- 12 Mayıs 2017
- 2.613
- 1.856
- 133
- 35
- Konu Sahibi Crazypinkpink
-
benim 2 tık beterim varmış valla sevindim ne yalan söyleyeyim.Ama alışveriş yapmak ta güzel yavv .swarovski takılar aldım ındirımden kaçırmayayım diye ama benim de gece hayatım yok takı dolabımı bekleyecekler onlar da diğerleri gibi.ama arada çıkarıp bakarım takılarıma saatlerime doymam da hala yenılerini araştırırım nette.geçen hafta 1 spor ayakkabı almaya gittim 2 taneyle döndüm maalesef.29 yaşında evliyim. Bekarken aile evinde maddi durumumuz bunları dert etmicek kadar iyiydi. Yani hesapta sormuyolardı, kendi kartlarım bitince annemin babamın kartına sulanırdım Evlenince ilk aylar çok zorlandım. Malum eski hayatım gibi değildi. Şimdi 2.6 senelik evliyim. Çatır çatır alışveriş yapıyorum. Bebeğim 3 aylık çok çıkamıyorum. Mağazaların aplikasyonlarını indirdim ordan yapıyorum. Geçiyo mu? Hayır. Almazsam beğendiğim şeyi takıntı yapıyorum. Alıyorum illaki. He tabi kendi bütçeme göre. Bazen aşıyorum. Ama çok değil. Kendi hesabıma göre alıyorum sürekli.
Kargo beklemek en zevkli süreç. Nerde giycem meçhul :) akşam eğlenmeye de gidemem şimdi, bebeğim çok ufak. Kimseye bırakmakta istemiyorum. Mesela bugün etek ve bakım ürünleri siparişim geldi, küçük geldi. Dedim ki aman kilo vericem daha o zaman giyerim. Kiehlstende saç bakım ürünlerim vardı. Yarın da spor ayakkabım gelicek onu bekliyorum dört gözle. Ve bugün zara ne çıkarmış diye baktım aplikasyona. Hangi gün yeni ürün geliyo aplikasyona ezberimde. Çok kötü bişi biliyorum. Ama çok güzel bi hissiyatı var :)
Bide senelerce yoga meditasyon yapıp o iç huzuru bulup bırakmış biriyim. =D senede 2 defa da dolabımdaki kıyafetleri bavul dolusu veririm. Düşün mimara özel kıyafet odası yaptırdım, açık mağaza stili. Geçmedi bu özelliğim. Kendimi bildim bileli, alışveriş takıntım var.
mağazasında çok pahalı napıyım m.... ile başlayan siteye geliyor arada yuz de 60 70 ındırımle.hemencecik almışım bir bakmışımmm.şıkır şıkır bayılıyorum
Evet bence kesinlikle duygusal/psikolojik bir boşluktan kaynaklanıyor.İçimizde olan boşlukları alisveris ile dolduramayiz. Sebeblerini bulmanız lazim.bir de minimaliz kitaplara bir göz atın. Onlar böyle konuları işliyor
benim 2 tık beterim varmış valla sevindim ne yalan söyleyeyim.Ama alışveriş yapmak ta güzel yavv .swarovski takılar aldım ındirımden kaçırmayayım diye ama benim de gece hayatım yok takı dolabımı bekleyecekler onlar da diğerleri gibi.ama arada çıkarıp bakarım takılarıma saatlerime doymam da hala yenılerini araştırırım nette.geçen hafta 1 spor ayakkabı almaya gittim 2 taneyle döndüm maalesef.
Sen bir çılgınsın. Ve ben de biraz senin gibiyim.29 yaşında evliyim. Bekarken aile evinde maddi durumumuz bunları dert etmicek kadar iyiydi. Yani hesapta sormuyolardı, kendi kartlarım bitince annemin babamın kartına sulanırdım Evlenince ilk aylar çok zorlandım. Malum eski hayatım gibi değildi. Şimdi 2.6 senelik evliyim. Çatır çatır alışveriş yapıyorum. Bebeğim 3 aylık çok çıkamıyorum. Mağazaların aplikasyonlarını indirdim ordan yapıyorum. Geçiyo mu? Hayır. Almazsam beğendiğim şeyi takıntı yapıyorum. Alıyorum illaki. He tabi kendi bütçeme göre. Bazen aşıyorum. Ama çok değil. Kendi hesabıma göre alıyorum sürekli.
Kargo beklemek en zevkli süreç. Nerde giycem meçhul :) akşam eğlenmeye de gidemem şimdi, bebeğim çok ufak. Kimseye bırakmakta istemiyorum. Mesela bugün etek ve bakım ürünleri siparişim geldi, küçük geldi. Dedim ki aman kilo vericem daha o zaman giyerim. Kiehlstende saç bakım ürünlerim vardı. Yarın da spor ayakkabım gelicek onu bekliyorum dört gözle. Ve bugün zara ne çıkarmış diye baktım aplikasyona. Hangi gün yeni ürün geliyo aplikasyona ezberimde. Çok kötü bişi biliyorum. Ama çok güzel bi hissiyatı var :)
Bide senelerce yoga meditasyon yapıp o iç huzuru bulup bırakmış biriyim. =D senede 2 defa da dolabımdaki kıyafetleri bavul dolusu veririm. Düşün mimara özel kıyafet odası yaptırdım, açık mağaza stili. Geçmedi bu özelliğim. Kendimi bildim bileli, alışveriş takıntım var.
Ayda ne kadar harcıyosunuz merak ettim29 yaşında evliyim. Bekarken aile evinde maddi durumumuz bunları dert etmicek kadar iyiydi. Yani hesapta sormuyolardı, kendi kartlarım bitince annemin babamın kartına sulanırdım Evlenince ilk aylar çok zorlandım. Malum eski hayatım gibi değildi. Şimdi 2.6 senelik evliyim. Çatır çatır alışveriş yapıyorum. Bebeğim 3 aylık çok çıkamıyorum. Mağazaların aplikasyonlarını indirdim ordan yapıyorum. Geçiyo mu? Hayır. Almazsam beğendiğim şeyi takıntı yapıyorum. Alıyorum illaki. He tabi kendi bütçeme göre. Bazen aşıyorum. Ama çok değil. Kendi hesabıma göre alıyorum sürekli.
Arkadaşım bu yazıyı yazdığından beri para hanımı okuyorum, hatta kadınlar kulübüne hiç girmiyorum artık, blog da son birkaç yazı kaldı üzülüyorum bitecek diye. çok teşekkür ederim sana, kadın bildiğin ufkumu açtı, herkese tavsiye edeceğim ben de :)Marie Kondo'yu ben de uyguluyorum. Onu uygulayıp eşyalarından kurtulanlar ikinci asama olarak 'kapsul gardolap'a geçiyorlar. Bunu da tavsiye edebilirim, araştırın bence^^
Bir tavsiye de benden, @Spizella paylaşmıştı sağolsun.
Para hanim
Dişten tirnaktan arttırılip nasıl zengin olunur, tasarruf yöntemleri, alışverişin saçma yanlarıni anlatan ilham verici bir blog.
Şu mesajın aynısını ben de spinozaya atmıştım :))Arkadaşım bu yazıyı yazdığından beri para hanımı okuyorum, hatta kadınlar kulübüne hiç girmiyorum artık, blog da son birkaç yazı kaldı üzülüyorum bitecek diye. çok teşekkür ederim sana, kadın bildiğin ufkumu açtı, herkese tavsiye edeceğim ben de :)
Tarzin hosuma gidiyo: )Şu mesajın aynısını ben de spinozaya atmıştım :))
Karadelik gibi,insanı içine içine çekiyor tüm yazılari. Azicik da olsa hayatıma entegre ettim mesela henüz dışarıdan hiç bir şey yemedim,ilk okudugumdan beri.
Bir kere karnım açıkmisti, 'eve gitmeme çok yok' dedim simitle gecistirdim^^
Evden çıkarken yanıma su alıyorum bir de çantama atıştırmalık kavrulmuş fındık atıyorum. Evimde çuval çuval oldugundan para harcamamis oluyorum^^
aynen öyle okudukça okuyorum. seni de tebrik ediyorum uygulamaya geçtiğin için. çünkü buna karar vermek ve başlamak zor.Şu mesajın aynısını ben de spinozaya atmıştım :))
Karadelik gibi,insanı içine içine çekiyor tüm yazılari. Azicik da olsa hayatıma entegre ettim mesela henüz dışarıdan hiç bir şey yemedim,ilk okudugumdan beri.
Evden çıkarken yanıma su alıyorum bir de çantama atıştırmalık kavrulmuş fındık atıyorum. Evimde çuval çuval oldugundan para harcamamis oluyorum^^
Ben de okudum ama blog sahibi bildiğimiz cimri bence.Arkadaşım bu yazıyı yazdığından beri para hanımı okuyorum, hatta kadınlar kulübüne hiç girmiyorum artık, blog da son birkaç yazı kaldı üzülüyorum bitecek diye. çok teşekkür ederim sana, kadın bildiğin ufkumu açtı, herkese tavsiye edeceğim ben de :)
Arkadaşım bu yazıyı yazdığından beri para hanımı okuyorum, hatta kadınlar kulübüne hiç girmiyorum artık, blog da son birkaç yazı kaldı üzülüyorum bitecek diye. çok teşekkür ederim sana, kadın bildiğin ufkumu açtı, herkese tavsiye edeceğim ben de :)
Şu mesajın aynısını ben de spinozaya atmıştım :))
Alışverişe file ve bez torbayla çıkmak da güzel fikir,plastik atığını engellemek için. Ama lazım olur diye poşetleri üçer beşer almaya alışkın benim gibi insanlar için biraz zor bir süreç :)aynen öyle okudukça okuyorum. seni de tebrik ediyorum uygulamaya geçtiğin için. çünkü buna karar vermek ve başlamak zor.
ben de plastik kullanımını azaltmak için evde kalıp sabundan sıvı el sabunu, şampuan, dus jeli, bulaşık deterjanı filan yapmayı düşünüyorum. mümkün olduğunca dışarıdan yememeye çalışıyorum. kendime bu yıl kıyafet almamaya karar verdim, sadece bebeğime ihtiyacı kadar alacağım. zaten çok alışveriş seven biri değilim, market alışverişini de kısacağım.
umarım birçok insan bu bilince ulaşır
Teşekkürler efenim^^Tarzin hosuma gidiyo: )
Evet kadın cimri ama haklı olduğu çok yer var. Zaten okuyup ilham almak için yararli :)Ben de okudum ama blog sahibi bildiğimiz cimri bence.
Bu kadar tutumlu olma ve sürekli para biriktirme odaklı yaşamak ve her kuruşun hesabını yapmak da saçıp savurmak kadar anormal ve insanı yorar.
Her şeyde itidal diyorum kısacası.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?