- 16 Haziran 2011
- 16.471
- 72.815
- 798
- Konu Sahibi Hukuklununguncesi
-
Saygı sadece el öpmek midir ? Eşiniz ailenize saygı falan duymuyor. Saygı duyan insan kalabalık bir evde 5 ltlik su şişesini dolaba koymaz en başta.Evet her bayram oradayız. Eşimin ailesi ile aynı şehirde yaşadığımız için eşim kaç yıldır bayramda annesi babasının elini öpmedi bir defa bir şey söylemedi. Tek bir uzun tatilimizde kendi evimizde değiliz ve hep eşim talep ediyor annenleri özlemişsindir gidelim diyor. Bir de biz son gün dönerken eşim annemin elini öpecekti elini falan vermedi. Ablamın eşi asla öpmez annemin elini falan mesela. Cidden çok kıymet verince böyle oluyor sanırım
Bınde bir memleketten gelen adama da bi su koysunlar be şermin. Her damatta gidip kaynana evini beklemiyor dolaptan salça çıkar sebzelik çıkar ne bileyim yumurta süt çıkarSaygı sadece el öpmek midir ? Eşiniz ailenize saygı falan duymuyor. Saygı duyan insan kalabalık bir evde 5 ltlik su şişesini dolaba koymaz en başta.
Kardeşiniz için yaptığınız pastayı eşinizin 5 ltlik su şişesi dolapta kalsın diye dışarda mı bırakacaktınız gerçekten ? Çözümünüz neydi mesela ? Eşinizin ailenize tavır yapması, aile evinize otel muamelesi yapması, canı isterse insan içine çıkıp çıkmaması saygısızlık değil mi ?
İçsesim ektedirBu ne saçmasapan bi olay ne alıngan insanlar abi sizin derdiniz tasanız işiniz gücünüz yok mu alına alına gücene gücene dolanıyorsunuz ya
Olayı tam okumadınız sanırım olayda zaten ben hiç yokum kardeşim ve eşim arasında gelişen bir diyalog. Bu olayda ben eşim haksız diye zaten belirttim ama kimse eşime saygısız diyemez ailemin karşısında el pençe divan oturur her işlerine koşar her tatilde oradayız . Annem zamanında haksız yere ne hakaretler etti tek bir kere ağzını açıp karşılık vermedi ve o olaylardan sonra bile her fırsatta beni ailemin yanına götürdü.Saygı sadece el öpmek midir ? Eşiniz ailenize saygı falan duymuyor. Saygı duyan insan kalabalık bir evde 5 ltlik su şişesini dolaba koymaz en başta.
Kardeşiniz için yaptığınız pastayı eşinizin 5 ltlik su şişesi dolapta kalsın diye dışarda mı bırakacaktınız gerçekten ? Çözümünüz neydi mesela ? Eşinizin ailenize tavır yapması, aile evinize otel muamelesi yapması, canı isterse insan içine çıkıp çıkmaması saygısızlık değil mi ?
Yani önceki yorumlarda da söylemiştim aile evinde hiç 1,5 litrelik su şişesi olmaz ve su hep 5 litrelik şişelerle köyden doldurulup getirilir. Eşim bir defa marketten 5 litrelik almıştı köy suyuna kirli demiş gibi olay olmuştu. Yani evden de 1,5 litrelik su getirsek ayıp olurdu. Kaldı ki her gittiğimizde koyuyor ve evde iki dolap var zaten. Ha yine de yer olmadığı bazen oluyor o zaman çıkarıyolar eşim tekrar yer açıp koyuyor hiç sorun olmuyordu. Bu sefer sorun olmasının sebebini eşim kardeşimin yüzüne bile bakmadan onu dinlemeden yapması olarak açıklıyor. Ha ben de ona diyorum ki pastayı çıkarmak yerine konuşabilirdin kırıldım diyebilirdin diyorum. Olay o şişenin büyük olması değil yani.Şu yorumu görene kadar esinize hak verecektim ama 5 litre su dolaba koyulmaz sacma sapan iş yapmış. 5ltreyi icecek mi sanki o aksam dogru durust bir boyutta koysaymiş. Ben de sinir olurdum kardeşe hak verdim suan. Kocanizin kendi evi olsa hadi neyse milletin evinde buzdolabina 5lt su duracak diye cocuk gibi inat etmek neymiş.
Tam olarak sizin gibi düşünüyorum ben deEşin su şişeme dokunmayın dedikten sonra, hiç söylememiş gibi, onu umursamıyormuş gibi şişeyi çıkarması ile kardeşin fitili ateşlemiş. Aa ben çıkarıyorum, yer bulamadım koydum siz düzenleyin dolabı diyip gitseydi farklı olurdu bence. Seni hiç takmıyorum başlatma şişene der gibi bir tavır takınmış aslında kardeşin. Ben olsam kızardım yalan yazamam. İnsan bir muhatap olur benle derdim. Ancak doğum gününe inmemesi ikinci fitilin ateşlenmesi olmuş. Orada misafir, gönlü olmasa bile kutlayıp biraz durup çekilebilirdi odasına.
Bu iki fitilden sonra taarruza geçmiş ailen. Ne yapacaktın yani, eşini kolundan tutup sürükleyecek miydin doğum günü kutlamasına. Gel demişsin, konuşmuşsun gelmemiş. Ailen anlayışsız hemde çok. Eşin düşüncesiz, senin arada kalacağını düşünmüyor ve hızlı tüketiyor aile ilişkilerini.
Eşin haksız değil ki adama söver gibi muamele yapmışlarOlayı tam okumadınız sanırım olayda zaten ben hiç yokum kardeşim ve eşim arasında gelişen bir diyalog. Bu olayda ben eşim haksız diye zaten belirttim ama kimse eşime saygısız diyemez ailemin karşısında el pençe divan oturur her işlerine koşar her tatilde oradayız . Annem zamanında haksız yere ne hakaretler etti tek bir kere ağzını açıp karşılık vermedi ve o olaylardan sonra bile her fırsatta beni ailemin yanına götürdü.
Öyle meseleler var ki anlatsam roman olur diyebilirim. Ama kardeşim bizim yaşadığımız şehirde üni okuyor ve eşim onu kendi kardeşinden ayırmadı cidden ve kardeşim lise olurken ben ünideydim bu şehirde tektik derlerden çıkar koştur koştur eve gelir yemek hazırlardım onun için de çok ğzüldüm böyle davranmasınaYa konudaki tek masum ve hakli kisi sizsiniz, sizde annemi gordum ve cok uzuldum. Ne esiniz hakli ne aileniz, herkes anlamsizca triplere girmis arada canlarinin(siz) ziyan oldugunu, uzuldugunu dusunmemis.
Hep mi boylelerdi? Bu olayi tetikleyen baska bir mesele mi var?
Her detayda fikrim değişiyor.Evde 2 buzdolabı varmis olay cok ilginc hal aldi sinirim bozuldu
Yani belli bu olayların oncesi oldugu zira bi pasta icin genis raf lazim oldugunu keza 5 ltlik su sisesi içinde genis raf lazim oldugunu ikiside dusunecek yaşta, anlamsizca inatlasmislar ama olay orada kapanabilirdi, annenizin size bu olay icin zorbalik yapmasida cok yanlis.Öyle meseleler var ki anlatsam roman olur diyebilirim. Ama kardeşim bizim yaşadığımız şehirde üni okuyor ve eşim onu kendi kardeşinden ayırmadı cidden ve kardeşim lise olurken ben ünideydim bu şehirde tektik derlerden çıkar koştur koştur eve gelir yemek hazırlardım onun için de çok ğzüldüm böyle davranmasına
Herkes böyle demiş ama benim hem kınam hem düğünüm hem kızımı doğurduğum gün bütün günlerim hep ailem yğzünden o kadar içine edildi ki. Kınamda da ablamla kavga etmiştik ve ablam haksız olduğu halde kınama gelmemişti ve annem ben o kına tahtında otururken yanıma gelip kınadan çıkıp ablamdan özğr dilemeye gitmemi söylemişti. Kına videolarımda ailemden kimse yok hep erkek tarafı oynuyor moralim bozuk yapayalnızım. Lohusayken yine beni iki gün durdu bıraktı gitti kv ile kavga etmişti ANNEN BAKSIN SANA diyerek gitmişti halbuki bi gece önce sana ihtiyacım var diye dizinde ağlamıştım.Sonra yine bana küstü aramadı gğnlerce. Yani bu da kızımın ilk yaşı ya herkese herşeye rağmen gğzel bi kutlama yapmak istiyorum içimde kalan herşeye inat.olayın başından sonuna kadar saçmalıklar akıyor birincisi sende suç yok bir ayıp var sa oda eşin ve kardeşinin yaptığı eşin sormadan yapmayacaktı sonuçta mecbur değil insanlar hadi ı öyle yaptı kardeşinde senin hatırına dikkat edecekti neyse boşve raileni çok önemsemişsin biraz bırak görüşmüyorlarsa da kendi hallerine bırak sende arama sorma belki zamanla yaptıklarını düşünme vakitleri olur velev ki eşin hata yapmış olsun burda senin suçun yoktu onalrın burada senin için susmaları gerekiyor du ayrıca doğum günü meselesini bence çok abartma eşinle ufak bi pasta kesin tamam
Annemle konuşurken defalarca sordum benim suçum ne peki diyorum şöyle hasta oldum böyle hasta oldum diyo peki anne ben ne yaptım diyorum. Sen avukatsın ya hep haklısın sana laf yetiştiremem diyo. Ben de sen evlat ayırıyosun vicdanın varsa bu gece yat düşün dedim o geceden beri hiiiç konuşmuyo zatenYani belli bu olayların oncesi oldugu zira bi pasta icin genis raf lazim oldugunu keza 5 ltlik su sisesi içinde genis raf lazim oldugunu ikiside dusunecek yaşta, anlamsizca inatlasmislar ama olay orada kapanabilirdi, annenizin size bu olay icin zorbalik yapmasida cok yanlis.
Ben olsam kizimin dogum gunu şu gun diye bildirir, gelmeyene ona gore tavir alirdim, sizin ve cocugunuzun hicbir kabahati yok zira.
Ne yapmanızı beklediler ki mesela, 5 ltlik siseyi esinizin kafasinda mi kirmaliymissiniz ya da pastayi kardesinizin suratina mi boca etmeliymissiniz, basli basina sacmalik.
ben ne yaparsam ne olursa olsun hep annem haklı olduğunu biliyorum zaten erkek kardeşimle konultuğumda o da dedi ki annemi takma onunla münakaşa da etme o beyaza siyah diyorsa o siyahtır bitmiştir diye. Gerçekten de bu ailenin ezilen çocuğu benim sanırımsen herşeye inat çok güzle olsun istiyorsun ama belli ki yine aynı şeyleri yaşayacaksın bu sefer daha da kurılacaksın ben olsam senin yerinde asla kendimi o duruma sokmam ailem ile de arama mesafe koyarım elbet bir gün pişman olup sana dönerler kendi kendine yetmeye çalış bence genelde küçük kızlar biraz fazlaca tolere edilir şuan kardeşin o durumu yaşıyor bırak yaşasın evlenince emin ol aynısı ona da yapılacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?