- 21 Kasım 2017
- 29.204
- 127.416
- 598
- Konu Sahibi anneyimbenanne
-
Dediğim gibi, “sizin tercihiniz”. Benim sınırım var, o sınırı aşmalarına elimden geldiğince izin vermiyorum. Siz veriyormuşsunuz. Sonuç bu.Siz nasıl bir aile ortamındasınız bilmiyorum ama biz her gün mutlaka annelerle konuşuruz, eşime de söyleyebileceğim bir şey değil ki gelmesinler, o hep der gelene mani olma diye. Ablamları yönlendiren daha çok annem zaten, kendileri de istiyorlar tabi.
Ama bazen onlar gelince sizinde gelmeniz gerek gibi algi olusuyor.Insanoğluyuz.. hemen herseyde koşarim yardimlarina sizde diyebiliyorsaniz sorun yok. Ben şartlarim uygun degilse gidemem.gelmek isteyeninde sartlarini o yuzden zorlamak istemem.
Guzel bi dille siz dinlenin ben artik halledebilirim diye israr edin olmassa. 2 kere ugrasmak epey zor.ya da yerlestirmeyi tarif edin.
Bisey olmaz ozaman ya bozulur gibi olsada bunda kirilcak bisey olmadiginin farkina varir sizin istenildigi gibi yeerlestirmesni istemeniz en dogal hakkiniz.okadar ince dusunmeyin bosver o da tasa etmez okadar siz hassas yaklasmayin okadar herkrsin evinin duzeni bu şu durumda gereken neyse o olur.birlikte oturmuyorsunuz nihayetinde :)Genel anlamda istediğim gibi yerleştiriyoruz zaten, bazen annem tavsiye verip de ben yok dersem bozuluyor gibi oluyor sadece, ama ablamlar benim istediğim gibi yapıyorlar. Allah var, biz sana yaptık sen de bize yap gibi bir şeyleri olmaz, bilirler çünkü müsaitsem ben de gücümün yettiği her şekilde yardımcı olurum.
Bence kadın aradığında hiç karışmayacaktın tamam diyecektin görümceler gelmeyecekti. Kv oturup çocuğa bakacaktı sen de eşinle evi yerleştirecektin. On kişiyle ev mi yerleşir sonra neyin nerede olduğunu bulamazsın ki. Gereksiz yere kendini iyi gösterme çabasına girmişsin. O kadar adam çoluk çocuk yemesi içmesi derken zaten akşama kadar yemek yapıp bulaşık yıkamanız gerekir
Ben sizin yerinizde olsaydım yani 2 aylık bebeğimle lohusa haldeyken sadece çay suyu koyardım gelen 14 kişiye ben kahvaltı hazırlayacak durumda değilim ki herşey dolapta hazırlayın der kenara çekilirdim. Siz fazla yüz vermişsiniz baştan tavrınız benim dediğim şekilde olsaydı tepenize çıkamazlardı
Dediğim gibi, “sizin tercihiniz”. Benim sınırım var, o sınırı aşmalarına elimden geldiğince izin vermiyorum. Siz veriyormuşsunuz. Sonuç bu.
Bilmiyorum işte bana ters ben yapmazdım kimse de benden o halimde dönüp durmamı beklemesindi. Yani biraz tuhaf herkes üzerinize akıyor hiçbir durumda halinize kalamıyorsunuz özel falan kalmamış hâlâ da bir savunma hali bacım sende de ne sabır varmışYanlış anlaşılmasın, tepeye çıkmak yok. Sadece hep bi arada olma durumu beni bazen yoruyor, ama mutsuz olmuyorum. O kahvaltıda uzaktan teyzesi gelmişti, bebeği görmek istediler, ama kahvaltıya geliyoruz diyerek anlayışsız davrandılar. Ama bir tek onlardan değil ki, eşim çağırdığında kahvaltıdan gelin dediğinden, birkaç defa tartıştık, iş senin ailen benim aileme gelince uzatmadık, ikimiz de bazı şeyleri tolore ediyoruz. O günden önce gece de tartıştık, iptal edecek oldu, o saatte iptal edilir mi? Ben tek bir tarafa sorumluluk yüklemiyorum zaten.
İnsanın sınırlarının olmasını yabanilik olarak adlandırıyorsanız size daha diyecek bir şeyimiz kalmıyor. Allah muhabbetinizi artırsın, ne diyelim.Evet benim tercihim çok da yabani olmamak, kötüniyetli değil bu insanlar, Allah kimseyi gördüğünden eksik etmesin.
son ev tasımamda kı ben hayatım boyunca 19 kere tasınmıs ınsanım profosyonel oldum bu konuda,
kayınvalıdem eltım kaynım kayınbabam bız gelın demedık ona ragmen pat dıye yardıma sozde geldıler
aksam yemek vaktı geldıler . allahtan ben tum evı yerlestırmıstım bırtek yerlerı sılıp halı acmak kalmısti.
gelıp yemeklerını yedıler sofra kurdumpastalarını yedıler cayın yanında tv karsısında. benım surat dustu allah var kayınpaderım kıza daha cok ezıyet oldunuz benıde pesınızde surukledınız aslan gıbı kız kendı yapmıs zaten herseyı dedı
yanı konu sahıbı sızı anladım sız ıstemedınız onlar atladı geldı . basınızda durup bık bık etmek ıcın . zaten yorucu bır ıs cocuklar falan da varken . bırdaha sunu suraya koy burda olması gerek gıbı bır laf soylerlerse evde yasayan benım kendı duzenıme gore dızıyorum deyın kırılırlar mı dıye dusunmeyın onlar dusunmeden konusuyor sızde adamına gore konusun sıkmayın canınızı
yenı evınız hayırlı olsun agız tadıyla oturun ınsallah . buyutmeyın hıc bosverın cahıller bıraz bellı
konu sahibi kizmayin ama tam olarak nasil bi yardim bekliyorsunuz bu konuyu acarken?
butun yorumlari okudum insanlar normal olarak “gelmemeleri lazimdi, cagirmasaydiniz, kendiniz yapsaydiniz” demisler. her seye bir cevap veriyorsunuz “aa oyle degil, kotu niyetli degiller, yoo aramizda sorun yok, yoo onlari agirlamiyorum” gibi. ee o zaman sorun ne? bu islerin bir standardi yok ki kimisi tek yapar kimi burda oldugu gibi toplu yapar yardimlasir. birkac gun surecek bir is onlar cekip gidince kendiniz duzene girersiniz.
Bilmiyorum işte bana ters ben yapmazdım kimse de benden o halimde dönüp durmamı beklemesindi. Yani biraz tuhaf herkes üzerinize akıyor hiçbir durumda halinize kalamıyorsunuz özel falan kalmamış hâlâ da bir savunma hali bacım sende de ne sabır varmış
Çocuklarla ilgili endişenizi dile getirmişsiniz, hatta biraz fazla söylendiniz sanırım,
kayinvalide yanlış veya doğru anlamış, da siz niye geri adım attınız?
Mesela benim kayınvalidem de yanlış anlama potansiyeli yüksek bir insan
Görümcem dünya iyisidir.
Bir şey olduğunda onunla konuşurum.
Abla biliyorum beni dusunuyorsunuz ama sen çocuklarla gelme, hallederiz biz, yerleşince görüşürüz derdiniz olur biterdi.
Çocuklar validenizin değil
Ev validenizin degil,
O mu gelmeyin desin?
Kendinizle ilgili şeyleri biraz kendiniz çekip çevirin.
Yardım etmek istemeleri güzel ama bu yardımın ne çeşit olacağını siz seçin.
Bana yardima gelecek kisinin yaninda cocuk getirmesinden gercekten nefret ediyorum.Simdiki cocuklarin hangisi internet bagimlisi degilki.Bana da gorumcem yardimci olmaya calisiyor.Yeni eve tasindik.Cok oldu ama esya aliyoruz.Yaninda oglunu da getiriyor.Cocuk aciktim,susadim,tuvaletim geldi..Interneti acin.Hicbir sey yapmasa konusarak rahatsiz edip ayak.bagi oluyor.Iyi sabretmissiniz yine.Ben rahatsiz oldugumu belli ediyorum.Duygularini saklayabilen birisi degilim.Yuzumden belli oluyor.Ben cocuk mu bakacagim evi mi yerlestirecegim.
Sanırım kendini kayınvalideciğine yanlış anlattığın gibi okuduğun şeyleri de doğru anlayamıyorsun. Bu sosyal hayatta ciddi bir problem. Yazdığım yorum senn lehine bir yorumdu . Gereksiz yere yorum yapma çabasına girmişim evet insan anlaşılabileceğini zannederek yazıyor.Gereksiz yere yorum yapma çabasına girmişsiniz. Beni ne kadar tanıyorsunuz? Eşimin ailesiyle bir problemimiz yok ki çok şükür, kendimi iyi gösterme çabasına gireyim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?