Sümüklüböceğin hikayesi

uyudu kuzu....bu akşam görülmeye değerdi baba kız...babası denizin çoraplarını eline geçirmiş kaleci olmuş...çamaşır sepetine basket te oynadılar..yatağımı açtııı.serdi hepsini...ben onu pişpişlerken gidiverdi...gitti de yazıyorum...

deniz çok meraklı bir çocuk...bu gün kek yaptık...laf aramızda güzel de olmuş...şu okul listesi olmasa sık yapmayacağım...yapınca yiyor insan...misafirden misafire neyse de...yarın listede karışık kuru meyveli kek elma ve süt va..bizim kek pek bi karışık..havuç,kuru üzüm,yaban mersini,ceviz,tarçın.bir kısmını da kakaolu olmak üzere ayırdık...epeyi bi karışık...ama nefis...deniz babasına anlata anlata bitiremedi...yemek üstüne deniz zoruyla yedi bir dilim...

bir kız çocuğu futbola bu kadar mı meyilli olur??avize başımıza düşmeden tavana yapışık bişey almalı.
dalgıç olmak istiyor bu ara...anne beraber dalarız ha diyor bana...olur kızım ama önce dalış okuluna gitmemiz gerek .büyüynce gideriz seninle diyorum şimdilik hehhh...o büyüdüğünde bastonla mı giderim peşinden ne yaparım??

az önce 6 yaş gelişim özelliklerini okuyordum.o daha dalmadan matematiksel bir soru sordum...akllı kızımmmmm...hem mmen söyleyiverdi....şimdi kendinden geçmiş baygın uyuyor...pc nin ışığı vuruyor yüzüne..onun yanında kucağımda yazıyorum...bebek,bebek....bebekken ki tatlılığı haa la yüzünde...biraz bilge dedeye bakayım yeni bişeyler var mı.....

unutmadan söyliyeyim...denizin ana sınıfına gitmesini pek istemezdim ya....bir iki saat net bana kalıyor...sayıca fazla olmaya başladı okuduğum kitaplar...bu,,,kendine vakit ayırmak isteyen ve vaktini istediği gibi geçirmek isteyen bir anne için mükemmel bir fırsat...

minik bir tekme yedim zaa tı şahanelerinden.....uyu güzel uyu...uyu da büyü...yarına büyü....
sevgi ile.....

bu ara anneliği denizi anlatmak pek meziyet gibi gelmiyor..şöyle mutluyum böyle böyle böyle yaptık vs vs vs ....her gün her an bir yavrumuz bir askerimiz bir insanımız terk ederken tüm güzellikleri....daha ne kadar sürer...bitermi....başka topiklerin eğil,,,,tüm insanlığın konusu olmalı..mutlu mutlu yatağa giremiyorum artık...her göz açışımda acaba ne olmuş diye açarken haber kanalını o korkuyu hissediyorsunuz....adı içinizde o korkunun...gelecek kaygısı,,yarına çıkabilmenin ne derece mtluluğu....mültecileri evelden beri düşünürdüm hep...onlar hakkında kitaplar alıp okumayı...şimdi...şimdi her dakika bir katap...sayfalar dolusu...orada burada ellerinde kucaklarında bebeleriyle gezen yalınayak insanları..yurdum misafirlerini...kucak açılan ama sokaklarda çizgi filmlerdeki kedi fare çekişmesi misali hayata tutunmaya çalışan insanları...
kedi eşittir soğuk...açlık kedi...bilinmezlik kedi...pislik kedi.
dışarı çıktığımda soğuk yaladıysa beni hemen aklımdadır...denize ihtiyacı olanı aldığımd ainsaa nii olan her şeyde...böyle durumlarda oh ne güzel yedik içtik mutluk olduk diyemiyorsun...bir şey var...bir eksiklik..insanlık eksik...
herkse insanlığından ,elinden geleni yapmalı...ama yetmiyor...insanlığa bir el atmaya yetmiyor...yardıma el atan da yardıma muhtaç duruma getiriliyor gibi...gibiyi koyuyorum,sorun olmasın...
her an başımıza bir bomba düşse şaşıramayacak durumda hissediyorum...öyle bir kaos...
deniz....denizim...canım kızım...bir çocuk...öy le tatlı kiii...dünyanın tatlısı...bilinmedik dünyalar kadar kıymetli...nasıl anlıyorum denize azgın soğuk sulara yavrularıyla birlikte kendini atan anneleri...ya beraber batacaklar ya hiç...aile olmak bir olmak işte bu...ölen yavrulara insanlara üzülmedik mi....evlat edinmek için sırada sabırsızlıkla bekleyenler kahroldular...keşke bir yavru gitmeyeydi de banim olaydı diye...haklıydılar kendince...ben de haklıydım...bir tarafım katıldı onlara...bir tarafım da o annelerin yanında oldu...yavrusundan vazgeçemeyen anaların...ölümüne....
anne olunca anladım...diye başlar ya bazı yazılar..gerçekten anlıyorsunuz...bazı bazı siz o anne oluyorsunuz...bazı bazı da kendi anneliğinizi sorguluyorsunuz...oldum mu?mesele olmak değil galiba...mesele çocuk sevince anladım....çocuk sevince...bir canı sevince...

görüyorum...herkes görüyor...her yerdeler...minicik yavrular....her şeyden yoksun...her eksiklikten zengin...ama ha laa ürüyorlar...ürüyorlar...evet ha laa ürüyorlar...nerede...nasıl....NASILl!!
HAYAT ONLARA HA LAA DEVAM EDİYORSA BİZE DE DEVAM ETMELİ Mİ?KİMSEYİ SUÇLAMA YOK YAZDIKLARIMDA...KENDİME Üzülerek sorduğum sorular...nasıll keimesini sadece büyük yazmak istemiştim...sonradan farkedince bir tam, yaklaşık iki, bir buçuk satır büyük harfle olmuş...affouna..
ne dmişim...hayata mutlu mesut devam etmek için bir sebep olabilir mi üremeleri...

saçmaladım mı?

anneeee....an neee....diy seslendi bir kaç kezeliyle yatakta arad...yine an neeee..ann neeee...
burdayım annem....
sanırım bir çocuğun duymak isteyeceği en güzel cümle...yanında olduğunu bilmek...

ne yapalım....devam edelim mi??içimden gelenleri içimden şu an ki belleğimden unutmadan yazalım mı...
hayat devam ediyor olsun mu...hr şeye rağmen devam ediyor olsun mu...
bir ekonumistten duymuştum....doktor ben işimi yapamam işçi üretemem her meslek sahibi ya da geçimini her ne ile iştigal ettiriyorsa ben şunu yapamam ben bunu yapamam diyemezniş...bir yandan üzülmeli ama devam etmeliymiş..ben her şeye rağmen güçlü olmak için diyeyim,benim ha laaa sözüm var dieyeyim;

eveli günü....misafir var bir kaç kişi...bazı bazı her çocuk yapar ya...özellikle misafirlerin yanında ilk defa sergiledikleri tavırlar...annelerinin bile buna şaşırdığı... denizin de bana böyle an ları yaşattığı bir gün...oda kapılarını çarptı kapadı olağanca tüm sesiyle yetey yeteeeeyyyğ.aytık yeteeeeyyğğğ dediği anlaşılıyor sadece benim tarafımdan..eşek! r leri de ha laa yok...beni paylaşmak istemiyor kimseyle ,,,kimseyle konuşmamı sohbet etmemi....anneanne alttan alıp vıcıklı konuşmaya başlayınca kızıyorum...bu sefer anneanneye...herkese diyorum ilgilenmeyin...hem sessizz hem sert.hem kaşın biri havada...yırtındı durdu bir süre....ilgilenmedik...ama kulaklarımızın anasını ağlattı zilli....

aynı gün.....misafirler gitti...masada toplanacaklar duruyor...ben içemediğim çayımı koydum kendime.....deniz aynı deniz....durun.bekleyin..
sanki sihirli bi el uzanmış ta ona ....benim için bu..resim yapmak için oturmuşumdur bekliyorumdur..fakat yetenek yok bişey çıkmaz.sihirli bir elin göz açıp kapayıncaya kadar harikulade bir resim çıkarması gibi gibi bir şey... e tabiii benim yerime..
masada ne varsa hepsini mutfağa götürdü...topladı.masayı sildi bir güzel temizledi...sonra mutfağa girdi.ben ikinci çaya başladım.heh heee...konuşma yok...o yapıyor ben sessizce çayımı içiyorum...bulaşıkları temizledi makineye yerleştirdi madeni eşya ya da cam, porselen sesi duyuyorum....ben şaşkın...bir tarafım bırak nasıl doldurursa doldursun hiç elleme ...bir şey yapmış olacak...hevesi de kırılmasın...en fazla biraz cam parçası ayıklarsın sonrasında makineden.mutfak tezgahını da temizlemş kendince...

yavv rum benim....nasıl da gurur duydum...ona da ifade ettim...canım kızım yaaa....büyüdü...büyüdü işte şükür...bu günleri de görecekmişim....sonsuz şükür...
laf aramızda;güzel bir hediye düşünüyorum ona............

bir kaç gecedir astım öksürüğü var...gece sabaha karşı...gıcık tarzı...fazla sıcak istemiyor..deneyimlerime göre fazla sıcak istemiyor...biraz temiz hava,,,odadaki oksijenin değişmesi,üzerindeki örtünün daha incesiyle değişmesi ve hemen yanıbaşında hafif te olsa yanan peteğin söndürülmesi ...rahatlatıyor denizi...

okulda diş konrtolü olacakmış.flörür denemesi...sanırım çocukların reaksiyonu bu ölçülecek bu maddaya...nadiren de olsa astım hastalarında iyi değilmiş...kabul etmiyeceğim....

Uzun çok uzun geçen zamandan sonra merhaba.
Denizin büyümüş Maşallah Rabbim esirgesin kocaman kiz olmuşta okullu olmuş.
Geçmıse dogru sayfalari okudum biraz. kizinla eşinle mutlulugunu hissettim. Cok mutlu oldum.

Seni ve kizini sevgiyle kucakliyorum.

oy...eski bir tanıdığı görmek ne güzelllll...........hoşşş geldin sefa geldin baharnaz............sizler nasılsınız.......hayatla aran nasıl....sağlığınız???

beklerim...lütfen yaz....biz de seni sarıyoruz....umarız keyifler yerinde....

Iyi geceler...hoşbuldum.
Biz okullu olamadan 2 okul bitirdik
Bu sene eylulde basliycaz anaokuluna insallah. Okula alisma problemi yasiyoruz.
Biraz saglik problemlerim var 90 kilonun uzerindekilere katiliyorum.
Sevgiyle saglikla kal.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…