Taşınma ve yerleşme problemi ve kalabalık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Birinde hamileyim birinde 1. 5 yaşında çocuğum vardı. Nakliyeciler eşyaları eve soktu ve eşim ise gitmek zorundaydi ikisinde de. Ve ikisinde de tek başıma evi yerleştirdim. Ne anam ne kv yoktu. Hala hayattayim

Siz nasıl bir aile ortamındasınız bilmiyorum ama biz her gün mutlaka annelerle konuşuruz, eşime de söyleyebileceğim bir şey değil ki gelmesinler, o hep der gelene mani olma diye. Ablamları yönlendiren daha çok annem zaten, kendileri de istiyorlar tabi.

Bravo size, tebrikler, çok yeteneklisiniz, alkış keşke okumanıza da yansısaydı bu kabiliyetiniz, ben kim-se-yi ça-ğır-ma-dım; yazdıklarımdan bunu nasıl çıkartıyorsunuz? Bu kadar insanı ben çağırsam neden şikayetleneyim?

Birinde hamileyim birinde 1. 5 yaşında çocuğum vardı. Nakliyeciler eşyaları eve soktu ve eşim ise gitmek zorundaydi ikisinde de. Ve ikisinde de tek başıma evi yerleştirdim. Ne anam ne kv yoktu. Hala hayattayim

Tebrikler, bravo size, ben kimseyi çağırmadım herkes kendi geliyor.

Doğru, ama anne sen çok yoruldun dön dediğime bile içten içe bozulmuş.

kayinvalidenize pazar gunu git tekrar gel demişsiniz mesela.
ev yerlestiriyosunuz gorumcelerinize tasinma bitsin agirlayacagim sizi diyebilirsiniz.bakin strese girmişsiniz sinirleriniz bozulmuş

O kadar kişiyle ev temiz olmaz ki zaten toparlasanız bile çocuklar yiyecek içecek dökecek her şeye elleyecekler

Ayni bende oyleyim iki defa tasindim kimseyi yardima cagirmadim uzun sursede herseyi ben yaptim milletin tantanasini cekmekten daha iyi
Sonra vay efendim evini yerlestirdimde bunumu gorecektim oluyo

Ben 3 kere tasindim hepsinide esimle yaptk.. anneme bile birakmadim.gelmek isteyenlere gerek yok hallettm dedim.yani niye herkes seferber oldu olsa bile istemeseydnz arada gelip yardm etselerdi yeterdi. Inanin tasinma surecleri hep esimle is paylasimiyla ugrastk.cogunlukta ben evi topladim ettm. Az esyamda yok yani bazilarindada onden evi temizlettm sora gerekli yerleri yine kendim temizledm

kayinvalidenize pazar gunu git tekrar gel demişsiniz mesela.
ev yerlestiriyosunuz gorumcelerinize tasinma bitsin agirlayacagim sizi diyebilirsiniz.bakin strese girmişsiniz sinirleriniz bozulmuş

Kendisi kalmak ve gelip yardım etmek istediği için git dinlen geri gel o zaman dedim. Ablamların amacı misafirlik değil ki ağırlayayım diyeyim. Kimse kötüniyetli değil, ben kimseyi çekiştirmek için konu açmadım. Sadece yardım etmeye çalışırlarken ben boğuluyorum, çoluk çocuk da ortada olduğu için. Siz tam anlamamışsınız.

Ne diye herkesi çağırıyorsunuz ki ,ev yerleşmesinden nolur ki ,sanki topkapı sarayını taşıyorsunuz ,sorunları davet etmeyin kendi işinizi kendiniz yapın

Ne diye herkesi çağırıyorsunuz ki ,ev yerleşmesinden nolur ki ,sanki topkapı sarayını taşıyorsunuz ,sorunları davet etmeyin kendi işinizi kendiniz yapın

Ay benim çağırdığımı nerden çıkarıyorsunuz acaba? Kendileri yardım etmek istediler, eşim normal zaman için de gelecek olana mani olma der. Mesele, çocukların da olup kalabalık olunması, benim buna ve insanların benim için düzenlerini değiştirmelerine gerilmem. Ayrıca yine diyorum kimseyi ben çağırmadım ama size gecekondu olan yer bana Topkapı sarayıdır, iş bana daha fazla görünür, bunu da bilemezsiniz.

Doğru, ama anne sen çok yoruldun dön dediğime bile içten içe bozulmuş.
Baştan beri her şeyi beraber yapmaya alışmışsınız, alıştırmışsınız o zaman şimdi de bir sey demek mümkün değil sanırım. Idare edin ve oyalanmadan bir an evvel evi yerlestirmeye bakın derim o kadar insan o kadar çocuk bunalırsınız

Taşınmada o kadar insanın ne işi var.. insanın kendine bile tahamüllü olmuyor o anlar çok saçma yani..

Evet, dedim ya her şeye yardım ederler diye, baştan beri böyle, ufak tefek müdahalelere de alışkınım kötüniyetli olmadığını bildiğimden tolore edebiliyorum. Ben dün gece bunalmışlıkla açtım konuyu. Çocuklar (bu kadar eşya varken onların da olup iyice kalabalık olması kastım, normalde rahatsız olmuyorum tabi ki hepsini severim) ve herkesin benim için düzen değiştirmesi dışında bir sıkıntım yok.

Ama bazen onlar gelince sizinde gelmeniz gerek gibi algi olusuyor.Insanoğluyuz.. hemen herseyde koşarim yardimlarina sizde diyebiliyorsaniz sorun yok. Ben şartlarim uygun degilse gidemem.gelmek isteyeninde sartlarini o yuzden zorlamak istemem.
Guzel bi dille siz dinlenin ben artik halledebilirim diye israr edin olmassa. 2 kere ugrasmak epey zor.ya da yerlestirmeyi tarif edin.

Bence kadın aradığında hiç karışmayacaktın tamam diyecektin görümceler gelmeyecekti. Kv oturup çocuğa bakacaktı sen de eşinle evi yerleştirecektin. On kişiyle ev mi yerleşir sonra neyin nerede olduğunu bulamazsın ki. Gereksiz yere kendini iyi gösterme çabasına girmişsin. O kadar adam çoluk çocuk yemesi içmesi derken zaten akşama kadar yemek yapıp bulaşık yıkamanız gerekir

Siz neden bu karışıklıkta misafır cagırıosunuz.

İyi niyetlisiniz ama bu kadarı fazla kendi aileniz ya da eşinizin ailesi de olsa bu şekilde cümbür cemaat ev yerleştirilmez 7 8 kişinin yatağı yorganı kahvaltısı yemeği ne o mutfak toplanır ne de yatak odası alınan alınsın baştan anne sadece sen gel diyecektiniz böyle olayı dallandırıp budaklandırmaya hiç gerek yok

Ben sizin yerinizde olsaydım yani 2 aylık bebeğimle lohusa haldeyken sadece çay suyu koyardım gelen 14 kişiye ben kahvaltı hazırlayacak durumda değilim ki herşey dolapta hazırlayın der kenara çekilirdim. Siz fazla yüz vermişsiniz baştan tavrınız benim dediğim şekilde olsaydı tepenize çıkamazlardı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…