Sümüklüböceğin hikayesi

mutlu pazarlar böcekseverler......................

kızım bu sabah kahvaltımızı neredeyse tam tamamına hazırladı...ben yatarken duyuyordum zaten.mini domatesleri ve salatalıkları yıkamış,kırmızı biber parçalamış kendince salata yapmış.nasıl da gururlu gururlu anne salata yaptım diye söyleniyorsu...masayı silmiş,tabakları çatal bıçal çay kaşıklarını koymuş yanlarına...çayı daölçeğiyle koymuş demliğe...biraz fazla koymuş ama olsun(10 ölçek! geri aldım tabiii)

hevesi kırılmasın yapması alışkanlık olsun diye artık söylenmiyorum...bugün çok övdüm onu...hangi ellerle hazırladın annem...öperim ben onları diye diye öptüm...gururu okşandı..az havalandı....şimdi babasıyla oynaşıyorlar...sevgiyle.....

tat lı uykularda olun böcekseverler................

çok mini:

denize abdesti bozan şeyleri anlatıyorum..çok çabuk öğreniyor...çok ta muzip!! zilli....her zaman olmaz ya yemeği az kaçırmışım...eşek! karnıma karnıma çıkmaya başladı bastırmaya....gülüyor da pis pis...abdest bozduracak...eşek seniiii............

seviyom kız seni...hem de çokkkkkk.

oy sümeyyem uğramış ta beğenmiş mi bizi....canım...sen,ikizler nasılsınız??kışla soğukla aranıznasıl?sağlıklarınız yerinde mi?istanbul dan sevgilerimi gönderiyorum yavrulara.........

oy sümeyyem uğramış ta beğenmiş mi bizi....canım...sen,ikizler nasılsınız??kışla soğukla aranıznasıl?sağlıklarınız yerinde mi?istanbul dan sevgilerimi gönderiyorum yavrulara.........
İyiyiz çok şükür. Büyüyorlar. Ayaklanma hevesindeler artık. Buralarda hava bahar gibi geçiyor. Rüzgar başladı, belki bizde de soğur artık.

Deniizin okulundan yazmıştın. Her yaştan çocuk var diye. Çok sıkma kalbini. Ablanın kardeşleri ile zaman geçirdiğini var say. Öyle olmuyor mu zaten. Bebek olunca büyük çocuklar aniden küçük oluyorlar. Zaten sana kalsaydı bir sürü kardeşi olmaz mıydı Denizimin?

Öpüyorum sizi. Sıcacık kucaklıyorum. İyiki tanımışım sizi. Bir gün tanışmak umudumu kayb etmiş değilim.

Resim sözünü unutmadım :)

iyi olduğunauza sevindim.aman hastalık olmasın da..baharrrr...bize de gelsin bize de...burası soğuk sümeyyem bırrr.
denizin okulu konusunda bundan daha iyi olmazdı beni rahatlatacak sözler...çok haklısın...çok daha iyi hissettim kendimi..denize hava hoş.ta ben sıkıntılıydım...şimdi daha iyi.

evet...hala bi hevesim var...koruyu aileliğe...görünürde bi ümit yok maalesef..
ben de seni tanıdığıma mutluyum...kalben...düşüncelerimizde sevdik birbirimizi...yanında olduk..sevincimizi acımızı müjdemizi ,,,,hayatı paylaştık...yavrularınla mutlu sür hayatını Sümeyye...inşallah biz de...resim konusunda haklısın...çok.borçluyum sana...
sen de bana istanbula geldiğinde bir çay içmeye borçlu ol.....ne dersin?çocuklarla zor olabilir...ama istenirse olur...yavruları op benim için....sevgi ile....

annecim...bu akşam tavır yaptım sana...kusura bakma...çok oldun ama..odan öyle dağınık tı ki...ses çıkarmıyorum diye sen üste çıktın da çıktın..gerçi öğretmenin de doğru yaptığımı devam etmem gerektiğini söylemişti bana...senin dağınıklığın konusunda...3 gün 5 gün toplamasan da üstünden atlayıp geçiyordum sen toplayana kadar...biliyordum ki sonunda topluyordun...

ama bu gün...birkaç gün...dür.hayır.toplamıycam diye omuz sıkıyordun....ses yükselt kız..para etmedi...sessiz kaldım...seninle ilgilemnmiyeceğimi söyledim..resim yaptın gel bak dedin.gelmedim.ilgilenmedim...sıtf sana daha fazla kızmıyayım diye mutfak çekmecesini boşalttım,ayıkladım didiklerim temizledim..hatta çekmeceyi yuvasından çıkardım da altındaki raylarına duvarlarına kadar sildim.....heh hee.sayende az teizlik gördü çekmece....aman bunu duyma..

sonra...resmine bakmıyorum diyekoca tablayı taşıdın getirdin mutfağın kapısına...hiiiç kaldırmadım kaşımı...seslendiğinde...ne var! diye kızgınnn cevap verdim...huyum kurusun...ne var dedim mi gönlümü alman gerekir.ya da yapman gerekeni yapman...ikisi de aynı yolA ÇIKIYOR ZATEN.Ay karanlıkta büyük çıktı...
babası da bir ,ilgisiz havasına girdi....artık ne olduysan...gurur mu yaptın...bu yaşta da olur mu ki...gelişimine bakmak lazım...hırs mı yaptın...ilgimizi mi istedin...ne varsa.ama ne varsa..çekmecelerini döktün.dolabını boşalttın...her ama her bir şeyini toplamaya başladın...yaklaık bir saat sürdü...pek umutlu değildim .yaptın ya kız...hattaa babanı bile kaldırdın uzandığı koltuktan..adamın rahatını bozdu koltuğun örtüsünü düzeltecekmiş diye..kızım az sonra yatak yapacağız...duymuyor...işe devam..

bir derdi d süpanglesini yemek...oburiks...işini bitir tatlına geç dedim...az seet...
babasıyla yediler...şimdi uyumaya gittiler.yani az önce...ses yok...

ses yok dedim di. babanın horultusu geliyor kızım...bu akşam böyle.....ooooh oh..siz uyudunuz...ben yoğurt mayalayacağım...tatile de girdik...uykum çabuk gelmese de biraz takılsam...çayımı da içtim...açılll gözler açıll...

bu arada....not:önceleri istediğimi yapsın diye yeptığı olumsuz davranışında bunu yazıyorum...gideceğimiz yerlerden düşeceğim ona göre düşüneceğim derdim...bugün o bile kesmedi denizi...sessiz ilgisizlik çözüm oldu....bakalım bu yöntem ne kadar gider.........

geçenlerde bir resim çizmiş.....bir traktör,yanında küçük bir çocuk....traktörün üzerine bir çarpı yapmış kocaman....küçük çocuğun traktöre binmes, yasak mış!

hamileler okumasın lütfen!

az önce:
deniz:yemekte ne var anne?
_çorba sarma yoğurt.
deniz kadar mı? az anne... bi de salata yapsan olur mu?
_hımmm.bakalım.olur olur.

aradan bir iki dakika geçer...bi de ben çorba yapıyiiim anne...yemekler az...benden olsun!!

şimdi su taşıyor sofraya...

babasıyla yağ satarım oynuyorlar ben mutfağı toplarken..........heh...tek kişilik yağ satarım..pek komik....

ay dayanamadım gönderdim...kovalamaca sırasında da evin içinde kovalıyorlar birbirlerini....

ben yazarken de inek oyununa geçtiler...uydurdukları bi oyun...halının bi ucuna möööleyerek emekliyorlar...kim önce giderse möööleyecek kim sorarsa....ikisi birden möölüyor....inekler bastı evi.imdaaaat!

sahracım...aklımdaydın...ne habersin? yaz lütfen...

Merhaba Deniz annem iyi sayılır yeni şehrin havası çarptı bizi malum bu sene her yer çok soguk hastalıklarla uğraşıyoruz çat pat geçiyor işte bir ara dertleşiriz Canım yoruldum bu ara kendime gelince özelden yazmaya çalışırım okuyorum tatlı Deniz'i maşallah akıllı kuzuya " çorba yapım mi anne "demesine çok güldüm Allahım korusun güzel aileni öpüyorum kuzuyla seni görüşmek üzere hoşçakalın

bu gün tv de bir haber vardı.6 yaşında bir çocuk..bir hastalığından dolayı bu yaşına kadar hiç et balık ciğer türü şeyler yememiş..böyle bir diyet uygulanmış..nadir de olsa bu diyeti bozduklarında apilepsi nöbetleri geçiriyormuş ve bu da beyin hücrelerinin bir bölümünü yok ediyormuş.her defasında...geleceğinden korkmuşlar..annesi ciğerinden bir parça vermiş....şimdi iyi şükür..köfteyle başlamış yeni hayatına...artık istediğini yiyebilecek..daha önemlisi artık sağlıklı bir çocuk..

denizle uzanmış izliyorduk...birden ağlamaya başladım...geldiğinceçççnooldu anne...niye ağlıyosun...söylesene..he..nooldu..ben de tv deki haberi tekrarladım ona ona yaşlı...neden ağladın diye defalarca sordu...gözyaşımın tadına da baktı...araştırmacı meraklı...tuzlu geldi. tabii.

sonra dedim annecim sonra...daha sonra...biraz daha büyü öyle söyliyeceğim...

kaygılar çok....çocuğunun geleceğini her yönden düşünen her anne gibi..şu an gözüm şöyle bi takıldı resim tablasına...yetenekli...var.
bir kaç tane 7 olmalı.dünya çizmiş..iki de el ..inat etmesem şu teknolojiye..alacak baba yeni bir tel.de ben de tuhaf bi durum...aslında bana tuhaf değil de başkalarına..istemiyorum yenisini...çağırana cevap veriyorum.istersem çağırıp dediğimi aktarabiliyorum ya...yetiyor...bittiği yere kadar bekleyen bi durum...

dağıtıyorum....diyeceğim.deniz de bir yetenek var...onu ileide güzel yerlerde hayal ediyorum...bazen ona da söylüyorum.hedeflerini yüksek tut..belki ileide köprüler çizebilir..inşaa edebilir..ne bileyim..şu an yazımı tamamlamaya çalışıyorum.çizimle içindeki yaratıcı güçle birleştirebileceği bir meslek....duygularını resimle anlatabilen resime aktaran bir çocuk...

yıllar yıllar önce...ay burda da sanki fiii zamanından bahsediyormuş gibi oldu.deniz ilk çizmeye başladığında...açıklamalarıma da kızıyorum bazen...kopuyorum...hem uzatıyorum...ilk çizmeye başladığı sıralar kocamaaaaa sırıtan bir yüz çizmişti...
ne güzel bir yüz böyle...çocuk nasıl da gülüyor demiştim ona....çok mutlu olmalı...deniz:

EVET...AĞZINDA ŞEKER VAR ANNE!

demişti.

bu gün kaygılandım denizin geleceğinden...ya onunda böyle bir hastalığı olursa...ne yaparım..böyle bi durumda....organ nakli....çok korktum....
anne olmaya başladıktan sonra biyolojinin bi önemi olmadığını savundum genetiğin..kendime.sevgiyle her şeyin hallolabileceğini gördüm...bu gün tv deki konuda gerçekle yüzleştim...olasılığımız nedir bilemem bizim bu konuda...Güzel Allahım güzel yazılar yazsın inşallah....inşallah böyle zor bir durumda kalmayız...hiç kimse kalmasın...

başıma gelip gelmiyeceğini bilemiyeceğim bişey yüzünden kendimi üzmemeliyim ..bunu biliyorum...her her şey olabilir...iyi...kötü....
kim kötüyü çağırı ki.....kötüler dışında...

her gün her saat nerdeyse bir şehit haberi aldığımız.........

mültecilerin denizde,sokaklarda,,,soğukta yaşam kavgası verdiği biir dönemde.....

yeni doğan güne ağrısız uyanıp ta nerdeyse aldığımız nefese sevinebileceğimiz şu son günlerde....

bitmez.....maalesef bitmez....uzar gider....uzamasa bitse....maalesef bir insan olarak Allah tan kötü niyetli kötü yürekli insanların yüreğine vicdan azabı vermesini dilemekten başka bir şey gelmiyor elimden...tabii önce vicdan...

bu konulara girmek istemiyorum hiç...başka topiklerin konusu..özür dilerim....bir acı kahveyi içmeyi haber dinleyerek içmeyi şans sayan ben özür dilerim...içtiğim her yudumda..boğazıma dizilen her yudumda...

kaygını o kadar iyi anlıyorum ki... bende ara ara buna benzer şeyler düşünüyorum sonra 'off saçmalama' diyorum. iyi düşünmek lazım önce kötülüğün içinde düşüncelerimin iyi olması lazım. oğlum için...

ben neden daha önce okumamışım seni.. :) halbuki yıllardır bilirim seni Denizini..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…