Sümüklüböceğin hikayesi

hadi uykudan vazgeçtim de................ikinci bir fincan....çatlak patlak yapar mı?

fincanın dibi göründü.....düşünüyorum......

not:çatlak patlağı anlamayanlara gece gece bilmece olsun.bilenler sussun ...ben yazarım:))

nihayet bulabildim sümeyye....

topiğin 2. sayfasında kaldım. okumaya devam etmek istiyorum gözlerim izin vermiyo. neyse ki aboneliğe ekledim. yorumumuda yazayım ki kaldığım yeri unutmayayım

topiğin 2. sayfasında kaldım. okumaya devam etmek istiyorum gözlerim izin vermiyo. neyse ki aboneliğe ekledim. yorumumuda yazayım ki kaldığım yeri unutmayayım

denizin dağınık oyuncaklarını bir kenara ittiiiimmm...:))namaz kılacak kadar yer açtım kendime...herkese dua edeceğim...tüm insanlığa...sevgiler

yeni güne merhaba herkese kocamaaaaaaaaaaan bir günaydın

babaya ekmek arası ile vişne kompostosu hazırladım. ben de birazdan yatarım.gözlerimdeki kürdan acıtmaya başladı

deniz 8 30 9 gibi kalkar...bugün annene bir torpil yap deniz.yarım saatçık daha uyu....lütfeennn......

nihayet bulabildim sümeyye....

Anne olmayı senin kadar güzel anlatanı hiç duymadım. Öyle güzel ki... Daha muhabbet kuşuna gelmeden duygulandım. Kuşun için de üzüldüm. Okuyunca yine gözlerim doldu.

Bizim de kısa sürelik muhabbet kuşu maceramız var. Ablamın arkadaşı geçici olarak bakmak için vermişdi. Adı toppuş idi. Enerjikdi. Annemi ayrıca seviyordu. Bir de benim dişlerimle oynamayı (ön dişlerim bir az büyük ve beyazdır). Annem bulaşık yıkarken eline oturur be suyun altında o taraf-bu tarafa giderdi. Çok seviyordu. Anneme özel ilgisi vardı. Bir kaç ay bizde kalı. Sonra geri verdik. Aç gözlüydü. Durmadan yer, yer sonra kusardı ve kustuğunu tekrar yerdi. Ne bulursa mideye indirirdi. Sahibi kestane temizlerken elinden yemiş, boğazında kalmış, ölmüş. Duyduğumuzda çok üzüldük. Annemse hatırladıkca ağları. Bir kaç ayın arkadaşlığıydı bu. Seninki gerçekten annelik olmuş.

Benimse tavşanım oldu. Yaz boyunca besledim. Evin içinde. Kakasını elimle yığardım, altını temiz tutardım. Büyüdüğü için fazla kemirmeğe başladı. Televiziyon kumandasının tuşlarını bile kemirmişdi. Aslında eve saldığımda hep göz önümde olurdu. Nasıl yayınmışsa... Üzerime çiş yaptığı çok oldu. Evde eşimin ailesi rahatsız oldular varlığından. Sahibine geri verdim. Zaten iki günlüğüne almışdım. Bem-beyaz (albinosdu) bir şeydi. Gittiği gün hiç bir şey yememiş. Kafesin bir tarafında öylece oturup kalmış. Çok enerjikdi. Oyun havasında olduğunda yerinde durmuyordu. Ordan ora zıplayıp duruyordu. Çok şaşırtıcı manevrları vardı. Beni tanıyordu. Okulun bahçesinden onun için özel otlar getirirdim. Sevdiyi özel otlar vardı. Önce onları yerdi, sonra diğerlerini. Önce yapraklarını yerdi sonra saplarını. Maydanozu da çok severdi. Onu çağırma şeklim vardı. Sahibigilde onu görmeğe gitdim. Çok özlüyordum. Çağırdım. Durakladı. Yaklaşdı. Sonra uzaklaşdı. Bu bana yetti. Tanımışdı. Sonra duydum ki, ordakı tavşanların hepsinin tüyleri dökülmeğe başlamış. Sahibi çare bulamayınca başka birine vermiş. Tamamen uzaklaşdı benden. Hiç haber alamadım. 2-3 aylık arkadaşım olmuşdu....

Bir de bitkilerim var. Çocuğum gibi çok severim. Onlarda sanki sevgiden anlarmış gibi güzel yetişirler. Baküyle İstanbul arasında kalınca (daha çok istanbulda) iyi bakılmadığı için bazıları öldü. Gözüm arkalarıyca kaldı. Eve girdiğimde ilk yaptığım onlara bakmak olur. Burda da var. Hepsini Baküden getirdim. Çoğu daha küçücük.

Bir tane saksıyı annemgile verdim baksınlar diye. Gitdiğimde öyle bir ilgi göstermişim ki, kardeşim çocuksuzluk seni ne hale getirmiş diyerek dalqa geçdi. Evladımmış gibi severim. Bir keresinde eve arkadaşım gelmişdi. Ağlıyorum. Nedeni... kaktüsüme suyu fazla vermişim büzüşmüş. Ölücek diye... Ölmedi. Hala yaşıyor. Arkadaşım inanamadı onun için ağladığıma.

Neyse kendimi fazla kaptırdım. Senin muhabbet kuşun beni duygulandırdı, geçmişe gittim. Yemeyimin dibi tuttu :)

Fazla kaçtı biliyorum. Yorduysam özür dilerim. DenizAnnem seni çook seviyorum.

Biliyormusun DenizAnnem sen aslında daha önceden de anneydin. Belki bunu yalnız sen biliyordun, belki bir de eşin. Amma sen hep anneydin. Sadece Denizin yoktu. Biliyormusun ben de anneyim. Kalbim dolu. Ablamın kızına banyo yaptırıyordum, bana teyze sen sanki annesin dedi. Durakladım. İçim sızladı. Gözlerim doldu. İçimden evet anneyim, anneyimde kimse bilmiyor. Anneyim de çocuğum yok... :26:

Belki bunu kimse anlayamaz amma bu gerçekden böyle.

Bu arada çok uğraşdım, sonunda sarı kafaları bula bildim. Bir türlü bulamıyordum. Bunlar sana

Son düzenleme:

ayyy evet evet kız kız olsun Hayır DenizAnnem evlat edinme topiğinden tanıyordum seni, çok yazmak istemedim oraya,konuyu dağıtmamak adına. sadece desteklerimi söylediğim 1-2 mesaj yazmıştım

denizin annesi hergün merakla açıyorum topiği sürekli takip ediyorum seni. hayran hayran gülümsemeyle okuyorum yazılarını.. bgn yazmak nasip oldu... bende senn gibi anne olur muyum acaba.. senn gibi yetiştirebilirmiyim bakabilirmiyim ona.. senden öğrenecek çookk şey varr seni takibe devam eğer birgün bnmde böceğim olursa yazarım sana sende bana abla tavsiyesinde bulunursun dimi Allaha emanet olun mükteşem 3lü

selam sveh....

Allahın izniyle olursun inşallah...neden anne olmayasın...isterse insan herşey olur....bakarsın bakarsın....anneliğin kesin bir kuralı ya da okulu yok..yüreğinden geliyor..olurmuyum diye kendine soruyorsan ...demek istiyorsun...o halde...olur tabiii...günün birinde dediğine göre daha var sanırım o günelere....öğrencimiyiz?
bulunurum elbet tavsiye de,ne demek....sevev seve...naçizane paylaşıyorum...

öğrenciysen daha çok sevineceğim...insanın içindekilerini bir yerlere duyurması aktarması....ve onlarda bir fikir oluşturması....benim için mutluluk.

muhteşem üçlü....pardon mukteşem üçlü....çokkkk sevdimmmmm bunu...sevgiyle kal.

biraz hüzünlüyüm...
sanki sadece anneliğime bir hayranlık var gibi seziyorum...davranışa değil.oysa yazmamın amacı bana hayran olunması değil.yani...anlatmak istediğim....anlaşılmazımdır da çoğu zaman...ya da yanlış anlaşılırım.ya da ne bileyim.birilerinin bir türlü anlayamadığı biri....aman of! belki şimdi yine anlatamadım..

hala yazdıklarımın bir tanecik olsa bir meyvesini almış değilim..daha bir kimse çıkıp demedi...ben de kararımı verdim diye(

neyse....cevap vermeye çalışayım....yazamazsam eğer...şimdiden herkese günaydın olsun.umutla dolu bir gün olsun...sevgiler.

selam sümeyye.....
yazını ilgiyle okudum.hayvanlar...evet başka bişeyler...ya da herşey öyle...hayvan olsun bitki olsun ya da yavrun....sen sevgini ilgini verdikçe sana geri dönüyor gösterdiğin sevgi.....şaşırıyorsun...benim mavişim de benim evde olmadığım bir gün bıraktı gitti beni...çokkk üzülmüştüm o anında yanında değildim diye...acaba canı çok yanmışmıdır diye....yanında olmayı istemiştim..kocam,böylesi daha iyi oldu demişti.ben de denizim gelene kadar çok gözyaşlarıyla andım onu...şimdi geçmişimde onu sevgiyle andığım,sanki beni biryerlerde halaaa beni bekleyen bir kuşum ,mavişim....kısmet.....belki ötede.......
eğer öyle ise....artık üzülmem...
bir arkadaşım da tavşan beslemişti...sonra semirince...kesip yediler!tezat mı?değil mi?et tavuk yemiyormuyuz?amaaannn...tuhaf bi durum...

çiçekleri ben de severim...amma karşıdan...çünkü ayarı tutturamıyorum.bir zaman özendim.ya suyunu çok verdim.ya susuz bıraktım.kimi bitlendi(çiçekçiye sormuştum hastalıkmış bitkide)kimi kurudu...beceremedim...ama sevmeye seviyordum...şimdi sadece başkalarının ya da gördüğüm her yerde,karşıdan:))

kaktüs değil mi.....eğer evladın gibi sevdiysen.evladın gibi olur.tabiii ağlarsın...ben seni anlarım..benim için çoook hafifçe öp olur mu kaktüsünü.

yemeğinin dibi tutmuş.kıyamam.umarım daha tatlı olmuştur.:))

fazla kaçmadı...iyi geldi...lütfen özür dileme...hele böyle konularda...paylaşmak...ben çok yazıyorum.paylaşıyorum...iyi gelen okusun...istemeyen okumasın...
boş kalsam o kadar yazacağım düşüncelerim var ki....deniz....hayat....

teşekkür ederim sevgine....bir insana sevdiğini itiraf etmek koay değildir herkes için..sanal da olsa...ama bizim duygularımız gerçek...teşekkürler sümeyye...ben de içinde iyilik sevgi barındıran her şeyi herkesi seviyorum.

yanlış anlaşılmasın.yazını daha önce de okudum.ama şimdi uygunum yazmaya...tekrar okuyup yazdım....sevgiler

canımm....bu yazında hüznünü hissettim...ne kadar isterim senin de taamanı..tüm isteyen annelerin yavrularını kucaklamasını...anneliği tatmasını...burada her cümlene satırlar dolusu yazmak istediklerim var...ama olmaz...sen yazmalısın...umarım,,anlıyorsun...

ben seni anlarım...tüm yaşadıklarını birebir yaşamış biri olarak....

papatyalar önceleri aşağıdaydı..şimdi yerleri deişti.artık ben iki nokta üstüste yapı 71 sonra yine iki nokta üst üste yapıyorum...bu da biraz vakit alıyor ama senin aradığın kadar değilteşekkürler yine de.bunlar da sana olsun az önce granül kahve içmiştim.bir tane de sana olsun.benimkib bitti.ama seninkinin dumanı tütüyor
sevgiler...

ayyy evet evet kız kız olsun Hayır DenizAnnem evlat edinme topiğinden tanıyordum seni, çok yazmak istemedim oraya,konuyu dağıtmamak adına. sadece desteklerimi söylediğim 1-2 mesaj yazmıştım

hımmmm...dedim ben,,,38 de olsa hatırlardım.sevgiler....

köpeciğinle nasıl gidiyor?

yok cnm okumuyorum evliyim 4 yıllık 5e girdik tedavi aşamasındayım şuan.

hımmmm...dedim ben,,,38 de olsa hatırlardım.sevgiler....

köpeciğinle nasıl gidiyor?

köpişimiz büyüdü Deniz annem ama çok obur oldu. Günde 2 öğün veriyorduk ama gelen uyarılarla tabiki normal olanı da günde 1 öğün vermemizdi. Şimdi 1 öğüne düşürdük ama çoookkk aç ve hemen zayıfladı Geçen gün tel örgüleri kemirerek açmış ve evden kaçmış, mahalle bakkalına gidip yarım saat oturmuş sonra da eve gelmiş

Kahfe için teşekkürler .

Deniz annem sen yaz, düşündüklerini hep yaz. Senin yazdıkların rengli be annem. Çok renglisin. Seni okumak güzel. Umarım bir gün ben senden çocuğu terbiye konusunda deneyimlerini paylaşmayı isterim... Eminim paylaşırsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…