- 4 Mart 2012
- 15.677
- 36.350
- 798
- Konu Sahibi sternoklavikular
-
Nişanlınız ve siz ne iş yapıyorsunuz? Mesleğiniz ne?Ailemden 1 bilezik 5 ceyrek birazda para taktılar düğünde de 1 bilezik takarlar ama sonuçta kendi ailem yaptı onu ailesi hiç bir şey ypmadi
Kredi karti ile kuyumcudan altin mi almak. Durumu da iyiymis nisanlisinin :) borclar da bana kalacak, benim maaşımdan ödenecek diyor. Ee bu adamin durumu nasil iyiAy çok güldüm
Allahda seni güldürsün.
Hepsi var şükür, hep oldu.
Babadan görmeyim hamdolsun kocadan değil
Sağolsun kocamda aşağı kalmadı
Ama kredi kartıyla hiç kuyumcudan bişey almadı bak şimdi çok bozuldum gidimde adama çatayım az
Karıştırmayın orayıKredi karti ile kuyumcudan altin mi almak. Durumu da iyiymis nisanlisinin :) borclar da bana kalacak, benim maaşımdan ödenecek diyor. Ee bu adamin durumu nasil iyi
Çok acayipler altın ve mal mülk yarışını seviyorlar, diyelim 2 kız kuzen aynı dönemlerde nişanlanacaklar, bir tanesine 30 bilezik takıldıysa diğeri 35 bilezik istiyor altın istemek ayıp değil onlar için, Allahım o altınları bir takıyorlar beynim bulanıyorBenim kv de sizin akraba olma ihtimali yüksek. Bursalı değil ama var bi bağlantı gibi
Sizin adetleri az çok biliyorum. Bursada yaşayan akrabalarım var. Kuzenim kınasında 7 kıyafet değişmişti yanlış hatırlamiyorsam. 8 miydi yada. Her neyse kızı salonda göremedik her kıyafetiyle gelip 2 dk oynadı sonra tekrar üstünü değişmeye. Zevkler tartılılmaz tabii ama hepside birbirinden kötüydü hele en sonu pijama gibi birşeydi. Üstünde tabiki altınlar.Çok acayipler altın ve mal mülk yarışını seviyorlar, diyelim 2 kız kuzen aynı dönemlerde nişanlanacaklar, bir tanesine 30 bilezik takıldıysa diğeri 35 bilezik istiyor altın istemek ayıp değil onlar için, Allahım o altınları bir takıyorlar beynim bulanıyorBen de hiç sevmem altını, bizimkiler annem dahil ayaklı kuyumcu gibi gezdiklerinden midir nedir istemsizce tiksinti geldi sanırım, nişanlıydım bir gün akrabalardan birisinin düğünü vardı eşimi de aldık ailece Bursa’ya gittik baktım annem kollarıma kendi bileziklerini takmaya çalışıyor, ne‘ymiş elim kolum boşmuş bekar sanarlarmış ayıplarlarmış X’in torununun kolları boş derlermiş Takmadım şangır şungur gezemem ki ben :)))
Bizde adettir piste çıkıp oynayan kızların koluna buduna bakarlar altınlar yoksa bekar demektir oynayan kızları seyreden bekar erkekler hangi kız nişanlı para atma adetiyle anlar, nişanlı kızın başından aşağı para saçarlarBüyük amcam bu kız nişanlı demek için başıma paralar saçmıştı, eşim de garibim ne oluyor dedi anlattım ona da
Niye bu kadar az taktılar ki size acaba.Değer mi vermiyorlar size?Dün söz merasimi yaptım Nisan yapmadım düğünüm olacak sözde bana kolye şu ynei gelin kolyelerinden 3 bilezik taktılar başkada birşey takmadilar bunların hepsini de nişanlım aldı ailesi bişey almadı normal mi bnlar
4 tane 22 ayardan 36 gram bilezik, bir de gümüş set taktılar düğünde. Bir de nişan yüzüğüm vardı nişan zamanından. Evet sadece yüzük... (Talebim de bu yöndeydi.)Dün söz merasimi yaptım Nisan yapmadım düğünüm olacak sözde bana kolye şu ynei gelin kolyelerinden 3 bilezik taktılar başkada birşey takmadilar bunların hepsini de nişanlım aldı ailesi bişey almadı normal mi bnlar
Tam olarak bnde böyle düşünüyorm ama herkes konuyu farklı yerlere çektiNerelisiniz bilmiyorum ama bizde de nişanda kıza takı takılır. Tamamı değil ama hediyelik gibi olan günlük hayatta da kullanabileceği tarzda şeyler. Küpe, kolye, bileklik gibi.
Şu an aynı problemi ben de yaşadığım için olabilir ama ben size biraz hak verdim. Karşı tarafa söylemedim ama ben de kırıldım. Benim de eşimin erkek kardeşi var. Onun eşi öğretmen ona mobilyasını, 3 bilezik, madolyon, gelinlik, halılar, perdeler alınmış. Ben yük olmak istemedim. Gücünüz neye yetiyorsa alın problem değil dedim. Çünkü abisi vardı. Ona benzer bir şeyler takarlar diye düşündüm. Nişan için bana günlük güzel minimalist şeyler taktılar zaten gidip ben seçtim hediye olarak. Sonra düğün için hiçbir şey almadılar. Hediyelik bir bilezik takıldı bir de nişan da taktıkları işte. Hala da daha altın başını aldı ne yapsın insanlar diye düşündüğüm içim bir şey söylemedim. Mobilyalar, beyaz eşyalar, düğün masrafları, ev kirası, depozito, her şeyi sıfırdan yapma derken çok bunaldım. Her ay eksi bakiyeden gidiyoruz eşimle. Eltime yemeğe gittim. Mobilyaları alınmış, altınları takılmış. Takılan altınlarla araba almışlar. Ev için para biriktiyorlar vs vs… bana koydu açıkçası. Ben her şeyi kendim yapmaya çalıştığım için borç içerisindeyim. Ben evimi döşesinler demiyorum ama en azından ben perdeyi alayım hediye olsun deselerdi. Hiçbir şey alınmadı. Evlatları arasında da adaletsiz davrandı. Sonra kv ye gittik. Ben ne kadar evlerinin olduğunu bilmiyordum. Giresun’da 3 evleri varmış. Birinde oturuyor 2 evden kira alıyor, yeni emekli olmuş ikramiyesini bankada tutuyor. Maddi durumu olduğu halde almamış hiçbir şey ki yüksek rütbeli memur.
Velhasılı kelam insan kendini değersiz hissediyor. Birinin değeri takılan altınlarla ölçülmez tabi ki ama varken sakınmak biraz kırdı beni. Keşke eltim kadar değil ama en azından ona yakın bir şeyler yapmaya çalışsaydı ya da ona da benim kadar bir şeyler işte…
Kendime bu kıskançlığı hiç yakıştıramıyorum ama malesef ki şu an böyle düşünüyorum
MemuruzNişanlınız ve siz ne iş yapıyorsunuz? Mesleğiniz ne?
Sizin adetleri az çok biliyorum. Bursada yaşayan akrabalarım var. Kuzenim kınasında 7 kıyafet değişmişti yanlış hatırlamiyorsam. 8 miydi yada. Her neyse kızı salonda göremedik her kıyafetiyle gelip 2 dk oynadı sonra tekrar üstünü değişmeye. Zevkler tartılmaz tabii ama hepside birbirinden kötüydü hele en sonu pijama gibi birşeydi. Üstünde tabiki altınlar.
Saç makyaj yapılı, eller kollar bilezik üzerindede pijamadan halice bir kıyafet tam bir rezalet görüntüydü. Kına akşamı eve geldik herkes döküldü yemek yencek tavukmu pilavmi ne gidip gelcekmiş. Kapıda dandana dandana davul sesleri, herkes perişan serilmiş noluyoruz dedik. Gelinmi kaçırcaklarmış damatmı kaçcakmış öyle birşey dediler. O sıra yine bikaç altın atıldı gelinin kafasına. İnanın birkez yaşadım dahada o taraflara ne düğüne giderim ne nişana
Aşiret kızı mısınız yoksa?Çok acayipler altın ve mal mülk yarışını seviyorlar, diyelim 2 kız kuzen aynı dönemlerde nişanlanacaklar, bir tanesine 30 bilezik takıldıysa diğeri 35 bilezik istiyor altın istemek ayıp değil onlar için, Allahım o altınları bir takıyorlar beynim bulanıyorBen de hiç sevmem altını, bizimkiler annem dahil ayaklı kuyumcu gibi gezdiklerinden midir nedir istemsizce tiksinti geldi sanırım, nişanlıydım bir gün akrabalardan birisinin düğünü vardı eşimi de aldık ailece Bursa’ya gittik baktım annem kollarıma kendi bileziklerini takmaya çalışıyor, ne‘ymiş elim kolum boşmuş bekar sanarlarmış ayıplarlarmış X’in torununun kolları boş derlermiş Takmadım şangır şungur gezemem ki ben :)))
Bizde adettir piste çıkıp oynayan kızların koluna buduna bakarlar altınlar yoksa bekar demektir oynayan kızları seyreden bekar erkekler hangi kız nişanlı para atma adetiyle anlar, nişanlı kızın başından aşağı para saçarlarBüyük amcam bu kız nişanlı demek için başıma paralar saçmıştı, eşim de garibim ne oluyor dedi anlattım ona da
Bursa’da aşiretlik yok ama eskiden ağalık varmış, babaannemin babası köy sahibi bir toprak ağasıymış, şimdi çok şükür ağalık kalmadı ama abartılı adetlerimiz devam ediyor maalesef.Aşiret kızı mısınız yoksa?
Sonuç olarak oğlu evleniyor kaç yıllik kadın babası hic mi bişey yapmazlar herseyi çocuğuna yüklemek nedir
mune merakımdan soruyorum istersen cevaplamayabilirsin ama o kadar altın ve düğün masrafının altından nasıl kalkıyorlar? evlendikten sonra borç ödüyorlarsa nasıl mutlu oluyorlar?MorAnka öyle gezmekten hoşlananlar da var, yaşadığınız yerin kültürüyle alakalı bir şey bu, baba tarafım Bursalı, 2 şey onlar için olmazsa olmaz 1-kıyamet gibi mal mülk olsa da daha fazlasına sahip olma isteği, 2-Altın.
Bizimkilerin nişanlı kızları ayaklı kuyumcu gibidir, herkes arabadan inmeyen gelini yazmış seyretmedim ama Bursa’da yaşanmışsa bizim akrabalardan olma ihtimali %1500
Kız 30 bilezik istesin erkek tarafı 29 tane taksın o iş olmaz 30 dediyse 30 olacak, bileziklerin şekline gramına kadar kızın istediği gibi olmalı, aşiret düğünleri 1, bizim düğünler 2
Onlar borç nedir bilmez ki, hepsi toprak sahibi köyde, ticaret yapıyorlar ve kazançlarını evler arabalar dükkanlar alarak yatırıma dönüştürüyorlar, evet çok abartılı bir hayatları vardır çok gösteriş meraklısıdırlar ama arı gibi çalışırlar.mune merakımdan soruyorum istersen cevaplamayabilirsin ama o kadar altın ve düğün masrafının altından nasıl kalkıyorlar? evlendikten sonra borç ödüyorlarsa nasıl mutlu oluyorlar?
Arabam var ev kredim var nakiitte belli bir miktarda param var ama sorun benim altınlara ihtiyac duymam beklentiye girmem değil en azından basit bir bileklikte olsa onu almamalarıSiz ve sizin aileniz damada ne taktı?26 yaşındaymışsınız. Evlilik hazırlıkları için sizin kendinize ait, nakit birikiminiz var mı ?
Bizde de öyle maalesef metre metre zincirler, burma bilezikler takılır. Tamam şertler el veriyorsa yeni evlenecek gençlere destek olunur ama fazlası istenmez. Dediğim gibi bizimkiler de abartıyı, gösterişi sever ama şimdiki gençler çok akilli meslekleri de varsa asla eş tarafına veya ailelerine yüklenmiyorlar. Her şeylerini hazırlayıp , düğünlerini de kendileri yapıyorlar.Bursa’da aşiretlik yok ama eskiden ağalık varmış, babaannemin babası köy sahibi bir toprak ağasıymış, şimdi çok şükür ağalık kalmadı ama abartılı adetlerimiz devam ediyor maalesef.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?