Tahammülsüzlük

Bremenmizikacisi

Arılar bal yapmaya bayılırlar
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2017
3.473
7.695
108
Şimdi hanımlar, sizden kendinizi tarif edeceğim durum içinde hissetmenizi ve ne yapmayı tercih edeceğini söylemenizi rica ediyorum.

Diyelim ki 5-6 kişilik bir arkadaş grubunuz var. Bu grupta bir kız var, adı X olsun. X’ten bahsetmemiz gerekirse;

1-çok saf çok temiz kalpli bir kız
2- fazla saf, her şeyi ona tekrar açıklamanız gerekiyor
3- anlatılan bir şeyi çok güç anlıyor. Örneğin bir şeyi tarif ettiğinizde bunu ancak 5. Seferinde anlıyor
4- çok tuhaf hareketleri var. Elini kolunu nereye koyacağını bilemiyor anlamsız ve tuhaf hareketler sergiliyor. Bazen bu tuhaflıklar o kadar gözle görülür oluyor ki yan masadaki insanlar bile dönüp bakıyor.
5- Ona yöneltilen en ufak eleştiride gözleri dolu dolu oluyor
6- bu tamamen kişisel bir hoşnutsuzluğum; tırnakları hep çok kötü yani 3ü kırılmış 2si uzun tırnakları oluyor ve içi hep pislik dolu oluyor bi keresinde görünce öğürmüştüm resmen sigara dumanından midem bulandı diye geçiştirmiştim
7- her şeye elleriyle dokunuyor. Sigara izmaritlerine, masaya, yere düşen şeye, yemeğe.... ve asla ellerini yıkadığını düşünmüyorum. Yani bana ne ama düşüncesi beni çok rahatsız ediyor
8- genel olarak çok kötü kokuyor, sanırım duş almıyor pek sık.

Ama işte çok iyi niyetli bir kız. Bilmiyorum bazen kızın bu tuhaf hareketlerine tahammül edemiyorum, sinirleniyorum ama sonra kendimi çok çok kötü hissediyorum. Ve malesef devamlı aynı ortamda bulunmak zorunda olduğum bir kişi. Hani belki anlattığım şeyler size ufak tefek gelebilir ama gözüme battıkları için artık sırf o kızı göreceğim diye okula gitmek istemiyorum. Siz napardınız?

Şimdi hanımlar, sizden kendinizi tarif edeceğim durum içinde hissetmenizi ve ne yapmayı tercih edeceğini söylemenizi rica ediyorum.

Diyelim ki 5-6 kişilik bir arkadaş grubunuz var. Bu grupta bir kız var, adı X olsun. X’ten bahsetmemiz gerekirse;

3- anlatılan bir şeyi çok güç anlıyor. Örneğin bir şeyi tarif ettiğinizde bunu ancak 5. Seferinde anlıyor
4- çok tuhaf hareketleri var. Elini kolunu nereye koyacağını bilemiyor anlamsız ve tuhaf hareketler sergiliyor. Bazen bu tuhaflıklar o kadar gözle görülür oluyor ki yan masadaki insanlar bile dönüp bakıyor.
6- bu tamamen kişisel bir hoşnutsuzluğum; tırnakları hep çok kötü yani 3ü kırılmış 2si uzun tırnakları oluyor ve içi hep pislik dolu oluyor bi keresinde görünce öğürmüştüm resmen sigara dumanından midem bulandı diye geçiştirmiştim
7- her şeye elleriyle dokunuyor. Sigara izmaritlerine, masaya, yere düşen şeye, yemeğe.... ve asla ellerini yıkadığını düşünmüyorum. Yani bana ne ama düşüncesi beni çok rahatsız ediyor

Ama işte çok iyi niyetli bir kız. Bilmiyorum bazen kızın bu tuhaf hareketlerine tahammül edemiyorum, sinirleniyorum ama sonra kendimi çok çok kötü hissediyorum. Ve malesef devamlı aynı ortamda bulunmak zorunda olduğum bir kişi. Hani belki anlattığım şeyler size ufak tefek gelebilir ama gözüme battıkları için artık sırf o kızı göreceğim diye okula gitmek istemiyorum. Siz napardınız?
Uyarırdım. Ya da görmezdim. Görüşmezdim

Çünkü okulda herkesle samimi değilim. Samimi olduğum arkadaşlarımsa o kızla arkadaş ve sanırım onun bu hareketleri onları rahatsız etmiyor

Anladim bilmiyorum sen bilirsin ama asla okula gitmek istemiyorum deme.Okul senin gelecegin.

Bende hoslanmam uzun pis tirnaktan.O konuda haklisin.Ama kizin bir durumu var ve onun icinde uzuldum.

Evine gittin mi ? Evi insanın yaşayabileceği koşullarda mi ? Yoksa çöp ev tarzında mi?
Gittim ve o kadar pisti ki öyle pisti ki anlatamam. Halının üstünde saç yumağı duruyordu. Hatta beyaz çorapları herkesin griye döndü. Tabi dalga geçtik orda güldük falan da eve gelip 3 posta keselendim valla

Anladim bilmiyorum sen bilirsin ama asla okula gitmek istemiyorum deme.Okul senin gelecegin.

Bende hoslanmam uzun pis tirnaktan.O konuda haklisin.Ama kizin bir durumu var ve onun icinde uzuldum.
Yani ben de gelişimindeki bi sıkıntı mı yoksa tamamen kişiliği mi bu emin olamıyorum. Çünkü benim okuduğum okula yüksek bir dereceyle girmiş yani baktığımızda dersler konusunda benden daha iyi bir algıya sahip ama sosyal hayatı gerçekten çok kötü

Ben fazla açıksözlü biriyim. Fiziksel görünümü İçin kesin konuşurdum. Diğer ruhsal bozuklukları İçin de psikoloğa yönlendirirdim. Kendim gibi bir dost ister miydim? Kesinlikle evet. Bu arada bu iki durumu 2 ayrı arkadaşımda yaşadım. İkisiyle de konuştum. Pis olan erkekti bu arada.

:KK20: ben universitedeykende vardi boyle biri hatta daha sonradan ev arkadasi olmak zorunda kaldim aslinda imkansizlik ya da yokluktan degil bu durum tamamen kendi sahsindan kaynakli haftada bir zor banyo yaptigini hatirliyorum yaptigi yemekleri yemezdik ona yaptirmamaya calisirdik ama soyle ki iyi niyetli olmasi butun bunlarin cogunu kapatiyordu siz biraz onder olsaniz mesela manikure gidelim falan deseniz belki bakimli olmaya calisip duzeltir kendini

Gittim ve o kadar pisti ki öyle pisti ki anlatamam. Halının üstünde saç yumağı duruyordu. Hatta beyaz çorapları herkesin griye döndü. Tabi dalga geçtik orda güldük falan da eve gelip 3 posta keselendim valla
Canım buyuk olasılıkla bu arkadaşın ruhsal bir problemi olduğunu senin diğer arkadaşların da farkında.Sosyal bir grubun içinde kalmasinin ...yalnizlasmamasinin onun için daha iyi olacağını görüyorlar.Hala okula gelirken ve bir grubun üyesi iken ona destek olabilirsiniz.

Ben fazla açıksözlü biriyim. Fiziksel görünümü İçin kesin konuşurdum. Diğer ruhsal bozuklukları İçin de psikoloğa yönlendirirdim. Kendim gibi bir dost ister miydim? Kesinlikle evet. Bu arada bu iki durumu 2 ayrı arkadaşımda yaşadım. İkisiyle de konuştum. Pis olan erkekti bu arada.
Açıkçası ben kendimde git tırnaklarını bi kes diyecek haddi bulmuyorum, bulamıyorum. Çünkü bir keresinde salatadan marulu eliyle aldığında çatalla alsana demiştim ve gözleri dolmuştu. Biraz kötü kalpliyim belki bilmiyorum ama onun zırlamasıyla uğraşamam galiba :D

Şaka yollu takılın. Kızım bu ev ne böyle, kurtlanacaksin diyin. Ama şakayla ciddi karışık. Rahatsız olduğunuzu bilsin. Gerçi anlattığınız göre sorunu var düzelir mi bilmem. Çok muhattap olmayın derim

Saf temiz iyiniyet kısmı tamamda , koku ve pis olması sıkıntı . Bende hiç uyaramadım şimdiye kadar kokanları. Çok olmadı Allah’tan etrafımda .

Back
X