- 3 Temmuz 2009
- 8.583
- 3.546
- 723
- Konu Sahibi DenizGeldi
-
Muhabbet kuşu olayını merak ettim. Komik qaliba. Mümkünse eskilerden alıntı yapa bilirmisiniz. Ben ortaları okumadım da...
anne olmak demek...20 yıldan sonra buzdolabındaki el izlerini silmemekmiş
anne olmak....her an ayağınıza birşeylerin batma ihtimalinin çoook yüksek olmasıymış
anne olmak....yemek yaparken lazım olan herhangibir mutfak gerecini dolabın içinde değil hemen ayağının altında bulmakmış
anne olmak....sinirlenme anında sinirini ertelemeyi öğrenmekmiş...
anne olmak....aç kalmakmış,soğuk çay içmekmiş,ya da iki kere ısıtsan da içememekmiş
anne olmak...kızıma birşeyleri öğretmenin zevkini tatmakmış...onun büyüdüğünü görmenin mutluluğunu yaşamakmış yaşlı gözlerle...
anne olmak çokkk başka birşeymiş...önceden bir muhabbet kuşum vardı.16 yıl bizimle yaşadı.annecim dedi bana seni seviyorum dedi.ben çokkk sevdim onu.biz çok sevdik eşimle..ağzımızla beslerdik.beni kıskanırdı hatta eşimden...sanki çocuğumuz olmuştu..kaç kat merdiven öncesinde ayak seslerimi duyar tüt tüt tüt diye seslenir öterdi .ben maaaaviiişş.diye seslenirdim evin bir odasından gelir bulurdu beni.bulaşık yıkarken yıkamamı istemezdi mavişim.yanaklarımdaydı.ıslak ellerime gelirdi.anlatmakla bitmez 16 yıl...
ama bu başka....başka bişeymiş.annelık çokk başka bişeymiş.anlatılmıyo....yaşanıyor...çokkk seviyorum onu çokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
selam
güzel temenniiilerine teşekkür ederim.
yeni denemen hayırlı olsun bebekli olsun inşallah..son olsun.evlat edinmek için eşlerden birinin çocukla aralarında 30 yaş farkı olması gerektiğinive en az 5 yıllık evli olma zorunluluğu olduğunu biliyorum.bir arkadaşım şu an 50 yaşında.10 yaşında bir kız çocuğunu bekliyor anne olmak için.hayatı paylaşmak için.eğer niyetin varsa bağlı bulunduğun ilin sosyal hizmetler bölümüne başvurarak bilgi alabilirsin.b planın olarak.sizin durumunuzla ,lgili bilgilenebilirsin.bu işlerde ne kadar önce başvurursan o kadar önce anne baba oluyorsunuz.sıra var.tedavini ol yine.ama zaman kaybetmemek açısından söyledim.bilg,ilerin şöyle bir kenarda dursun...
canımmm.... hayvanlara verdiğin sebgini anlayabiliyorum.çok iyi anlıyorum.benim de bir muhabbet kuşum vardı.ilk sayfalarda yazdım gibi geliyor.yazdım sanırım.ama sana yine yazmak istiyorum.sayfa karıştırma.16 yıl bir muhabbet kuşluna annelik babalık yaptık.cidden.o bizim çocuğumuz gibi olmuştu.maaaaviiişş.diye seslendim mi odalarda uçar beni aradı.tü tüt tüt diye de seslenirdi.çalışıyordum bir zaman.o var iken.apartamanın en üst katında oturuyorz.daha binanın kapısına girdiğimde aşağıdan duyardım tüt tüt diye bebi .ağırdığını.eşim derdi.senin ayak seslerini hissediyor diye....
ağzımızdan yerdi.ağzımızın içine kadar sokardı gagasını kafasını.bir de nasıl severdi beni bir bilsen.ağlarım şimdi ben birazdan.yanaklarımı gagasıyla öyle bir kaşırdı ki mest olurdun.ve bunu sadece bana yapardı.eşim kıskanırdı kızardı ona beni niye öyle sevmiyo diye....
bir gün eşim bir olay sonucu ani bir refleksle itmişti onu.bir hafta cik demedi.başında ağladım.bildiğim duaları okudumannecim babacım seni çok seviyorum benim cici maaavişim derdi.çok şey konuşurdu.ama artık cik bile etmiyordu.küstü bize.aldım onu veterinere götürdümbir ütü kutusunun içerisinde.kutuyuda deldim kaç yerinden.birşeyi yok dediler.güldüler de bana.kendi haline bırakın üstüne gitmeyin.sadece korkmuş dediler.
sonra düzeldi.yine eskisi gibi oldu.o bizim hayatımızı doldurdu.b,liyormusun dediğimi anlıyordu.literatür sadece ezbere taklit yapıklarını söyler.ama ben birebir yaşadığım için biliyorum.parmağımızı çok severdi.oynaşsın şsterdi.gelir yanağımı öper öper öperdi.türlü yalakalaıklar yapardı parmak için.bir keresinde dedim yine parmak istiyordu dedim annecim gel anneyi öp yanaktan vericem dedim.inanın parmağımdan yukarı çıktı geldi öptü yanağımdan.sonra...verdim tabiii.eşimle birbirimize bakıp şaşırırdık.
nesli olsun ondan bana bir hatıra kalsın diye kaç kere dişi kuş koydum yanına.arkasını döndü bakmadı bile.dişi kuş bunu kovaladı bnim mavişim kaçtı.heh.mizah gibi.
yavrucum bizi bıraktı ben onu bırakamadım deli sevgimden.normal olmadığını biliyorum.doğru da olmadığını...tatlı kuşlumu steç bir filme sardım.derin dondurucuda 6 ay sakladım onu.arada çıkarıp çıkarıp öptüm.hatta gittiği gün bir tanıdığı arayıp dondurtmayı da düşündüm.sonra canınn acıyacağını düşündüm.
ben hiç hayatımda 50 küsur dakika biriyle konuşmadım cep telefonumla.ama tatile gittiğimde en samimi arkadaşıma bırakmıştım.sadece bir kez.o zaman onun için arayıp konuşmuştum.
yine atladım.anlatmakla bitmaz ki.tam 16 yıl....o yakın arakadaşım bir anneler gününde kuşumakuş taşı getirmişlerdi banad a çocukları birer hediye...
bitmez...bitmez...
ama benim onunla aşkım bir anneler günü anneanneciğimin mezarına onun yanına mavişimi gömmekle bitmiş oldu.istemesm de.
başka bir arkadaşım ise bir kuş getirdi neden sonra bana...olmadı.onun gibi olmadı.hem daha istemediğimi söylediğim halde getirmişti.neyse.....geçmiş gün....
sonraları o kuşu evden gönderdim.çünkü kızıma yazılmıştım.ona dokunur diye ne olur ne olmaz diye.......
iki köpeğin var.sevgini öyle veriyorsun alıyorsun.çok iyi anlıyorum.
bir yaz bir arkadaşın yazlığına gitmiştim.orada bir köpeği vardı.dostu düşmanı anlarmış köpekler.iyi niyeti kötüyü.bana kısa sürede öyle yakınlaştı ki...biz dışarı çıkarken bizimle geliyordu bizi koruyordu.önce yanımızdan sonra arkamızdan...bir süre sonra bana yaklaştı arkadaşın salıncağındayken.gözlerime öyle bir baktı ki...burnu ıslaktı.hep öyle olurmuş ya...sen sevilmek mi istiyorsun dedim.gözlerine gözlerine baktım.sevdinmi beni dedim.patisini uzattı bana....ilkj defa böyle bişey yaşamıştım...
gelecekte Allah kısmet ederse bir köpeğim olsun istiyorum...
bebek acısıyla islah olmak bizim elimizde....elimizdeymiş.yaşayınca anlıyorum...kızım öğretiyor bana....önemlisi bu acıyı az çekelim.daha az.kısa süre.keşke hiç çekmese idik.ama bu da bir takdir.lütfen acın kısa sürsün.inşallah ikinci tedavin sana bebeğini verir.olmazsa da bir yerlerde sana kucak açmış bebek çokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk.
diğer tyazına sonra yazacağım.iyi bile yazdım...
sevgiler.
nihayet bulabildim sümeyye....
ay canım yaaa.ne hoş oldu şimdi... az eskiyi düşününce....38 i mi okuyordun o zamanlar.yazmışmıydın.hatırlamıyorum.sanki yazsaydın hatırlardım.hafızam fena değildir.
yaş ta tutturduk...hadi darısı inşallah bebeğe...hem de iki olsun.iki kız....ile de kız işte:))
evet canım evet..ŞÜKÜR bizimle deniz...milyonlarca ŞÜKÜR......SÜTÜR :))
denizin annesi hergün merakla açıyorum topiği sürekli takip ediyorum seni. hayran hayran gülümsemeyle okuyorum yazılarını.. bgn yazmak nasip oldu... bende senn gibi anne olur muyum acaba.. senn gibi yetiştirebilirmiyim bakabilirmiyim ona.. senden öğrenecek çookk şey varr seni takibe devam eğer birgün bnmde böceğim olursa yazarım sana sende bana abla tavsiyesinde bulunursun dimiAllaha emanet olun mükteşem 3lü
topiğin 2. sayfasında kaldım. okumaya devam etmek istiyorum gözlerim izin vermiyo. neyse ki aboneliğe ekledim. yorumumuda yazayım ki kaldığım yeri unutmayayım
Anne olmayı senin kadar güzel anlatanı hiç duymadım. Öyle güzel ki... Daha muhabbet kuşuna gelmeden duygulandım. Kuşun için de üzüldüm. Okuyunca yine gözlerim doldu.
Bizim de kısa sürelik muhabbet kuşu maceramız var. Ablamın arkadaşı geçici olarak bakmak için vermişdi. Adı toppuş idi. Enerjikdi. Annemi ayrıca seviyordu. Bir de benim dişlerimle oynamayı (ön dişlerim bir az büyük ve beyazdır). Annem bulaşık yıkarken eline oturur be suyun altında o taraf-bu tarafa giderdi. Çok seviyordu. Anneme özel ilgisi vardı. Bir kaç ay bizde kalı. Sonra geri verdik. Aç gözlüydü. Durmadan yer, yer sonra kusardı ve kustuğunu tekrar yerdi. Ne bulursa mideye indirirdi. Sahibi kestane temizlerken elinden yemiş, boğazında kalmış, ölmüş. Duyduğumuzda çok üzüldük. Annemse hatırladıkca ağları. Bir kaç ayın arkadaşlığıydı bu. Seninki gerçekten annelik olmuş.
Benimse tavşanım oldu. Yaz boyunca besledim. Evin içinde. Kakasını elimle yığardım, altını temiz tutardım. Büyüdüğü için fazla kemirmeğe başladı. Televiziyon kumandasının tuşlarını bile kemirmişdi. Aslında eve saldığımda hep göz önümde olurdu. Nasıl yayınmışsa... Üzerime çiş yaptığı çok oldu. Evde eşimin ailesi rahatsız oldular varlığından. Sahibine geri verdim. Zaten iki günlüğüne almışdım. Bem-beyaz (albinosdu) bir şeydi. Gittiği gün hiç bir şey yememiş. Kafesin bir tarafında öylece oturup kalmış. Çok enerjikdi. Oyun havasında olduğunda yerinde durmuyordu. Ordan ora zıplayıp duruyordu. Çok şaşırtıcı manevrları vardı. Beni tanıyordu. Okulun bahçesinden onun için özel otlar getirirdim. Sevdiyi özel otlar vardı. Önce onları yerdi, sonra diğerlerini. Önce yapraklarını yerdi sonra saplarını. Maydanozu da çok severdi. Onu çağırma şeklim vardı. Sahibigilde onu görmeğe gitdim. Çok özlüyordum. Çağırdım. Durakladı. Yaklaşdı. Sonra uzaklaşdı. Bu bana yetti. Tanımışdı. Sonra duydum ki, ordakı tavşanların hepsinin tüyleri dökülmeğe başlamış. Sahibi çare bulamayınca başka birine vermiş. Tamamen uzaklaşdı benden. Hiç haber alamadım. 2-3 aylık arkadaşım olmuşdu....
Bir de bitkilerim var. Çocuğum gibi çok severim. Onlarda sanki sevgiden anlarmış gibi güzel yetişirler. Baküyle İstanbul arasında kalınca (daha çok istanbulda) iyi bakılmadığı için bazıları öldü. Gözüm arkalarıyca kaldı. Eve girdiğimde ilk yaptığım onlara bakmak olur. Burda da var. Hepsini Baküden getirdim. Çoğu daha küçücük.
Bir tane saksıyı annemgile verdim baksınlar diye. Gitdiğimde öyle bir ilgi göstermişim ki, kardeşim çocuksuzluk seni ne hale getirmiş diyerek dalqa geçdi. Evladımmış gibi severim. Bir keresinde eve arkadaşım gelmişdi. Ağlıyorum. Nedeni... kaktüsüme suyu fazla vermişim büzüşmüş. Ölücek diye... Ölmedi. Hala yaşıyor. Arkadaşım inanamadı onun için ağladığıma.
Neyse kendimi fazla kaptırdım. Senin muhabbet kuşun beni duygulandırdı, geçmişe gittim. Yemeyimin dibi tuttu :)
Fazla kaçtı biliyorum. Yorduysam özür dilerim. DenizAnnem seni çook seviyorum.
Biliyormusun DenizAnnem sen aslında daha önceden de anneydin. Belki bunu yalnız sen biliyordun, belki bir de eşin. Amma sen hep anneydin. Sadece Denizin yoktu. Biliyormusun ben de anneyim. Kalbim dolu. Ablamın kızına banyo yaptırıyordum, bana teyze sen sanki annesin dedi. Durakladım. İçim sızladı. Gözlerim doldu. İçimden evet anneyim, anneyimde kimse bilmiyor. Anneyim de çocuğum yok... :26:
Belki bunu kimse anlayamaz amma bu gerçekden böyle.
Bu arada çok uğraşdım, sonunda sarı kafaları bula bildim. Bir türlü bulamıyordum. Bunlar sana
ayyy evet evet kız kız olsunHayır DenizAnnem evlat edinme topiğinden tanıyordum seni, çok yazmak istemedim oraya,konuyu dağıtmamak adına. sadece desteklerimi söylediğim 1-2 mesaj yazmıştım
selam sveh....
Allahın izniyle olursun inşallah...neden anne olmayasın...isterse insan herşey olur....bakarsın bakarsın....anneliğin kesin bir kuralı ya da okulu yok..yüreğinden geliyor..olurmuyum diye kendine soruyorsan ...demek istiyorsun...o halde...olur tabiii...günün birinde dediğine göre daha var sanırım o günelere....öğrencimiyiz?
bulunurum elbet tavsiye de,ne demek....sevev seve...naçizane paylaşıyorum...
öğrenciysen daha çok sevineceğim...insanın içindekilerini bir yerlere duyurması aktarması....ve onlarda bir fikir oluşturması....benim için mutluluk.
muhteşem üçlü....pardon mukteşem üçlü....çokkkk sevdimmmmm bunu...sevgiyle kal.
hımmmm...dedim ben,,,38 de olsa hatırlardım.sevgiler....
köpeciğinle nasıl gidiyor?
canımm....bu yazında hüznünü hissettim...ne kadar isterim senin de taamanı..tüm isteyen annelerin yavrularını kucaklamasını...anneliği tatmasını...burada her cümlene satırlar dolusu yazmak istediklerim var...ama olmaz...sen yazmalısın...umarım,,anlıyorsun...
ben seni anlarım...tüm yaşadıklarını birebir yaşamış biri olarak....
papatyalar önceleri aşağıdaydı..şimdi yerleri deişti.artık ben iki nokta üstüste yapı 71 sonra yine iki nokta üst üste yapıyorum...bu da biraz vakit alıyor ama senin aradığın kadar değilteşekkürler yine de.bunlar da sana olsun az önce granül kahve içmiştim.bir tane de sana olsun.benimkib bitti.ama seninkinin dumanı tütüyor
sevgiler...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?