- 5 Ekim 2020
- 14.100
- 38.167
- 548
- 36
- Konu Sahibi sternoklavikular
-
Benim ablam evleniyor, mihr diye bir şey varmış ne kadar istiyorsun diye sordular.
350 gram altin istedi, nişanda 6 bilezik taktilar.
Düğün daha olmadı ama bence showa dönecek bu gidişle.
Bir de her misafirliğe geldiklerinde, bir tam altın taktılar.
Bayramda hediye kıyafetlerle geldiler.
Aile o kadar çok seviyor ki kızı sürekli hediye bir şeyler yapıyorlar.
Ve damat hiç elini cebine atmadı.
Aile var aile var işte.
Durumları da normal ama böyle şeylere önem veriyorlarmış.
Kaç yıllık kadın?Sonuç olarak oğlu evleniyor kaç yıllik kadın babası hic mi bişey yapmazlar herseyi çocuğuna yüklemek nedir
Abisi yeni evlenmiş daha durumları sıkışık olabilir.ayrica daha nişanliyken böyle kıyaslama yaparsaniz.onalra takıldı bana yapılmadı diye,içinizi soğutmayın.ne beklentiye girin ne de üzülünSonuç olarak oğlu evleniyor kaç yıllik kadın babası hic mi bişey yapmazlar herseyi çocuğuna yüklemek nedir
O da arkadaşına sordu, arkadaşı bir araba istemiş, ev isteyen de varmış onun çevresinde. Mihr denilen şeyde sınır yokmuş, kabul etmek zorundaymis karşı taraf.Ablanız gramı neye göre belirledi çok merak ettim
Mesela siz mihir diye bir şey olduğunu yeni öğrendiniz ablanız miktara hakim.
Bana da sormuşlardı. Ben de imam nikahı kıyılırken öğrendim. Bir şey istemem dedim. İstemen lazım dedi hoca. Çeyrek istedim 350 ne
Ceyrek istemek daha komik, ceyrek nedir. Uzaktan tanidigima ceyrek takarim :) 350 yerinde olmus, ben de imam nikahinda ogredim 100 gram civari istedim. Mehirim geldi, simdi ki aklim olsa daha fazla isterdimAblanız gramı neye göre belirledi çok merak ettim
Bana da sormuşlardı. Ben de imam nikahı kıyılırken öğrendim. Bir şey istemem dedim. İstemen lazım dedi hoca. Çeyrek istedim 350 ne
Mehiri bosaninca vermek zorunda degil aslinda, durumu varsa boşanmadan da verebiliyor.O da arkadaşına sordu, arkadaşı bir araba istemiş, ev isteyen de varmış onun çevresinde. Mihr denilen şeyde sınır yokmuş, kabul etmek zorundaymis karşı taraf.
Boşanırsa nafaka gibi bir şeymiş.
Daha sözde bu sorular aklina usuauyorsa, artik dugun sonrasi neler olacak, hangi konu basliklarini acacaksan, buyuk merakla bekliyorum.Dün söz merasimi yaptım Nisan yapmadım düğünüm olacak sözde bana kolye şu ynei gelin kolyelerinden 3 bilezik taktılar başkada birşey takmadilar bunların hepsini de nişanlım aldı ailesi bişey almadı normal mi bnlar
Beleşe gelin almak mıYani biz hiç bir şey istemedik bile ama kadın hem beleşe gelin alıp hemde millete hava atma peşinde
Beleşe gelin almak mıben bu tabirin kedi köpekler için kullanılmasına bile karşıyım #satınalmasahiplen diyorum. Kendinize bu cümleyi nasıl yakıştırırsınız şok içinde okudum.
EvetHüdapar mıydı bekar kadınları sahiplendiriyordu
Asıl çeyrek istemek ne mehir olarak?Ablanız gramı neye göre belirledi çok merak ettim
Yani bedavaya almak deyince insanın aklına başka bir şey gelmiyor.O zaman konudaki nişanlı da satın almasın sahiplensin
Ceyrek istemek daha komik, ceyrek nedir. Uzaktan tanidigima ceyrek takarim :) 350 yerinde olmus, ben de imam nikahinda ogredim 100 gram civari istedim. Mehirim geldi, simdi ki aklim olsa daha fazla isterdim
Bu arada bir şey de dediler diye çeyrek dedim. Çeyreği kapayım mazotuma yetmez öyle baktığındanafaka/tazminat gibi bir şeymiş bu laik tc devletinde yaşadığımızı düşünüyorum bu sebeple saçma geldi
Asıl çeyrek istemek ne mehir olarak?
Bende dini nikahta öğrenmiştim hoca anlatmıştı ne olduğunu ona göre isteklerimi söylemiştim oda not almıştı
Kendinize verdiğiniz değer ile bir alakası olduğunu sanmiyorum mehirin.Saçma geldi. Bir şey de dediler diye Bunu dedim. Mehir ne alaka yani. Hangi çağda yaşıyoruz. Kendime bu tarz değer biçmek bana göre değil.
Üstelik mehir olarak ev istemek zora koşmak bana hiç etik gelmiyor.Kendinize verdiğiniz değer ile bir alakası olduğunu sanmiyorum mehirin.
Boşanırken tazminat, nafaka istemek gibi birşeydir. Eksiden resmi nikah yokken, kadının haklarını korumak için geliştirilmiş dini bir ritüeldir ve dini nikahın bir parçasıdır.
Birini yapıp diğeride ne saçma demek de bana saçma geldi
Kendinize verdiğiniz değer ile bir alakası olduğunu sanmiyorum mehirin.
Boşanırken tazminat, nafaka istemek gibi birşeydir. Eksiden resmi nikah yokken, kadının haklarını korumak için geliştirilmiş dini bir ritüeldir ve dini nikahın bir parçasıdır.
Birini yapıp diğeride ne saçma demek de bana saçma geldi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?