- Konu Sahibi Hukuklununguncesi
-
Bu büyük bir terbiyesizlik benim için.Eşim dedi ki benim suyuma dokunmayın. Kardeşim arkasına dönüp eşime bakmadan hiçbirşey söylemeden suyu çıkardı pastayı koydu gitti.
Çok merak ederek okumaya başladım, su şişesi için küsülecek ne olabilir diye. Tahmin edileceği gibi saçmasapan bir olaymış. İşleri güçleri yok mu bu insanların ya?Herkese merhabalar. Konu aslında başlıkta yazdığı gibi. Ramazan bayramında annemlere gitmiştik. Eşim suyu hep dolaptan içer dışardan içemez biz gider gitmez buzdolabında yer açtı bi şişe su koydu ve dedi ki şişeme kimse dokunmasın. Bayramın 3. Günü de kız kardeşimin doğum günü vardı(22 yaşında) bana dedi ki pastamı evde yapalım. Benim de 10 aylık bi kızım var kızımla beraber yağmurlu havada çıktım malzemeleri aldım pastayı yaptık. Kardeşim de üstünü süsledi dolaba koyacaktı ki dolapta yer yok. Eşim dedi ki benim suyuma dokunmayın. Kardeşim arkasına dönüp eşime bakmadan hiçbirşey söylemeden suyu çıkardı pastayı koydu gitti. Ardından eşim pastayı çıkarıp geri suyu koydu( bence burada eşim haksız) sonrasında eşim yukarı çıktı ve biz doğum günü kutlarken de inmedi. Hatta ben yukarı çıkıp inmesini rica ettim uykum var dedi gelmedi. Neyse ertesi gün oldu annem bana tavır yapıyo en ufak şeylerden tavır yapıyo. Bi gün önce eşim tatlı almıştı evinize giderken tatlınızı da götür falan dedi hatta. Kardeşim hakeza yüzüme bile bakmıyo. En son ablam kardeşim annem annemin odasındaydılar bi girdim herkes sustu. Anneme noldu anne sabahtan beri bi soğuksun dedim. NE OLDUĞUNU BİLMİYO MISUN GECEDEN BERİ UYUYAMADIM HASTA OLDUM falan diye bağırmaya başladı.Ben de sinirlendim yalan yok bağırdım hasta olacak ne var hem ben ne yaptım gel çıkın konuşalım dedim. Bana sus sus yaptılar odadan çıkardılar. Biz giderken de annem yüzüme bile bakmadı torununu bile sevmedi.Bu arada biz gitmeden ablam ben kardeşim kahve içmiştik ben konuyu açtığımda kardeşim senlik bişey yok demişti.
Sonra annem hiçbir şekilde torununu görüntülü aramadı benim aramalarımı da açmadı. Bir süre sonra annem de kardeşim de yumuşadı benle değil ama kızımla konuşup kapatıyolardı. Kardeşime de memleketten dönünce (kardeşimle aynı şehirde yaşıyoruz) defalarca evime davet ettim dışarda bişeyler yapalım dedim ama gelmedi. Yine de konuşuyodu sorun yoktu. Kızımın doğum günü var 25 mayısta. 30 mayısta da kardeşimin mezuniyeti var. Annemler iki iki memleketten git gel yapmasınlar diye 1 haziranda yapayım mı diye sormuştum görüntülüde. Kardeşim de arkadaşlarımla buluşacağım olmaz dedi. Ben de bi saat zaten gider gelirsin demiştim. Sonra aile grubunda anket açtım 25 mayıs mı olsun 1 haziran mı diye kimse cevaplamadı. Ertesi gün yazıklar olsun size yazdım. Kardeşim öyle uzun uzun mesaj yazmış ki bana kırgınmış ben kocamla konuşmamışım doğum günü çok önemliymiş. Bi de eşim doğum günü hiç sevmez doğum günü yapacağından kocanın haberi var mı yazmış. O yazmış yazmış annem yine aradı bana kızdı sen hiç mi öğrenci olmadın dedi(ne alaka) ben de anne sizin için o tarihi istedim yoksa ben de tam gününde yapardım dedim. Zaten hep sen haklısın dedi kapattı kimse konuşmuyor benle şu an. Doğum gününe çağıracağım herkesi ama gelmezler muhtemelen. Annem kızım doğduğunda 40 mevlidi yapacağım demişti ablamın oğluna da yapmıştı. Ben herşeyi hazırladım kızıma kıyafet aldım memlekete gittim çok yoğunum yorgunum dedi yapmadı. Şimdi doğum gününe özeniyorum bu da burnumdan gelecek. Olaydaki hatalarımı söyler misiniz anneme bağırdım orda haksızım ama annemin aylarca konuşmayacağı kadar değil çünkü kardeşim ve ablam hep onun on katı bağırır kötü davranır ama onlara böyle küstüğünü hiç görmedim.
Evet haklısınız mesela ablamın çocuğu vardı o sırada tek torundu ablam geldiklerinde hiçbir iş yapmazdı çocuğa biz bakardık ablam uyurdu. Şimdi aynı yaşta benim çocuğum var uyutmaya gidecekken bulaşıkları yıkamadım diye annem babası uyutamıyo mu diye sormuştu. Ben hem çocuğa bakıp hem ev işi yapıp hem ofisimin işlerini yapıyorum tatil değil daha yorgun ayrılıyprum aile evinden. Bundan sonra da bayramlarda el öpüp günü birlik ayrılmayı düşünüyorum.ozman boşver madem onalr seni eziyor sende mesafe koy bir zaman sonra ne kadar fedakarlık yaparsın o kadar ailenin enayisi herşeyi yapmak zorunda olan çocuğu oluyorsun malesef
Ay konuya bak inan üzüldüm size Allah yardımcınız olsun. Doğum gününü yapın ve ailenizi davet etmeyin hatta arayıp sormayın. Ne de olsa hep haksız çıkacaksınız. Eşinizde ayrı tuhaf. Yaşça küçükler alttan alınmalı terbiyesizlik yapmadığı sürece. Siz de kendinizi kötü hissetmeyin bence. Anneniz dışlamış sizi. Çekirdek aileniz ile mutlu olmaya bakım derimHerkese merhabalar. Konu aslında başlıkta yazdığı gibi. Ramazan bayramında annemlere gitmiştik. Eşim suyu hep dolaptan içer dışardan içemez biz gider gitmez buzdolabında yer açtı bi şişe su koydu ve dedi ki şişeme kimse dokunmasın. Bayramın 3. Günü de kız kardeşimin doğum günü vardı(22 yaşında) bana dedi ki pastamı evde yapalım. Benim de 10 aylık bi kızım var kızımla beraber yağmurlu havada çıktım malzemeleri aldım pastayı yaptık. Kardeşim de üstünü süsledi dolaba koyacaktı ki dolapta yer yok. Eşim dedi ki benim suyuma dokunmayın. Kardeşim arkasına dönüp eşime bakmadan hiçbirşey söylemeden suyu çıkardı pastayı koydu gitti. Ardından eşim pastayı çıkarıp geri suyu koydu( bence burada eşim haksız) sonrasında eşim yukarı çıktı ve biz doğum günü kutlarken de inmedi. Hatta ben yukarı çıkıp inmesini rica ettim uykum var dedi gelmedi. Neyse ertesi gün oldu annem bana tavır yapıyo en ufak şeylerden tavır yapıyo. Bi gün önce eşim tatlı almıştı evinize giderken tatlınızı da götür falan dedi hatta. Kardeşim hakeza yüzüme bile bakmıyo. En son ablam kardeşim annem annemin odasındaydılar bi girdim herkes sustu. Anneme noldu anne sabahtan beri bi soğuksun dedim. NE OLDUĞUNU BİLMİYO MISUN GECEDEN BERİ UYUYAMADIM HASTA OLDUM falan diye bağırmaya başladı.Ben de sinirlendim yalan yok bağırdım hasta olacak ne var hem ben ne yaptım gel çıkın konuşalım dedim. Bana sus sus yaptılar odadan çıkardılar. Biz giderken de annem yüzüme bile bakmadı torununu bile sevmedi.Bu arada biz gitmeden ablam ben kardeşim kahve içmiştik ben konuyu açtığımda kardeşim senlik bişey yok demişti.
Sonra annem hiçbir şekilde torununu görüntülü aramadı benim aramalarımı da açmadı. Bir süre sonra annem de kardeşim de yumuşadı benle değil ama kızımla konuşup kapatıyolardı. Kardeşime de memleketten dönünce (kardeşimle aynı şehirde yaşıyoruz) defalarca evime davet ettim dışarda bişeyler yapalım dedim ama gelmedi. Yine de konuşuyodu sorun yoktu. Kızımın doğum günü var 25 mayısta. 30 mayısta da kardeşimin mezuniyeti var. Annemler iki iki memleketten git gel yapmasınlar diye 1 haziranda yapayım mı diye sormuştum görüntülüde. Kardeşim de arkadaşlarımla buluşacağım olmaz dedi. Ben de bi saat zaten gider gelirsin demiştim. Sonra aile grubunda anket açtım 25 mayıs mı olsun 1 haziran mı diye kimse cevaplamadı. Ertesi gün yazıklar olsun size yazdım. Kardeşim öyle uzun uzun mesaj yazmış ki bana kırgınmış ben kocamla konuşmamışım doğum günü çok önemliymiş. Bi de eşim doğum günü hiç sevmez doğum günü yapacağından kocanın haberi var mı yazmış. O yazmış yazmış annem yine aradı bana kızdı sen hiç mi öğrenci olmadın dedi(ne alaka) ben de anne sizin için o tarihi istedim yoksa ben de tam gününde yapardım dedim. Zaten hep sen haklısın dedi kapattı kimse konuşmuyor benle şu an. Doğum gününe çağıracağım herkesi ama gelmezler muhtemelen. Annem kızım doğduğunda 40 mevlidi yapacağım demişti ablamın oğluna da yapmıştı. Ben herşeyi hazırladım kızıma kıyafet aldım memlekete gittim çok yoğunum yorgunum dedi yapmadı. Şimdi doğum gününe özeniyorum bu da burnumdan gelecek. Olaydaki hatalarımı söyler misiniz anneme bağırdım orda haksızım ama annemin aylarca konuşmayacağı kadar değil çünkü kardeşim ve ablam hep onun on katı bağırır kötü davranır ama onlara böyle küstüğünü hiç görmedim.
Ailemin her üyesi beni suçlayıp kötü davranınca, bu belki de yıllarca hep böyle devam edince insan ister istemez ben nerede hata yaptım diye soruyor. Üçüncü kişi ablamla bu konuyu konuşunca eşimle beraber kardeşimin yurduna gidip gönlünü almamızı tavsiye etti öyle söyleyeyim.Çok merak ederek okumaya başladım, su şişesi için küsülecek ne olabilir diye. Tahmin edileceği gibi saçmasapan bir olaymış. İşleri güçleri yok mu bu insanların ya?
Sizde sorun, ne diye dolanıp duruyorsunuz etraflarında? Koca dolapta bir şişeye yer mi yoktu? Pastayı sığdırmak için çıkarıla çıkarıla dokunmayın denilen su mu çıkarıldı. 22 yaşında dana kadar kızın kırıldığı şeye bak. Siz onlara sinirleneceğinize peşlerinden dolaşıyorsunuz. Hepiniz garipsiniz
Ya galiba eşim de bu kadar büyüyeceğini anlayamadı. Şimdi kardeşimin mezuniyet tarihinde işte çalışıyor oluyor ama saat kaçta diye soruyor bana gelebilmek için. Yani eşim aslında çok dikbaşlıdır ama benim yanımda dura dura…Ay konuya bak inan üzüldüm size Allah yardımcınız olsun. Doğum gününü yapın ve ailenizi davet etmeyin hatta arayıp sormayın. Ne de olsa hep haksız çıkacaksınız. Eşinizde ayrı tuhaf. Yaşça küçükler alttan alınmalı terbiyesizlik yapmadığı sürece. Siz de kendinizi kötü hissetmeyin bence. Anneniz dışlamış sizi. Çekirdek aileniz ile mutlu olmaya bakım derim
Cok şeyler yaşamışsınız hep kendinizden fedakârlık yapmışsınız. Ailenizde biz ne desek ne yapsak nasıl olsa herşey eskisi gibi oluyor rahatlığı var. En yakının bile olsa insan insandır eğer biri ezilirse hep ezilmeye devam eder. Onlara kaybedebilecekleri birisi olduğunuzu gösterin ki bir daha böyle ufak tefek meseleleri büyütürken kırk kere düşünsünler. Tamam anneniz kardeşleriniz onları da sevin sayın ama hepsinden önce yetişkin bireysiniz sınırınız belli olsun. Sonuçta sizin evladınızın ilk doğum günü herkesi çağırıp kalabalıkta iş güçle doğru düzgün fotoğraf çekilmeye bile haliniz kalmayabilir. Yerinizde ben olsaydım çekirdek ailemle mutevazi bir dogum günü kutlayıp en güzel fotoğrafimizi sosyal medyada altına da siz bir yana dünya bir yana yazar paylaşırdım. Anladığım kadarıyla zaten doğum günü umurlarinda değilHerkes böyle demiş ama benim hem kınam hem düğünüm hem kızımı doğurduğum gün bütün günlerim hep ailem yğzünden o kadar içine edildi ki. Kınamda da ablamla kavga etmiştik ve ablam haksız olduğu halde kınama gelmemişti ve annem ben o kına tahtında otururken yanıma gelip kınadan çıkıp ablamdan özğr dilemeye gitmemi söylemişti. Kına videolarımda ailemden kimse yok hep erkek tarafı oynuyor moralim bozuk yapayalnızım. Lohusayken yine beni iki gün durdu bıraktı gitti kv ile kavga etmişti ANNEN BAKSIN SANA diyerek gitmişti halbuki bi gece önce sana ihtiyacım var diye dizinde ağlamıştım.Sonra yine bana küstü aramadı gğnlerce. Yani bu da kızımın ilk yaşı ya herkese herşeye rağmen gğzel bi kutlama yapmak istiyorum içimde kalan herşeye inat.
Ben aslında kendi rolümü ve bu saatten sonra ne yapabilirimi merak ediyorum daha çokYani gercekten bazen dolapta 1 siseye bile yer olmuyor ve pasta büyük oldugu icin sorun olabilir çıkarmış olabilir ha cikarirken cikariyorum x abi dese hosluk olurdu demese de cok büyük problem degil. Esinizin dogum gunune inmemesi de gerçekten abarti. Tum bunlardan sonra ailenizin takindigi tavir da esinizden farksiz. Siralama yapiyorum simdi en haksiz es sonra aile en son da şişe
Hic birsey tabiki de kardesinizin yurduna gidip fln gonlunu almaya calismayin kucuk cocuk degil sonucta bu kdr kalp kirikligi bu yasta fazla. Esinize de soguk su icmek istiyorsa 3 tane yarim lt pet siseler ile buzdolabi kapagina koyacak sekilde yer isgal etmeden su koymasini soylemeniz gerek. Hos kendisi neden dusunmedi anlamadim 5 lt suyun dolaba konuldugunu hic gormedim.Ben aslında kendi rolümü ve bu saatten sonra ne yapabilirimi merak ediyorum daha çok
Ya bi mekanla anlaştık kahvaltı olacak organizasyonda gelip konsepti kuracak. Ben birşey hazırlamayacağım hazırlanıp mekana gideceğim sadeceCok şeyler yaşamışsınız hep kendinizden fedakârlık yapmışsınız. Ailenizde biz ne desek ne yapsak nasıl olsa herşey eskisi gibi oluyor rahatlığı var. En yakının bile olsa insan insandır eğer biri ezilirse hep ezilmeye devam eder. Onlara kaybedebilecekleri birisi olduğunuzu gösterin ki bir daha böyle ufak tefek meseleleri büyütürken kırk kere düşünsünler. Tamam anneniz kardeşleriniz onları da sevin sayın ama hepsinden önce yetişkin bireysiniz sınırınız belli olsun. Sonuçta sizin evladınızın ilk doğum günü herkesi çağırıp kalabalıkta iş güçle doğru düzgün fotoğraf çekilmeye bile haliniz kalmayabilir. Yerinizde ben olsaydım çekirdek ailemle mutevazi bir dogum günü kutlayıp en güzel fotoğrafimizi sosyal medyada altına da siz bir yana dünya bir yana yazar paylaşırdım. Anladığım kadarıyla zaten doğum günü umurlarinda değil
Mezuniyete gitmeyi mi düşünüyorsunuz. Bence gitmeyin kardeşiniz fazlasıyla ileri gitmiş zaten. Gelmediniz derse istenmediğimizi hissettirdin öyle davrandın o yüzden gelmedik dersin. Bir de yiyenin doğum gününden önemli arkadaşları var. Kendi doğum gününü önemseyip yiğeni için arkadaşlarını tercih ediyor.Ya galiba eşim de bu kadar büyüyeceğini anlayamadı. Şimdi kardeşimin mezuniyet tarihinde işte çalışıyor oluyor ama saat kaçta diye soruyor bana gelebilmek için. Yani eşim aslında çok dikbaşlıdır ama benim yanımda dura dura…
Öff sizi bu kafayla daha çok eziklerler. Yani 20 yaşında falan olsanız anlayacağım da kaç yaşına gelmişsiniz. Sınırlarınız, çizgileriniz olsun biraz. Sınır çizememenizi başkalarına yüklemeyin, siz nerde hata yaptım diye sormamışsınız. Çoktan hata yaptığınızı kabul etmişsiniz ve aylardır peşlerindeymişsiniz. Allah aşkına gidip ne diyeceksiniz kardeşinize? Dolapta çıkarmamanı rica ettiğimiz suyu çıkardığın ve ailenle aylardır beni süründürdüğün için özür dilerim mi diyeceksiniz?Ailemin her üyesi beni suçlayıp kötü davranınca, bu belki de yıllarca hep böyle devam edince insan ister istemez ben nerede hata yaptım diye soruyor. Üçüncü kişi ablamla bu konuyu konuşunca eşimle beraber kardeşimin yurduna gidip gönlünü almamızı tavsiye etti öyle söyleyeyim.
O zaman kutlamayı mezuniyete göre ayarlamayin zaten kardeşiniz istememiş aile grubuna da tarihi bir iki gün öncesinden bildirin. Gelmek isteyen gelir.Ya bi mekanla anlaştık kahvaltı olacak organizasyonda gelip konsepti kuracak. Ben birşey hazırlamayacağım hazırlanıp mekana gideceğim sadece
E sen de niye hala peşlerinde koşturuyosun. Mesafeni koymak için daha ne bekliyorsun?Herkes böyle demiş ama benim hem kınam hem düğünüm hem kızımı doğurduğum gün bütün günlerim hep ailem yğzünden o kadar içine edildi ki. Kınamda da ablamla kavga etmiştik ve ablam haksız olduğu halde kınama gelmemişti ve annem ben o kına tahtında otururken yanıma gelip kınadan çıkıp ablamdan özğr dilemeye gitmemi söylemişti. Kına videolarımda ailemden kimse yok hep erkek tarafı oynuyor moralim bozuk yapayalnızım. Lohusayken yine beni iki gün durdu bıraktı gitti kv ile kavga etmişti ANNEN BAKSIN SANA diyerek gitmişti halbuki bi gece önce sana ihtiyacım var diye dizinde ağlamıştım.Sonra yine bana küstü aramadı gğnlerce. Yani bu da kızımın ilk yaşı ya herkese herşeye rağmen gğzel bi kutlama yapmak istiyorum içimde kalan herşeye inat.
Kardeşiniz eniştesi doğum gününe gelmedi diye bozuluyor ama kendisi yeğeninin doğum gününe (kanından canından olan yeğeninin doğum gününe) türlü bahanelerle gelmiyor vallahi eniştemi çok da sallamam giderim yeğenimin doğum gününü güle oynaya kutlarım anneniz de kardeşleriniz de biraz tuhaf insanlar kusura bakmayınHerkese merhabalar. Konu aslında başlıkta yazdığı gibi. Ramazan bayramında annemlere gitmiştik. Eşim suyu hep dolaptan içer dışardan içemez biz gider gitmez buzdolabında yer açtı bi şişe su koydu ve dedi ki şişeme kimse dokunmasın. Bayramın 3. Günü de kız kardeşimin doğum günü vardı(22 yaşında) bana dedi ki pastamı evde yapalım. Benim de 10 aylık bi kızım var kızımla beraber yağmurlu havada çıktım malzemeleri aldım pastayı yaptık. Kardeşim de üstünü süsledi dolaba koyacaktı ki dolapta yer yok. Eşim dedi ki benim suyuma dokunmayın. Kardeşim arkasına dönüp eşime bakmadan hiçbirşey söylemeden suyu çıkardı pastayı koydu gitti. Ardından eşim pastayı çıkarıp geri suyu koydu( bence burada eşim haksız) sonrasında eşim yukarı çıktı ve biz doğum günü kutlarken de inmedi. Hatta ben yukarı çıkıp inmesini rica ettim uykum var dedi gelmedi. Neyse ertesi gün oldu annem bana tavır yapıyo en ufak şeylerden tavır yapıyo. Bi gün önce eşim tatlı almıştı evinize giderken tatlınızı da götür falan dedi hatta. Kardeşim hakeza yüzüme bile bakmıyo. En son ablam kardeşim annem annemin odasındaydılar bi girdim herkes sustu. Anneme noldu anne sabahtan beri bi soğuksun dedim. NE OLDUĞUNU BİLMİYO MISUN GECEDEN BERİ UYUYAMADIM HASTA OLDUM falan diye bağırmaya başladı.Ben de sinirlendim yalan yok bağırdım hasta olacak ne var hem ben ne yaptım gel çıkın konuşalım dedim. Bana sus sus yaptılar odadan çıkardılar. Biz giderken de annem yüzüme bile bakmadı torununu bile sevmedi.Bu arada biz gitmeden ablam ben kardeşim kahve içmiştik ben konuyu açtığımda kardeşim senlik bişey yok demişti.
Zaten bunca kavga kıyametten sonra 25 i olarak ayarladım mezuniyet haftasına koymadım. Ablam bugün aradı sordu söyledim. Annemler 1 haziran olacak diye biliyo keşke haber verseydin diyo. E dedim grupta anket açtım ya hiçbiriniz cevaplamadınız diye. Oradan da bi kavga patlayacak bize sormadan ayarladı diye eminimO zaman kutlamayı mezuniyete göre ayarlamayin zaten kardeşiniz istememiş aile grubuna da tarihi bir iki gün öncesinden bildirin. Gelmek isteyen gelir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?