• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

“Tatilde nereye gidiyorum bir bilseniz.”

Benim ailemde eşime onların bana davrandığı gibi davransa gitmek istemezdi ve saygı duyardım. Ayrıca torunlarını görmek istediklerini sanmıyorum cunku ne beni ne torunlarını kac aydır aramıyorlar.
Geçiniz bunları saygı falan duymazdınız. Eşim aileme gelmek istemiyor, çocukları da göndermiyor diye konu açardınız. Biz de yine eşinize saydırırdık topluca.

Eşiniz sizin ailenizi sevmese, gitmemek için türlü kurnazlıklar peşine düşse, çocuklarınızı ailenizle zaman geçirmekten alıkoysa hoşunuza gidecek ya da ses çıkarmayacaksanız siz de yapın.

Onlar da aile, kimse kimseyi sevmek zorunda değil. Ama katlanmak ve asgari müşterekte buluşmak zorundayız eş ailesi ile eğer ortada çok korkunç bir durum yoksa. Ha süre değişir ayrı mesele. Ama insanlar evlatlarını torunlarını görmek isteyecekler tabi ki.
Haklısın KudrAlobar KudrAlobar fakat konu sahibinin eşi kv kp evinde hiç kalmıyormuş baksanıza konu sahibinden de kendi ailesinin evinde koskoca 15 gün geçirmesini bekliyor bu hak mı adalet mi? İyi niyet güzel ama karşılıklı olursa

Çocuklar köyünü görsün kısmına ben de katılıyorum. Ha süre 15 gün olmaz 5-6 gün olur ,ortak bir fikirde anlaşılabilir bence. Yılda birkaç gün için dümen çevirmek ayıp bence. Beğenmediğiniz insanlarla aile olmayacaksınız o zaman. Herifi alayım,ama köyüne dağına gitmeyeyim,çocuklarımı da göndermeyeyim kendilerini Parisli sansınlar diye bir dünya yok maalesef

Bana ilk önce şu soruların cevabını söyleyin lütfen sizde çalışıyor musunuz? Başka tatil planınız yokmu ailecek yani normal insanlar gibi ailecek tatil yapmak denize gitmek otele vs.

Köy ne kadar mesafede?
Arabayla 20 saat :)
Geçiniz bunları saygı falan duymazdınız. Eşim aileme gelmek istemiyor, çocukları da göndermiyor diye konu açardınız. Biz de yine eşinize saydırırdık topluca.
detayları bilmeden böyle uzaktan konuşmak iyi tabi ki. Eşim de benim ailemin yanına gelmiyor 8 saatlik kara yolculuğunu çekemem iki çocukla diye. Bakın bakalım konu açmış miyim?

Uzak bir şehire gidiyoruz uçak paraları zaten 30 bin TL. Kısa olarak gidip dönemeyiz o yüzden. Eşime başka bir tatile gidelim sen git ben gelmem dedi. Geçen sene kendi gitmişti köyüne ben gitmemiştim. Onu bahane etti barı bu sene gel dedi.
Siz de çok fenasınız. Demek ki her sene bir kurnazlık peşindesiniz..

İnsanlara nasıl yaklaşırsanız maalesef ki onlar da size öyle yaklaşır. Hep bana rabbena olmaz ki!

Çocuklar köyünü görsün kısmına ben de katılıyorum. Ha süre 15 gün olmaz 5-6 gün olur ,ortak bir fikirde anlaşılabilir bence. Yılda birkaç gün için dümen çevirmek ayıp bence. Beğenmediğiniz insanlarla aile olmayacaksınız o zaman. Herifi alayım,ama köyüne dağına gitmeyeyim,çocuklarımı da göndermeyeyim kendilerini Parisli sansınlar diye bir dünya yok maalesef
Benim köyle ilgili sıkıntım yok hatta çocuklar icin çok güzel bile oluyor. Ben eşimin köyüne tabi ki gitmek istiyorum. Ben kaynanam ve görümcemle 15 gun boyunca aynı evde kalmak istemiyorum cunku bana daha önce çok saygısızlık yaptılar.

Bana ilk önce şu soruların cevabını söyleyin lütfen sizde çalışıyor musunuz? Başka tatil planınız yokmu ailecek yani normal insanlar gibi ailecek tatil yapmak denize gitmek otele vs.
Ben çalışmıyorum başka tatil planımız yok otel deniz vs. Sadece oradan döndükten sonra ben kendi ailemin yanına gideceğim çocuklarla birlikte eşim evde tek kalacak bir ay.

İnsanlara nasıl yaklaşırsanız maalesef ki onlar da size öyle yaklaşır. Hep bana rabbena olmaz ki!
Kaynanama o zaman ben size gelmek istemiyorum üstelik görümcem de orada olacak her işi benden bekliyorsunuz görümcemin çocuğuna bile ben bakıyorum. Ben tatilde hem yemek temizlik yapıp hemde nasıl çocuk bakayım deyip açıkça söylemeliyim bence. Size hak verdim simdi.

Benim köyle ilgili sıkıntım yok hatta çocuklar icin çok güzel bile oluyor. Ben eşimin köyüne tabi ki gitmek istiyorum. Ben kaynanam ve görümcemle 15 gun boyunca aynı evde kalmak istemiyorum cunku bana daha önce çok saygısızlık yaptılar.
Tamam işte 15 gün olmasın 5-6 gün olsun. Ya da çocukları verin gitsin babalarıyla. Veya hep beraber gidin siz sıkılınca çocukları bırakıp dönün evinize. Bin tane yol var siz canınız isterse halledebilirsiniz.

Ben çalışmıyorum başka tatil planımız yok otel deniz vs. Sadece oradan döndükten sonra ben kendi ailemin yanına gideceğim çocuklarla birlikte eşim evde tek kalacak bir ay.
Hayır işte bu şekilde olmaz tabikide haklısınız siz bir izin vakti var onuda ailesinin yanında gecirmek zorunda değilsiniz ya bu ne bencillik birde 30 bin yol parası veriyorsunuz ne yapıyorsunuz peki köyde gezme fln varmı peki yoksa 15 gün boyunca hizmet mi ediyorsunuz?

Kadın kurnazlik yapmasın da ne yapsın siz istermiydiniz her sene eşimin köyüne gideyim kaynanama görümceme hizmet edeyim tatile gitmek yiyip içip gezmek varken iyi sabır bile varmış bu kadında bırak kendi gitsin kocan gitme asla

Geçen sene de gitmemişsiniz.

Adamın ailesini yok sayacaksınız yani.
Adamda O zaman karısını saysinda kadını bir tatile götürsün yedirsin içersin gezdirsin her sene köye gidiyormuş adam benim anladığım ondan sonra gelip karısına hadi köye gidiyoruz diyecek yüzü olur

Kaynanama o zaman ben size gelmek istemiyorum üstelik görümcem de orada olacak her işi benden bekliyorsunuz görümcemin çocuğuna bile ben bakıyorum. Ben tatilde hem yemek temizlik yapıp hemde nasıl çocuk bakayım deyip açıkça söylemeliyim bence. Size hak verdim simdi.
Hayır yapmayın. Gidin kocanız çocuğunuzla gezin bahçe sulayın, tatilinizi yapın.
Herkes ne kadar yapıyorsa siz de o kadar yapın.

Sınırlarınız olmazsa nereye gitseniz kullanılırsınız,rahat etmezsiniz. Hepsi sizin elinizde..

Bu sene yıllık izinde eşim köyüne gitmek istiyor. Kaynanam ve görümcemle aynı evde olacağım. 😩 ikisini de sevmiyorum. Kaynanama gitmeyi zor kabul ettim. Şimdi kurban bayramı sebebiyle görümcemde aynı evde olacakmış. Bende var iki çocuk onda da var çocuk. Görümcem ve kaynanam çok dedikoducu her yaptığıma bakan yedigimi içtiğimi bile takip eden insanlar. Kayınpederim iyidir. Daha önce bu yüzden onlarla sorunumuz oldu eşim biliyor ama yine de beni götürmek istiyor çocuklar köyünü görsün diyor. Ben bir bahane bulup gitmek istemiyorum. Bunu kurnazlıkla nasıl çözerim? Yoksa kocamın hatrina 15 gun boyunca ikisine katlanmalı mıyım?
Bana süre çok fazla geldi. 5 gün veya 1 hafta ailece kalabilirsiniz. Eşine Sebep olarak " 2 çocukla başkasının evinde cümbür cemaat kalmanın zor olduğunu, sırf onun hatrı için kalacağını" söylersin.

Adamda O zaman karısını saysinda kadını bir tatile götürsün yedirsin içersin gezdirsin her sene köye gidiyormuş adam benim anladığım ondan sonra gelip karısına hadi köye gidiyoruz diyecek yüzü olur
Bu inanın ki kadının elinde müsade etmeyecek. Gidiyorsa da köle gibi davranmasına gerek yok.

Konuşarak, tatlılıkla, anlamıyorlarsa bastırarak herkesin her dediğini yapmayacak. Çocuklarıyla keyfini çıkarmasını bilmesi lazım.

Nereye kadar eşinin ailesinden kaçacak?

Son düzenleme:
Haklısın KudrAlobar KudrAlobar fakat konu sahibinin eşi kv kp evinde hiç kalmıyormuş baksanıza konu sahibinden de kendi ailesinin evinde koskoca 15 gün geçirmesini bekliyor bu hak mı adalet mi? İyi niyet güzel ama karşılıklı olursa
Ama bunun karşılığı köye hiç göndermemek değil ki. Çocuklarla adamı göndersin kendi gitmesin madem. Bak bunu söylese sesim çıkmazdı. Haklı derdim. Ama erkek ailesine böyle davranılması bence çok rahatsız edici.

Bir de kurnazlık falan soruyor. Yüreği varsa açık açık söyleseymiş ailene gelmek istemiyorum diye.

Back
X