- 26 Nisan 2023
- 1.034
- -299
- 38
- 28
- Konu Sahibi sternoklavikular
-
Sevgilim 18 yaşından beri dışarda çalışıyor ailene kcujkten büyüğe hep yardımcı olmuş borc ödemiş yedirmis içirmis ama 60 70 yaşına gelmiş insanların da hiç bir şey yapmaması sizcede sinir bozucu değil mi kendine istemiyorum sonuçta evlat buParan varsa evlenirsin yoksa oturursun. Kimse size bir şey yapmak zorunda değil annesi babası bu yaşa kadar getirmişler daha ne olsun?
Sevgilim 18 yaşından beri dışarda çalışıyor ailene kcujkten büyüğe hep yardımcı olmuş borc ödemiş yedirmis içirmis ama 60 70 yaşına gelmiş insanların da hiç bir şey yapmaması sizcede sinir bozucu değil mi kendine istemiyorum sonuçta evlat bu
İnsanlarla kıyas yapmayın bu sizi üzer her zaman daha fazla yapan vardır hayatta. Nisan söz düğün bile yapmadan evlenen de çok var. Nişanlınız takmış önemli olan onun tavırları ailesi değil.İllaki veriirm altınlara güvenmiyorum bn mesela benim ailem erkkek kardeşime böyle Nisan düğün yapsa elinden geleni yapar sonuçta çocuğu evleniyor ama onun ailesi hepsi Nisanlima yüklenmiş
Haklısınız :)Bana eşim özel olarak bile takı mı istersin altın mı takaşım diye sordular diye danıştı bana ben de altın isterim ikimize yatırım olsun demiştim. Sözde eşime bile haber vermeden kendi kendilerine takmama kararı almışlar o altınları düğünde takarız demişler. Ama düğünde bile ailemin taktığı kadarki altın sayısına yetişemediler. Ama böyle şeylere kurulmaya gerek yok. Gençler iyi anlaşsın ve aileleleri evliliklerinden uzak tutsunlar. Kaynanam evliliğimize müdahale etmek istediğinde (ilk evlendiğimiz yıl) sen benim gibi gelin bulmuşsun masrafsız evlendim oğlunla daha iyisini bulacak mısın bizi boşamaya mı çalışıyosun demiştim. Kocam da üç beş laf etti. Şimdi melek gibi kadın kendisi:) para almamak daha iyidir kimseye eyvallahınız olmaz
Aileniz ne taktı size ve nişanlınıza?Dün söz merasimi yaptım Nisan yapmadım düğünüm olacak sözde bana kolye şu ynei gelin kolyelerinden 3 bilezik taktılar başkada birşey takmadilar bunların hepsini de nişanlım aldı ailesi bişey almadı normal mi bnlar
O da üzülüyor ama söyleyemiyorYoo kendinize istiyorsunuz. Evlatla aile arasındaki ilişki de sizi ilgilendirmez. Erkek arkadaşınız rahatsızsa bir şeylerden o gösterir tepkisini, siz onun adına dertlenmeyin
Bunları düşünmeye gerek yok. İsteyen istediğine yapar. İki çift bu yola adım atıyorsa destek beklemeden atmalı. Yoksa böyle sürekli destek beklemek zorunda kalırsınız.Yaa üzüldüm açıkçası karşı tarafa yapılıp bana yapılmanasina Nisanlima destek olmamalarina
Bende de aynı şeyler oldu başka üyenin yorumuna yazdım kısaca. Merak etmeyin gelenek görenek diyen aileler gelenek göreneklere uymadığında sizin üstünüzdeki sorumluluk da kalkar hiçbir konuda kimseye bir göreviniz kalmaz. Kötü laf eden de olursa berecek yanıtınız olur herkes durması gerektiği yeri bilir. Ama diyorum size altın zaten takılmış siz olaya yanlış bakıyorsunuz. Altın takıldı takılmadı kaç tane takıldı derdine girmeniz hoş değil bana takmadıklarında ben hiç üzerinde durmamıştım. Ne zaman ki kaba davranmaya başladılar o zaman onlara gelinlik borcum olmadığını oğullarının yetişkin olduğunu kimsenin parasıyla hayat kurmadığımızı yani kendi prensiplerimize göre yaşıycağımızı bildirdik.Aslında yapmazdım ama Kayınvalide adayının hem hiç bir şey almayıp hemde bnden çok şey beklemesi sürekli çeyizimi sormasi bnden eski tür adetler beklemesi bohça falan gibi bunları düşündürmeye sevk etti
hayatımda böyle saçma şey duymadım. karı koca evlenirken gücünüz neye yetiyorsa ikiniz yapacaksınız. size ne kaynana kayınbaba ne taktı ne takmadı.Sevgilim 18 yaşından beri dışarda çalışıyor ailene kcujkten büyüğe hep yardımcı olmuş borc ödemiş yedirmis içirmis ama 60 70 yaşına gelmiş insanların da hiç bir şey yapmaması sizcede sinir bozucu değil mi kendine istemiyorum sonuçta evlat bu
Ailemden 1 bilezik 5 ceyrek birazda para taktılar düğünde de 1 bilezik takarlar ama sonuçta kendi ailem yaptı onu ailesi hiç bir şey ypmadiAileniz ne taktı size ve nişanlınıza?
Evet ama bayağı az takmışlar sizinkilerdeAilemden 1 bilezik 5 ceyrek birazda para taktılar düğünde de 1 bilezik takarlar ama sonuçta kendi ailem yaptı onu ailesi hiç bir şey ypmadi
Benim nısanımda bı takı seti Bi bilezik geldi karsı taraftanDün söz merasimi yaptım Nisan yapmadım düğünüm olacak sözde bana kolye şu ynei gelin kolyelerinden 3 bilezik taktılar başkada birşey takmadilar bunların hepsini de nişanlım aldı ailesi bişey almadı normal mi bnlar
ne kadar haklı bir yorum..hayatımda böyle saçma şey duymadım. karı koca evlenirken gücünüz neye yetiyorsa ikiniz yapacaksınız. size ne kaynana kayınbaba ne taktı ne takmadı.
bir de anlamıyorum siz kendinize nasıl değer biçebiliyosunuz? yani 3 bilezik 1 kolye takmışlar ama set ve küpe taksalar ederiniz olacak mıydı? çıkın şu kafadan evlilik bu kuyumcu sergisi değil. aynı eve girince anlayacaksınız bunların önemsiz olduğunu.
Öyle olmadı nişanlımda beklentideydi belki takarlar diyordu takmadı ayrıca benim bekar kardeşim var ailem onu evlendirmeyi düşünüyor normal yani bana 2 tane yapmalariEvet ama bayağı az takmışlar sizinkilerde
Nişanlığınızın taktığı hem kendisi hem ailesi adındaydı demekki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?