- 20 Kasım 2018
- 30
- 19
- 3
- 34
- Konu Sahibi Migrenmagduru
-
Doğru söylüyorsunuz bende öyle yapmaya çalışıyorum ama ben eş geçtikçe iyice saçmalar oldu.Kaear sizin eltinizi bilmem ama kv ile ole bir huyu varsa takma ama esin için kırma birgün var yoklar sen saygida kusur etme ole bir durumda dinleme ve kapat guzellikle canm
Elbette kardeş çok güzel bir şey ama ben hem maddi hem manevi en azından şu bir kac yıl 2. çocuğa yetebileceģimizi düşünmüyorum.Tek çocuklu olmak bir tercihtir.
Ama benim kişisel görüşüm olaya tek çocuklu diye bakmak değil, kardeşi olmayan tek çocuk olarak bakmaktır.
İyisi kötüsü artısı veyahut eksisi tartışılır.
Annem tek çocuk ve hayatımda teyze dayı kuzen va eksikliğini hep hissettim.
Annemin, ailesini kaybedince bir başına ağlayacak, derdini paylaşacak omuz bulamayışına tanık oldum.
Ablam var, bir insanın başına nadir gelecek mucizeye sahibim.
Bir çocuk olarak bana sorsalardı iyi yaşam koşulları mı ablan mı diye, elimde olanı da verir ablamı seçerdim.
Sırf maddi kaygı ve sunabileceğiniz imkanlar açısından bakıyorsanız, yalnış düşünüyorsunuz derim.
Ama psikolojik ve aile mutluluğunuz için yeni bir değişken istemiyoruz, bu halimizden çok memnunuz diyorsanız saygı duyarım.
Benimki. Asla ilgilenmez gelinlerinin çocuk yapıp yapmamasıylaşu bebek meselesine burnunu sokmayan bir tane kv tanımıyorum :)
İşte bunlar hep bastılırılmış cinsellik. Bebek seksle yapılır (tıbbi durumlar hariç) burdan ancak konusu açılabiliyor.Bana doğumhanede çok kolay doğum oldu sen çok geciktirmeden ikinciyi yap diye akıl veren oldu yaahenüz masadan kalkmamıştım!
Bizim insanımız böyle karışmayı çok sever
Kayınvaliden kendince seni gazlamaya çalışmış
Kaç çocuk yapacağına sen karar verirsin yani boşver.
Ben tanıyorum. Benim kayınvalidem 3 bucuk sene bekledik eşimle yaşımız küçüktü. Bir gün ne zaman düşünüyorsunuz diye sormadı.. Sıfır merak kayınvalidem de. hiç bir işime asla burnunu sokmaz sagolsun..şu bebek meselesine burnunu sokmayan bir tane kv tanımıyorum :)
Zaten "anne çocuk konusunu konuşmuştuk" dediğinize göre kv'nin ikinci çocuk istemesi değil, eltinin hamile olması konusunun açılması problem burada, çok belli. Yoksa kv ilr daha önce konuşulmuş ve bu dert edilmemiş :)Kafaya asıl taktigim şey Kv kişisi eltimden olabildiğince uzak durduğunu biliyor ve beni onun hamileligiyle kiskandirip çocuk için gazlamaya çalışacağım diye mahremime karışıp sacmalamasi. Yorum için teşekkür ederim.
Iyi geceler arkadaşlar ben 27 yaşındayim 8 yıllık evliyim çok şükür mutlu bir evliliğim var 2.sınıfa giden dünyalar tatlısı bir evladım var, maddi sıkıntılarımız var ufak tefek ama malum geçim derdi herkesin başında.
Derdime gelecek olursak biz ikinci bir çocuk yapmayı düşünmüyoruz, sebebleri ise;
Tüm olanaklarımızı evladımız için kullanıp onun en iyi şartlarda yetişmesini istiyoruz,
Ben örgün üniversite okuyorum ağır ve zor bir bölüm,
Evlendik evleni (isyan gibi olmasin)borç hastalık yakamızı bırakmadı yeni yemi rahatlayacağız, evladimizla gezip tozup tatil yapmak anılar biriktirmek istiyoruz..
Ayy şimdiden amma konuştum( kızmayın lütfen.
Bugün kv aradı hal hatır sormaya konuşurken eltimin 2.çocuğa hamile olduğunu söyledi (bu arada eltimden hiç hazzetmem eşimde bende selam dahi vermeyiz , hasta ruhlu birisi gerçek bir psikopat konuştuğu yalanları iftiralarını anlatsam sabah olur yani hakaret için demiyorum gerçekten ruhsal bir hastalık ondaki, en küçüğünden örnek vereyim eşim ağır bir hastalık geçirmişti eltim facebook ta "oh olsun sürünsünler" falan yazip paylaşmıştı, eşide mahcup olup kardeşiyle yani eşimle ekstra ilgilenmişti hastanede falan bu eltim buna daha da sinirlenip geceleri özel numaradan beni taciz etmeye başladı her gece 3te 4te arıyordu o derece sorunlu) tabi ben kvye "gözün aydın anne, hayırlısıyla kurtulsun" deyip iyi dileklerimi söyledim, yok kv duramadı "ahh kızım senin çocuk tek kaldı vah tuh geç kaldın keşke sende doğursaydın önceden" dedi anne düşünmüyoruz biliyorsun dedim boş ver herşeyin hayırlısı dedim "doğru neyse gelinim(eltimden bahsediyor) tek sagsaglim doğursun başka bir sey istemem" dedi . Ya kızlar kafama takıldı ne şimdi bu beni kıskandirmaya mi çalıştı aklınca kv ya da gaz verip aklınca bana çocuk mu yaptıracak? Hayır işim başımdan aşkın vizelerim yeni bitmiş çocuğumun sinavlari var bu aralar banane eltimden isterse 10.yu doğursun ben mesafeli oldukça daha da saçmalıyor kv ne yapayım tamamen mi keseyim görüşmeyi? Hakkınızı helal edin kızlar destan olmuş mübarek.
Hayır kendimi ifade edemedim sanırım şimdi şöyle ki bizim 2.çocuğu yapmama fikrimiz net ha ilerde belki isteriz ama sanmıyorum benim kv kızmamin sebebi bu konuda kararlı olduğumu bilipte belki "eltisini kıskanır 2.yi yapar" kafasında olmasi , halbuki hic oyle bir insan degilim isteyen 10 tane doğursun siz beni tanımıyorsunuz ama onlar tanıyor hala bu gayret neden kvdekiZaten "anne çocuk konusunu konuşmuştuk" dediğinize göre kv'nin ikinci çocuk istemesi değil, eltinin hamile olması konusunun açılması problem burada, çok belli. Yoksa kv ilr daha önce konuşulmuş ve bu dert edilmemiş :)
Takmayın kafaya, büyükler hep torun ister, kendi zamanlarındaki gibi kaç tane olursa olsun büyür diye düşünürler. Bu konuda elti ile kıskandırmaktan da çekinmezler.
Ha siz eltimi kıskandım, ikinciyi yapmayı ben de isterdim ama şartlardan dolayı yapamıyorum diyorsanız o ayrı. Bana ufaktan bi kıskançlık alt metni de geçmedi değil.
Hayır ikilemde kalmadım , eşimle cok netiz 2. Çocuk yapmama konusunda bunu da cok iyi biliyorlar , benim kızmamin sebebi kvmin " belki eltisini kiskanirda doğurur " kafasında olması benim huyumuda bilir halbuki umrumda olmaz 10 tane doğursun isteyen .Herkes ne derse desin bu kadar neden takiyosunuz anlamiyorum. Bu kadar takiyosaniz caktirmadanda olsa icinizden 2. Cocuk fikri gectigi icindir bence. Muallakta kalmissin zaten ve laflar tuz biber oluyo:)
bak bana 4. Yu soran oluyo. Eminim 4. Olsa 5 i sorarlar:)) ben takmiyorum cunku istek yok artik 3 yeter sukur isteyene versin diyorum geciyorum. Bu kadar buyutmenizi gercekten kararsiz oldugunuza veriyorum.
Iyi geceler arkadaşlar ben 27 yaşındayim 8 yıllık evliyim çok şükür mutlu bir evliliğim var 2.sınıfa giden dünyalar tatlısı bir evladım var, maddi sıkıntılarımız var ufak tefek ama malum geçim derdi herkesin başında.
Derdime gelecek olursak biz ikinci bir çocuk yapmayı düşünmüyoruz, sebebleri ise;
Tüm olanaklarımızı evladımız için kullanıp onun en iyi şartlarda yetişmesini istiyoruz,
Ben örgün üniversite okuyorum ağır ve zor bir bölüm,
Evlendik evleni (isyan gibi olmasin)borç hastalık yakamızı bırakmadı yeni yemi rahatlayacağız, evladimizla gezip tozup tatil yapmak anılar biriktirmek istiyoruz..
Ayy şimdiden amma konuştum( kızmayın lütfen.
Bugün kv aradı hal hatır sormaya konuşurken eltimin 2.çocuğa hamile olduğunu söyledi (bu arada eltimden hiç hazzetmem eşimde bende selam dahi vermeyiz , hasta ruhlu birisi gerçek bir psikopat konuştuğu yalanları iftiralarını anlatsam sabah olur yani hakaret için demiyorum gerçekten ruhsal bir hastalık ondaki, en küçüğünden örnek vereyim eşim ağır bir hastalık geçirmişti eltim facebook ta "oh olsun sürünsünler" falan yazip paylaşmıştı, eşide mahcup olup kardeşiyle yani eşimle ekstra ilgilenmişti hastanede falan bu eltim buna daha da sinirlenip geceleri özel numaradan beni taciz etmeye başladı her gece 3te 4te arıyordu o derece sorunlu) tabi ben kvye "gözün aydın anne, hayırlısıyla kurtulsun" deyip iyi dileklerimi söyledim, yok kv duramadı "ahh kızım senin çocuk tek kaldı vah tuh geç kaldın keşke sende doğursaydın önceden" dedi anne düşünmüyoruz biliyorsun dedim boş ver herşeyin hayırlısı dedim "doğru neyse gelinim(eltimden bahsediyor) tek sagsaglim doğursun başka bir sey istemem" dedi . Ya kızlar kafama takıldı ne şimdi bu beni kıskandirmaya mi çalıştı aklınca kv ya da gaz verip aklınca bana çocuk mu yaptıracak? Hayır işim başımdan aşkın vizelerim yeni bitmiş çocuğumun sinavlari var bu aralar banane eltimden isterse 10.yu doğursun ben mesafeli oldukça daha da saçmalıyor kv ne yapayım tamamen mi keseyim görüşmeyi? Hakkınızı helal edin kızlar destan olmuş mübarek.
Uzun guzel ömrü olsun evladinizin, bende sizin gibi düşünüyorum eşimde hatta, şimdi şöyleki belki tek çocuk bırakmak bencillik ama kardeş yapıp ikisinden de kısmak sadece maddi değil manevi olarakta daha büyük bencillik.18 yaşında bir oğlumuz var başka da çoçuğumuz yok.
Oğlumuz 3 yaşına gelinceye kadar ben mesleğime ara verdim, ikinci bir çocukta aynı şartları sağlayamayacağımız için tek çocukla kalmayı tercih ettik.
mesleğimi tekrar üç yıl daha ara veremeyecek kadar çok seviyorum çünkü.
Tek Çocuklu olmak korkunç bir şey değil,hatta anne ve baba için oldukça konforlu,dediğiniz gibi maddi ve manevi tüm imkanlar tek bir çocuğa yönlendiriliyor sadece çocuk biraz yalnız kalıyor ve siz ne kadar şımartmamaya gayret etseniz de ister istemez bencil demek istemiyorum ama biraz benmerkezci oluyor.
oğluma büyürken,zaman zaman durumundan memnun olup olmadığını sordum, her zaman memnun olduğunu ve kardeş istemediğini söyledi ama yinede ben kendi kardeşimle ilişkimi düşündüğümde yalnız kalmasa mıydı? diye arada pişman oluyorum ama artık vakit geçti yaş oldu 45.
Çok çocuk sahibi olmaktan ziyade doğru yetiştirebilmek önemli diye düşünüyorum,
elbette karar sizin, evladınıza sağlıklı, hayırlı ömürler diliyorum.
Bu arada babamlar beş kardeş, dedem de babaannem de bizim evimizde vefat ettiler,
ne yazıkki babamdan başka hiçbir evlatları ilgilenmedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?