eşim zorla attırdı sen suçlu olursun diyerek.Mesaj yazma. En guzel cevap sessizliktir
Mutluluğunuz ailenizin gelip gelmemesine mi bağlı? Neden böyle düşünüyorsunuz kiyazdığını okurken ağladım benim annemi anlatmışsın. bu konuyu erkek kardeşimle konuşurken (ki o hiçbir şeye olaya dahil değil olayı bilmiyor bile) olayları bilmiyorum ama ne kadar haklı da olsan haksız da olsan annem bşr şeye kızdıysa o haklıdır onun düşüncesini değiştiremezsin he deyip geçeceksin dedi. Şimdi kızımın doğumgünü davetiyesini attım aile grubuna kimse bir şey yazmamış annem açmamış bile biliyorum bilerek açmadığını. bi keresinde teyzelerimle kavga etmişti bize anlatırken bilerek açmıyorum mesajlarını ondan arıyo bak defalarca falan demişti. kızımın doğum günü heba olacak benim mutlu olduğumu hatırladığım tek özel günüm yok işte buna kakahroluyorum
Ay yok sakın aramayındavetiye hazırlamıştım o davetiyeyi yolladım dediğiniz gibi. altına da sevgili ailem hepinizi kızımın doğum gününe bekliyorum yazdım. dün yazdım kimse cevap yazmadıannem mesajı açmadı bile . guptan uzun bir mesaj yazıp hiçbirinizi artık hayatımın hiçbiryerinde istemiyorum deyip gruptan ayrılasım var da işte. Eşim de daha diyor ki davetiyeyle falan olmaz annen takılır öyle şeylere ara diyor.
Ay siz karı koca enayisiniz gerçekten.evet yazmayacağım zaten içimden gelmiiyor. davetiye atmak bile içimden gelmedi eşim zorla attırdı sen suçlu olursun diyerek.
Eşiniz de dolaptaki su sişesi için surat asıp, evdeki doğum gününe katılımıyor ama ailenizin size karşı yaptığı o kadar şeyden sonra hâla ara diyor. Dengesizlik bu en kibar tabiriyle.davetiye hazırlamıştım o davetiyeyi yolladım dediğiniz gibi. altına da sevgili ailem hepinizi kızımın doğum gününe bekliyorum yazdım. dün yazdım kimse cevap yazmadıannem mesajı açmadı bile . guptan uzun bir mesaj yazıp hiçbirinizi artık hayatımın hiçbiryerinde istemiyorum deyip gruptan ayrılasım var da işte. Eşim de daha diyor ki davetiyeyle falan olmaz annen takılır öyle şeylere ara diyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?