Sümüklüböceğin hikayesi

yatmadan..aklıma gelldi söyliyiiim..birkaç gün önce misafirim vardı.tabakları hazırlıyorum.sarma?diye sordu...yavrum her zaman aynı şey olacak sandı galiba.. o gün sarma yoktu menüde.sarma yok gibisinden şaşkın şaşkın sordu.hehhheheheee..

.mini bir şikayet...misafir olduğu günü çok iyi fırsata dönüştürüyor.tabiii uyumamasının da etkisi var.ama neler yapıyor aman Allahım.. deniz o deniz değil...tüm sabırları zorluyor...
bütün çocuklar böyle mi?

herkese mutlu pazarlar olsun...sevgiler..

sarmasiz misafirlik mi olur denizannemm denizkizi hakli

atlamışım ,özür....
anne olunca sen de çocukluğunu yeniden yaşarsın inşallah..zaten insanın içindeki çocuk hep çocuk kalmalı....
biz de çok şanslıyız onun gibi bir evlada sahip olduğumuz için...ŞÜKÜRLER OLSUN SANA...

tiyatro hayat...her tiyaro başlangıcında tiyatro hayatın aynasıdır anonsu yapılıyordu en son gittiğim yıllarda...gerçekten öyle..tiyatro sevgisi benim içimde de var...o ''oyunumuzun başlamasına 10 dk var'' anonsunu duyar duymaz heyecan dolar içime...şimdi ne yaşayacağım ne öğreneceğim diye..her tiyatro oyunu bir şeyler öğretir bana..ona da öğretsin istiyorum.tiyatro bilinci oluşsun..tabiii bilemeyiz..denizin içinde neler var,neler çıkacak...ben herşeyi göstereceğim denettireceğim...öğreneceğim neye yatkın olduğunu.evdeki canlandırmalara çok ilgisi.az daha büyüsün....
evet.denizi hemen öne geçirdim.ara sıra masumca kuralları yıkmanınbir zararı olmaz diye düşünüyorum..içinde kötülük barınmıyorsa...hem zevkli deonun için,iyiliği gleceği için elimden geleni yaparım,yapacağım da...

demek düz ayakkabıyla da şık olunabileceğini ben de hissettin..gerçekten geçirebilmişim.heh!ne mutlu...zira;(bu zira da roman larda gibi oldu.ama yazıya böyle yakışıyor...günlük hayatta insan ne kadar kullanır ki bu kelimeyi..neyse)ben gerçekten de topuklu ayakkabı giyen biri değilim
iltifat etmişsin.teşekkür...güzellik göreceli...yine de teşekkür...uzaktan da olsa insanın ruhuna bir el değiyor,okşuyor.

ooooooo...o.sen hele bir anne ol...neler düşüneceksin ,neler yapacaksın neler....herşey kendiliğinden oluyor.başarılımıyım?
erken...çok erken bunu kabul etmem için...ama şimdiye kadar geldiğim nokta doğru yolda olduğumu gösteriyor.inşallah hep böyle devam eder...

anne olmak istiyorsan zaten annesin...topuklu ayakkabıları da giymezsin olur biter....inşallah çoook yakındır ....buradan paylaşırsın
sevgiler

Son düzenleme:
sarmasiz misafirlik mi olur denizannemm denizkizi hakli

haklısın....haklısın ya dilek teyze....o günkü misafirlik biraz ani gibi oldu...hem deniz den de zor biraz.hehhehehe...saldırgan fare...mümükünse o uyurken sarabiliyorum...zaten babası da diyor sardığım zamanlar...yaaa ne sarması sarıyorsun.sarma sarmak boş insanın işi.hehhehehe.halı yanı var... anne olunca hep dolusun.hiç boşa çıkmayıorsun.boşa çıkmayı bırak her bir işin yarım...olsun.işler yarım ama denizle biz tamız...
tombiklik geçti mi?daha iyimisin?

yine bir selam

deniz uyuyor..bugün temizlik yaptım...çook büyük bir gelişme beni için.o uyurken yerleri sileceğim dağınık topluyacağım...biryandan da ona mayalamak için aldığım kaynamakta olan sütte gözüm...

bir bardak kapı sütü sıcaklığında bir merhaba olsun...sevgiler...

İnşallah Denizanne, İnşallah çok yakındır o gün, bu haberi paylaşacağım gün..

Merhabaaaa nasılsın Denizin annesi? Okuyorum her yazdığını ama yazacak fırsatım olmuyor bir türlü ama iyiyiz kocaman olduk biz 1 yaşındayız artık :)) Yürümek bir yana koşuyoruz.. ne güzel ne mutlu günler Allah her isteyene nasip etsin en kısa zamanda.

oooo selam ayşe....maşallah bayanböceğe...demek 1 yaşında oldu he..nice senelere...

şimdi çok dikkat etmeli ,,,yeni yeni yürümeye bşladıklarında çook düşüyorlar koltuk kenarlarına çok vuruyorlar alınlarını...aman çok dikkat!denizim ne çok düşüp alnı hep mor gezmişti yavrum.anlık oluyor gözünüzün önünde.engel olamıyorsunuz.

evet...çpk şükür çok güzel günler...isteyen herkes tatsın inşallah...kızımı öp yerime...

selam Deniz Anneeeemmm

ooooo ..selam..bir köpek mi aldınız?nasıl bişey?iki gün önce parkta denizle orta boylarda bir köpek sevdik.yani ben dokundum.cinslerinden anlamam.ama bakımlı birşeydi.parlak tüyleri vardı.kedi gibi sevdim. o da beni sev dercesine kedi gibi sevdirdi kendini.denizi dokundurtmadım ne olur ne olmaz.belki ben de dokunmamalıydım ama iyi ki de sevdim...sevgi geçti.birbirirmizden...birbirimize..tatlı,,sarı beyaz köpek....

denizim de ne tatlı oldu bilseniz.....herşeye nasıl da uygun cevaplar veriyor...ne çok anlatacak var.ama yaşaması daha güzel.sevgiler

Evet Deniz annem köpeğimiz geleli 2 ay oldu. Oğluşum benim İnanır mısın hayvanlardan hele ki köpeklerden nefffret ederdim. Önüme çıksa yarı tiksinti yarı korku uzaklaşırdım. Hiiiiççç sevimli gelmezdi. Hayvanların bu dünyadaki varlıkları fazla gelirdi bana. Ama bahçeli evimize taşındığımızda yine bir gece benim kırmızılar gelince ağlama krizinden sonra eşimle konuşmuştum, tabi o nöbetçiydi. Sabah kapı çaldı açtım eşim nöbetten dönmüş ve elinde tasma karşımda Badem(ismini ben koydum). Allahımmmmmm daha 2 aylıktı masum masum bebek gibi, kafası eğik bana bakışı resmen kucağıma aldım. Jack Russel cinsi. Hani "Maske" adlı bir film vardı, heh işte ordaki köpeğin aynısı... Oyyy oyyy oyyy ne oyunlar oynuyoruz booll meyve ağaçlı bahçemizde bir bilsen. Sabah işe gittiğimizde bahçe kapısında durup yolumuzu kesmesi ki gitmemizi istemiyor o yüzden, çıkınca arkamızdan ağlayıp havlaması. İşten gelince de taaa caddenin başında bizi görüp eve girene kadar poposunu bir o yana bir bu yana sallaması, hatta ve hatta biz bahçeye girince sevinçten tüm bahçeyi zıplaya zıplaya gezmesi......daha neler neler..... Şimdi ise nerde bir köpek görsem koşup okşuyorum sarılıyorum. Gerçek bir hayvan sever oldum. Onlar bizim dostlarımız, BADEM benim oğlum İzin ver dokunsun Denizinee. Haa şunu da söylemek istiyorum. Bizim bu kadar hayvanlardan nefret etmemizin yani kardeşimle benim(ki karıncaya bile dokunamam, 25 yıldır 2 defa ancak bir hayvana dokunmuşumdur Badem gelene kadar); annemin bize sürekli: "Iyy dokunma, piss, iğrenç, mikroplu" demesindendir. Annemi bu yüzden hiç affetmiyorum. Her defasında da kızıyorum hala. Keşke hayvan sevgisini aşılasaydı keşke onlara dokunmamıza izin verseydi

Çok uzattım Deniz Annemm şimdiden özür dilerim

Son düzenleme:

şşşşt ne özürü... ne güzel sevgiyi anlatmışsın...içindeki hayvan sevgisini....büyük bir ilgiyle okudum sana uzun gelen bana keyif veren yazını bu saatte.....

denizin tabiii ki sevmesini istiyorum ama denizin solnum yollarıyla ilgili alerjik bir durumu var.dikkat ediyorum...yoksa görüyor bizim hayvanlara nasıl yaklaştığımızı...hatta çok kısa bir süre de olsa bir kediye dokunmuşluğu var...bendeki biraz koruyuculuk biraz evham....aman bişeycik olmaz dediğim deli anlarımda dokunur elbet

bir köpeğinin olamsına sevindim...kimbilir belki onun verdiği rahatlamanın etkisiyle bebeğin de gelir,hiç ummadığın bir anda süpriz yapar.hadi inşallah
sen öyle dedin de şimdi hatırladım benim sevdiğim
köpek te o cinstendi....nasılll sevdiriyor kendini,sevdirmek istiyor sev beni sev beni der gibi..gözlerini yumuyor okşarken onu...

evet...onlar gerçekten bir dost....benim de çok fazla köpek ilgim yoktu.birkaç yıl öncesine kadar... bir arkadaşın yazlığında çok kısa sürede dost olduğumuzu kocaaa dev gibi bir köpek gösterdi...o kocaman gövdesinin içinde bana elini uzatacak, elime dokunacak sevgiyi barındırdığını gösteren koca cüsseli koca köpek...eski sayfalarda okuduysan yazmıştım.ki;muhabbet kuşuma olan sevgimi de....hatırlarsan...okumadıysan bir ara ara kendimden alıntı yaparım.heh...

innşallah ....yakın bir gelecekte.yavrunla kovalarsınız bahçenizde kopeğinizi...:)) o zamannnn çifte kavrulmuş olur bademleriniz

not:yaşını 25 olduğunu çıkarabilirmiyim bu yazıdan..:44bu saatte problem çozesimmi geldi ne)

Son düzenleme:
selamböcekseverler

denizden bu gün....

sabah uyandııık.yüzümüzü zor yıkıyoruz.sevmiyor zillielerimi ıslatıp yıkar gibi yapıyorum çoğu zaman.....
güzel bir kahvaltı yaptık.kavurmalı yumurta,biberli yeşil zeytin,domates,beyaz peynir,yarım tam buğday ekmeği dilimi,köyden getirtilmiş dut pekmezi.....ve tabiii ki yanında komposto....vişne kompostosu...içeceği dönüşümlü olarak süt,komposto,sıkma portakal ya da doğranmış portakal ya da onun soyup dilimlere ayırdığı bir mandalina....
şimdilik çayı pek vermiyorum.tadımlıklar dışında...ve yahut benim bardağımın dibinde kalan yarım parmak çay...babasının da olabilir:))zilli ilk kez denediğinde ''tadı güzelmiş '' demişti de ne çok şaşırtmıştı beni...
evi toplamadan çatıya çıktık beraber,çamaşır asmaya...bazen bana anne boş yer buldum diyor boş olan iplere bakıp.hehhehehhe...
sonra indik eve....müziğimiz çalıp duruyordu bizsiz evde...ona sırasıyla demiştim.annecim kahvaltımızı yapalım.önce çamaşır asacağız sonra anne evi süpürecek sonra sulu boya çalışması yapacağız.koltukta oturup beni izlemesini istedim.sabırla bekliyordu sulu boya yapmayı...baktım.sıkılgan..ona hazırladım masayı.annecim sen yap boyanı ben de evi süpüreyim dedim.sevindi.o boyamayı yaptı ben işimi....ama çabuk sıkıldı.15 dakikada kapadı boyayı...oysa beraber yaptığımızda kesintisiz bir saat çalışma yapıyorduk.çalışma dediğime de bakmayın..işte yazı ya...kibarlık olsun.heh..üçgen ağaçlar yapıyoruz.sarı güneş...bugün bir değişiklik yapayım dedim.yeşil ağaca kırmızı benekler koydum annecim bu ağaç elma ağacıymış dedim.çok sevdi..yeşil ağacı biliyor tanıyor yapıyor...gövdenin kahverengi olduğunu da..elma yapmak hoşuna gitti...belki kuşların gelip elmaları yiyebileceğini de söyledim ona....
ama anlıyorum ki;bensiz olmayacak.kısa sürede sıkılacak...ne yapalım bu günlük böyle olsun..tecrübe olsun.....

sonra yanıma aldım mutfağa....beraber muhallebi yaptık.sakızlı...o izledi,öğrendi....soğumasını zor bekledik ama...öğlen oldu bile...bir tabak çorba,3 köfte az ekmek ve muhallebisinin ardından uykudan önce çişimizi yaptık.şimdi uyuyor.bu saate kadar böyle...haydin...siz okuyun da ben biraz evle oyalanayım.....sevgiler

Evet Deniz annem hala 24üm aslında, 8 şubatta 25 olacağım İnşallah Deniz annem inşallahhhh gelir bizim de yavrumuz Senin muhabbet kuşunu bilmez miyimm hiiiiiiiiiiiiiçççç...Hatta onu buzlukta saklayışını Ben seni Deniz gelmeden de tanıyordum yanlış olmasın Denizverdi'ydin o zamanlar. Tabi eşimin tayini Hakkari'ye çıktı 1 yıl kadar hiç girmedim kk'ya, Hakkari'de hayat zordu Sonra bir baktım ki Deniz gelmiiiiiiiiiiiiiiiiişşş Çoookkk şükür

Son düzenleme:

Muhabbet kuşu olayını merak ettim. Komik qaliba. Mümkünse eskilerden alıntı yapa bilirmisiniz. Ben ortaları okumadım da...

tatlı uykularda olun böcüseverler

nasılll bir zorlukla geçtim pc nin başına bir bilseniz.deniz uyanmasın diye çokkk çaba sarfediyorum.az önce çişe kalktık.baba akşam biraz fazlaca su verdi.verdikten sonra uyardım ama...amakaçak var bu akşam...canımmm..üzerini tamamen değiştirdim.çiş kaçmış annem dedim.o ı ı dedi uykulu uykulu.sonra üstün kirli kalmış annem değiiştiriyorum a çevirdim.bunu bir daha yapmamalıyım.nasılsa sabaha hatırlamayacak.evet,evet...bundan sonra geceleri üstünü değiştirmeyi unutmuş olalım.:))
hırsız gibi geziniyorum evde bu saatlerde ...tabiri caizse neredeyse parmak uçlarında..barnak!
yaptım bi granül kahvecik..kızkardeşim de keke yapıp getirmişti,mozaik...hımmm laf aramızda tam bana göre olmuş.az şekerli...iyi iyi...bu saatte süperim...var mı bundan keyiflisi..kayfem ,kızım ve denizi yazıyorum...keyfini çıkarmak ....böyle bişey....

minik bir yudum....şimdi okumaya başlayabilirim...

ay canım yaaa.ne hoş oldu şimdi... az eskiyi düşününce....38 i mi okuyordun o zamanlar.yazmışmıydın.hatırlamıyorum.sanki yazsaydın hatırlardım.hafızam fena değildir.

yaş ta tutturduk...hadi darısı inşallah bebeğe...hem de iki olsun.iki kız....ile de kız işte:))

evet canım evet..ŞÜKÜR bizimle deniz...milyonlarca ŞÜKÜR......SÜTÜR :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…