Suriyeli damat

kendi topragından savaş için kaçan adam bizim topragımızı korumak için askere gidermi hiç ,
dogru soyleyenı dokuz koyden kovarlar dur banlanma sımdı
ah ah ınsanın ıcınden neler demek gecıyorda

Kotu bişey olursa sonunda ilk siz suclanacaksiniz farkinda mısınız ? Nasil cesaret edip böyle biseye giristiniz hayret ediyorum. Kaçarsa kaçsın küçük değilmis gorumceniz gayet çalışan işi gücü olan bi kadın. Siz daha fazla ısrar etmeyin susup oturun bence

Bu yazdığınızı ülke dışında aynısını yaşadım. Eşim Türk değil İranlı. Daha tanımadan hayır dediler neler yaşattılar. Bende kör kütük aşığım. Şimdi 10 yıllık evliyim eşimi çok seviyorum başkasıyla asla istemezdim. İyi ki ailemi dinlemedim. Aileler bazen önyargılı olabiliyorlar. İnsanı seçemeyeceği bir şey için yargılamak çok acımasızca. Suriye de doğdu diye birini dışlamak çok zalim.

Aklıma yazdığınızı okurken Merve Kavakçı geldi
O da bir Arap asıllı Amerikalı egitimli (!) Bir adamla evlenmişti.
Adam bir süre sonra ikinci eş istemiş (Bu arada Amerika'da yaşıyorlar) ve Merve Kavakçı adamdan anında boşanmış diye okumuştum.
Suriyeliler de orta doğulu olduğundan birden fazla eş olayı olabilir.O yüzden bence riske girmesin.
Bir de kültür çok farklı bir olay.
Kültürlerimiz çok farklı.
Ben olsam eğitimli bile olsa orta doğulu biri için arabulucu olmazdım.
Çünkü eğitimli olmak bile fark yaratmayabilir.
Adam ya bir süre sonra 2., 3.,4.eş isterse ne olacak?

Not:Tüm orta doğulular birden fazla eş alıyor demiyorum ama oransal olarak çoğunluğu çok eşli.

Son düzenleme:
Aynen sadece abisi icin konusmasi icin ikna cabam oldu ama gorumcemide seviyorum uzilmesini hic istemem fakat yorumlari okudukca kendimi geri cekmeye karar verdim bu arada gorumcem 24 cocuk 23 yasinda malesef

Aynen sadece abisi icin konusmasi icin ikna cabam oldu ama gorumcemide seviyorum uzilmesini hic istemem fakat yorumlari okudukca kendimi geri cekmeye karar verdim bu arada gorumcem 24 cocuk 23 yasinda malesef

yaslari daha erkenmis bence,
esiniz tanissin, ve kardesine de "daha gencsiniz,
gezin tozun birbirinizi taniyin, en az 2-3 yil evlilik lafi acmayin" desin.
bu surede zaten iyice tanirsiniz ailecek cocugu.

Ya ben olsam görümcemi vazgeçmesi için ikna etmeye çalışırım ki siz hiç tanımadığınız elin SURİYELİ adamı için kızı ateşe atıyosunuz.Daha çok şeyler yazardım da BAN yemek istemiyorum.Suriyeli diyince tüylerim diken diken oluyo

Yarın görümcenin düğün takılarını alıp memleketine kaçmayacağı ne malum,burdan kalkıp Suriyeye adamı bulmaya gidecek haliniz yok sonucta. Yerni yurdunu bılmedığın insana kefıl olma bence.
Yani tepki almak istemiyorum ama söylemeden duramayacağım bu yaz gercekten Suriyelilerden ve Araplardan çektiğimizi hiçbirseyden çekmedik. Oturduğum sitede var birkaç aile ve inan erkeklerı mılletın karısının kızının burnundan getirdiler onlar yuzunden koskoca yaz mıllet havuza giremedi spor salonuna gidemedi. Karılarını evde bırakıyorlar heryere tek başlarına gidip bakışlarıyla insanları rahatsız ediyorlar. Havuza karılarını asla getirmeyıp pis pis milletın karısını izliyorlar artık şikayet şikayt bız vazgectık onlar bıkmadı.
Çok doluyum kızlar valla kusura bakmayın. Konu sahibi arkadasım görümcenin sonu da böyle olabılır evde otururken kocası havuzda spor salonunda mılletı dikizler .

Sevmedigin ot dibinde bitermis. Esiniz icin diyorum.
Size de sunu diyeyim insanlari ikna etmeye calismayin yarin birgun kotu olur sizden bilecekler. Ne cesaret hem de hic bilmedigin yabanci biri icin. Gorumcenizi caydirmaya calismaniz daha mantikli yada hic karışmayın. Hersey olacagina varir.

İyi olur Allahtan kötü olur sizden bilirler
Ne cesaret bu kadar ısrar kıyamet adamı kabul ettirmeye calısıyorsunuz ki
Yarın öbür gün ayrılsalar senin yüzünden ailemize sen soktun olacak

Gorumcem icin iste dedigim gibi cok seviyo cunki hastalancak diye korkuyorum haklisiniz biyerde
Benımde erkek kuzenım surıyelı bırıyle evlı suan asıretten beter cıktılar 10 bin tl baslık aldılar en ağır altınları ıstedıler kız ceyız meyız bırsey yapmadı bızım adetımızde yok dedıler ev dugun kına aklına ne gelıyorsa hepsini de kuzenıme paşa paşa yaptırdılar bende bılakıs tanıyordum kızı markette çalıştığı için muhabbetım vardı ama ben taraf olmadım kımse taraf olmadı kızın babası da ıstemedı bıze guvenmedı bız onlara guvenmedık altınları alıp kacar bunlar dedık cunku hep maddıyat konusuldu hep. Ama sonra kuzenım benım kararım bu evlencem bırsey olursada kendım ettım kendım bulurum dıyıp uste cıktı evlendı suan karısı hamıle ve nasıl desem kendı oz kuzenlerımden daha ıyı gelıyor bana . ön yargılı olmak ıyı bırsey degıl ama su var kı dıllerını bılmıyoruz aılesını tanımıyoruz suan sadece kızlayız dugunde bıle konusamadık cunku dıller farklı adetler gelenek görenek hersey farklı ınsan kendı topragındakı adamla anlasamıyor

daha 24 yasında cok genc bır kızın evlenmek ıcın bukadar acele etmesı cok anlamsız
koca kacmıyor elbet evlenır sımdı hayatını yasasın 30 dan once evlenen mı kaldı yahu
ınsan okulu bıtırır bıtırmez evlılık derdıne dusmemelı daha bısmıllah

gorumcenın yasını sımdı gordum surıyelınınde yası 23 mus daha o buyuyecek ohooo 23 cok toy cocuk bakıcılıgı mı yapacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…