Sümüklüböceğin hikayesi

oğluma sesimi azıcık yükselteyim azıcık kızgın bakayım' sıkı sıkı sarılıp sen benim annemsin ben senin oğlunum kızıgınık bakma ' diyor. birde pepenin şarkısı var 'kalbim kırıldı'. o şarkıyıda kendine uyarlıyor. mesela diyor ki ' kalbim kırılıdı/kalbim kırıldı annem beni hiç anlamadı' çok güldürüyor beni :)

ben neden daha önce okumamışım seni.. :) halbuki yıllardır bilirim seni Denizini..

bizimkilerde kutukutu pense oynuyorlar iki kişilik :) çook komikler 'arkadaşım babam arkasını dönse' :)

hoş geldin herdemk.....

ben de seni anımsıyorum...şimdilerde okudukça daha da hatırlar oldum...dışarıdan zaman çok çabuk geçiyor...bak yavrun büyümüş te babayla kutu kutu pense oynuyor...sana laflar yetiştiriyor bile...çok şükür bu günlere...değil mi...
biz bıraktık artık kutu kutu penseleri,futboldayız şimdi..pet şişenin üstüne ağırlık olsun diye deniz oyuncaklarından birini koyuyor babayla şişeyi vurmaca oynuyorlar..baba hoppa hoppa yapardı çok...deniz büyüdü.belimiz ağrıdı .heh heh...koca dana..evin içinde omuzda tur atmalar da seyreldi..tavana değiyorlar...anlat anlat bitmez..

kaygılar.....evet kaygılar hep var...olacak..olmaması mümkün değil...sanırım aa nı yaşamalı...yoksa ömür geçmez...hayatta hiç bişeyin garantisi yok...yeni sabahta yeni mesajı okuyabileceğimizin bile...öy le şeyler oluyor ki son günlerde....gündem...dünya...iyi şeyler düşünmekten ve dilemekten başka yapacak bir şey yok gibi..

neden okumamışısındır...vaktin olmamıştır...evlat edinenler topiğinde bile yazını görünce şaşırdım desem yalan değil...şaşırmak değil de...eskilerden okuduğum birilerini okumak...eski bir tanıdığı bir yerlerden görüp te çıkarmamak gibi..her ne kadar iletişim kuramamaış olsak ta...

2 yaşındaydı değil mi oğlun şu an...yanlış anımsıyorsam affet...çok hızlı yazıyorum ve tahmin edersin ki çocuklardan vakit bulmak çok zor nete girip yazmak için..ben bu saatleri ve geceyi seçiyorum çoğunlukla
...
ne vızır vızırdır şimdi...bizim bir buçuk yaşımız çok zor geçmişti..bi buçuk iki yaş...

kızgınık bakma....yerim o dilleri...dil gelişimi süper olmalı...biz iki yaş ta o kadar değildik gibi...belki de yaşınızı yanlış anımsadım.
pepenin şarkısını ben söylüyorum denize..heh...bazı bazı beni anlasın diye..

yine gel..paylaşalım...oğluna öpücük...dünya tatlılarına öpücük...

aklımdaydın...
grip mi? aman dikkat...ben bu yıl bir buçuk ay kesintisin atlatamadım...zor geçti...bu yıl hastalıklat tuhaf...iyileşemiyorsun bi türlü..her türlü doğal korumalara rağmen...
özelden,,,buradan...her zamanbeklerim...çok beklet me merek ederim..

Kaygı anne olduğun gün başlar ve hiç bitmez. Sen gördüğün haberle etkilenmişsin. Kimin başına ne geleceğini Allah bilir. O yüzden ben sık sık dua ederim... Allahım yavrularımın büyüyüp iyi insan olmalarını görmeği bize nasip eyle. Çocuk sahibi olduktan sonra yetimlerin neler yaşadığını (hele sadece duygusal yönden) düşünemiyorum. O kadar zor olmalı ki... Sadece sığınacağı bir kucağın olması öyle bir nimetmiş ki...

Allah ailelerimizi korusun. Bu uçsuz bucaksız savaşlar da son bulsun artık. Hiç bir çocuk yetim ve öksüz kalmasın. Allah zalimleri kendileri ile öyle meşkul etsin ki, zulumlerini yapmaya fırsat bulamasınlar.

Eğer mutlu olmak istiyorsan televizyon izleme. İnsanı anksiyete, depresyona salacak düzeyde.

Teknoloji konusunda da sana benziyormuşum :) Telefonum bozulmasa, akıllı telefonu aldırmayacaktım. Bana yetiyordu. Eşim o kadar israr etmesine rağmen istemiyordum (çok kullanışlı olsa da, zamandan çok çalıyor). Leptopun papucu dama atıldı.

günaydın böcekseverler.............

bayağı bayağı deniz oyalandı da az neti okuyabildim....şu an kahvaltı hazırlamakla meşgul....şimdi baktım da....yine ağzına kadar doldurmuş çayı demliğe.....söyleyince de

naapıyiiiim..bu gün çok kişiyiz anne w...dedi....sadece teyzesi bizde....heh...

dün gece....
uyuyacağız..teyzesi bizde..deniz besmele çekiyor yatmadan,dalmadan..birkaç gün önce kötü rüya görmüş ğlamıştı.baktım dua ediyor..Allağım bana kötü yüya göydüyme amin....
dedim:annecim sen kötü bişey düşümmezsen kötü rüya görmezsin..deniz ne dedi:
olsun,ben rica ettim Allahtan.....

heh...çok tatlı yaa..

not:r lerimiz ha laaa kayıp...

deniz çok yaratıcı...15 lik yumurta almışsınızdır çoğunuz...karton kutuda...üst kapağını koparmıştımbir de yandaki çıkıntısını...tahmini 15/20 cm lik ince uzun çıkıntısı olan karton parçası...deniz üst kapağın iki deliğinden geçirivermiş demin anlattığım uzun parçayı...bana çanta yapmış.sesleniyo..
_anneeee sana çanta yaptım...misafirler de vardı...takar gibi yaptım..ayy hep böyle bi çantam olsun isterdim dedim.kızımın ne kadar yaratıcı olduğundan bahsettim

deneyin isterseniz...gülmelik...çok hoş....

yaşlı ihtiyarlar gibi hastane köşelerinde gezinmiyeceğim dolanmayacağım artık diye savaşsız bir hayatı seçtim o gün...doğal hamile kalabilmek adına vermeye çalıştığım savaşı...çok çetrefilliydi...dön dolaş gel başa...dolap beygiri....Memorial in hematoloğunda son söylediklerim canlandı hayalimde....biraz kitap okuyup gözlerimi acıtıp uyumaya çalıştığım yatağımda...
sonra fırladım...yazıyorum.
şimdi ilk kelimelerime bakıyorum da...yaşlı,,,ihtiyar...ikisi de aynı ya...olsun...ben beni anlayan dilinde yazmaya çalışıyorum..hatamın farkında....anlamaya çalışan...
sanki...sanki minik bir haykırmaydı benimli Saffet Beye söylediklerim...tabiii tedavi sürecimi bilmeyenler ya da burada klavye başına oturup ta aklıma geldikçe yazdıklarımı okuyanlar..kısacası çok zor bir süreç...dönem demiyorum..çünkü her dönem biter...yenisi başlar....eğer devam etseydim....
neyse...eğerlerle nereye geliniyor ki...ben şimdi buradayım...sağım...ayakta...şükür kızımın başında...sağlıklı....

artık...artık hiç birşeyin önemi yok...anne olmaya çalıştığım kötü bir maazii yaşadıklarım..son 4 buçuk yıldan sonra...anne oldum çünkü...artık buna inanıyorum...
şimdi...şimdi inaıyorum ki kendimi ne çok üzmüşüm...ne çok yıpratmışım...tüp bebek tedavilerini deneyen her kadın bilir..bir defalarcaysa....kat kat yıpranmışsınızdır...maddiii ...manevi...

lütfen..deneme aşamasında olanlar alınmasınlar bana...çok hassatır onların şimdi duyguları...şimdi hisleri de dermişim....
dedim.
bu benim...benim hikayem...kimse kendiyle bağdaştırmasın...(derken,,,bağdaştırma kelimesinin anlamını googlee ye yazdım...doğru yerde kullanmışım)
benim hikayem...benim hayatım...benim seçimlerim..benim düşüncelerim..benim MUTLULUĞUM....

sevgi ile...

.ne çok dökülesi his geldi.. ama uyumalı...hayat devam ediyooor...denizle..
uyu böceğin annesi uyu...yavrunun sana çoook ihtiyacı var...güçlü olmak için uyu....

yavrum benim...günün yorgunluğu...banyodan çıktım..yavrucum yatağımızı açmış çarşafı sermiş..yastığın yüzünü de değiştirmiş...seve seve kendi yapmış...sevindiğimi görünce nasıl da gururlandı....tatlı kız.....seviyorum seni.

mutlu...çok mutlu bir çocuk....uyuyan güzel......

az denizden anlatayım.....

deniz...deniz uzun zamandır tırnaklarını kendi kesiyor....okula gitmeden önce başladı mesela..ortalığı yoplama ,düzen konusunda biraz biraz ilerliyoruz...misal ben onun odası hariç her yeri temizliyorum topluyorum onunkine hiç karışmıyorum...hangisi daha güzel diye soruyorum...biraz mahcup düzgün olanı gösteriyor...mahcupluğu da uzun süre değil haa..anlık...çocukça işte...olacak olacak...her gün dağınıklıktan haftada iki gün düzgünlüğe geçtik..

çekmeceleri konusunda....yine biraz daha iyi gibi...ama ha laa sadece katlaması bozuk olanları değil içinde ne varsa hepsini boşaltıp öyle katlayıp koyuyor...5/10 günde bir!
ona kestirmeyi öğretiyorum.vaktini boşa harcamaması gerektiğini zamanın çok kıymetli olduğunu...

.dolabı da... eh...geçer. bu da karne gibi oldu...amaöyle...hakkı geçerden geçer....

dün sabah uyandığında 13 kere 5 altmışbeş dedi bana....bu ara matematiğe meraklı...elinde hesap makinesi çözmeye çalışıyor...ezberi kuvvetli...çarpım tablosunu öğretsem mi? yoksa erken mi....kapasite varsa niye erken olsun ki....ama devlet okulunda çok ta sivrilsin istemiyorum...

piyano çalmanın matematiğe çok faydalı olduğunu okumuştum.beyin loblarını çalıştırdığı ile ilgili...bizlerin yani genlleme olmasın ama sıradan insanların diyeyi mgenelde pek fazla kullanmadığımız lobu.sağmıydı soldaki miydi şimdi bilemedim...bize yakın çevrede de böyle bir yer yok...araştırmalı..
yaza ya da bir sonraki yaza karateye yazdırmayı düşünüyorum....bilmem ne kadar doğru...kendisini korumayı öğrensin...bize de öğretsin.heh heh...

az dedim çıktı bayaa...
sevgi ile....

spiker yine aynı şeyi tekrarlıyor...az önce açtığım haber kanalında....sur da 3 şehit....
sanki eski bir yayından banttan yayın...çok üzülüyorum...maalesef üzülmekten ,ve dua etmekten başka bir şey gelmiyor elimden ,dilimden....

deniz,havasında...oh.hayat ona ne güzel...anandeydik akşam...şımardı şımartıldı oradaçççşimdi evdeyiz...benim disiplinim altında
heh heh...

masanın üzerine tüm oyuncaklarını sermiş oynuyor...bu gün pazar...yarın okul...akşama yıkanacak...hayat devam ediyor.....
sevgi ile...

eveli akşam t ciğerive yüreği ayıklıyorum...içinden küçük kan parçacıkları çıkar ya....deniz ameliyat der bu yaptığım işleme...bir yandan yaptığım işe devam ediyorum bir yandan anlatıyorum.bak işte sigara içenlerin de böyle içlerinde bu kan pisliklerinden oluşur....

deniznlar da mı sigara içmişler!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…