- 17 Aralık 2020
- 826
- 1.359
- 23
- 34
- Konu Sahibi samanyolu11
-
Bi derdimiz yok ki bin tane var bulmuşken sizi sorayım dedim, kaç sene de meselaEkli olmayan eski sevgiliden emlak gibi duran varlik islerine ne cabuk gectin serenay :)
Maasin 7.5'se rahat alirsin.Basit bir matematikle hesap edebilirdin zaten.
3 vakte kadar.. :)Bi derdimiz yok ki bin tane var bulmuşken sizi sorayım dedim, kaç sene de mesela
ben de bunu dusunuyordum tam. pesinat biriktirilebilir ama ev almak imkansiz pesinat olmadan.Peşinatı biriktirmekten mi bahsediyorsunuz?
Benim birikimim vardı yani ailemden de destek aldım üzerine kredi çektim fakat bunu 3 yıl önce yaptım şu an rahat rahat ayda 2bin ödüyorum beni hiç zora sokmuyor 2 yılı kaldı sanırım. Şu şartlarda zor görünüyor ama girmenizi tavsiye etmem kredi faizi çok yüksekKızlar bunu dert ettiğim için buraya açıyorum. Toplamda 45 K birikimim var. Maaşım 7,5 K. Kira vs ödemiyorum ailemle yaşıyorum. Sizce biriktire biriktire 3-4 yıla ev alabilir miyim? Yoksa boşuna uğraşmamalı mıyım
Tabii canım. Bu şartlarda ev parası biriktirmek hayal. Birkaç yıl para biriktiriyor, peşinat yapılır krediyle ev alınabilir. Şöyle küçük bir ev tabii.ben de bunu dusunuyordum tam. pesinat biriktirilebilir ama ev almak imkansiz pesinat olmadan.
Doğu güzel evler 800 K civarıiyi de baktiginiz ev hangi sehirde olacak? once bunu bilmek lazim.
7 sene para biriktirdik yine yetmedi de ailelerden destek alip pesinati tamamladik. cok zor. hele istanbul’da ev almak asiri zor.Tabii canım. Bu şartlarda ev parası biriktirmek hayal. Birkaç yıl para biriktiriyor, peşinat yapılır krediyle ev alınabilir. Şöyle küçük bir ev tabii.
Aslinda ciddi olarak durum su..ben de bunu dusunuyordum tam. pesinat biriktirilebilir ama ev almak imkansiz pesinat olmadan.
Nasıl peki aynen küçük bi ildeyimAslinda ciddi olarak durum su..
Misal İstanbul gibi buyuk olcekli kentlerde alamaz.Yani islem hacminin yuksek talebin surekli ust duzeyde oldugu yerlerde saticilar genelde musteri yoksunlugu cekmez
Nispeten kucuk olan,Tunceli gibi bir yerleskede dusunuyorsa 4 yilda alir 7.5 maasla..
Biz de epey uğraştık ev almak için. Şükür bir şekilde hallettik. Evler çok pahalandi vallahi Allah isteyenlere kolaylık nasip etsin.7 sene para biriktirdik yine yetmedi de ailelerden destek alip pesinati tamamladik. cok zor. hele istanbul’da ev almak asiri zor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?