Nişanlı bizim bildiğimiz nişanlılık olmayabilir. Kendi aralarında yüzük takan sevgili gibi geldiler.Bakın ben bu konunun inandırıcılığını bile sorguluyorum. Bana hiç inandırıcı gelmedi. Evlilige 2 ay kalmıştı diyor. Iki ay kala bu adamın pek çok masrafa girmiş olması gerekirdi. Gelinlik alınmış, düğün salonu tutulmuş, ev tutulmuş, esyalar alınmış tarzı şeyler olması gerekirdi. Bu adam sadece bir kerelik yatmak için mi ailesini devreye sokup nişanlanip bu kadar masrafa girip 2 ay kala kızı terk ediyor? O evlilik aşamalarından geçen adam zaten karısı olacağını düşünüp onunla yattığı için ayrılmazdi. Yani ortada bi tutarsızlık var. Hic mi hazırlık yapmadı bunlar o zamana kadar?
Eğer fiziksel şiddet, kişinin canına yönelik ağır bir tehdit ya da kişinin iradesinin ortadan kaldıcıı bir hareket( ilaç, uyuşturucu vermek bayıltmak gibi) yoksa ve kızda 18 yaşını geçmişse ortada hukuki kapsamında bir cinsel saldırı yok. Yani duygusal baskı ya da nasıl olsa evleneceğiz diye beyanlarda bulunarak cinsel ilişkiye ikna etmek ceza kapsamında değil size tecavüz etmiş sayılmıyor.Zor bir durum farkındayım ama olayı savcılığa taşımak sizi psikolojik açıdan daha ağır bir duruma düşürmekten başka işe yaramaz. Zira olaydan sonra şikayetçi olmamışsınız, adam sizden ayrılınca böyle bir iddia ortaya atmanıza da dikkat eder savcılık.
Pardon da bu ülkenin hakimi savcısı tutuklanmasına karar veriyor polis memurlarının demesiyle olmuyor insanları yanlış yönlendiriyorsunuzÖncelikle üzülerek söylüyorum ki bu bir "taciz değil " tecavüzdür. Ve türkiye de tecavüze uğrayan kıza o saatte dışarda ne işi var mis diyen polis memurlarının olduğu bir ülkedeyiz(pislikler). Babanızın akli dengesi yerinde değil ayrıca bunu söylemek için illa şizofren olmasına gerek yok kızının bu kadar zor döneminde böyle diyen bir insan ancak manyak olabilir. Ben karakola gitsen bir şey yapacaklarını sanmıyorum bence sesini sosyal medyadan duyurmaya çalışmalısın. Ayrıca hep dediğim gibi " tecavüze uğrayan değil uğratan utanmalıdır ". Umarım ileri ki hayatin güzel olur.
Pardon da bu ülkenin hakimi savcısı tutuklanmasına karar veriyor polis memurlarının demesiyle olmuyor insanları yanlış yönlendiriyorsunuz
annenize babanıza söyleyecek kadar üzüldüyseniz bence tecavüzdür. Konu sahibinin, adam nişan etti diye hırsından tecavüz yalanı uydurduğunu sanmıyorum. Kimbilir ne kadar zor günler geçiriyor, bu kadar acımasız yorumlar yapılmamalı, taciz veya tecavüzden sonra sessiz kalan çok kadın var, belki evlenip boşanacaktı, kimse işin gerçeğini bilmiyor, yazılan iki satırla suçlama yapmak ne kolay burada
Damat tarafı gibisiniz,enteresan..Madem 2 ay sonra evlencez sık dişini diyemediniz mi? İşte bunlar aklını başına alıp hayır diyememeniz sonucu...hayır demeyi bilirsek böyle pişmanlıklarda olmaz... açıkçası direndiğinizi düşünmüyorum isteyerek olmuş sonraki terk edilme pişmanlık peşi sıra gelmiş
Iyi de evliliğe 2 ay varsa nikah günü alınmış olması gerekmiyor mu? Nikah da imam nikahı mıydı acaba :)Nişanlı bizim bildiğimiz nişanlılık olmayabilir. Kendi aralarında yüzük takan sevgili gibi geldiler.
Böyle insanlarla nasıl sevgili olmaya, nişanlanmaya, evlenmeye kalkıyorsunuz hiç anlamıyorum. Şikayet edin peşini bırakmayın, ses kaydı alın. Arama yapınca ses kaydı yapan programlar oluyor kurun telefona, telefonda söyletmeye çalışın suçunu. Delil olarak kullanın.
Kadin beyani esastir ispata gerek yoktur
Madem 2 ay sonra evlencez sık dişini diyemediniz mi? İşte bunlar aklını başına alıp hayır diyememeniz sonucu...hayır demeyi bilirsek böyle pişmanlıklarda olmaz... açıkçası direndiğinizi düşünmüyorum isteyerek olmuş sonraki terk edilme pişmanlık peşi sıra gelmiş
Uyenin konusundan bagimsizAslında temelde böyle bir durum yaşadıysa ve çok yakın arkadaşı varsa belki ona anlatmıştır diye düşünerek söylemiştim. Bir de ailesinin de bildiğini belirtmiş konu sahibi, ailesiyle de konuşurdum. Sonrasında da evet şahitlik ederdim eğer inandıysam. Yani mahkemede çıkıp ben gördüm demezdim ama yaşadığı ruhsal durumlar bunlardı, ailesi de perişan gibi ifadeler kullanırdım. Ama birisi bana geçmişte bu durumdan bahsetmese ve şak diye hadi mahkemede bunu söyle dese etmezdim şahitlik.
Bu nasıl bir bakış açısıdır bende bunu anlamıyorum. Her kadın cinayetinde her kadın istismarında birileri çıkıp der ki bu tiple arkadaş olmasaymış. Siz tecavüzcüleri türk filmlerinde tecavüzcü coşkun tipli mi zannediyorsunuz? Doktor, avukat gibi mesleği olan, ailesinde çok sevilen, eli yüzü düzgün tiplerden de tecavüzcü çıkıyor.
Oldu olacak niye nişanlınızla başbaşa kaldın da diyin.
Bakış açımın yanlış bir yanı yok hanımefendi. Ben tecavüzcüler şunlardan çıkıyor diye bir yorum mu yapmışım? Nasıl buluyorsunuz bu tipleri demişim. Her meslekten çıkar, her şehirden çıkar, her ülkeden çıkar sapığı tecavüzcüsü, bunun belli bir yeri yoktur. Ama böyle psikopat olduğunu da nişanlanana kadar hiç mi anlamadı diye soruyorum. Yorumumu tekrar okuyun hemen eksileyip terslemek yerine. Hiçbirimiz bu dünyaya tekrar gelmeyeceğiz. Hayatımıza giren insanları biraz daha iyi tanımamız lazım. Ailesinin zorla evlendirdiği insanları tenzih ediyorum bu yorumumdan, onlara bu şans tanınmadığı için.
Kadın suçlu yani? Hayır deseymiş, etek giymeseymiş, o saatte orada ne işi varmış,
Bu cümleler hep aynı eril zihniyetin pis cümleleri...
Az çok ne demek istediğinizi anlıyorum sizi eksilesem de. Konu bana da çok inandırıcı gelmedi ve terk edildikten sonra bunun peşine düşmek de samimi gelmiyor bana. Ama var böyle olaylar. Belki aklı başına yeni geldi, belki kuyruk acısından şikayetçi olmak istiyor konu sahibi ne olursa olsun yapılan bir yanlış var ortada. Hayır deseymiş değil mi... Çünkü fiziksel olarak sizden güçlü biriyle yalnız olduğunuz bir ortamda hayır demek bütün sorunları çözüyor. Keşke bunu ben de 20 li yaşımın başında bilseydim de o zamanlar sevgilim dediğim kişinin tecavüzüne uğramamış olsaydım. Basiretsizlik işte tüh. O yüzden ağlanıp sızlanmaya hakkım yok. O yaşta yaşamadığım bilmediğim tecrübelere vakıf olup hayır demenin sihrini bilememişim vah vahBen bu durumu tecavüz olarak görmüyorum yaptıklarının sonucuna katlanamayan hemen karşı tarafı suçlamaya başlayan bir kadın görüyorum... sırf kaybetmeyim beni bırakmasın diye hayır demeyip basiretsizce boyun eğmek yanlış
Bence sizin durumunuz çok farklı. Siz tecavüze ugramissiniz. Konu sahibi ise adam evlenmekten vazgecmeseydi onunla aynı eve girip karı kocalı oynayacaktı. Ayrılınca şu an tecavüz diyor.. Adamı savunmuyorum, savunacak tarafı olamaz ama bunun tecavüz olduğunu da düşünmüyorum benAz çok ne demek istediğinizi anlıyorum sizi eksilesem de. Konu bana da çok inandırıcı gelmedi ve terk edildikten sonra bunun peşine düşmek de samimi gelmiyor bana. Ama var böyle olaylar. Belki aklı başına yeni geldi, belki kuyruk acısından şikayetçi olmak istiyor konu sahibi ne olursa olsun yapılan bir yanlış var ortada. Hayır deseymiş değil mi... Çünkü fiziksel olarak sizden güçlü biriyle yalnız olduğunuz bir ortamda hayır demek bütün sorunları çözüyor. Keşke bunu ben de 20 li yaşımın başında bilseydim de o zamanlar sevgilim dediğim kişinin tecavüzüne uğramamış olsaydım. Basiretsizlik işte tüh. O yüzden ağlanıp sızlanmaya hakkım yok. O yaşta yaşamadığım bilmediğim tecrübelere vakıf olup hayır demenin sihrini bilememişim vah vah
Evlenmiş olsaydı da rızası dışında gelişen bir durum olduğu için tecavüzdür. Tecavüzler her zaman şiddetli bağırmalı şekilde olmuyor. Psikolojik olarak da baskılanabilir bir insan. O an hayır demeyip sesini çıkartmamış ama istemiyor olsa da tecavüzdür çünkü hayır demeye korkmuş olabilir.Bence sizin durumunuz çok farklı. Siz tecavüze ugramissiniz. Konu sahibi ise adam evlenmekten vazgecmeseydi onunla aynı eve girip karı kocalı oynayacaktı. Ayrılınca şu an tecavüz diyor.. Adamı savunmuyorum, savunacak tarafı olamaz ama bunun tecavüz olduğunu da düşünmüyorum ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?