Sümüklüböceğin hikayesi

bir süredir birlikte dışarıda yemek yememiştik.denizle...bizim denizle...ane baba ve deniz.
kızımla guru duydum bu akşam...eve geldiğimizde de kendisine söyledim...öyle rahat yedimki...sanki yanmda herhangi bir büyük ,akran varmış gibi...tam doydum...çocuklu anneler bilirler...yerinde durmayan çocukları sebebiyle yediklerinden bişey anlamazlar,tam doymazlar..

ben doydum..bu gece.canım yaaa...nasıl da olgundu hareketlerinde...onunla mııı...kendimle miii...bir gurur vardı bu gece...büyüdüğünü görmek..ne güzel...her büyük hareketi bana bebekliğini hatırlatıyor...neydi nasıl oldu diye...henüz bebecikti...henüz diyorum zaman öy le çabuk geçiyor ki....sanki sanki meyvelerimi almaya başladım...
ona ninniler uydururken.
benim kızım uyucak niiiin ni
uyucak ta büyücek niiin niii.
okula da gideceeek niiin niii
arkadaşı olucaaak.niiiiin niiiiii i.(deniz kafasını kaldırır burada bana hep akaka,akaka derdi)

oluyor be...deniz büyüyor şükür...deniz okulda şükür...çat pat ta okuyor.şükür..akakası da oldu sınıfında...

akşam ona ninni nin devamını hatırlatıyorum.

benim kızım okuycaaak niiiiin ni.
dersini yapıcaaak niiin niiiii.
büyük okula gidiceeek niiiin niiii
diploması olucaaak.niiiiin niiiii.i

öğretmeni olucaaak niiin ni.
aferin diyiceeek niiiin niiiii
büyük insan olucak,,,,mesleği de olucaaak,,,,kendi parasını kazanıcaaakkk,,,çok güçlü olucaaakk,,,,araba da kullanacaaaaak,,,annesini yanına bindiriceeek,,,,,,tatile gidiceeeekkkk

uzaaar gider...heh....artık ne hayal ederseniz uydurun durun....

isteyin oluyor...biz de oldu...olmakta...SONSUZ ŞÜKÜR.

hiç düzeltmesiz gönderiyorum...

sesli güldüm.....
_başın.

dedim sadece.

......................................................................................... .

öyle olmalı.

olmadı değil mi....bir önceki yazdıklarımdan sonra bu gece yazdığım....olduracağız....hayat....şu an böğrüme bir yumruk atılmış korku hisleriyle yazarken.....olduracağız....
çocukça sorulan sıradan bir soruya büyükçe sıradan cevap vererek olduracağız...kısa ,net.
şimdi bilmesi gerektiği kadar biliyor....detaylarını da az biraz daha büyüyünce öğrenir,öğrenecek...

tat iı uykularda olun böcekseverler......

o o anlık bir soruydu...

dün akşam öğretmeni yine yzısının kötülüğünden söz etti ben kızımın nasıl olduğunu sorunca...
_yaa boşverin hocam yazıyı,,,,okusun da dedim....
_ olmaz böyle bişey....o nasıl yazı yaaa

diyo öğr....haklı da...konuşma gırgır havasında tabiii....başta da demiştim ya öğretmen insan gibi bi insan diye...gerçi Atatürkçülük konusunda gözümde eksideler....insan kısmı süper...artık o kısmı da bende...

deniz resimde iyi...gördüğünü yaşadığını süper döküyor resme....eveli günü öğretmenine bir maket yaptı kendince evde.verememiş.ben çıkışta o kalabalıkta eline tutuşturdum hocam size yapmış verememiş diye..
dün akşam sordum.nasıl bulduğunu çıkışta.hafif abartılı bir övgü...çocukları cesaretlendirmek için yaparız ya...olsun...kutuyu açıp bakmış...gözümdesin...takipteyim hoca!

ne demiştim...resmi iyi....matematiği de seviyor..eğlenceli buluyor..evde kendi kendine tiyatro yapmayı da pek seviyor.battaniyeler, örtüler, sahne hazırlamalar ,bize oturup izlememiz için sandalye hazırlamalar....oyunumuzun başlamasına 5 dk kaldı,anonslar..

çıkar değil mi bişeyler?

mutlu sabahlar böcekseverler......anne böcek erken uyandı tabiii...yavru böcek az önce.anne böcek mutfağa gider haydi çizgi filmi başlayana kadar kahvaltıyın hazır eder......

hayat...seni seviyorum.

Denizin böyle bir annesi olduğu için çok şanslıı.. Allahım hayırlı sağlıklı uzun ömür versin.. Daha çok çok güzel günlerini görün inşaallah hep birlikte..

günaydın böcekseverler..........

yavv rumla gurur duyuyorum.gece 1 oldu haa laa ders peşindeydi...meli malı yı anlatıp duruyordu yatakta harf harf hece hece....
en son yazılısında da sadece aferiin vardı...biraz dikkat gibi şeyler yoktu...sadece aferin yazıyor diye ne sevindi deniz...ne sevindik...
şükür bu günlere............

silgi kalem kalemtraş...hep kayıp...bir gün geliyor.ikinci gün yoklar...bir gün şöyle yaptım.babası iki lira vermişti ona...ben içinden 500 ünü aldım.bunu alıyorum...silgini bulduğunda paranı sana iade edeceğim...bulamazsan bu parayla yenisini alacağım dedim...
silgi ortaya çıktı...dün 500 lirasıyla patlamış mısır yemiş arkadaşı ile : )

olacak olacak...malına sahip çıkmayı öğrenecek...bazen hedef belirlemek ya da minik ödüller koymak lazım gibi geliyor bana..ya da deniz de artık para yı öğrendi

evet evet öğrendi.

Selamun aleykum Deniz annem. İyiyiz çok şükür. Çocuklar da (bebek deyil artık :) ) iyi. Büyüyorlar. Konuşuyorlar. Onlarla birlikte olduğum için çok şanslıyım. Sağlıklı bir şekilde büyüte bilmek için uğraşıyorum. Çok şükür, uslu olmasalar da akıllı çocuklar. Bir de öyle tatlılar ki...

Uzun süredir bakamamıştım. Birikmiş yazıların iyi geldi.
Tebrik ederim okullu olduğunuz için.

Çocukla iletişim konusu da dahil bana çok benziyorsun. Ya da ben sana :) öpüyorum sizi.

çiçek çıkarıyoruz....7 gün raporluyuz.uz lu konuşuyorum...bir elmanın yarısı gibiyiz...

kızım çiçek açmış dedim ilk.
ben ağacım çiçek açtım diye diye gezindi odalarda............heh heee..

çok güçlü...hasta gibi hasta değil....bu haliyle bile sandalye, masanın oturma tablalarını birbirlerine bağlayıp odada trafik yaratıyor...dön dolan dur geç o tarafa ,,,,ya da üstünden atla da geç...

parmak emmesi olmasa....kaşıyıp kaşıyıp parmağını emip ağzının yara olmasından endişeliyiz...bunu ona anlattık...kendine oyalanacak bişeyler çıkarıyor...

sümeyyem.....ne hoş yazman uğraman....yazacağım sana....beğenilerini bile görmek güzel...adını görmek...

hoşgelmişsin Sümeyye.....
selamını aldım kabul ettim.çocukların senin iyi olduğunuzu bilmem güzel.inan ben de öyle düşünüyorum...yavrularımız da bizler de çok şanslıyız.evlat...anlatması zor...yaşaması güzel...usluluk mu?
heh...şimdi uslu olurlarsa aranıyor onda bir sebep...neden sessiz sedasız,kendi halinde diye...onlarınki yaramazlık değil aslında...keşif...merak.tabii sonucu dağıtma olarak ortaya çıktığında bizlerin ya da bizlere öğretenlerin öğrettiği şey adı yaramazlık oluyor...
tatlı mı?
bal onlar bal...
uzun süredir yoktun ,evet.tahmin ediyor hak veriyorum...hayat....çocuklar..senin sorumluluğun iki kat fazla benden...ne kadarlık oldular ikizler.aslında bilmeliyim affet...sen de bana hak ver lütfen..
biz de okula başladık...seni iki kat yorucu günler bekliyor haber vereyim şimdiden...ama tat lı yorgunluklar..yeniden okula başlayacaksın!
ama sen kıdemlisin..öğretmenliğin vardı değil mi...

güzel güzel...çok güzel...öyle ya da büyüyorlar..büyüdüklerini boy attıklarını.etlendiklerini akıllandıklarını senin laf dalaşı yaptıklarını,akıl vermelerini görmek güzel...bir mucize gibi geliyor çocuk bana Sümeyye...henüz bebecikken henüz parmak emen bir yavruyken ki benimki ilk fırsatta haa laaa parmak emer...okumaya başladığını görmek...azmini,mücadele edişini görmek..(ikisi aynı anlama geliyor sanırım,olmadı.)
mucizeler her an her gün büyüyor,büyümekte.

okullu olmak gerçekten tebrik edilecek bir şey imiş itiraf ediyorum......gelecekte ben seni iki kez tebrik edeceğim.

öyle miyiz....çocukla iletişim konusunda...ne güzel...bir konuda olsun yalnız olmadığımı bilmek iyi geldi bana...bazen uzaylı gibi hissederim kendimi düşüncelerimle fikirlerimle...şükür inen biri daha varmış yeryüzüne : )

seni görmek güzel Sümeyye....çocukarı ve seni sarıyorum.....sevgi ile.

tat lı uykularda olun böcekseverler.........

yavrum çiçek çıkarıyordu ya...güçlü müçlü diyordum...reklammış onlar...iyi olacak inşallah...ateşini düşürdüm ilaçla...
akşam biraz iştahsızlık,biraz mızmızlanma,babasının yanında uykuya dalma....çiçeklerimiz de çoğalıyor...

güzel ağacım benim...iyi olacaksın iyi...

kızım hasta...ders notlarını başka bir arkadaşından alıyorum...cümlelere geçtiler...içlerinden biri:

Nurten ailene köle ol!

bu nedir yaaaa....Nurten ailene sevgi ile bak ya da aileni sev.dese.tamam...böyle böyle algı mı yerleştiriyorlar küçücük beyinlere....raporluyuz..henüz kızımı bırakıp okula da gidemem...öğretmene düşündüklerimi söyliyeceğim...

şimdilik öfkemi buraya yansıttım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…