Surekli alisveris yapma istegi

Mutlaka haklı ve faydalı olduğu fikirleri var blog sahibinin.
Çevreyi koruma,minimalist yaşam,tvnin gereksizliği,çocuklara az oyuncak sunma vb fikirlerine ben de katılıyorum.
Dünya görüşüme göre zaten hiç kimse ne %100 hatalıdır, ne de %100 doğru.
Okuyup ufkumuzu geliştirmek,okuduklarımızdan işimize yarayacak bilgileri edinip kullanmak kadar güzel bir şey var mı?

ben de bir göz atayım şu blog a ciddi merak ettim.kimi aferim demiş kimi cimri ahhaaaa.Ama eğer çok eli sıkıysa bana göre yaşam tarzı değil.kendisi galiba hiç önemli hastalıklara yakalanmamış .ozaman anlardı zamanımızın aslında ne kadar kısa olduğunun ve rahmetli annannemin dediği gibi:yemeyenin parasını bir başkası çatır çatır afiyetle yer sözünün gerçekliğini

Kadının felsefesi erken emekli olup sonra rahat etmek yani az bir süre çalışıp ciddi birikim yapmak; tasarruf yapabilmek için bazı uygun yöntemler de tavsiye etmiş ama ben kişisel olarak bu kadar para hesabı yapmayı sevmiyorum.
Her zaman ayağımı yorganıma göre uzatırım,
saç saç paraları modunda değilim ama cimri ve hesabi insanları da sevmem ve yakınımda tutmam.
Hele varyemez tiplerden köşe bucak kaçarım.

Üç günlük dünyada canın isterken yiyeceksin, yakışırken giyeceksin,enerjin varken gezeceksin.
Hastalık ve kötü günler için biraz da birikim yapacaksın tabii.Dünyanın bin türlü hali var.
Amma velakin herşeyden kısıp,hevesim gözümde kaldıktan sonra yaşlanınca çok parayı napayım?

insan yürüyemiyor bile yaşlanınca ne şehir gezebilir ne yurtdışı ne gece dışarı çıkabilir konsere şuna buna.tek ihtiyacı bir ev bir araba sağlık sigortası ha bir de hafta da bir evi temizleyecek kadın .giyim kuşam bile en aza iner yaşlılıkta e zaten makyaj da yapmaz kırk yılda bir .bazı besinşer yasaklanır doktor tarafından yiyemez daha fazla parayı

Ya nedense ben de böyle düşünüyorum.
Herşey zamanın da güzel.
Ben fuşya rengi rujumu sürsem mini eteğimi giysem şimdi mi guzel olur 60 yasında mi?
Bu yüzden bu bu yaşlarda alışverişe gezmeye tozmaya verilen parayı çok görmüyorum.
Ufak bir birikimim var gerisiyle hayatı yaşıyorum.
Belki de ben yanlış yapıyorumdur.

hem birikim hem yaşamak dengeli olmalı.Valla başımız bir sıkışsın 100 lira verecek tek kurum banka bulabiliriz anca bu devir de.o yüzden akıllıca yatırım ama sineğin yağını çıkarmadan ve aynı malı aynı hizmeti daha ucuza almaya çalışmak benim hayat felsefem.ucuz olanı almak akıllılık değil o zaten ucuz kalitesiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…