Suriyeli damat

gorumcene burdakı yorumları okutsan kendısı vazgecer bence
bukadar ınsan yanılıyor olamaz heralde

Niye ısrar ediyorsunuz ki, yarın öbür gün ters bişey olsa,sebep olan kişi olarak bütün oklar sizi gösterecek.İddia ediyorum, görümceniz dahil, “ben cahildim kandım sen neden sebep oldun,uyarmadın?”diyebilir.

Burada bir Suriyeli gelin vardı komşumuz.3veya,4senedir resmi olarak evliydi ama vatandaşlık alamamıştı.zaten bu yaz da kocasını sevemediği gerekçesiyle adamı terk etti.şu an boşanma davaları devam ediyor.

Ne biliyim hepsi gelip Kilis tarafına doluştu ya Hatay falan. Hem de Arap asıllı vatandaşlarla yakın olabilirler diye düşündüm. Ama tabii siz daha iyi bilirsiniz. Ben Şırnak’ta görev yapmıştım. İnsanların giyimlerini, zevklerini, yemeklerini çok benzetmiştim. Ve çoğunun Suriye’de akrabaları vardı

hataylılar da da arap cok evet ama ordakı araplar bıle surıyelılerle asla benzesmez aslında :) şırnağı hıc bılmıyorum ordakı ınsanlar nasıl hıc gormedım bılmıyorum ama hıc bır anteplının bır surıyelıyı sevdıgını gormedım surıyelıler de bızı sevmez :)

Cok fazla karismayin aile büyüklerin onayı yok neticede bu arada oturum izni olmayan suriyeli ev satın aldığını çok gördüm hemde rezidansdan oturum izni olmadan ev alım. İşlemi yapılmaz tc vatandaşı olmak artık kolay değil yeni 2019 tarihinde değişiklik ler olucak takip edilmesi gerekir

Kardesimide suriyeli olmasada urdunlu bi genc cok istemisti
Ben hep arap kulturunden cekindigim hatta cekindigimiz icin olmamasini istedi
Birde isi gucu yerinde bahsettigim cocuk doktor yani okumus insan ama yinede farkli kultur, anlayis var sonucta ortada
Nasip bu belli olmaz ama iyice dusunun ikna yerine vazgecirmeye calisin
Allahtan bizim kiz asik degildi

Bayanlar hepinize tek tek tesekkur ederim yorumlar icin sunuda belirtmek istiyorum basta ben biliyodum kimse bu olayi bilmezken cok konustum olmaz bu is,baskasini bul falan diye anlatamadim asktan mi diyelim aptalliktanmi gozleri kor olmustu ve sonrasindada surekli aglamasi sıkintidan saclarinin dokulmesi kup kuru kaldi (zayiflamasi) cok uzuldum bari olur yoldan halledelim diye on ayak oldum abisiyle ailesiyle tanismasina falan ama simdi yorumlari okudukca hak veriyorum sizlerede artik kenara cekilecegim ve karismayacagim hersey olacagina varsin artik.

Tamam benimde kızdığım nokta okuyordu suriyelilere karşı ama 2 sene önce Suriyeli bayanlara ders verdim.
Onları yakından tanıma şansım oldu.
İnanılmaz geliştirmeye çalışıyor kendilerini.
Onların ağzından bazı şeyleri dinlemek ön yargımi kırmıştı benim.

Şöyle düşünün,papağan eziyet eden murat ozdemir türk vatandaşı,Özgecan aslanı öldürene..
Tamam belki aynı şey değil ama insan insan olsun yeter.
Irkına bakmaksızın onları tanımak önemli olan.
İnşallah haklarında hayırlı ne işe o olur

Benim eşim Ürdünlü 2 senedir evliyim daHa vatandaş olmadı çok uzun sürüyor. 3 sene evli olunca basvuruyorsun ve 2 sene sürüyor eğer istanbuldaysaniz . başka şehirler daha hızlı oluyor. askerliği bilmiyorum en iyisini kendi bilir ama ben sanmıyorum Suriye'ye dönecek çünkü burada daha rahatlar ve Suriye'de yaşam Yok artık. Onlar burayı seviyorlar

allahtan Mune . hanim irkci soylenimler soylemeyin dedi ... insan olmasi. yetmez mi amerikali avrupali olunca onyargilar olur muydu. orasi asikar yada turk. konu sahibine gelince de herkes kendi kaderini yasar bence siz karismayin cok iyi niyetlisiniz ha yanlis anlamyin isterse sizin hemseriniz olsun elinizden geleni yaptiniz ama onun bir babasi ve abileri var umarim hayirlisi olur

Bence siz aradan çıkın doğumunaza kalmış kaç ay böyle stresle girmeyin
Yarın öbürgün kötü bir şey olur
Bu iş olmayacaktı sen bu kadar uğraştın denir suçlanırsınız

Amerikalı olsaydı yalvar yakar verirlerdi Suriyeli olunca ne oluyor niye bu faşist düşünce onlar insan değil mi Türk yada başka ırkta kimse eşini ortada bırakmıyor aldatmiyirmu belki çocuk çok iyi bi eş olacak bırakın sevenler kavussun ayrıca gorumcenize verdiğiniz destek taktirlik doğrusu

Ben olsam anaylamam çıksın o işten bence hepsi bir değildir ama riske atılmaz yine de evlilik bu sonuçta evliside bekarıda gözleri dört dönüyor zihniyetleri pis

Bence başka bir ırkta da olsa yine bu düşünceler olacaktı.Türk toplumunda farklı ırklardan evlilik sanki çok zor ya.Ya da benim çevremde hiç olmadığı için zor geliyor.Keşke bu düşünceler olmasa.

Valahi iyi kefil olmuşsunuz bu devirde insan kardeşine kefil olamıyor.Nasıl güvenebildiniz ?? Yarın birgün ülkesine gitmesi gerekse gitse geri dönemese ne olacak? Abiniz ve ailesi sonuna kadar haklı ben izin vermezdim tamam yargısız infaz yapmak istemem ama hergün duyuyoruz neler neler suriyelilerle ilgili o yüzden görümceniz hakkında hayırlısı olsun

Ben yerinizde olsam asla karismam. Yillar sonra dönüsü hep size olacak bu işin demisti dersiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…