Tatilde daha cok yorulmak

Merhaba arkadaslar. 2 aylik tatilimiz beni cok yoruyor. Cunku 10 ay boyunca calisip bu 2 ayda dinlenmek, bir seylere zorunlu kalmadan esimle, cocugumla vakit gecirmek istiyorum. Hem benim ailemden hem esimin ailesinden farkli bir sehirde yasiyoruz. Ama daha tatil baslamadan 1 ay onceden ne zaman geliyorsunuz diye kv, gorumce sormaya basliyor. Surekli baski yapiyorlar. Hatta annemlere once gitsek her gun araniyoruz ne zaman geleceksiniz diye. Butun 2 ay 10 gun orada 10 gun burada iki memleket arasinda mekik dokumakla geciyor. Cocugum var. Yaz tatili gelmesin istiyorum artik. Her yil bu stresi cekmekten cok yoruldum. Stresten vucudum kabariyor artik. Gorumcemin cocuklarina kv bakiyor. Cocugum da esimin yegenleriyle surekli bir arada olmak zorunda kaliyor. Hic tablet vermedigim cocugum tablet bagimlisi oldu. Evde gorumcemin cocuklariyla surekli kavga gurultu.
Keske surekli calissak. Evimde duzenimde kalsam
Abimde öğretmen 8 saat uzakta oturuyorlar yengemin aileside burda evler yakın. Genelde ara tatilde gelmiyorlar. Yazın içinde annemde yengemin anneside sorar özledik diye lakin baskı yapılmaz. 2 ayda durmazlar mesela şuan tatil hala gelmediler :) 1 ay falan kalırlar sonra dönerler o kadar süre napıcaklar ki 1 2 hafta yeter. Yengem gelince nazlanıyor zaten evimi özledim diye 🤣

Eltimde baya zorlandı ilk başta hep burda kal sen bizim gelinimizsij annen de üç gün kalabilirsin annen benim evime karışamaz vs sonra tepki koydu bir ay geliyorlar o annesinde eşi annesinde ilk annesine gidiyo kalıyo eşiyle sonra kaynanama geliyo kalıyo eşi tekrar götürüyo annesinde kalıyo tatil boyunca çıkıp gidiyo on gün orda on gün burda göçebe gibi çok zor okurken bunaldım çalışan insan evde bir sürü iş olur detay temizlik düzenlenecek kıyı köşe yokmu ben tatil de bunları yapiyodum buzluğa kışlık koyuyodum tüm tatili kimseye kurban edemem valla

Biz de iki aileye de uzaktayken aynı böyleydik. Sadece bi 10 gün falan tatile gidip kalanı 2 ailede geçiriyorduk. Göçebe hayatı resmen..

Şimdi eşimin ailesine 1 saat uzaklıktayız. Bu sefer de ben kendi ailemin yanına gelip 1 aydan fazla kalıyorum. Bu sürenin 15 20 günü eşim de burada oluyor. Ben akrabalarımı memleketimi çok özlüyorum mesela geleli neredeyse 20 gün oldu ama hiçbir şey anlamadım. Ayrıca annem hiçbir iş yaptırmaz çocuklarla da ilgilenirler tam anlamıyla kafa dinlemece oluyor. Yaşadığım şehri de sevmiyorum zaten zerre özlemim yok evim dışında hiçbir noktasına.

Benim eşim şehir hayatını sevmez ailesi de köyde yaşıyor.

Bilsem ki evimde kalıp rahat edeceğim ailemde kalacağım süreden keserim. Ama biliyorum eşim maksimum bir hafta sonra aman evde sıkıldık aman çok sıcak aman çocuklar bunaldı diyip köye gitmenin yolunu yapacak.
Köye gideceğime kendi ailemin yanında kalmayı tercih ediyorum.

Ama cidden çok zor insan evindeki eşyanın tv deki kanalın yerini unutuyor.

Kendi ailenizden aynı baskıyı görmüyorsanız önce oraya gideceğiniz sürenin bi kısmını evinizde geçirebilirsiniz. Sonra da eşinize benim ailem laf etmiyor seninkilerin de etmesine müsade etme çok istiyorsan kendin git diyeceksiniz.

Öğretmensiniz ve hem kendinizin hem çocuklarınızın zarar gördüğünü söylediğiniz bu saçma düzene "küsmesinler" diye yıllardır dur diyemiyorsunuz öyle mi? Küserlerse küssunler efendim, 1 hafta ziyaret yeter de artar, çocuğumun yanında uyarmama rağmen bir kez küfürlü konuştu diye kendi öz anneanneme ölene kadar göstermedim , zerre pişman değilim, çünkü ben annesiyim onu korumak zorundayım. Kendinizi koruyamiyorsaniz çocuklarınızı koruyun bari, hem pandemide günah değil mi onları da bu kadar riske atıyorsunuz.

Esimin ailesi baski yapiyor. O da onlara kiyamiyor 😔 ikimiz de calismadigimiz icin bu donemi surekli onlarla gecirmemiz gerektigini dusunuyorlar.

Hayir, eşin düşünüyor. Onlar değil. Eşin. Sen eşine kiyamiyorsun ama eşin sana gayet kiyiyor. Suçu boşuna kayin aileye atma derim.

Eğer stresten vücüdun kabarmasini istemiyorsan, aç ağzini yum gözünü.

Esimin ailesi baski yapiyor. O da onlara kiyamiyor 😔 ikimiz de calismadigimiz icin bu donemi surekli onlarla gecirmemiz gerektigini dusunuyorlar.
Aynen öyle düşünüyorlar. Annem ilk zamanlar eve 1 hafta eve dönerken evde ne işiniz var diyordu. Valiz hazırlamaktan yollardan bıkmıştım artık. Son 3 - 4 senedir rahatım. Bu yazın eşim idareci oldu, izinleri de bitti. Eşinizi idareci olmaya ikna edin.

Hayir, eşin düşünüyor. Onlar değil. Eşin. Sen eşine kiyamiyorsun ama eşin sana gayet kiyiyor. Suçu boşuna kayin aileye atma derim.

Eğer stresten vücüdun kabarmasini istemiyorsan, aç ağzini yum gözünü.
Kesinlikle eşle alakalı, evde kafa dinlemek istiyoruz demek hiç de zor değil. Mecburen kabullenecekler.

Aynen öyle düşünüyorlar. Annem ilk zamanlar eve 1 hafta eve dönerken evde ne işiniz var diyordu. Valiz hazırlamaktan yollardan bıkmıştım artık. Son 3 - 4 senedir rahatım. Bu yazın eşim idareci oldu, izinleri de bitti. Eşinizi idareci olmaya ikna edin.
Sende o tatilleri bırakır mı
Adamın hedefi köy.
Kesinlikle kadın gitmemeli.
Eş naparsa yapsın.

Sende o tatilleri bırakır mı
Adamın hedefi köy.
Kesinlikle kadın gitmemeli.
Eş naparsa yapsın.
Benim eşim tek başına çok gitti kaldı, ben evimde çocuklarımla vakit geçirdim. Zamanla bırakıyorlar, eşim bıraktı mesela ki gerçekten idarecilik düşünmüyordu eskiden. Eşimin ailesi ve benim ailem aynı yerdeler. Maksimum 2 hafta kalırım. Sonrasında eşim git gel yapar. Gerçekten bıkıyor insan.. Belki eşim de bıkmıştır, diyemiyordur 🤭

Benim eşim tek başına çok gitti kaldı, ben evimde çocuklarımla vakit geçirdim. Zamanla bırakıyorlar, eşim bıraktı mesela ki gerçekten idarecilik düşünmüyordu eskiden. Eşimin ailesi ve benim ailem aynı yerdeler. Maksimum 2 hafta kalırım. Sonrasında eşim git gel yapar. Gerçekten bıkıyor insan.. Belki eşim de bıkmıştır, diyemiyordur 🤭
Benim esim tarlada ailesine yardım ediyor.
Asla idareci olmaz.
Bana da gitsem kaynanam geberirdi.
Bir ton iş var.
Ben ailemde kalıyorum.
Çok rahatım valla.

Benim esim tarlada ailesine yardım ediyor.
Asla idareci olmaz.
Bana da gitsem kaynanam geberirdi.
Bir ton iş var.
Ben ailemde kalıyorum.
Çok rahatım valla.
Çok yardım etti eşim, yerleri böldüler şimdi, ne yalan söyleyeyim eşim de bıkmıştı artık. Zaten çocuklar büyüdükçe de istemiyorlar, evlerini istiyorlar artık.

Gittiğinizde elinizde kahve kitap odaya geçip dinlenecek vakti size sunuyorlar mı? Sabahları çocuğu doyurup sizin bir saat daha fazla uyumanızı sağlıyorlar mı?
bu gibi güzellikler yapmıyorlarsa trip atacak hakları da yok. Hoş yapsalar dahi yok da neyse

Merhaba arkadaslar. 2 aylik tatilimiz beni cok yoruyor. Cunku 10 ay boyunca calisip bu 2 ayda dinlenmek, bir seylere zorunlu kalmadan esimle, cocugumla vakit gecirmek istiyorum. Hem benim ailemden hem esimin ailesinden farkli bir sehirde yasiyoruz. Ama daha tatil baslamadan 1 ay onceden ne zaman geliyorsunuz diye kv, gorumce sormaya basliyor. Surekli baski yapiyorlar. Hatta annemlere once gitsek her gun araniyoruz ne zaman geleceksiniz diye. Butun 2 ay 10 gun orada 10 gun burada iki memleket arasinda mekik dokumakla geciyor. Cocugum var. Yaz tatili gelmesin istiyorum artik. Her yil bu stresi cekmekten cok yoruldum. Stresten vucudum kabariyor artik. Gorumcemin cocuklarina kv bakiyor. Cocugum da esimin yegenleriyle surekli bir arada olmak zorunda kaliyor. Hic tablet vermedigim cocugum tablet bagimlisi oldu. Evde gorumcemin cocuklariyla surekli kavga gurultu.
Keske surekli calissak. Evimde duzenimde kalsam
iyide senin dilin yokmu al esini cocugunu tatile git kal 10 gun sonra kocanı yolla anasıa ben biraz annemde takılcam de kal 10 gun de orda
sonra git kaynanaya 3 gunde orta yeter dogru evine kaynanan aradıgındada siz nasıl istiyorsanız annemde torunuyla vakıt geciyor diye tersleki bidaha arayamazsın

yaa sasıyorum koca tarafına nasıl bu kadar yuz veriyosunuz ki tatil icin seni darlıyo kocanada dicen anana 2 ay boyunca gitmek zorunda degilim bu kadar basit

eeee senin aklın yokmu valla dicen kocana seni özledim birlikte takılalım kullan aklını yaa 2 ay dısarda ne demek peki esinle sen otele gidiyormusunuz

Back
X