Sürekli para harcamak istiyorum

Bu birkaç aydır bende de bu var. Al bunu al, şunu da al hissi.. yemek Yememde arttı. Psikologa gitmem lazım ama bütçe yok

Ay bu ben yaa ahahaha bununla ilgili konu da açmıştım arkadaşlar sağolsun yardımcı oldular biraz biraz uygulamaya çalıştım onları biraz da kendimi tutuyorum iradeli olmaya çalışıyorum. Bireysel emeklilik gibi çok mantıklı bir öneri gelmişti para biriktirmeye birebir bence ben de şu eksileri temizleyip başvurucam harcamıyorum bu arada konuyu açalı birkaç lafta geçti gereksiz tek bir şey almadım zor duruyorum ama uzun bir süre devam etsem o aç gözlülüğümü aşıcam sanırım yalnız 9,10,11 kasım indirimleri gözümü korkutuyor inşallah saçma sapan alışverişte bulmam kendimi seneye alamam psikolojisiyle

Ya aynen indirim geliyor diye her şeyi favladım ama bakıyorum kahve fincanı almasam da olur ama çok güzel gözüküyor sonra tavalarım hep eskidi alayım diyorum

Her ay böyle şeyler alıyorum
Önceki ay çocuklara patik alayım dedim ne bileyim almışken yelek de alayım yok A oyuncak çok güzel alayım

En kötüsü de her ay kendime pantolon tayt ne bileyim her şeyi alıyorum param da yok karttan alıyorum hep

Spora niyetlendim bi ara yaptığım şeyler şunlardı:

- tayt Takımı almak
- pilates topu bantı vs almak
-ağırlık almak
- pilates mat almak
Şu yeni çıkan pahalı suluklardean almak , spor sonrası su içicem ya
Sanki salon açıyorum Allah ne verdiyse alıyorum

Maaşının yarısını al döviz al ve aldığın dövizlere evde büyük dolabın arkasına at
Ulaşamayacağın bir yer olsun.

Kalanı ile de harcama yap veya ihtiyaçlarını karşıla.

Bu aralar ben de oyleyim, giriyorum alisveris sitelerine ne bulsam dolduruyorum aliyorum. Sirf alisveris yapmak icin sehir degistiriyorum ya. Bir insan 4 saatlik yol gider mi daha buyuk magazalar var diye Yani bence terapi almamiz lazim. Belli ki kendi kendimizi dizginleyemiyoruz.

1000 TL ye 1 adet alacağıma 100 TL ye 10 tane alırım ki en azından çeşit olsun çokluk olsun. Diğer türlü 1 tane parçaya verdiğim yüklü paraya acırım ben

1000 TL ye 1 adet alacağıma 100 TL ye 10 tane alırım ki en azından çeşit olsun çokluk olsun. Diğer türlü 1 tane parçaya verdiğim yüklü paraya acırım ben
Çeşit olunca evde çok yer kaplar ama. Bir de ağzı yüzü yamuluyor,kalitesiz kotondur waikikidir,defactodur hepsi dandik. Anca tahta bezi olur hemşirem ondan dedim.

Harcayın. Paranın bir önemi yok.

Kış gelince insanın alışveriş damarları açılıyor bence evde soğukta otur otur bunalıyorsun ee oz aman renk renk çeşit çeşit giymek gerek

borç bitince benimde kocamı alışveriş edebildiğimize ikna edebilmem lazım... pandemide otur otur. sonra borca gir onu öde derken dışarıdaki piyasadan haberimiz yoktu. yavaştan rahatlayınca dışarı çıkalım dedik. ama fiyatlara şaştık kaldık nolmşsa onlara.. tamamen rahatlayınca eşime nasıl para harcayabliriz kursu mu aldırsam ne? adam mont alması gerekiyor pahallı diye alamıyor yaaa

kredi kartlarını kapatmanız yada limit düşürmeniz lazım... siz yavaş yavaş limit düşürün en iyisi

Marie Kondo stili ciddi bir ayırma yaparak başla işe. Mesela kıyafetlerini ayırırken bütün parçaları ortaya döküyorsun. Sonra tek tek her bir parçayı eline alıp bakıyorsun. Sana mutluluk veriyor mu? Hatta ben deniyorum herşeyi tek tek ve vow bu çok iyi duruyor üstümde demediğim herşeyi ayırıp bağışlıyorum. Bu iyi ki almışım üzerimde çok iyi duruyor hissini anlamak önemli. Çünkü daha sonra alışverişe çıktığımda bana aynı hissi vermeyen sadece idare eder duran hiçbir kıyafeti almıyorum.

Diğer yaptığım birşey diyelim ki bir üst denedim. Onu dolabımda olan bir altla kombinlemeyi hayal ederek satın aldım. Eve gelir gelmez kıyafetin etiketini söküp yıkamadan önce o hayal ettiğim altla birlikte deniyorum. Eğer düşündüğüm kadar iyi durmazsa iade edebiliyorum böylece.

Aynı şeyi ev eşyaları, kozmetik vs. İçinde yapabilirsiniz abuk subuk bir yığın kalabalık yerine tüm evimin gerçekten aşık olduğum eşyalardan oluşması fikri beni motive ediyor gereksiz şeyler almama konusunda.

Para biriktirme konusunda da kendinize basit bir hedef belirleyin. Bir yurtdışı gezisi olabilir yenilemek istediğiniz bir beyaz eşya olabilir, belki yaptırmak istediğiniz basit bir operasyon olabilir. Döviz ya da altın olarak bir birikim hesabı açın. Birşey alacağınız zaman bu parayı hedefinize mi yoksa alacağınız şeye mi almayı tercih edersiniz diye düşünün. Hedefinize ise ürünün tutarını birikim cinsine dönüştürerek bu hesaba atın. Birikim yapmayı öğrenmek için iyi bir yoldur bu

Bende kızıma diyorumki şöyle 3 5 bin tl olsa markete gitsem herşeyden alsam.Diyoki anne nasıl bir istek:)))bende market alışverişi seviyorum.Ama ipin ucunu kaçırmamak gerek.

enflasyon öyle bir haldeki bundan korunmanın en iyi yolu zaten sürekli bir şeyler satın almak ve harcamak. borçlanarak bile olsa. çünkü bundan 1 yıl sonra iyiki almışım, harcamışım şimdi her şey iki üç katı şu an alsam daha borçluydum diyeceksiniz. tabi ne olur ne olmaz her zaman bir nakit rezerviniz olmalı. en iyisi aldığınız şeylerin aynısını almamaya çalışarak, deterjan, parfüm, yağ vb. çok hızlı zam gelen uzun süre saklanabilen ürünleri stoklayın ve bunun bir sınırı olsun. almanız gerekenden fazlasını almadığınız parayla birikim yapın. eğer hiç nakitiniz yoksa bu birikimide nakit avans çekip borçlada olsa yapın, ha karttan harcamışsınız, ha nakit harcamışsınız. faiziyle ödeyecek dahi olsanız, bir sene sonraki fiyatları tahmin etmek zor değil her türlü karda olursunuz. yüzeysel biçimde mantığını az çok anlatmaya çalıştım umarım yararı olur. bunun dışında gerçekten buna ihtiyacım var mı ve şu an yoksa ileride olur mu veya aynısına, benzerine sahip miyim sorusunu kendinize sorun bir şey almadan önce. en önemlisi içinizde asıl eksik olan bir şeyler varsa bunun üzerine düşün belki tamamlamaya çalıştığınız şey çok daha başkadır.

Çeşit olunca evde çok yer kaplar ama. Bir de ağzı yüzü yamuluyor,kalitesiz kotondur waikikidir,defactodur hepsi dandik. Anca tahta bezi olur hemşirem ondan dedim.
Senelerdir az kıyafetim olduğundan aza tahammülüm yok artık
Şaka bir yana aşamadım ben hala LC ve defactoyu. Max vizyon seviyem

Yani çok harcamak kötü bir şey değil, bütçenizden çok karmak kötü bir şey. Belki de daha çok kazanacağınız işler bakıp kendinizi geliştirebilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…