Taktılar arkadaş taktılar

Bebeğim gülen,kıkırdayan,utangaç davranan, bazı sesleri çıkaran bir bebek. Uykusunda ara ara sorun yaşıyoruz diş çıkarıyor ama bu genel bir durum değil sürekli ağlayan hiç durmayan bir bebekte değil ne çok sakin ne çok hırçın. Sürekli oturup ilgi gösterdiğim oynadığım için yemek yapma zamanı gelince mesela bağırıyor gibi bu yüzden yemek bile yapmıyorum hep onunla ilgileniyorum o zaman çok mutlu ama öyle her bebeğin yaptığı aguauuu sesi çok yok hatta eşim ben ve annem dışındaki kişileri görünce hiç ses çıkarmayıp tebessüm eder sadece

İşte görmezden gelmek bazen davranışı pekiştiriyor bir şey söylemeseniz de beden dilinizden okunması lazım. Bu çocuk agulamıuor agu de dediklerinde şöyle bir bakın,buz kessin ortalık. Baktınız olmuyor bir şeyler söylemeniz şart.
Anne ben çocuğumun gelişimini takip ediyorum ve çok normal. Sen her seferimde çocuğumda bir sorun var gibi davranarak ne yapmak istiyorsun? Bu durum beni sahiden üzüyor ve hoşlanmıyorum. Yapmayın diyebilirsiniz.

Buradaki herkes desinler ne olmuş modunda ama insanın duya duya içi şişiyor bazı şeylerden. Duymak istemediğim şeyleri duymaya ve sabır göstermeye,yapmak istemediğim şeylere hee hee demeye neden mecbur olayım ki? Ben size hak verdim açıkçası. He dedikçe tepeye çıkıyorlar.

Normalde çıkarıyor mu bazı sesler belki onların yanında yapmıyordur, eşimin yeğeni kimseye demezdi 6-8 aylık fln dı ben normal nasılsın kuzum günün iyi geçti mi fln dedikçe çocuk çoşardı o susar ben konuşurdum ben susunca o devam ederdi :)
Sizde halası biz gayet güzel sohbet ediyoruz, senin muhabbetin açmıyor demek ki diyebilirsiniz gülerek

Gercekten saglam bir intikam hakkediyorlar. Mesela torunlarini görmekten mahrum olmak gibi. Yada yigenini her neyse o gorumcen.
Kinlenilesi

Belki yabancılıyordur kuzum, benim cadı bir ara yeni bir ortama girince etrafındakilere bakıp bakıp ağlardı. Kaldı ki anane babaanne bakıyor kalabalığa çok alışık. Babam dışındaki bıyıklılardan resmen ödü kopardı. Bunlar hep süreç yavaş yavaş geçiyor hepsi,

Beden dilimden gerçekten anlamıyorlar bunun ilerisi artık dediğiniz gibi laf söylemek aslında biliyorum laf söylemeye başladığım an ciddi savunma ve tartışma çıkaracaklar ama ben yinede deneyeceğim. Bazılarının beni anlamadığının farkındayım çok takıntılısın falan hayır aslında değilim ama artık bıktım ve çok doldum. Bebeğimin doğumuyla başladı her şey doğdu emmedi bak gör emmeyecek, mama yiyecek sağlıksız olacak sütün gidecek belki gelmez süt, bu çocuk doymuyor, kafası büyük tümör olabilir, denge mş kuramıyor neee AA göz kontağı kuramıyor vs. Ki bunların hiçbiri yok artık he diyemşyorum

Yok resmen felaket tellalı sizinkiler. Siz çocuğunuzu güzelce takip edin sorunu olsa da olmasa da gelişimini izleyin,doktoruna da sürekli gidiyorsunuzdur zaten hiçbir sorun yoksa yoktur.
Öyle konuşuyorlar ki sanki sorun olsa mutlu olacaklar tövbe tövbe...Bilinçsiz biri olsanız bunlar gerçek mi acaba diye üzüntü yaşarsınız.

Eşiniz size bilenmeyecekse ve söylerseniz aranız açılmayacaksa söyleyin gitsin.

Normalde sesler çıkarıyor ben konuşurken uuuuu AA hıııı falan diyor mesela ama onlar varsa gıkı çıkmıyor. İnsan sevince ses ediyor demek ki belki bizimki de öyledir ben sevmiyorum o da sevmiyor herhalde onları. gelişimsel bir sorunu yok şükür sesleri hatta genelde boğazından çıkarıyor ağzını oynatmadan:)

Reactions: GCA
Konu bebeğim olduğunda ve eşimin ailesi özellikle bir şey dediğinde sinir oluyorum elimde değil yanlış biliyorum ama böyle
Eşinizin ailesiyle ne gibi problemleriniz var bilmiyorum ama sizin çocuğunuz onlarında canı kanı. Belki gerçekten birşeyden endişeleniyorlar sizden çekindikleri için böyle söylüyorlar.
Benim eşimin ablası epey geç evlendi, çocuk sahibi oldu. Eşide kendiside öyle zeki insanlar değiller ama bundan bağımsız olarak çocuklarında epey geç ilerliyor birşeyler. Ben o hassas diye kv me söyledim ( özel eğitim öğretmeniyim, böyle şeyleri ister istemez gözlemliyorum) . BiZde farkındayız ben bir yolunu bulup söyleyeyim dedi. Aramızda kırgınlıklar olmuştu daha önceden ama bu konuda iyi niyetli olduğumu bilir. Bizim anlattığımızdan başka bir uzmana götürmüşler o şimdilik bir sıkıntı yok sonra yine gelin diye yollamış bınları. Boşver biz uyarımızı yaptık dediler bana. Ama içime sinmiyor birşey varsa, erken başlanırsa eğitime nasıl ilerleme kaydedildiğini biliyorum çünkü.
Onlar belki kafasında biriyle kıyaslıyorlar ona göre böyle şeyler söylüyorlar. Yani onların sürekli söylemesi ne kadar abartıysa sizin bu kadar takmanız o kadar abartı geldi bana.

Sürekli takipteyim ve doktorumuz çok ilgili bir adam her gittiğimizde kızımla konuşuyor bende evde sürekli takipteyim ve her an onunla konuşuyorum her an oyun oynuyoruz uyuyorsa telefonumu elime alıyorum mesela telefon televizyon hiç görmüyor. Elimden geleni yapıyorum onun için. Gelişimiyle alakalı bir sorunu yok şükür. Eşim ses etmez ailesini tanıdığı için fakat bura bu söylediklerin yalanmış gibi geliyor dedi ve dün akşam agu konusu açıldığında aldırış etmedi ve çok kızdım

E babıldıyor işte bebeğiniz :) agu agu diye bir şey söylemesi gerekmez ki. Sesleri anlamsızca boğazından ağzından çıkarıyorsa tam ayına uygun gelişim ödevini yapıyor demektir. 2 aya kadar da da da , ba ba ba, gibi şeyler söylemeye başlar bence. İlla ki babaannesi ve halasının gönlü olsun diye agu diyecek ama

Hocam dediklerinde haklısın fakat söyle bir durum var bende öğretmenim bakıyorum mesela aynı yal grubundaki öğrencilerimin gelişimi aynı değil boyu kilosu ilgisi zekası başarısı vs farklı yani kıyas sizce de yanlış değil mi bireysel farklılıklar var. Kızım Allah korusun bir şeyleri yapamasa bana bunu söyleseler anlayış gösteririm ve hatta yanımda oldukları için mutlu olurum. Fakat bizim serüvenimiz bebeğimle ilgili doğumla başladı iş doymuyor, süt gelmeyecek, gelişmiyorr, kafası büyük vs diye devam etti. Hatta bana kafası büyük dediğinde görümcem teşekkür ettim fark ettiği için ama sonrası da için tümör var kızında demeye kadar geldi. Bana olmayan şeyleri söylüyorlar ve üzülmemi sağlıyorlar. Zamanında eşimden yana üzerlerdi şimdi kızımı seçtiler gibi geliyor. Ayrıca hocam kızımın ayına göre gelişimş normal yalnızca evde fazladan bir kişi varsa ve bu sık gördüğü birisi değilse yalnızcs tebessüm ediyor

Öyle ne yapayım bende konuşmaya başladığında agu dedirtir video atarım onlara aguluyır diye bu babıldamayı merak etmiştim hatta babıldama deyiince baba diyecek sanmıştım. mesela bazen sesleri denk getirip anne çıkarıyor seslenme değil ama o sesleri çıkıyor ama agu yok aguyu çok nadir duydum ama gönülleri olsun ileride video çekip dert etmeyin diyeceğim hahhahaba

Sizinkiler 4 bucik aylik bebege demis benim kv 2 aylikken bu cocuk neden agulamiyor diyordu.sonra bu cocuk niye konusmuyu filanin cocugu konusuyor dedi en sonunda oglumu kiyaslamayin sonra ezik bir cocuk olur her cocugun gelisimi farkli eger bi sorun goruyorsaniz soyleyin piskiyatriye gotureyim dedim kestiler seslerini ki ben bebegimin gelisimine cok takintili bi insandim hatta bu yuzden ilac kullaniyordum.sizde cevaplarini verin sussunlar.bu arada benim oglumda 5 ayina kadar sustu sonra sesler cikarmaya basladi.

Bizimkilerde 2.ayda başladı bu 2,5 aylık bir süreç yani o zamandan beri dinliyorum ne ilacı kullandın ki ya biz anneleri getirdikleri noktaya bakar mısın ya ne kadar kötüler.

Bence Bosverin cocugunuzun halasi neticede..hadi Agula bakalim demesi normal. Aa bak agulamiyor demesi de cahilligi. Ama kötü niyet sezmedim Ben Sadece nasil konuşması gerektigini bilmiyor gorumceniz
Aslında bu dediğiniz doğru olabilir ara araa düşünüyorum bende birçok konuda denk geliyor konuşmayı bilmiyor ve ciddi cahil 3 çocuğunu rastgele büyütmüş gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…