Bu sakince konuşma olayını yazmadım çünkü olması gereken bu olduğu için en başta denedim zaten. Bana karşı sürekli bir gardını alma bana bişeyleri kabul ettirme çabası içindeAğlayarak anlatmak, bağıra çağıra anlatmak ya da susmak dışında başka seçeneğiniz yok mu? Sakince anlatın mesela. Olay tazeyken sakince konuşmak zordur, o zaman biraz geri çekilin, sakinleşince konuşmak istediğinizi söyleyin. Ağlamak da, bağırmak da karşı tarafa gardını aldıran davranışlar bence. Sizi anlamaya çalışmaktan çok kendini savunmaya geçer karşınızdaki. Susmak da hiçbir şeyi çözmez. Ha siz doğru iletişim kurmayı başarırsınız ama bu da işe yaramayabilir tabi. Ne demiş Mevlana; "söylediklerin, karşındakinin anladığı kadardır." Konuştuğunuz insanın kapasitesi de önemli.
Hepsi öküz desem pek de yanlış bir genelleme olmazSussakta , konussakta erkek beyni asla bir kadinin neye neden uzuldugunu kirildigini asla anlamiyor ... sacma buluyor , takintili buluyor .
Soyleyince bile anlamiyorlar ayol susunca nasil anlasinlarEvet aslında üzerinde konuşmak istediğim şey tam da bu. Erkekler bağıra çağıra ağlaya ağlaya ankatılanlardan bişey anlamıyor belki de benim hayatımdaki insan anlamıyor. Bilemiyorum.
Yoruldum artık anlatmaya çalışmaktan ve susmayı seçtim. Sizce bişeyler susarak anlatılır mı ?? Erkekler anlar mı sizce sessizlikten?? Siz kendinizi nasıl anlatırsınız sevgilinize ya da eşinize ?? Dertleşelim biraz.
Benim taktiği kim sızdırdı medyaya yaOrtada bir sorun veya dilenmeyi bekleyen bir özür varsa; karşı cinse anlatmayi denemiş ama başarılı olamamışsaniz bir de benim yöntemimi deneyin. Çoğunlukla iyi çalışan bir yöntemdir. Başarılı sonuç verir. Ama çok sabır ister.
Öncelikle anlatmaya çalışmak ya da küsmekten vazgeçin. Bunlar etkisini uzun vadede kaybeder.
Yapacağınız şey gerekmedikçe konuşmamak.
Örnek bir diyalog verelim:
Nasılsın?
Iyiyim.
Günün nasıl geçti?
Fena değildi.
Çay içer misin?
Içerim.
Ev sahibi aradın mı?
Aradım. Durumu anlattım. Problem olmaz dedi.
Gibi....
Örnek diyalogdaki gibi. Sorulara cevap verin. Ama durgun olun. Şen şakrak olmayın. Gerektiğinde siz de soru sorun. Ama mecburi soruları sorun. Lafı uzatmayın.
Size "bi şeyin mi var ,sanki keyifsiz gibisin" derse. Çok şaşırın. Şok olun.
"Yok canim. O da nerden çıktı " gibi abartılı bir tepkiyle bir anlığına gülümseyin. Ve orda kesin konuyu.
Gereksiz muhabbettlere girmeyin. Mesela siz tutup da çay ister misin demeyin.
Direkt çay koyun. İçerse içer
Icmezse sorun değil.
Burda amaç sorunu içimize atmiş gibi yapmak.
Karşı taraf bir sorun oldugunu hissetmeli ama sorunun adını koyamamali. Bu küsluk degil, trip de degil
Ama ne??
Somut olarak hiçbir şey olmayacak ama bir huzursuzluk olacak. Ve bu huzursuzluk onu rahatsız edecek.
Belki sizi gerçekten seven bir adamsa vicdanen rahatsız olacak. Ve problemin tespiti ve çözümü için kafa yoracak.
Bu uzun bir zaman alabilir
Karşınızdaki adam sizin tavrinizdaki değişikliği anlayamacak kadar öküz ruhlu olabilir. Çok sabır gerekebilir. Ama denemekte fayda vardır. Kolay gelsin.
Ortada bir sorun veya dilenmeyi bekleyen bir özür varsa; karşı cinse anlatmayi denemiş ama başarılı olamamışsaniz bir de benim yöntemimi deneyin. Çoğunlukla iyi çalışan bir yöntemdir. Başarılı sonuç verir. Ama çok sabır ister.
Öncelikle anlatmaya çalışmak ya da küsmekten vazgeçin. Bunlar etkisini uzun vadede kaybeder.
Yapacağınız şey gerekmedikçe konuşmamak.
Örnek bir diyalog verelim:
Nasılsın?
Iyiyim.
Günün nasıl geçti?
Fena değildi.
Çay içer misin?
Içerim.
Ev sahibi aradın mı?
Aradım. Durumu anlattım. Problem olmaz dedi.
Gibi....
Örnek diyalogdaki gibi. Sorulara cevap verin. Ama durgun olun. Şen şakrak olmayın. Gerektiğinde siz de soru sorun. Ama mecburi soruları sorun. Lafı uzatmayın.
Size "bi şeyin mi var ,sanki keyifsiz gibisin" derse. Çok şaşırın. Şok olun.
"Yok canim. O da nerden çıktı " gibi abartılı bir tepkiyle bir anlığına gülümseyin. Ve orda kesin konuyu.
Gereksiz muhabbettlere girmeyin. Mesela siz tutup da çay ister misin demeyin.
Direkt çay koyun. İçerse içer
Icmezse sorun değil.
Burda amaç sorunu içimize atmiş gibi yapmak.
Karşı taraf bir sorun oldugunu hissetmeli ama sorunun adını koyamamali. Bu küsluk degil, trip de degil
Ama ne??
Somut olarak hiçbir şey olmayacak ama bir huzursuzluk olacak. Ve bu huzursuzluk onu rahatsız edecek.
Belki sizi gerçekten seven bir adamsa vicdanen rahatsız olacak. Ve problemin tespiti ve çözümü için kafa yoracak.
Bu uzun bir zaman alabilir
Karşınızdaki adam sizin tavrinizdaki değişikliği anlayamacak kadar öküz ruhlu olabilir. Çok sabır gerekebilir. Ama denemekte fayda vardır. Kolay gelsin.
Bunun bir de telefon versiyonu var bildin miBenim taktiği kim sızdırdı medyaya ya
Hem çene yorulmuyor,hem de küs ve suratsız denilemiyor,elle tutulmaz gözle görülmez serin bir rüzgar,hani meltem gibi ama üşüdüm sanki dedirten
Evet aslında üzerinde konuşmak istediğim şey tam da bu. Erkekler bağıra çağıra ağlaya ağlaya ankatılanlardan bişey anlamıyor belki de benim hayatımdaki insan anlamıyor. Bilemiyorum.
Yoruldum artık anlatmaya çalışmaktan ve susmayı seçtim. Sizce bişeyler susarak anlatılır mı ?? Erkekler anlar mı sizce sessizlikten?? Siz kendinizi nasıl anlatırsınız sevgilinize ya da eşinize ?? Dertleşelim biraz.
Ahhahhah,ben bunu artık görüşmek istemediğim birine yaptım:)Bunun bir de telefon versiyonu var bildin mi
Adam arayacak
Acmayacaksin
Tekrar arayacak yine acmayacaksin. Sonra bir daha arayacak,alelacele acmis gibi yapacaksin,gayet sen sakrak “tatlim ben seni sonra ararim simdi musait degilim” deyip,tabi ki aramayacaksin.
Sonra o tekrar aradiginda “ah canim ben seni unuttum dimi,musait olunca arayayim,programima bakip doneyim sana” deyip yine donmeyeceksin
Noldu bir sorun mu var derse
Ay yok canim ne alakasi varrrrr
Cok eglenceli yontem bence
Bu biraz da yapı meselesi bende susmayı seçmiştim ama içime atmaktan hasta olup psikoloğa gidince psikoloğum sizin fıtratınızda susmak yok o yüzden karşıdakini kırmadan haksız duruma düşmeden açıkça söylemeniz lazım dedi bana da çok mantıklı geldi çünkü sustukça içim içimi yiyor aylarca beynimi kemiriyordu şimdi söylüyorum rahatım ben üzüleceğime o üzülsün diyorumEvet aslında üzerinde konuşmak istediğim şey tam da bu. Erkekler bağıra çağıra ağlaya ağlaya ankatılanlardan bişey anlamıyor belki de benim hayatımdaki insan anlamıyor. Bilemiyorum.
Şuan evli değiliz malesefEvliliğin ve eşin için bak 40 tane iletişim şekli denemişsin çabalıyorsun,ve bence eşin anladığı halde anlamazdan geliyo çünkü bazı eşler bir sorunu oturup konuşmak yerine ötelemeyi yok saymayı sever sizinde içinizde birikip birikip patladığınızda direk savunmaya geçer.Kendinizi yıpratmayın böyle bi sorun yaşadığınızda her yolu denemiş ve olduramamışsanız toplayın bir kaç eşyanızı tatile çıkın veya ailenizin yanına gidin ama sessizce yapın kavga edip küs gitmek gibi değil bi şaşırsın bakalım çabaladığını görürseniz eğer son sanşı olduğunu karşılıklı oturup sorun çözemedikten sonra evli kalmanın sizi yıprattığını belirtin bu şekilde aklı başına gelir belki
Bayıldım bu yorumaABD’nin Minnesote eyaletinde bulunan dünyanın en sessiz odası insanın damarlarında akan kanın sesini duyabilecek kadar sessiz. İnsan beyninin sınırlarını aşan bu sessiz odada en çok kalabilme rekoru ise 45 dakika. İşte dünyanın en sessiz odası Orfield Laboratuvarı...
Minneapolis kentinde bulunan Orfield Laboratuvarı 'Dünyanın en sessiz odası' veya 'Yankılı oda' olarak biliniyor. %99.99 oranında ses geçirmez bir özelliğe sahip olan Orfield Laboratuvarı, Guinnes Rekorlar Kitabı'na da geçti. Kalın cam elyaf, iki kat yalıtılmış çelik duvarlar ve 30 santim kalınlığında betonla çevrilen odaya adım atanlar ilk önce şok oluyor, daha sonra halisülasyonlar görmeye başlıyor. İnsan kulağının işitebileceği en düşük ses 0 desibelken bu oda -9 desibelde bir sessizliğe sahip. -9 desibel ise çıldırtan sessizlik anlamına geliyor.
gömülsende anlamazlar.
Bu firdevs yöreoğlu değil mi ya ??Bunun bir de telefon versiyonu var bildin mi
Adam arayacak
Acmayacaksin
Tekrar arayacak yine acmayacaksin. Sonra bir daha arayacak,alelacele acmis gibi yapacaksin,gayet sen sakrak “tatlim ben seni sonra ararim simdi musait degilim” deyip,tabi ki aramayacaksin.
Sonra o tekrar aradiginda “ah canim ben seni unuttum dimi,musait olunca arayayim,programima bakip doneyim sana” deyip yine donmeyeceksin
Noldu bir sorun mu var derse
Ay yok canim ne alakasi varrrrr
Cok eglenceli yontem bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?