Sümüklüböceğin hikayesi

çok yoğunum arada açıp bakıyorum yazamadan kapatmak zorunda kalıyorum

oğlum neredeyse 10 aylık oldu. bal konusunda doktorla görüştük artık başla dedi.en iyi öksürük ilacı baldır dedi. dün 1 çay kaşığı verdim ilk kez.
bademcikleri büyük ve çok alerjik bir bebek. alerjik egzeması bile var yavrumun.
allahım dermansız dert vermesin inşallah kuzuma. doğduğundan beri çekmediği kalmadı.
pişik içinse her antibiyotik aynısını yapıyo. iğne vuruldu oda yaptı. kaç farklı şurup kullandı onlarda aynı. çok fena durumdayız. zaten her alt açmada feryat figan. baya bi açık dolaşıyoruz. allahtan ev sıcak.

senin prenses de maşallah dil olmuş papuç kadar :)
sevsin onu teyzesi. şeker böcek

canım üzüldüm....kullandığı ilaçların içeriğini okusanız,aynı madde hepsinde de varsa o maddenin bulunadığı bir antibiyotik kullanmayı deneseniz..tabii dr unuza sorarak danışarak...benim ki sadece bir çaba...

iyi sabahlarınız olsun

deniz her geçen gün büyüyor...yakın zamana kadar vc eğitimi için geceleri saat kuruyordum.deneme yanılma yoluyla onun saatini öğrenmeye çalışıyordum.başardım sanırım.artık hiç alarm kurmuyorum.bir haftadan fazladır.yatmadan önce yaptırıyorum,gece de kendi kalkıyor söylüyor.yaptırıyorm sonra uyumaya devam ediyor.yaşasınnn

belki bir pazar sabahı için okumak istemiyeceğiniz satırlar bu satırlar.çişten moktan muhabbetler...ama çocuğu olan her anne için ne derece önemli olduğunu biliyorum artık.

deniz...deniz büyüyor be sevenleri....çok şükür bugüne...çok güzel cümleler kuruyor beni şaşırtıyor.hiç aklımagelmeyecek kelimeler kullanıyor.o artık minik bir insancık..senin benim gibi...sadece bizler görüntü olarak daha yaşlıyız
o çok tatlı...teni güzel...ipek gibi...onu severken yeni yeni ellerimin farkına varıyorum...me kadar soluk kalıyor onun tapyaze cildinin yanında...o çok taze....canım yavrum...

bu aralar hep kucak ,st,yor benden.kucağına almamaı.ben pek fazla alma taraftarı değilim aslında.baba daha çok şımartır.ama istediği zaman alıyorum..bir de misafir gelipte onunla ilgelenemdğim zamnalar geliyor bana ,kucağıma,,,,seviş diyor iki gündür...zilli şaşırtıyor beni diyorum ya.seviş diyor öp diyor dudaklarını uzatıyor bana....masumca...kaçırırmıyım tatlıyı...bal o bal.soruyorum ona annesinin balı kim?
ben diyor.sen kimsin diyorum.ismini ve soy ismini söylüyor.çok mutlu oluyorum....
benim annem cici annem güzel annem demeleri yok mu....bitiriyor beni.hele hele,,,yemek yerken anne güzel mama yaptı çok güzel mama yaptı,,,,afiyet olsun bal şeker olsun demesi....

ne diyeyim dha....yaşanası şeyler...bazı şeyleri münkünü yok aktaramam buraya...dilerim tüm isteyen anne adayları tatsın yaşasın...

kk hemen kapatıyor yeniden şifre istiyor...göndereyim...sevgiler...

pazarınız mutlu olsun

canlı selam dilek teyzemiz

denizi bugün de dışarı çıkardım.yine alışveriş yine toplar kaydıraklar
zilli beni yere serdi yorgunluktan.az bakayım dedim.baba kızıyor yat diyor.ben burada
uyumazsam yazarım...sevgiler..

anne olmak çok tuhaf bişeymiş.o kadar yorgunluğa rağmen katlanmak...bile bile...isteyerek.seve seve....deniz sayesinde yorulacağını bile bile katlanmak.yorulmak ....sonra yine yapmak.sonra yine ...sonra yine...arada söylenseniz bile kendinize hiç vakit bulamıyorsunuz diye...kızsanız bile...çok tuhaf bişey...geçenlerde bir dedi ki bana.kimdi şimdi hatırlamıyorum.zaten kim olduğu önemli değil ki bu saate...düşünce önemlidir.öyle değil mi?
anne olmak en zor meslek...yok, hayır dedim.anne olmak meslek değil.bir mesleğin olsa çalışırsın.saatin bellidir.hem maaş ta alırsın.yani bir karşılığı vardır.beklersin.oysa anne olmak öyle mi.....içten gelen bişey...gönüle alakalı.tabiii her anneden çocuğun istediği gibi bir anne olamıyor.bu yazımda kendime övgü kokusu gelebilir.ama yanlış duyum aldınız.

anne olmak çok başka bişeymiş.tabiii baba olmak ta...anne baba olmak onun mutluluğuyla mutlu olmakmış.evet evet...kesin .net..onun mutluluğuyla mutlu olmakmış.o ağzını sonuna kadar açarak güldüğünde.......sizin yüreğiniz gülüyor.bir de büyüdüğünü görüyorsunuz ya....edepli akıllı mutlu sevecen yardımsever insan canlısı bir yaratığın her geçen gün kendisiyle birlikte bu güzel huyları büyüttüğünü yanına daha yeni yeni doğruları eklediğini görünce mutlu oluyorsunuz.
ben anne olmanın mutluluğuna erdim deniz sayesine doyuma ulaştım.anneliğin verdiği hazzı aldım.deniz bizi farklı kıldı.da
ha eveli gece babasıyla konuşuyoruz.deniz iç dünyamızı da döktü bizim ortaya....baksanıza neler yazıyorum...

babayla konuşuyoruz.....eğer dedim biz hiç çocuk peşinde koşmasaydık.yai biyolojik olarak olmadı ya bizim anne baba oluşumuz.yani normal diğer insanlar gibi vaktinde gelmiş olsaydı.bu saatte kelimeleri zor buluyorum....oda da karanlık ha!
heh!kendim çaldım kendim söyledim .ciddi bir cümle yazdım bir de espri çıkardım.

neyse.. ne diyordum...yani doğanın gereği her insan(tabiii geneli) sever evlenir.çoluk çocuğa karışır.isterse iki isterse üçüncü çocuk...çocuklar büyür.anne aba onları büyütme telaşı içierisinde...çocuklar okur büyür evlenir.sonra yaşlanırsın ölürsün ..sonra bu döngü devam eder.
dedim babaya...eğer bizim zamanında spontan bir çocuğumuz olsaydı...sıradan olacaktık biz.o bizi farklı kıldı..okumaya merak sardığımdan beri hep bu dünyadan göçerken bir imza bırakmak istemiimdir.düşüncelerimdeki imzabir camiii bir okulibir iyi bir şeydi...başkalarına faydası olan iyi bir şey.maddesel olarak.üzülürdüm...bunu gerçekleştiremiyeceğim için..
şimdi....deniz bunu yaptı galiba.o benim camiiiim......o benim okulum....böyle düşünmek çok mutlu ediyor beni.onun taşlarını harcını çokkk sağlam yapmalıyım.çokk sağlam.e limden geldiğince...
deniz bizi farklı kıldı....farklılık katı hayatımıza..deniz küçük bir insancık oldu artık diye yazarken.....o bizi insanlaştırdı....teşekkür ederim sana kızım...babanla ben seni çok seviyoruz...iyi ki bizim kızımız oldun...şükürler sana ALLAHIM.....

Son düzenleme:
sadece bir selam.....

sevgiler

deniz uyuyor...ben de uyumak istiyorum...enerji gerek enerji....çokça.

selammm denizverdi....minik deniz nasıl...sen nasılsın...sizi hep takipteyim ama yazmaya fırsat yok....
benim minişkom 3-4 adım atıyor teyzesi çok mutluyum yaa...aslında normal mi karşılamalıyım bilmiyorum ama ben deliler gibi mutluyum...kızım büyüyor ...
nasıl bu kadar çabuk büyüyor bu veletler şaşıyorum valla...
rabbim eksikliklerini göstermesin...isteyen herkesede nasip etsin inşallah...

deniz bu gece bbasıyla uyudu.ama çığlık çığlığa ağlayarak uyandı.çok korkmuştu.evin içinde bir o yana bir bu yana koşturdu.ikimizin de kucağını istemedi.acaba ruyasında korktu mu?çokkorku doluydu gözleri.hem uykulu hem korkulu.hem de sürekli ağladı.çok korkuttu beni.hasta mı olacak dedim.çişine sıkışmış.yetişemedi.biraz üstüne biraz oturağına.kızıma ciclerini temizlerini giydireyim diye diye değiştirdim üstünü.sonra sakinleşti.kollarımda uyudu.çok korktum.al ayak ağız sendromu geçirdiğinde de ayaklarını birbirine vurmuştu.yine öyle yaptı.şükür şimdi sakin.uyuyor.ben biraz bekleyeceğim onu...

çok ta sevdik onu.çok bilmiş oldu.çok dillendi.
bağlantı yok
,ben güneş sev ı ı.
ben pudink çok sev.
baba benim için yap
annecim seni çok sev.
iğrenç.
eda bak anne ne yaptı güzel çorba yaptı(bebeğine söylüyor)

gibi.....böyle cümleler kuruyor.şaşkına çeviriyor bizi.akşam da koltuk minderlerini indirdi ev yaptı babasıyla çok oynadı.çokkk sevdik.nazar mı değdirdik acaba...

deniz güzel uyuyor...içim şimdi rahat...

maviciğim.....izninle az denizden yazmak istiyorum.sanki çok olmuş onu yazmamışım...

deniz ...ben tv de birşeye üzülsem gözlerim dolsa ya da ağladığımı görse noooldu diye soruyor.noooldu anne....yavrum benim.bir de evin içinde az görmese,babasıyla oynaşırken anne nerde diye merakla nei soruyor
bazen de beni araken görünce hemen nerdeeeeesin diyor....yavrum yaaa....annelik çok yorucu çokkk fedakarlık isteyen birşey ama size olmadık bişey söylüyor sizi eritiyor eritiyor..
babasıyla nette geziniyorlardı bu akşam.kardan adamı çok seviyor.ben de bu arada diğer uzak odada bir arkadaşımı aradım telefonda görüştüm.anlatıyorum denizi arkadaşa.beni erittiğini ,,,,,duymuş zilli sesleniyor bana annecim geeeel annecim geeeelll diye sesleniyor.arkadaşım da sevgiyle hayran kalıyor.
şimdi biraz gelişim sayfalarına bakayım.inşallah dönerim

aklıma gelmişken hemen yazayım.sonra unuturum.birkaç gündür bornoz kuşaklarından kendimize kuyruk yapıyoruz.kediymişiz.hehhehe.o çıkarıyor arada.ama ben unutuveriyorum kimi zaman çok komik oluyorum.

bu akşam da uzanıktım...yine o kuyruklu.bu sefer kuyruğunu babası bağladı.heh.kuçu kuçu olmuş.sev beni diyor.emekleyip yanıma geliyor.

ben bu deniz kızını kıskanmaya başladım benim kızımda 10 aylık ama kimseyi dinlemez yüzüme de bakmaz pek oradan oraya koşar deli danam, büyüyünce deniz gibi olmasını çok isterim, iletişiminiz mükemmel, bize de nasip olur inşallah

teşekkürler beloved...evet.süperiz yaaa.şükür bugüne.çocuklar ilgi bekliyor beloved...sadece ilgi.inan ruhu da karnı da ilgiyle sevgiyle doluyor.ender zamanlarda yemek saati değişse mutluluktan aklına gelmiyor zillinin.tabiii ender zamanlarda..sağolsun yavrucum sığsam ,beni bile yiyecek.
aman haa..mini bir tavsiye....iştahlı ise.herşeyi ver yesinher şeyi tatsın .ama zamanında...zamanını sen tesbit et.o her istediğinde olmasın.yoksa obez olurlar.Allah korusun.ben sağlıklı büyümesi için elimde geleni yapıyorum. yeşil biber,soğan bile yiyor kuzucum...
sevgiyle kal.senin danayı da öptüm kocaman

selam mavicim....denizim süper.tabiii biz de öyle.şükür.tam yürüme çağında ha seninkisi...ama çok dikkat edin gözünün önünde düşüp vuruveriyorlar alınlarını.anlık oluyor.dikkat!çok dikkat...

evet... en güzeli... en büyük mutluluk...büyüdüğnü görmek.ben de buzdolabının üzerindeki çook önceden çekilmiş fotosuna bakıyorum da... ne kadar büyüdü.. bebeksi hali kalmadı.değişti.
adımını aatınca sevineceksin....annecim babacım dedikçeee....hele heleeeee...senin yokluğunu arayınca...misal;
bugün markete çıktım biraz.işim az uzun sürdü.eve gelinve bana ne dedi biliyormusun?
_annecim yaaa saat kaç........(oldu nerdesin tavrında)
bir babaya baktım bir denize.acaba baba mı söyletti diye.bba da ben de şok olduk.yokluğumda da beni sormuş heo.anne gelmedi anne gelmedi diye...yavrummm.çok seviyorum onu çokkkkkkkkkkkkk....

Allahım isteyen herkese tattırsın böyle duyguları.AMİN.

ay aklıma geldi yazmadan edemiyeceğim...bu ara guygularından çok bahsediyor deniz.anne sen çok güzel amam yaptın.ben pudink çok sev.sen yine yap.güneş yüzüne gelince dedi ki geçenlerde...ben güneş sev ı ı.
ı ı sı.olumsuz demek oluyor.güneşi sevmiyormuş.
bu aralar viyom miyom u çalışıyoruz.yavaştan öğrenmeye başladı.en güzeli annecim seni çok sev-iyom demesi.....

şu ı ıııları da unutsak.çok iyi olacak.

mehabaaa
biz de büyüyoruz deniz abla.. kızım artık anne diyor içim eriyor o bastıra bastıra annnne dedikçe :)) anne, baba, mama, gel ve bak kelime dağarcığı şimdilik bu kadar. dün beni ne kadar şaşırttı altını değiştirdim kirli bezi katladım eline verdim hadi kızım at çöpe dedim gidip attı.. inanamıyorum bazen bu benim mi diyorum sanki biri emanet bırakmış da heran geri alacakmış gibi..
şu baktığın gelişim sitelerinden bahseder misin biraz özellikle zihinsel ve psikolojik gelişimle ilgili tavsiye edebileceğin sayfalar var mı? Elif erken doğduğu için hep endişeliyim acaba gelişmi normal mi geride olduğu birşey var mı diye kendimi yiyorum sürekli:18:

Sen hiç bıyıklı güneş gördün mü?
ya da nerede gördün?
Ben bu sabah gördüm.
İki gözü ve burnu olmayan Ayşe'nin hemen ayaklarının ucunda...
Ve bu bıyıklı güneşi babana benzettin mi?
Evet.Ben benzettim KIZIM.
Daha iki buçuğunda...

Bazı bazı yakınırım
hatta,sesimi yükselttiğim de olur.
AFFET!
Vicdanım.beni affet.
O orda bu burda bu ne dağınık diye......

Bazı bazı....çok canımın yandığı olur.
Legoların yüzünden
Şimdi......
Şimdi bir ressamın fırçası gibi silsem bu dağınıklığı
Eskisi gibi .....
Boş bir sayfa bıraksam...
Boş sayfaya boyasam

AMAN ALLAHIMMMM !!
Sayfa değil ben boş olurum KIZIM
Ev boş olur...baban...
Sen yine kal bıyıklı güneşinle bizimle KIZIM.
Sen yine bizim ol.
Düşen,ayağıma batan oyuncağına bir tekme de ben atayım
Sen babanın yanında uyu.....
Güvenle.
Şimdi olduğu gibi................

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…