Alışverişe file ve bez torbayla çıkmak da güzel fikir,plastik atığını engellemek için. Ama lazım olur diye poşetleri üçer beşer almaya alışkın benim gibi insanlar için biraz zor bir süreç :)
Bu sayfaya ilk mesajımda yazmıştım. Ben de bu sene neredeyse hiç kıyafet almadım, bikinim bile üç senelik. Yetmezmiş gibi dolabimda her mevsim giyinmediğim kıyafetleri veriyorum. Ve ilginç bir şekilde : 'Off giyecek hiçbir şeyim yok' demeyi bıraktım çünkü dolabimda sadece giyinmeyi sevdiğim şeyler var.
Pek yakında kapsül gardolapa geçmeyi düşünüyorum. Onu da arastirabilirsin, o da pek güzel ve minimal^^
Teşekkürler efenim^^
Evet kadın cimri ama haklı olduğu çok yer var. Zaten okuyup ilham almak için yararli :)
Mesela çocuklar hiç görmediği oyuncaklar için tutturuyorlar ya,işeyen bebek-action man (çok 90lar gördüm kendimi:)
Aslında cocuk bunu bildiginden istemiyor. Reklamlar bunu alırsa mutlu olacağını söylediği için istiyorlar. Evden tvyi kaldirsan ne çocuğun senden danino - şu marka oyuncak isteyecek, ne yıllık bilmem kaç yüz lirayı kablolu TV'ye vereceksin. Üstelik 2-3 binliralik bir masraf kapın kapanacak, evinde varsa satip kazandığın parayla yatırımlik altın da alabilirsin ^^
Ben tam 8 yıldır TV izlemiyorum, ablam evli, evinde TV yok.. aslında kurtulunca ne kadar gereksiz birşey olduğunu farkına veriyorsun. (Fahrenheit 451 kitabında şöyle bir söz var,TV icin çok hoş: ve onunla tartisamazsin. Neden? Televizyon alıcısı 'gercektir'. Sana ne düşüneceğini bangır bangır kafana sokar. O haklı olmalıdır. Öyle haklı görünür ki. Vardığı sonuçları sana öyle pes pese söyler ki zihninin itiraz etmeye, 'ne sacma' demeye vakti olmaz.)
Mesela bu bile okuyucuların zihninde bir 'dogru yaa' demesine sebep oluyorsa bence yararlı bir blog :)