Surekli alisveris yapma istegi

29 yaşında evliyim. Bekarken aile evinde maddi durumumuz bunları dert etmicek kadar iyiydi. Yani hesapta sormuyolardı, kendi kartlarım bitince annemin babamın kartına sulanırdım Evlenince ilk aylar çok zorlandım. Malum eski hayatım gibi değildi. Şimdi 2.6 senelik evliyim. Çatır çatır alışveriş yapıyorum. Bebeğim 3 aylık çok çıkamıyorum. Mağazaların aplikasyonlarını indirdim ordan yapıyorum. Geçiyo mu? Hayır. Almazsam beğendiğim şeyi takıntı yapıyorum. Alıyorum illaki. He tabi kendi bütçeme göre. Bazen aşıyorum. Ama çok değil. Kendi hesabıma göre alıyorum sürekli.
Kargo beklemek en zevkli süreç. Nerde giycem meçhul :) akşam eğlenmeye de gidemem şimdi, bebeğim çok ufak. Kimseye bırakmakta istemiyorum. Mesela bugün etek ve bakım ürünleri siparişim geldi, küçük geldi. Dedim ki aman kilo vericem daha o zaman giyerim. Kiehlstende saç bakım ürünlerim vardı. Yarın da spor ayakkabım gelicek onu bekliyorum dört gözle. Ve bugün zara ne çıkarmış diye baktım aplikasyona. Hangi gün yeni ürün geliyo aplikasyona ezberimde. Çok kötü bişi biliyorum. Ama çok güzel bi hissiyatı var :)
Bide senelerce yoga meditasyon yapıp o iç huzuru bulup bırakmış biriyim. =D senede 2 defa da dolabımdaki kıyafetleri bavul dolusu veririm. Düşün mimara özel kıyafet odası yaptırdım, açık mağaza stili. Geçmedi bu özelliğim. Kendimi bildim bileli, alışveriş takıntım var.

benim 2 tık beterim varmış valla sevindim ne yalan söyleyeyim.Ama alışveriş yapmak ta güzel yavv .swarovski takılar aldım ındirımden kaçırmayayım diye ama benim de gece hayatım yok takı dolabımı bekleyecekler onlar da diğerleri gibi.ama arada çıkarıp bakarım takılarıma saatlerime doymam da hala yenılerini araştırırım nette.geçen hafta 1 spor ayakkabı almaya gittim 2 taneyle döndüm maalesef.

Hahaha indirim zamanı en kötüsü maalesef. En son swarovski alışveriş hikayem şöyle olmuştu, 8-9 sene önce bi arkadaşımda kolye görmüştüm. Ama hiçbi yerde bulamamıştım. Nasıl takıntı yaptıysam halen unutmamıştım, geçen yıl viyanadaki mağazasından aynı kolyenin 2 rengini aldım.
Ama çevrem bunu değerlendirmemi söylüyo, farklı parçaları birleştirmeyi seviyorum. Keşke geçmişte sanat yerine moda okusaydım diyorum.
Allah hepimize akıl fikir versin.

Almayın bencr elinize para geçtikçe birikim yapın bir hedef koyun ev araba vs.

Sen bir çılgınsın. Ve ben de biraz senin gibiyim.

Bende de çok beğendiğim şeyin bütün renklerini alma hastalığı var. Eğer tek renkse 2 ya da 3 tane almam gerekiyor

Ayda ne kadar harcıyosunuz merak ettim

Arkadaşım bu yazıyı yazdığından beri para hanımı okuyorum, hatta kadınlar kulübüne hiç girmiyorum artık, blog da son birkaç yazı kaldı üzülüyorum bitecek diye. çok teşekkür ederim sana, kadın bildiğin ufkumu açtı, herkese tavsiye edeceğim ben de :)

Şu mesajın aynısını ben de spinozaya atmıştım :))
Karadelik gibi,insanı içine içine çekiyor tüm yazılari. Azicik da olsa hayatıma entegre ettim mesela henüz dışarıdan hiç bir şey yemedim,ilk okudugumdan beri.
Bir kere karnım açıkmisti, 'eve gitmeme çok yok' dedim simitle gecistirdim^^
Evden çıkarken yanıma su alıyorum bir de çantama atıştırmalık kavrulmuş fındık atıyorum. Evimde çuval çuval oldugundan para harcamamis oluyorum^^

Tarzin hosuma gidiyo: )

aynen öyle okudukça okuyorum. seni de tebrik ediyorum uygulamaya geçtiğin için. çünkü buna karar vermek ve başlamak zor.
ben de plastik kullanımını azaltmak için evde kalıp sabundan sıvı el sabunu, şampuan, dus jeli, bulaşık deterjanı filan yapmayı düşünüyorum. mümkün olduğunca dışarıdan yememeye çalışıyorum. kendime bu yıl kıyafet almamaya karar verdim, sadece bebeğime ihtiyacı kadar alacağım. zaten çok alışveriş seven biri değilim, market alışverişini de kısacağım.
umarım birçok insan bu bilince ulaşır

Ben de okudum ama blog sahibi bildiğimiz cimri bence.
Bu kadar tutumlu olma ve sürekli para biriktirme odaklı yaşamak ve her kuruşun hesabını yapmak da saçıp savurmak kadar anormal ve insanı yorar.
Her şeyde itidal diyorum kısacası.

Başlarda iyi gidiyordu ama oldukça okuyanı azaldı
Siz hala beğendiğinize göre Türklere hakeret ettiği son veda yazısını okumadınız sanırım :)
Bayadır bakmadım kaldırmış olabilir
Yeniden yazmayamı başlamış ?

Alışverişe file ve bez torbayla çıkmak da güzel fikir,plastik atığını engellemek için. Ama lazım olur diye poşetleri üçer beşer almaya alışkın benim gibi insanlar için biraz zor bir süreç :)
Bu sayfaya ilk mesajımda yazmıştım. Ben de bu sene neredeyse hiç kıyafet almadım, bikinim bile üç senelik. Yetmezmiş gibi dolabimda her mevsim giyinmediğim kıyafetleri veriyorum. Ve ilginç bir şekilde : 'Off giyecek hiçbir şeyim yok' demeyi bıraktım çünkü dolabimda sadece giyinmeyi sevdiğim şeyler var.
Pek yakında kapsül gardolapa geçmeyi düşünüyorum. Onu da arastirabilirsin, o da pek güzel ve minimal^^

Tarzin hosuma gidiyo: )
Teşekkürler efenim^^
Evet kadın cimri ama haklı olduğu çok yer var. Zaten okuyup ilham almak için yararli :)
Mesela çocuklar hiç görmediği oyuncaklar için tutturuyorlar ya,işeyen bebek-action man (çok 90lar gördüm kendimi:)
Aslında cocuk bunu bildiginden istemiyor. Reklamlar bunu alırsa mutlu olacağını söylediği için istiyorlar. Evden tvyi kaldirsan ne çocuğun senden danino - şu marka oyuncak isteyecek, ne yıllık bilmem kaç yüz lirayı kablolu TV'ye vereceksin. Üstelik 2-3 binliralik bir masraf kapın kapanacak, evinde varsa satip kazandığın parayla yatırımlik altın da alabilirsin ^^
Ben tam 8 yıldır TV izlemiyorum, ablam evli, evinde TV yok.. aslında kurtulunca ne kadar gereksiz birşey olduğunu farkına veriyorsun. (Fahrenheit 451 kitabında şöyle bir söz var,TV icin çok hoş: ve onunla tartisamazsin. Neden? Televizyon alıcısı 'gercektir'. Sana ne düşüneceğini bangır bangır kafana sokar. O haklı olmalıdır. Öyle haklı görünür ki. Vardığı sonuçları sana öyle pes pese söyler ki zihninin itiraz etmeye, 'ne sacma' demeye vakti olmaz.)
Mesela bu bile okuyucuların zihninde bir 'dogru yaa' demesine sebep oluyorsa bence yararlı bir blog :)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…