Suriyeli damat

Biranne01

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2018
1.051
695
43
37
Bayanlar merhaba oncelikle konuyla alakali olarak ozet gececegim.sizlere bir kac sorum var .
.benim cok sevgili canim gorumcem 3 yil once suriyeli bir cocukla ayni yerde calismaya basladi abisi yani esim kesinlikle bilmiyordu yoksa öldurur dedik soylemedik (esim suriyelileri hareketlerinden dolayi pek sevmez) neyse gecen sene artik soyledik zaten hissetmis bana kizmalar gorumceme kizmalar falan (bana niye olmaz diye uyarmadin.bana niye soylemedin diye)
Kesinlikle olmaz diyo adam artik baktimki bu kiz kacacak yalvar yakar esime bi tanis dedim zorla tanistirdik biraz yumusadi ama ...cocugun annesi oldu 3 sene once babasi kardesleri suriyede cocuk burada tek yasiyo .adam gibi calisiyo yillardir eli ayagi duzgun efendi bir yanlisini gormedik .neyse diger gorumcelerimlede konusa konusa ikna ettim abileriyle konusup bu is olsun demeleri icin(cunki gorumcem acayip tutuldu yazik yillardir zatyifladi saclari dokulmeye basladi falan)bende pek istemiyorum yabanci huyunu suyunu bilmiyoruz diye ama kiyamiyorum olsun diye ugrasiyorum cok uzuluyo.en sonunda iste abisi suan benim dogumum var 1 aya bebegin durumu sikintili dogumdan sonra gelsin istesin dedi ama cocuk orada askerlikte yapmamis ve simdide kp olmazda olmaz tutturdu vermem diyo.gorumcemde yenge artik sende bosver dedi sana kiziyolar kendini cok yordun buyuzden ben basimin caresine bakicam dedi(kacacak sanirim) bende guzellikle olsun yakinimizda otursun abisinin gozu uzerlerinde olsun istiyorum esimde ellerimle atese atmak istemiyorum bacimi diyo hakli olarak ya bu cocuk yarin bigun giderse bacim ortada kalacak falan.neyse sorum su acaba tc vatandasligi alanlar yani nikah kiyilinca hemen alabilirmi? Burda askerlik yapmasi zorunlumu tcli olunca?ve ne kadar surer bu surecler bilgisi olan varsa yardimci olursa sevinirim.

Iyi olursa Allahtan, kotu olursa kuldan bilirnirmiş. Hangi cesaretle elin suriyelisi icin milleti ikna etmeye calistiniz sasirdim...

Ben yakindan tanidigim biri icin bile kimseyi boyle ikna etme cabalarina giremezdim. Bu kadar herkes riza gostermiyorken sizin israrlarinizla evlenip sorun yaşarlarsa o zaman gorursunuz noluyor. Birakin artik...

suriyelilerin geçiçi koruma belgeleri var. bu belgelerle çalışma izni alınabiliyor sigortası yapılabiliyor ama oturum izni ve askerlik bilgim yok malesef.

Gorumcem icin iste dedigim gibi cok seviyo cunki hastalancak diye korkuyorum haklisiniz biyerde

Evlilikle hemen tc vatabdaşlığı alamıyorlar bildiğim kadarıyla. Bir arkadaşımın eşi yabancı, suriyeli değil, vatandaşlık alması için bir süre geçmesi gerekiyor diye biliyorum. Ayrıca çok fazla döküman ve kontrol var.

Bunun dışında ailesini ikna etmek yerine görümcenizi caydırmaya bakın derim. Elbette kendi milletimizin de iyisi kötüsü var ama farklı bir milletten biriyle, farklı bir kültürden biriyle hayat geçirmek sandığı kadar kolay değil.

Kaldı ki yatın öbürgün suriyedeki akrabaları gelir, aynı evde yaşamak zorunda kalırlar, görümceniz bugün ölüp bittiği aşkını o gün geldiğinde çoktan unutmuş olur

Bence de bu kadar kefil olmayın... Bir sorun olursa suçlu olursunuz...
bende de önyargı var maalesef. Sokakta orda burda yürürken bizim erkeklerden çok gözleri ile yiyorlar iyice önyargı oldum((
vatandaşlık konusunu bilmiyorum. Sanırım askerlik yapmadı ise kendi ülkesinde burada isteyebilirler. Hemen vatandaşlık verilmez normalde 3 yıl sanırım. Ama nasıl olsa vatandaşlığa alıyorlar hepsini hemen sorun yok o yüzdden =)

Surıyelı olunca belkı sıstem başka ıslıyordur. Ben 4 senede turk vatandaşlığını alabıldım. Başvurudan sonra 4.sene geldı vatandaslıgım.
Benım kuzenlerımde aynı surede turk vatandaşı olabıldıler. Erkeklerı evet askere alıyorlar , eger ulkesınden sılınmedıyse alıyorlar. Ama ülkeden sılınıp çıkarıldılarsa vatandaşlıktan askere gıtmıyorlar.

Gorumcem icin iste dedigim gibi cok seviyo cunki hastalancak diye korkuyorum haklisiniz biyerde

Ne hastalanmasi Allah askina hicbiseycik olmaz. Sizin yardimlarinizla evlenip kotu bisey basina gelirse sadece aile degil, kendiniz de kendinizi suclarsiniz.

Evlilik sevgiliyken aşktan yanip tutusmaya benzemiyor bak. 9 sene sevgili olup evlendikten 40 gun sonra bosanan kadini okudum ben burda... Birakin herkes ne hali varsa gorsun...

Tanimadigin adam icin kendini ortalara atman cok yanlis gorumcen tek basina evlenmeyecek neticede.

suriyeli deyince benim de bir tüylerim diken diken oluyo açıkçası ama yeter siz daha uğraşmayın gerçekten.evlenir evlenmez değil 3 sene sonra vatandaşlık için başvuruluyor ama askerlik konusu yabancı uyruklular için farklı olabilir.internetten bulabileceğiniz bir şey bu.

Ben hemşerimle anlaşamıyorum millet Suriyeliye niyetleniyor :) siz güneydoğulu iseniz ortak paydada buluşmak kolay olabilir. Ben o bölgede çalıştım da ondan söylüyorum. Ama değilseniz kültür farkı sizi zorlayabilir

Suriyelileri genel olarak hiç sevmem, arada vardır belki iyisi ve bir Suriyeli için de kim olursa olsun mücadele etmem. Kendinizi bile isteye zor durumda bırakıyorsunuz. İleride bir sorun çıkınca haklı olarak en büyük suçlu siz olacaksınız. Rahat durun bence. Görümce için bu kadar çaba da bana anlamsız geldi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…