Sürekli Onaylanma İhtiyacı.

Siz bebekken/çocukken her yaptığınıza aileniz alkış tutmuş veya onaylamış olabilir mi? Çünkü bu şekilde büyüyen çocuklarda, büyüdüklerinde onaylanma ihtiyacı duyuluyor.
Çocukluk yaşantılarıyla ilgili olduğunu düşünüyorum ben de ama tam tersine çocuklukta karşılanmayan ihtiyaçların sözkonusu olduğunu tahmin ediyorum.
Ebeveynlerinden şartlı sevgi gören,
sadece uslu,tertipli ve çalışkan olduğunda onaylanan çocuklar,yetişkin olunca böyle davranışlar sergiliyor.
K karalahana06
Bunlar üzerinde profesyonel destek alarak çalışılması gereken hususlar.
İlle kendim çözeceğim derseniz,işinize yarayacak kitaplar tavsiye edebilirim.

Seve seve dinlerim kitap önerilerinizi bekliyorum

Size daha uygun kitap önerisinde bulunabilmek için soruyorum.
Çocukluğunuzda ebeveynlerinizle ilişkiniz nasıldı?
Aile dinamikleriniz?
Aslında normaldi hani mi öyle kavga veya dayak ya da aşağılama tarzı şeyler yoktu. Annemlerim anlattığı kadarıyla ben küçükken aşırı uysal bir bebekmişim. Şu an neredeyse 30 olacağım. Hala akrabalar söyler anneme Kız X ne kadar şanslısın bu kız sana hiç zorluk çıkarmadı diye Bak ne fark ettim biliyor musun şu an yazınca iyi geldi. Açıldım. Aslında problemli bir hayatım olmamış boşu boşuna hayatı kendime zindan ediyorum da sanırım.

Peki konunuzda anlattığınız durum sizce mükemmeliyetçi olmanızdan mı kaynaklı?
Yoksa etraftan mı kolay etkileniyorsunuz?
İnsanlar sizi rahatça manipüle edebilir mi?

Herseyi sorarsan evine baktığın zaman kendi zevkini değil baskalarinin zevkini gorursun.İyi veya kotu sonucta sen ve esinin zevkine gore duzenlenmis olmali.Kime ne yani? Ben begendim benim zevkim diyeceksin.Bence mukemmeliyetcilikten cok kendi fikirlerine deger vermeme.İnsan kendi.sevdiğini yapmazmi.İlla ki sorarsin,danisirsin ama uygulayip uygulamamak sana kalmis.

Bu gelişmemiş özgüven den kanyanklı
Kesinlikle özgüven problemi diyorum ben üzerinde durulması gereken bir konu bu sizi çok yıpratır
Şöyle düşünmelisin sen bu hayatı kendin için yaşıyorsun kimse için değil

Sizin fikir danıştığınız arkadaşlarınız , yakınlarınız da size aynı şekilde fikir soruyorlar mı? Arkadaş arasında alışageldiğiniz bir durum mu merak ettim.
Bir keresinde bir arkadaş da , bizi avm’de tüm kuyumculara tek tek götürüp , pırlanta ebatları, fiyatları , parlaklıları hakkında detaylı bilgi alıp , bize onaylattı. Ardından lüks mağazalara girip, kıyafetler için fikirler sordu. Sonra da hiçbirisini almadan çıktı.
O gün bugündür , Bir daha bizi gezmeye çağırırsa gitmiyoruz :)

Onların zevkinin sizinkinden iyi olduğunu nereden çıkardınız? Sizden daha fazla mı görmüşler iç mimarlık eğitimi mi almışlar kendiler dyson veya jumbo kullanıp memnun mı kalmışlar sırf laf olsun diye öneriyorlarsa siz bunları sallayacaksınız

Valla o boyutta değil ama wptan sürekli resim atıyorum aynen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…