- 31 Mart 2015
- 2.898
- 5.627
- 108
- Konu Sahibi DenizGeldi
-
- #3.141
Ozgurlukten, ozgurlesmekten, sorumluluktan, baskidan ne anladigimiza bagli.Iyide okulda etkinlik yaptirilirken ogretmende ayni sekilde baskici bi yaklasim sergiliyor. Sizin dediginiz gibi ozgurluk verilse belkide hep oyun oynamak isteyecek. Bence bu yasta sorumlulugu ogrenmek adina guzel yaklasim tarzi. Tvden mahrum ancak anneyle oyun vs. Oynamislar
Mesele şu ki, telefon ve yahut diğer teknoloji vasıtasını eline alan çocuk dış dünyaya karşı daha duyarsız oluyor. Ben televizyon, telefon gibi şeylerden uzak tutuyorum. Bir kere bir şeye bakınca artık oyun oynamak istemiyorlar. Hep ekran arzuluyorlar. O yüzden çareyi hiç gösyermenekte buldum. Az hallerde bir şeylere bakmaya izin veriyorum. Teknoloji çocuklar için çok cazip maalesef.Dikkat edilirse ogretmen de sistemin kurbani.
Ayrica ben tv veya tablete karsi degilim.
Caziibe merkezi olmalarina karsiyim.
Odul veya mahrumiyet araci yapilip, cazibe merkezi olmasinin pekistirilmesine karsiyim.
Teknoloji cagin gerekliligi.
Ayni zamanda da hastaligi.
Anneyle oyun, sokakta oyun, dogada oyun tekrar cazip hale getirilmeli.
Ki cocuklar sadece teknolojiden mahrum birakildiklarinda, el mecbur dogal olana donmesinler yuzlerini.
Kendi ozgur iradeleriyle "gercek oyunu" tercih etsinler.
Hatta elektrikten bile vazgecip, duvarda golge oyununu tercih etsinler.
Şimdiye kadar hiç yazmadım ama ilk sayfadan itibaren okuyorum
İyi geliyorsun bana
Ufkumu genişletiyorsun
İnsanın etrafında yeni birşeyler öğreneceği insanlar olmalı
Başta deniz olmak üzere yanında olanların şanslı olduğunu düşünüyorum
Deniz gibi bereketli
Sevgi dolu bir kalbin var
Bunu hiç görmediğin insanlara sadece yazarak aktarabilme becerini burası ile sınırlandırmamalısın
Merhaba Deniz Annem :) iyisindir umarım.
Senin ve Deniz in guncesini okumayı özledim...
Nasılsın Deniz annem. Her gün bir kaç kez girip bakıyorum belki bir şeyler yazarsın diye. Bilmeden aylarca habersiz dura bilsem de, öyrendikten sonra senden bir haber bilmeyi çok istiyorum.
deniz olmasaydı hayatımda nasıl olurdu hayatım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?