- 6 Kasım 2014
- 6.012
- 16.246
- 248
- Konu Sahibi Love_your_life
-
Öyle ne yapayım bende konuşmaya başladığında agu dedirtir video atarım onlara aguluyır diyebu babıldamayı merak etmiştim hatta babıldama deyiince baba diyecek sanmıştım. mesela bazen sesleri denk getirip anne çıkarıyor seslenme değil ama o sesleri çıkıyor ama agu yok aguyu çok nadir duydum ama gönülleri olsun ileride video çekip dert etmeyin diyeceğim hahhahaba
Eğitim görmüş olmama rağmen evrelerini sokturdular birbirine:) Okulönceciyim,bebeğiniz babıldama evresinde. Şimdi sesler çıkaracak ağzı ve boğazından,bir kaç ay sonra tekrarlı babıldamaya geçecek ba ba ba derken siz de baba dediii diye sevineceksiniz inşallah
Sonra da yavaş yavaş konuşuyor öykünmesi yapacak bir şeyler anlatır gibi ve kelimelere geçecek.
Olmasın gönülleri boşverin. Koyun tepkinizi,aynen devam..
Hocam dediklerinde haklısın fakat söyle bir durum var bende öğretmenim bakıyorum mesela aynı yal grubundaki öğrencilerimin gelişimi aynı değil boyu kilosu ilgisi zekası başarısı vs farklı yani kıyas sizce de yanlış değil mi bireysel farklılıklar var. Kızım Allah korusun bir şeyleri yapamasa bana bunu söyleseler anlayış gösteririm ve hatta yanımda oldukları için mutlu olurum. Fakat bizim serüvenimiz bebeğimle ilgili doğumla başladı iş doymuyor, süt gelmeyecek, gelişmiyorr, kafası büyük vs diye devam etti. Hatta bana kafası büyük dediğinde görümcem teşekkür ettim fark ettiği için ama sonrası da için tümör var kızında demeye kadar geldi. Bana olmayan şeyleri söylüyorlar ve üzülmemi sağlıyorlar. Zamanında eşimden yana üzerlerdi şimdi kızımı seçtiler gibi geliyor. Ayrıca hocam kızımın ayına göre gelişimş normal yalnızca evde fazladan bir kişi varsa ve bu sık gördüğü birisi değilse yalnızcs tebessüm ediyor
Siz bence guzelce uyarin abla yapma böyle kiriliyorum üzuluyorum deyin. Kötü bir kadin degil inanin.bilerek isteyerek yaptigi bisey yok yani. Sadece oyle hissettimAslında bu dediğiniz doğru olabilir ara araa düşünüyorum bende birçok konuda denk geliyor konuşmayı bilmiyor ve ciddi cahil 3 çocuğunu rastgele büyütmüş gibi.
Kesinlikle yanlış anlamayın ben sorun olduğunu düşündüğünüz için yazmadım sadece amaçlarını göstermek istedim. Ben şuan bu şekilde beni üzmeye çalıştıklarını düşünüyorum doğru veya yanlış bilmiyorum fakat başta benim üzüldüğümü bildikleri halde devam ettiler susmadılar bende böyle düşünmeye başladımBen kızınızın gelişimiyle ilgili birşey demiyorum zaten. Anneler iyi göZlemcilerdir. Cahil ama çok şey bildiğini sanan insanlar sizin yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla. O cahilliğin verdiği boş özgüvenle konuşuyorlardır diyorum. Size kötülüğü evladınız üzerinden yapıyorlarsa bu gerçekten fena. Ben böyle bir olasılığı düşünmedim bir babanenin bu kadar saf bir kötülüğü torununa yapmasını aklım kabul edemiyor.
Bakalım uyarmayı deneyeceğim inşallah düzelir.Siz bence guzelce uyarin abla yapma böyle kiriliyorum üzuluyorum deyin. Kötü bir kadin degil inanin.bilerek isteyerek yaptigi bisey yok yani. Sadece oyle hissettim
Peki sonrasında problem oldu mubenim kardeşim de kısa süre ağulanıp susmuştu suratı hep asıktı ağlamak harici hiç ses çıkarmıyordu.
Ben okb hastasiyim.mesela oglumun otizm olmasindan cok korktum o yuzden gelisimiyle ilgili endiselerim vardi.sacma oldugunu bildigim halde dusunmekten kendimi alamam.o yuzden tedavi oldum onlarda damarima basiyorlardi.gerci rahatsizligimdan haberleri yok esim biliyor sadece.yine de kiyas ima kotu bise.Bizimkilerde 2.ayda başladı bu 2,5 aylık bir süreç yani o zamandan beri dinliyorumne ilacı kullandın ki ya biz anneleri getirdikleri noktaya bakar mısın ya ne kadar kötüler.
Ne saçma şey ya.. agu dese ne demese ne. El kadar bebek. Önemsemeyin hiç. Saçmalık bu.Kızlar konu eşimin ailesi, 4,5 aylık kızımın algulamamasına taktı.Yanlarında imada bulunup böyle söylememeli gerektiğini ifade ediyorum fakat sürekli bebeğime '' sen neden agulamıyorsun bakalım. '' diyorlar. Eşim bu sefer onlar bize geldiğinde "bende duracağım sen rahatsız olma." dedid Yemek yerken kızıma görümce "sen neden agulamıyorsun aaaa agulaa hadi agu demiyor bak." diyor. Eşim daha önce sürekli bu konuyu söyledikleri için üzüldüğümü biliyor eski konularımdan hatırlayanlar vardır ya da bakarsanız açıklayıcı olabilir.Eşim"bak gördün mü yine dedi ablan" diyeceğim diye konuyu bile açmıyor kaçıyor resmen hatta farkında değilmiş bu imanın gibi davranıyor ben mi hassasım ben mi abartıyorum. Ayrıca onlarla arama mesafe koydum bunu bile fark etmiyorlar ben daha ne yapayım onlar beni üzdüğü halde üzülmesinler diye kırmadan birşeyleri halletmeye çalışıyorum. Çok sıkıldım çok ayrıca eşim farkında olduğu halde değilmiş gibi davranıyor.
Kesinlikle kötü hatta berbat bir şey ve bir anneye asla yapılmaması gereken bir şey Rabbım hep sağlık versinBen okb hastasiyim.mesela oglumun otizm olmasindan cok korktum o yuzden gelisimiyle ilgili endiselerim vardi.sacma oldugunu bildigim halde dusunmekten kendimi alamam.o yuzden tedavi oldum onlarda damarima basiyorlardi.gerci rahatsizligimdan haberleri yok esim biliyor sadece.yine de kiyas ima kotu bise.
Amin.guzel duaniz icin tesekkur ederimKesinlikle kötü hatta berbat bir şey ve bir anneye asla yapılmaması gereken bir şey Rabbım hep sağlık versin
Öyle valla haklısın bunlarla ömür tükenecek. Eşim normalde hep kızım konusunda benim yanımda olur fakat akşam ablasının sözlerini duymazdan geliyor beni şok etti. Ama en iyisi dediğin gibi he he demek zaten onlar hep konuşacak
Evlat söz konusu olunca hassas oluyor anneler.daha neler neler diyecekler çanınızı sıkmayın benimde evladıma basamıyor ses çıkaramıyor oturamıyor daha neler neler dediler doktora götürdüm korkup hiçbir sıkıntusı yok her bebek farklı zamanlarda yapar bunları dedi sonra farkettim ki yapamadığı ne varsa bir günde o beceriyi kazanıyorlar hiç korkmayın olması gerektiği gibi yavaş yavaş gelişiyorlarKızlar konu eşimin ailesi, 4,5 aylık kızımın algulamamasına taktı.Yanlarında imada bulunup böyle söylememeli gerektiğini ifade ediyorum fakat sürekli bebeğime '' sen neden agulamıyorsun bakalım. '' diyorlar. Eşim bu sefer onlar bize geldiğinde "bende duracağım sen rahatsız olma." dedid Yemek yerken kızıma görümce "sen neden agulamıyorsun aaaa agulaa hadi agu demiyor bak." diyor. Eşim daha önce sürekli bu konuyu söyledikleri için üzüldüğümü biliyor eski konularımdan hatırlayanlar vardır ya da bakarsanız açıklayıcı olabilir.Eşim"bak gördün mü yine dedi ablan" diyeceğim diye konuyu bile açmıyor kaçıyor resmen hatta farkında değilmiş bu imanın gibi davranıyor ben mi hassasım ben mi abartıyorum. Ayrıca onlarla arama mesafe koydum bunu bile fark etmiyorlar ben daha ne yapayım onlar beni üzdüğü halde üzülmesinler diye kırmadan birşeyleri halletmeye çalışıyorum. Çok sıkıldım çok ayrıca eşim farkında olduğu halde değilmiş gibi davranıyor.
Sizi yermek icin soylemiyorum ama biz anneler biraz evhamli oluyoruz yani birisi aa bunu neden yapmiyor dediginde hemen acaba cocugumda bi sorun mu var diye dusunuyoruz konu sahibi bundan rahatsiz olmus olabilir.Ne soke etti?
Neden agulamiyor demesi mi
Yani gorumceyi nasil gomsem diye sacma sapan bi dert uretmissiniz kusura bakmayin.
Ve bu kadar takintili olmayin.
Hayır eşimin yanımda olmayıp duymazdan gelmesi şoke etti.10 yıldır hayatımdalar hiç ses etmedim yaptıklarına fakat bebeğim mevzu olunca evet her seferinde gömmek istiyorum onlarıNe soke etti?
Neden agulamiyor demesi mi
Yani gorumceyi nasil gomsem diye sacma sapan bi dert uretmissiniz kusura bakmayin.
Ve bu kadar takintili olmayin.
Öyle haklısınız. Onlar hep konuşacaklar. Bu durumun farkındayım ama çok sıktılar artık. Ya birde bir sorun olsa haklı çıkmanın gururunu yaşayacak gibilerEvlat söz konusu olunca hassas oluyor anneler.daha neler neler diyecekler çanınızı sıkmayın benimde evladıma basamıyor ses çıkaramıyor oturamıyor daha neler neler dediler doktora götürdüm korkup hiçbir sıkıntusı yok her bebek farklı zamanlarda yapar bunları dedi sonra farkettim ki yapamadığı ne varsa bir günde o beceriyi kazanıyorlar hiç korkmayın olması gerektiği gibi yavaş yavaş gelişiyorlar
Eşimin ailesinin beklediği konuşma belirtisiAgu ne demek?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?