Sümüklüböceğin hikayesi

bir el uzandı bana,çünkü ön koltukta ben oturuyordum..yanım boştu ve dışarıyı izliyordum.(dışarıyı yanlış bir kelime mi oldu ?tanıdığım kişiler çoğunlukla böy le kulanır.)
uzandı o el hiç beklemediğim anda...ben (şimdi size nasıl anlatıyiim)(bunun için uygun smiley bulamadım)
!! oldum.
hanım diğer eli telefonda rica yok lütfen yok zınk diye uzattı iki lirayı...ben doğal refleksle aldım verdim şoföre...konuşuyor da konuşuyor teliyle...

hastaneye yakın bir durakta ya babaanne ya anaane olacak...sürmekte olduğu bebek pusetiyle el edip durdurdu minibüsü..normalde istemiyorlar almıyorlar ama biz yurdum insanları zorlarız..ben de zorlamıştım bir iki defa.

amanın bizim anane nasıl kuruldu yanıma..maabadını yerleştirdiği gibi yaslandı da yaslandı bana...sanırsınız kankiyiz...(şimdiki deyimle;yıl 2018)
minübüs bizim minibüsçüler cevval,,,fazla şoför..çok hızlı davranmayla ani hareketler yapmayla iyi şoför olunuyor madalyası almış minibüsçüler.kim verdiyse!
sigarasını da yakmış,oh..yıl doksanlar mı ikibinler mi?o senelerden bir sahne..nostalji!
arkadan bir bayan seslendi ;sigaranızı söndürür müsünüz bebek var!
şoförün sigara içtiğini de o zaman anadım he.
yok yok bu gündeyiz.6 Nisan 2018.
vayy..kadınlar dillenmiş....eferüüün, AzizNesin ağzıyla...
şoför söndürdü zaar.....kadın bi daha seslenmediğine göre...ben dışarıyı :)
izlemeye devam.farkına varıyorum ...hayatın devam ettiğine...kimi çocuğun dedesi alınden tutmuş götürüyor kiminin babası....kiminin anası, telaşlı.ezbere bildiğim yollarda ezberim bozulmuş.yeni yeni yükselen binalar dışına manto giydirilen evler..hastanenin köşebaşındaki ezcanenin üstündeki otel aynı ama..eski..içimden burayı da yakında yıkarlar ya da traşlarlar az güne uyarlayıp modaya uyarlar diye geçti.
ineceğim yere bir iki durak var...indi bindi derler burda,bilir misiniz..iki indi bindi var.
ay!hindi geldi aklıma şimdi de güldüm.indi bindi indi bindi...gelir tabii hindi.
şoför bi manevra yaptı yanımdaki poşetli,pardon pusetli kadının kucağındaki bebe kafasını vurdu.ananenin haberi yok.söylememiştim dii mi.evinde sohbet eder gibi arkadaki bana iki lira uzatan kadınla sohbette..farkında değil.
tek indi bindi kaldı...hazırlanıyorum...bebe uyudu...anane durumdan bi haber ,zar zor yol verdi bana,bebenin pusetinden.(bebeyi kucağına oturtmuştu bak söylemedim)

hiç düzeltmeden ,geldi yazdım...az önce yanlış bi yere elim değdi de hiiii! oldum.iyi ki taslak kaydedildi si var buranın...

günaydın böcekseverler.........................

Ne sordugunuzu anlayamadim

yaklaşık 5 buçuk aydır denizi tiyatroya götürmedim...en son..babanın bizi bırakıp gittiği gündü...sonra bir daha cesaret edememiştim...bu gün kırdım...aa ni bir kararla tiyatroya oradan da ilk kez kahvaltıya gittik...iyi geldi..olacak,,,,olacak.

günaydın böcekseverler.........ağız tadı ile geçireceğiniz bir pazar olsun...........

bir şeyi farkettim..kış boyunca denizi tiyatroya götürmemiştim ya...meğer ne kadar etkisi varmış onun üzerinde tiyatronun..eve gelince kendi kendine oynamalar,,yine eskisi gibi kafasında kurguladığı şeyleri canlandırmalar..bir kaç saat boyunca..masaya her materyalini döktü...her ne aklına geldiyse hayal dünyasında gerçekleştirdi...eskisi gibi...
ben de neden artık kendi kendine oynamıyor diyordum..sadece çizgi film izlemek istiyor diyordum..sosyal aktivite önemli...çok önemli..
kendime de pay biçeyim...benim de hayata karışmam gerek artık. :)

bu hayat benim..bu hayat denizin..bu hayat yaşayan herkesin..tıpkı 5 buçuk ay öncesi babanın hayatı olduğu gibi...o seçimini yaptı..sağlığına dikkat etmedi.bile bile lades dedi..benim hiç bir tavuk kemiğini kırmaya niyetim yok..hatta bu oyunu oynamaya da..

bu hayat herkesinki kadar benim...denizin de öyle..belki yarınlık ömrüm var.belki çok daha uzun..yarınlık sa ipleri çok sağlam tutmalı sağlamlaştırmalı uzunsa hayatı yaşamalı...tadına varmalı..geçmişten hatalardan ders almalı..neyse ne...geçmiş geri gelmeyecek...gelecek,gelicek ise geleceğin ihtimallerine hazırlanmalı..şu an düşündüklerim bunlar..
ha sokaklarda herhangi birinin kıyafetinde,kotunda, boyunda posunda bir davranış şeklinde görebiliyorum babayı...ama geçecek..

şimdilik planlar yapıyorum.listeliyorum..hangisi gerçekleşir hangisi gerçekleşmez,bilinmez...başladım bir yerden...uğurlar ola.......................

Oyyy maşallah keyfinize, çok mutlu oldum her anınız böyle olsun inşallah

İyi oluyorsun Deniz annem, oluyor, şimdi bunu hiss ede biliyorum. Yaralarını sarmaya çalışmak iyileşmek için ilk adım. Seninle tanışmayı çok istemiştim, galiba kısmet değilmiş. Sizi çok seviyorum.

Merhabalar
Seneler önce okumuştum hikayenizi, Donem dönem de takip ettim ama uzvu zamandır bakmamisim.

Eşinizi kaybetmisiniz sanırım, çok üzüldüm, başınız sağolsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…