dogru soyleyenı dokuz koyden kovarlar dur banlanma sımdıkendi topragından savaş için kaçan adam bizim topragımızı korumak için askere gidermi hiç ,
dogru soyleyenı dokuz koyden kovarlar dur banlanma sımdı
ah ah ınsanın ıcınden neler demek gecıyorda
Bayanlar merhaba oncelikle konuyla alakali olarak ozet gececegim.sizlere bir kac sorum var .
.benim cok sevgili canim gorumcem 3 yil once suriyeli bir cocukla ayni yerde calismaya basladi abisi yani esim kesinlikle bilmiyordu yoksa öldurur dedik soylemedik (esim suriyelileri hareketlerinden dolayi pek sevmez) neyse gecen sene artik soyledik zaten hissetmis bana kizmalar gorumceme kizmalar falan (bana niye olmaz diye uyarmadin.bana niye soylemedin diye)
Kesinlikle olmaz diyo adam artik baktimki bu kiz kacacak yalvar yakar esime bi tanis dedim zorla tanistirdik biraz yumusadi ama ...cocugun annesi oldu 3 sene once babasi kardesleri suriyede cocuk burada tek yasiyo .adam gibi calisiyo yillardir eli ayagi duzgun efendi bir yanlisini gormedik .neyse diger gorumcelerimlede konusa konusa ikna ettim abileriyle konusup bu is olsun demeleri icin(cunki gorumcem acayip tutuldu yazik yillardir zatyifladi saclari dokulmeye basladi falan)bende pek istemiyorum yabanci huyunu suyunu bilmiyoruz diye ama kiyamiyorum olsun diye ugrasiyorum cok uzuluyo.en sonunda iste abisi suan benim dogumum var 1 aya bebegin durumu sikintili dogumdan sonra gelsin istesin dedi ama cocuk orada askerlikte yapmamis ve simdide kp olmazda olmaz tutturdu vermem diyo.gorumcemde yenge artik sende bosver dedi sana kiziyolar kendini cok yordun buyuzden ben basimin caresine bakicam dedi(kacacak sanirim) bende guzellikle olsun yakinimizda otursun abisinin gozu uzerlerinde olsun istiyorum esimde ellerimle atese atmak istemiyorum bacimi diyo hakli olarak ya bu cocuk yarin bigun giderse bacim ortada kalacak falan.neyse sorum su acaba tc vatandasligi alanlar yani nikah kiyilinca hemen alabilirmi? Burda askerlik yapmasi zorunlumu tcli olunca?ve ne kadar surer bu surecler bilgisi olan varsa yardimci olursa sevinirim.
Bayanlar merhaba oncelikle konuyla alakali olarak ozet gececegim.sizlere bir kac sorum var .
.benim cok sevgili canim gorumcem 3 yil once suriyeli bir cocukla ayni yerde calismaya basladi abisi yani esim kesinlikle bilmiyordu yoksa öldurur dedik soylemedik (esim suriyelileri hareketlerinden dolayi pek sevmez) neyse gecen sene artik soyledik zaten hissetmis bana kizmalar gorumceme kizmalar falan (bana niye olmaz diye uyarmadin.bana niye soylemedin diye)
Kesinlikle olmaz diyo adam artik baktimki bu kiz kacacak yalvar yakar esime bi tanis dedim zorla tanistirdik biraz yumusadi ama ...cocugun annesi oldu 3 sene once babasi kardesleri suriyede cocuk burada tek yasiyo .adam gibi calisiyo yillardir eli ayagi duzgun efendi bir yanlisini gormedik .neyse diger gorumcelerimlede konusa konusa ikna ettim abileriyle konusup bu is olsun demeleri icin(cunki gorumcem acayip tutuldu yazik yillardir zatyifladi saclari dokulmeye basladi falan)bende pek istemiyorum yabanci huyunu suyunu bilmiyoruz diye ama kiyamiyorum olsun diye ugrasiyorum cok uzuluyo.en sonunda iste abisi suan benim dogumum var 1 aya bebegin durumu sikintili dogumdan sonra gelsin istesin dedi ama cocuk orada askerlikte yapmamis ve simdide kp olmazda olmaz tutturdu vermem diyo.gorumcemde yenge artik sende bosver dedi sana kiziyolar kendini cok yordun buyuzden ben basimin caresine bakicam dedi(kacacak sanirim) bende guzellikle olsun yakinimizda otursun abisinin gozu uzerlerinde olsun istiyorum esimde ellerimle atese atmak istemiyorum bacimi diyo hakli olarak ya bu cocuk yarin bigun giderse bacim ortada kalacak falan.neyse sorum su acaba tc vatandasligi alanlar yani nikah kiyilinca hemen alabilirmi? Burda askerlik yapmasi zorunlumu tcli olunca?ve ne kadar surer bu surecler bilgisi olan varsa yardimci olursa sevinirim.
+1Bunun dışında ailesini ikna etmek yerine görümcenizi caydırmaya bakın derim
Aynen sadece abisi icin konusmasi icin ikna cabam oldu ama gorumcemide seviyorum uzilmesini hic istemem fakat yorumlari okudukca kendimi geri cekmeye karar verdim bu arada gorumcem 24 cocuk 23 yasinda malesefyorumlara anlam veremedim,
siz adama kefil olmamissiniz ki,
bi tanisilsin gorusulsun demissiniz anladigim kadari ile.
ben de yerinizde olsam aynisini yapardim.
Gorusup taniyip ona gore biz uygun gormuyoruz demeleri gerekir kizlarina.
hatta onda bile eger ki yaslar yuksekse sadece fikir beyan edip kenara cekilmek karari evlenecek iki gence birakmak gerekir.
Aynen sadece abisi icin konusmasi icin ikna cabam oldu ama gorumcemide seviyorum uzilmesini hic istemem fakat yorumlari okudukca kendimi geri cekmeye karar verdim bu arada gorumcem 24 cocuk 23 yasinda malesef
Hayir surec nasil isliyor bilmiyoruz pek bilgi almak icin.Anlamadım vatandaşlığı alsın ama askerlik yapmasın mi istiyorsunuz
Ya ben olsam görümcemi vazgeçmesi için ikna etmeye çalışırım ki siz hiç tanımadığınız elin SURİYELİ adamı için kızı ateşe atıyosunuz.Daha çok şeyler yazardım da BAN yemek istemiyorum.Suriyeli diyince tüylerim diken diken oluyoAynen sadece abisi icin konusmasi icin ikna cabam oldu ama gorumcemide seviyorum uzilmesini hic istemem fakat yorumlari okudukca kendimi geri cekmeye karar verdim bu arada gorumcem 24 cocuk 23 yasinda malesef
Süresini sormussunuz vatandaşlığa girmenin onu anladık da askerliği sormak abes ve gereksiz.Hayir surec nasil isliyor bilmiyoruz pek bilgi almak icin.
Umarım öyle olur.Burda askerlik yapmasi zorunlumu tcli olunca?
Benımde erkek kuzenım surıyelı bırıyle evlı suan asıretten beter cıktılar 10 bin tl baslık aldılar en ağır altınları ıstedıler kız ceyız meyız bırsey yapmadı bızım adetımızde yok dedıler ev dugun kına aklına ne gelıyorsa hepsini de kuzenıme paşa paşa yaptırdılar bende bılakıs tanıyordum kızı markette çalıştığı için muhabbetım vardı ama ben taraf olmadım kımse taraf olmadı kızın babası da ıstemedı bıze guvenmedı bız onlara guvenmedık altınları alıp kacar bunlar dedık cunku hep maddıyat konusuldu hep. Ama sonra kuzenım benım kararım bu evlencem bırsey olursada kendım ettım kendım bulurum dıyıp uste cıktı evlendı suan karısı hamıle ve nasıl desem kendı oz kuzenlerımden daha ıyı gelıyor bana . ön yargılı olmak ıyı bırsey degıl ama su var kı dıllerını bılmıyoruz aılesını tanımıyoruz suan sadece kızlayız dugunde bıle konusamadık cunku dıller farklı adetler gelenek görenek hersey farklı ınsan kendı topragındakı adamla anlasamıyorGorumcem icin iste dedigim gibi cok seviyo cunki hastalancak diye korkuyorum haklisiniz biyerde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?