Hem degerin artar hem de zaten ilerde evleneceksen zaten ailesiyle devamli görüsmek zorundasin . Bu görüsme işini ne kadar geciktirirsen o kadar iyi.Sanırım böyle değerimde artar gözlerinde
Ağzım açık kaldı inanmıyorum ya neler var hayatta işteGelin ata binmiş ya nasip derler ya size gerçek bir olay anlatayım.
Yaklaşık 30 yıl önce kızla oğlan nişanlanıyor. Düğün günü adettir diye ayakbastı, sandık, yastık vs bir sürü saçma sebeple erkek tarafı maddi olarak sömürülüyor. Öyle abartıyorlar ki damadın babası almıyorum ulan kızınızı diye olay çıkarıyor. Tabi herkes geçici öfke sanıyor ama adam ciddi almıyor gelini. Kızdaki tüm takıları paraları vs toplayıp, gelinliği de çıkarttırıyor. Orada davetlilerden bir kadın "düğün boşa gitmesin, benim kızı al" deyince damadın babası tamam deyip o kadının kızına gelinliği giydirip gelin diye onu alıyor.
Biri böyle hikaye yazsa uçmuş deriz ama gerçek. Nasip olmayınca en absürd şeyler bile gerçekleşebiliyor.
Meslek gereği ne ben ailemi çok görücem ne de onun ailesini ama her şeyin zamanı var haklısınızHem degerin artar hem de zaten ilerde evleneceksen zaten ailesiyle devamli görüsmek zorundasin . Bu görüsme işini ne kadar geciktirirsen o kadar iyi.
Ailemi üzmek karşıma almak şu hayatta en son isteyeceğim şey detayda daha çok şey var derken bozulmaz moralim söyleyebilirsinizAnnenizin yerinde bende olsam bende müsade etmem... Detayda çok şey var ama moralinizi bozmamak adına yazmasam daha iyi... Herkes sizin kadar iyi olmaya bilir iyice düşünün... Ailenizi karşınıza almayın derim...
İnsanlara hiç belli olmazAnnene hak verdim. Erkek arkadaşının ailesi daha sonradan senin hakkında hoş olmayan sözler sarf edebilir, en doğrusu gitmemen.
Erkek arkadaşınla bir başına gitmeni istememiş demek ki. Benim bildiğim erkek tarafı gelir kızın ayağına böyle durumlarda. Madem tanışmak istiyorlar gelsinler canım o kadar da olmasın yani. Gelsinler ailecek görüşün.Erkek arkadaşımla bir yıldır birlikteyiz o uzakta görev gereği aileside uzakta bende bambaşka yerdeyim yani ayrı şehirlerdeyiz erkek arkadaşım ailemle tanışmaya gelecek fakat sonrasında benide ailesiyle tanıştırmak için götürmek istiyor memleketine anneme açtım konuyu asla olmaz dedi ne yapmalıyım gitmem doğru olur mu bilemedim onun aileside benimle tanışmak istiyor
Canim annen uzaklikla yakinlikla ilgili degilde senin kendini hemen hafif tas gibi ordan oraya atmani onlarin ayagina gidip heh tamam geldi top bizde demelerini istemiyor senin daha agir olman lazim her sese kosma daha sevgilin yuzuge erken diyorsa ne diye aile ile tanisiyorsun bu sana mantikli geliyor mu tanistin ne olucak bayramda seyranda arayacaksin belki yine gelmeni isteycekler bu sefer hayirda diyemezsin bir kere gittin nasilsa. Yani kiz evi degil erkek evi nazli olucak boylece. Yuzuk istedikleri zaman takilacak hatta belki aile seni istemezse beyimiz ayrilacak her yonuyle dusun ve kimseye guvenme ic sesine guven. Annene guven ne kadar kotu olursa olsun anne evladini korumak ister.Erkek arkadaşımla bir yıldır birlikteyiz o uzakta görev gereği aileside uzakta bende bambaşka yerdeyim yani ayrı şehirlerdeyiz erkek arkadaşım ailemle tanışmaya gelecek fakat sonrasında benide ailesiyle tanıştırmak için götürmek istiyor memleketine anneme açtım konuyu asla olmaz dedi ne yapmalıyım gitmem doğru olur mu bilemedim onun aileside benimle tanışmak istiyor
Herkesi sizin gibi aileniz gibi görmeyin...(dusunebildiginiz kadar olumsuzluk içeriyor sanırım yazmayayim...)Ailemi üzmek karşıma almak şu hayatta en son isteyeceğim şey detayda daha çok şey var derken bozulmaz moralim söyleyebilirsiniz
23 yaşındayım annem arkanda ailen olduğunu ve öyle geniş olmadığımızı bilsinler fikrinde
Kendisi çıkardı benim dememle değilErkek arkadaşın senin ailenle tanışmak istiyor. Seni ailesine götürecek ama bi kuru yüzüğü çok görüyor sonuçta nişan istememişsin madem seviyosunuz birbirinizi eminsiniz ailesiyle birlikte alsın yüzüğünü gelsin tanışın öyle bekleyin. Asla gitmezdim ben olsam bide merak ettiğim ailenle tanışmak istiyorum lafını kendisi mi çıkardı bianda sizin ciddiyet isteyişinizden mi böyle bi teklif sundu
Çok zorlansanızda biraraya gelmişsiniz ne güzel kıymetinizde bilinmiş işte mecbur kalmış kabullenmeye :)Valla benim kaynana da beni cok ayagina bekledi tek basima. Gitmedim. Calisiyordum. Ailem, ben, esim ve kaynanamlar farkli sehirlerdeydik. 4 farkli sehir. Kim nereye ne ara gitsin yani? Esimin oldugu sehirde tatilde denk gelindigi icin esim babamla annemle o sekilde tanisti. Kaynanam kayinbabam ailemle tanismaya gittiler. O zaman da yoktuk esim de ben de. Beni de ilk kez istemede gordulerZaten hatun beni ogluna istemeden aldi. Nur yuzumu cok gosterip eskitmek de istemedim acikcasi
Bosver gitme bence onlar ailecek gelsin. Annen baban da sevgilini o zaman gorsun. Tanismaya gelmis olsunlar iste sonrasini da zamana birak.
Çok teşekkür ederim haklısınız ben ağırlığımı koyup gitmiycem her şey usulünce olsun zaten hayatımda her zaman yaşayabileceğim birler değil tadıyla olsunSakın tanışma taş yerinde ağırdır annen çok haklı ben olsam bende yollamam kızımı.. bu konularda aşırı tutucuyum karşındaki insanları tanımıyorsun bugun yarın aranız açılsa iftira atsalar ne diyeceksin? Ama diğer türlü ailemle tanıştım her şey usulune göre oldu anlaşamadık bitti diyebilirsin. Ben eşimin ailesiyle tanıştıktan sonra aileler biraraya geldi onlar geldi biz gittik eşim geldi gündüz ananesi annesi çaya geldi 1 2 ay sonra isteme oldu farklı şehirde olmalrı engel değil usul neyse o yapılsın hem bak aile yapına uygun mu?
Ayrıca şuan tanışmanın bir mantıklı açıklaması yok söz nişan olmayacaksa ve bu süre uzun olacaksa zaten söze nişana gerek yok.. en ideali 1 sene bence nişanlılık için nişanlı olduğun her yıl beklenti oluşur herkeste, senin ailen bekler onun ailesi bekler niye aramıyorlar derler nişanlılık sıkıntı dönemi tavsiye etmiyorum ne kısa o kadar iyi..
Sen bi mezun ol işine gir sakın acele etme nerede yaşacaksınız? Sonra ileride hep problem oluyor burada bir sürü konu var açılan bu şekilde sevgiline söyle yokuş yaparsa seni baskı altına almaya çalışırsa zaten ilişkini gözden geçir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?