- 18 Ocak 2016
- 227
- 234
- 103
- Konu Sahibi Hukuklununguncesi
-
Oo gruba kardeşim kol gibi mesajlar döşedi ben bi yazıklar olsun dedim diye benden kötüsü olmadı hatta sonradan kardeşime cevap yazarken bile dedim ki ben sana kötü bişey yazmıycam eminim en küçük lafımla bile en suçlu ben olurum dedim ama hiçbirşey yazmama rağmen yine suçlu ben oldum tabi ki annem arayıp niye uzatıyosun diye bana kızdıKardeşiniz eniştesi doğum gününe gelmedi diye bozuluyor ama kendisi yeğeninin doğum gününe (kanından canından olan yeğeninin doğum gününe) türlü bahanelerle gelmiyor vallahi eniştemi çok da sallamam giderim yeğenimin doğum gününü güle oynaya kutlarım anneniz de kardeşleriniz de biraz tuhaf insanlar kusura bakmayın
Şöyle üvey evlat gibi kayırmalardan nefret ediyorum
Sizde onlar gibi açın ağzınızı yapın siteminizi. Herkes her şeyi istediği gibi söylüyor madem siz de söyleyin.
Aileniz aşırı sinir bozucu insanlar.Herkes böyle demiş ama benim hem kınam hem düğünüm hem kızımı doğurduğum gün bütün günlerim hep ailem yğzünden o kadar içine edildi ki. Kınamda da ablamla kavga etmiştik ve ablam haksız olduğu halde kınama gelmemişti ve annem ben o kına tahtında otururken yanıma gelip kınadan çıkıp ablamdan özğr dilemeye gitmemi söylemişti. Kına videolarımda ailemden kimse yok hep erkek tarafı oynuyor moralim bozuk yapayalnızım. Lohusayken yine beni iki gün durdu bıraktı gitti kv ile kavga etmişti ANNEN BAKSIN SANA diyerek gitmişti halbuki bi gece önce sana ihtiyacım var diye dizinde ağlamıştım.Sonra yine bana küstü aramadı gğnlerce. Yani bu da kızımın ilk yaşı ya herkese herşeye rağmen gğzel bi kutlama yapmak istiyorum içimde kalan herşeye inat.
Neden bu kadar öteliyorsunuz hep mi böyleydi yoksa evlendikten sonra mı oldu hani olur ya bazı aileler kızını kıskanır sevgisini bu şekilde gösterir falan yoksa çocukluğunuzdan beri mi böyleydi üzgünüm ama en büyük hata annenizde kriz yönetimini beceremiyorOo gruba kardeşim kol gibi mesajlar döşedi ben bi yazıklar olsun dedim diye benden kötüsü olmadı hatta sonradan kardeşime cevap yazarken bile dedim ki ben sana kötü bişey yazmıycam eminim en küçük lafımla bile en suçlu ben olurum dedim ama hiçbirşey yazmama rağmen yine suçlu ben oldum tabi ki annem arayıp niye uzatıyosun diye bana kızdı
Ha 6 gün önce ha 6 gün sonra sanki hemen yarına ayarlayıp şimdi söylediniz. 20 gün var anlamıyorum daha ne kadar önceden haber verebilirdiniz ki illa suçlu olacaksınız. Çok taviz vermişsiniz kızınızın gereken değeri görmesi için değişmeniz lazımZaten bunca kavga kıyametten sonra 25 i olarak ayarladım mezuniyet haftasına koymadım. Ablam bugün aradı sordu söyledim. Annemler 1 haziran olacak diye biliyo keşke haber verseydin diyo. E dedim grupta anket açtım ya hiçbiriniz cevaplamadınız diye. Oradan da bi kavga patlayacak bize sormadan ayarladı diye eminim
Kendinize neden bunu yaptırıyorsunuz. Sizden ufak daha yemi mezun bir kız bile ailede daha çok ciddiye alınıyor farkında mısınız?Oo gruba kardeşim kol gibi mesajlar döşedi ben bi yazıklar olsun dedim diye benden kötüsü olmadı hatta sonradan kardeşime cevap yazarken bile dedim ki ben sana kötü bişey yazmıycam eminim en küçük lafımla bile en suçlu ben olurum dedim ama hiçbirşey yazmama rağmen yine suçlu ben oldum tabi ki annem arayıp niye uzatıyosun diye bana kızdı
Gelmesinler zaten doğumgününe. Kavga patlasa ne. Davet etmedim kimseyi bizbize olucaz deseydiniz ya. Sizin acilen terapi almanız lazım özdeğer konsuundaZaten bunca kavga kıyametten sonra 25 i olarak ayarladım mezuniyet haftasına koymadım. Ablam bugün aradı sordu söyledim. Annemler 1 haziran olacak diye biliyo keşke haber verseydin diyo. E dedim grupta anket açtım ya hiçbiriniz cevaplamadınız diye. Oradan da bi kavga patlayacak bize sormadan ayarladı diye eminim
Bence bu konuda tepki konulacak en son insan sizsiniz.Pastayi alıp şişeyi bi yere sokamadi mi?Hadi onu geçtim bu yüzden size neden tavır alınıyor ki eşinize alsin diycem ona da almaya hakları yok.Sizlik durum yok hala peşlerinden koşmayın dogumgunude size uyan tarihte yapınHerkese merhabalar. Konu aslında başlıkta yazdığı gibi. Ramazan bayramında annemlere gitmiştik. Eşim suyu hep dolaptan içer dışardan içemez biz gider gitmez buzdolabında yer açtı bi şişe su koydu ve dedi ki şişeme kimse dokunmasın. Bayramın 3. Günü de kız kardeşimin doğum günü vardı(22 yaşında) bana dedi ki pastamı evde yapalım. Benim de 10 aylık bi kızım var kızımla beraber yağmurlu havada çıktım malzemeleri aldım pastayı yaptık. Kardeşim de üstünü süsledi dolaba koyacaktı ki dolapta yer yok. Eşim dedi ki benim suyuma dokunmayın. Kardeşim arkasına dönüp eşime bakmadan hiçbirşey söylemeden suyu çıkardı pastayı koydu gitti. Ardından eşim pastayı çıkarıp geri suyu koydu( bence burada eşim haksız) sonrasında eşim yukarı çıktı ve biz doğum günü kutlarken de inmedi. Hatta ben yukarı çıkıp inmesini rica ettim uykum var dedi gelmedi. Neyse ertesi gün oldu annem bana tavır yapıyo en ufak şeylerden tavır yapıyo. Bi gün önce eşim tatlı almıştı evinize giderken tatlınızı da götür falan dedi hatta. Kardeşim hakeza yüzüme bile bakmıyo. En son ablam kardeşim annem annemin odasındaydılar bi girdim herkes sustu. Anneme noldu anne sabahtan beri bi soğuksun dedim. NE OLDUĞUNU BİLMİYO MISUN GECEDEN BERİ UYUYAMADIM HASTA OLDUM falan diye bağırmaya başladı.Ben de sinirlendim yalan yok bağırdım hasta olacak ne var hem ben ne yaptım gel çıkın konuşalım dedim. Bana sus sus yaptılar odadan çıkardılar. Biz giderken de annem yüzüme bile bakmadı torununu bile sevmedi.Bu arada biz gitmeden ablam ben kardeşim kahve içmiştik ben konuyu açtığımda kardeşim senlik bişey yok demişti.
Sonra annem hiçbir şekilde torununu görüntülü aramadı benim aramalarımı da açmadı. Bir süre sonra annem de kardeşim de yumuşadı benle değil ama kızımla konuşup kapatıyolardı. Kardeşime de memleketten dönünce (kardeşimle aynı şehirde yaşıyoruz) defalarca evime davet ettim dışarda bişeyler yapalım dedim ama gelmedi. Yine de konuşuyodu sorun yoktu. Kızımın doğum günü var 25 mayısta. 30 mayısta da kardeşimin mezuniyeti var. Annemler iki iki memleketten git gel yapmasınlar diye 1 haziranda yapayım mı diye sormuştum görüntülüde. Kardeşim de arkadaşlarımla buluşacağım olmaz dedi. Ben de bi saat zaten gider gelirsin demiştim. Sonra aile grubunda anket açtım 25 mayıs mı olsun 1 haziran mı diye kimse cevaplamadı. Ertesi gün yazıklar olsun size yazdım. Kardeşim öyle uzun uzun mesaj yazmış ki bana kırgınmış ben kocamla konuşmamışım doğum günü çok önemliymiş. Bi de eşim doğum günü hiç sevmez doğum günü yapacağından kocanın haberi var mı yazmış. O yazmış yazmış annem yine aradı bana kızdı sen hiç mi öğrenci olmadın dedi(ne alaka) ben de anne sizin için o tarihi istedim yoksa ben de tam gününde yapardım dedim. Zaten hep sen haklısın dedi kapattı kimse konuşmuyor benle şu an. Doğum gününe çağıracağım herkesi ama gelmezler muhtemelen. Annem kızım doğduğunda 40 mevlidi yapacağım demişti ablamın oğluna da yapmıştı. Ben herşeyi hazırladım kızıma kıyafet aldım memlekete gittim çok yoğunum yorgunum dedi yapmadı. Şimdi doğum gününe özeniyorum bu da burnumdan gelecek. Olaydaki hatalarımı söyler misiniz anneme bağırdım orda haksızım ama annemin aylarca konuşmayacağı kadar değil çünkü kardeşim ve ablam hep onun on katı bağırır kötü davranır ama onlara böyle küstüğünü hiç görmedim.
Siz bu kafayla kendinizi, eşinizi, çocuğunuzu daha çooook ezdirirsinizYani önceki yorumlarda da söylemiştim aile evinde hiç 1,5 litrelik su şişesi olmaz ve su hep 5 litrelik şişelerle köyden doldurulup getirilir. Eşim bir defa marketten 5 litrelik almıştı köy suyuna kirli demiş gibi olay olmuştu. Yani evden de 1,5 litrelik su getirsek ayıp olurdu. Kaldı ki her gittiğimizde koyuyor ve evde iki dolap var zaten. Ha yine de yer olmadığı bazen oluyor o zaman çıkarıyolar eşim tekrar yer açıp koyuyor hiç sorun olmuyordu. Bu sefer sorun olmasının sebebini eşim kardeşimin yüzüne bile bakmadan onu dinlemeden yapması olarak açıklıyor. Ha ben de ona diyorum ki pastayı çıkarmak yerine konuşabilirdin kırıldım diyebilirdin diyorum. Olay o şişenin büyük olması değil yani.
Siz bu kafayla kendinizi, eşinizi, çocuğunuzu daha çooook ezdirirsinizYani önceki yorumlarda da söylemiştim aile evinde hiç 1,5 litrelik su şişesi olmaz ve su hep 5 litrelik şişelerle köyden doldurulup getirilir. Eşim bir defa marketten 5 litrelik almıştı köy suyuna kirli demiş gibi olay olmuştu. Yani evden de 1,5 litrelik su getirsek ayıp olurdu. Kaldı ki her gittiğimizde koyuyor ve evde iki dolap var zaten. Ha yine de yer olmadığı bazen oluyor o zaman çıkarıyolar eşim tekrar yer açıp koyuyor hiç sorun olmuyordu. Bu sefer sorun olmasının sebebini eşim kardeşimin yüzüne bile bakmadan onu dinlemeden yapması olarak açıklıyor. Ha ben de ona diyorum ki pastayı çıkarmak yerine konuşabilirdin kırıldım diyebilirdin diyorum. Olay o şişenin büyük olması değil yani.
Ay çok doğru bir yorum daha o şişe o buzdolabından çıktığı zaman enisteni duymadın mı demeliydin ? Koca dolapta yer mi yoktu bu ne terbiyesizlik sen de izin vermişsin çok yanlış çok. Adam da iyi biriymiş valla hala mezuniyeti soruyor ben olsam böyle terbiyesiz baldızın düğünü olsa yine gitmemSiz bu kafayla kendinizi, eşinizi, çocuğunuzu daha çooook ezdirirsiniz
Daha acısını söyleyeyim biz memlekete gelirken kuruyemiş almıştık bir kaç çeşit. Kardeşim tuzsuz çekirdek seviyor diye eşim ondan almıştı. Demişti ki x bak sana bundan aldım. Kardeşim tepkisiz bakıp gülüp tamaö demişti teşekkür bile etmemişti. Bu daha yeni aklıma geliyo.Ben dolaba istediğim bir şeyi koysam,gözüme baka baka çıkarsınlar derim ki beni istemediklerini gösteriyorlar. 1 şişe ya. Al başka yere sok. Hadi oldu yer bulamadın “enişte şişeyi 1-2 saat çıkarsam olur mu pastaya başka türlü yer bulamıyorum” dese belki eşin tamam sorun değil çıkart sen diyecek.
O nasıl anne? O nasıl kız kardeşler?
Net bir şekile ailende değerin yok. Şok oldum ya
Ben olayı idrak edene kadar hızlıca gelişti zaten bi yandan doğum günü telaşı bi yandan çocuğum ağlıyodu ona yemek hazırlıyodum hızlı hızlı. Kulağımı olaya veremedim.Ay çok doğru bir yorum daha o şişe o buzdolabından çıktığı zaman enisteni duymadın mı demeliydin ? Koca dolapta yer mi yoktu bu ne terbiyesizlik sen de izin vermişsin çok yanlış çok. Adam da iyi biriymiş valla hala mezuniyeti soruyor ben olsam böyle terbiyesiz baldızın düğünü olsa yine gitmem
Aileniz sizi sevmiyor...Herkese merhabalar. Konu aslında başlıkta yazdığı gibi. Ramazan bayramında annemlere gitmiştik. Eşim suyu hep dolaptan içer dışardan içemez biz gider gitmez buzdolabında yer açtı bi şişe su koydu ve dedi ki şişeme kimse dokunmasın. Bayramın 3. Günü de kız kardeşimin doğum günü vardı(22 yaşında) bana dedi ki pastamı evde yapalım. Benim de 10 aylık bi kızım var kızımla beraber yağmurlu havada çıktım malzemeleri aldım pastayı yaptık. Kardeşim de üstünü süsledi dolaba koyacaktı ki dolapta yer yok. Eşim dedi ki benim suyuma dokunmayın. Kardeşim arkasına dönüp eşime bakmadan hiçbirşey söylemeden suyu çıkardı pastayı koydu gitti. Ardından eşim pastayı çıkarıp geri suyu koydu( bence burada eşim haksız) sonrasında eşim yukarı çıktı ve biz doğum günü kutlarken de inmedi. Hatta ben yukarı çıkıp inmesini rica ettim uykum var dedi gelmedi. Neyse ertesi gün oldu annem bana tavır yapıyo en ufak şeylerden tavır yapıyo. Bi gün önce eşim tatlı almıştı evinize giderken tatlınızı da götür falan dedi hatta. Kardeşim hakeza yüzüme bile bakmıyo. En son ablam kardeşim annem annemin odasındaydılar bi girdim herkes sustu. Anneme noldu anne sabahtan beri bi soğuksun dedim. NE OLDUĞUNU BİLMİYO MISUN GECEDEN BERİ UYUYAMADIM HASTA OLDUM falan diye bağırmaya başladı.Ben de sinirlendim yalan yok bağırdım hasta olacak ne var hem ben ne yaptım gel çıkın konuşalım dedim. Bana sus sus yaptılar odadan çıkardılar. Biz giderken de annem yüzüme bile bakmadı torununu bile sevmedi.Bu arada biz gitmeden ablam ben kardeşim kahve içmiştik ben konuyu açtığımda kardeşim senlik bişey yok demişti.
Sonra annem hiçbir şekilde torununu görüntülü aramadı benim aramalarımı da açmadı. Bir süre sonra annem de kardeşim de yumuşadı benle değil ama kızımla konuşup kapatıyolardı. Kardeşime de memleketten dönünce (kardeşimle aynı şehirde yaşıyoruz) defalarca evime davet ettim dışarda bişeyler yapalım dedim ama gelmedi. Yine de konuşuyodu sorun yoktu. Kızımın doğum günü var 25 mayısta. 30 mayısta da kardeşimin mezuniyeti var. Annemler iki iki memleketten git gel yapmasınlar diye 1 haziranda yapayım mı diye sormuştum görüntülüde. Kardeşim de arkadaşlarımla buluşacağım olmaz dedi. Ben de bi saat zaten gider gelirsin demiştim. Sonra aile grubunda anket açtım 25 mayıs mı olsun 1 haziran mı diye kimse cevaplamadı. Ertesi gün yazıklar olsun size yazdım. Kardeşim öyle uzun uzun mesaj yazmış ki bana kırgınmış ben kocamla konuşmamışım doğum günü çok önemliymiş. Bi de eşim doğum günü hiç sevmez doğum günü yapacağından kocanın haberi var mı yazmış. O yazmış yazmış annem yine aradı bana kızdı sen hiç mi öğrenci olmadın dedi(ne alaka) ben de anne sizin için o tarihi istedim yoksa ben de tam gününde yapardım dedim. Zaten hep sen haklısın dedi kapattı kimse konuşmuyor benle şu an. Doğum gününe çağıracağım herkesi ama gelmezler muhtemelen. Annem kızım doğduğunda 40 mevlidi yapacağım demişti ablamın oğluna da yapmıştı. Ben herşeyi hazırladım kızıma kıyafet aldım memlekete gittim çok yoğunum yorgunum dedi yapmadı. Şimdi doğum gününe özeniyorum bu da burnumdan gelecek. Olaydaki hatalarımı söyler misiniz anneme bağırdım orda haksızım ama annemin aylarca konuşmayacağı kadar değil çünkü kardeşim ve ablam hep onun on katı bağırır kötü davranır ama onlara böyle küstüğünü hiç görmedim.
Tüm yorumlarını okudum. Bana göre yapman gereken, kök aileni umursamamak ve kendi kurduğun ailene sarılmak olur. Belli ailen ya seni kıskanıyor ya seni ezilen çocuk olarak görüyor ve zorbalık yapıyorlar. Kan bağı her şey değildir. O lar aramıyorsa arama, gitme.Ben aslında kendi rolümü ve bu saatten sonra ne yapabilirimi merak ediyorum daha çok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?