Tek çocuklu olmak bu kadar korkunç mu?

Tek çocuklu olmak bir tercihtir.
Ama benim kişisel görüşüm olaya tek çocuklu diye bakmak değil, kardeşi olmayan tek çocuk olarak bakmaktır.
İyisi kötüsü artısı veyahut eksisi tartışılır.
Annem tek çocuk ve hayatımda teyze dayı kuzen va eksikliğini hep hissettim.
Annemin, ailesini kaybedince bir başına ağlayacak, derdini paylaşacak omuz bulamayışına tanık oldum.
Ablam var, bir insanın başına nadir gelecek mucizeye sahibim.
Bir çocuk olarak bana sorsalardı iyi yaşam koşulları mı ablan mı diye, elimde olanı da verir ablamı seçerdim.
Sırf maddi kaygı ve sunabileceğiniz imkanlar açısından bakıyorsanız, yalnış düşünüyorsunuz derim.
Ama psikolojik ve aile mutluluğunuz için yeni bir değişken istemiyoruz, bu halimizden çok memnunuz diyorsanız saygı duyarım.

Elbette kardeş çok güzel bir şey ama ben hem maddi hem manevi en azından şu bir kac yıl 2. çocuğa yetebileceģimizi düşünmüyorum.
Rahatsız olduğum şey benim özelime kadar dil uzatması yani bari bu konuda fikirlerini kendilerine saklasalar, ayrıca kafasında ki izlenimim nasılsa artık sanırım benim eltimi kıskanıp çocuk yapacagimi bir nevi s*dik yarışına gireceğimi mi düşünüyor artık bilmiyorum tüm bunlar çok aptalca ve çirkin.
Yorum için teşekkür ederim:)

Bana doğumhanede çok kolay doğum oldu sen çok geciktirmeden ikinciyi yap diye akıl veren oldu yaa henüz masadan kalkmamıştım!
Bizim insanımız böyle karışmayı çok sever
Kayınvaliden kendince seni gazlamaya çalışmış
Kaç çocuk yapacağına sen karar verirsin yani boşver.

İşte bunlar hep bastılırılmış cinsellik. Bebek seksle yapılır (tıbbi durumlar hariç) burdan ancak konusu açılabiliyor.

Zaten "anne çocuk konusunu konuşmuştuk" dediğinize göre kv'nin ikinci çocuk istemesi değil, eltinin hamile olması konusunun açılması problem burada, çok belli. Yoksa kv ilr daha önce konuşulmuş ve bu dert edilmemiş :)
Takmayın kafaya, büyükler hep torun ister, kendi zamanlarındaki gibi kaç tane olursa olsun büyür diye düşünürler. Bu konuda elti ile kıskandırmaktan da çekinmezler.

Ha siz eltimi kıskandım, ikinciyi yapmayı ben de isterdim ama şartlardan dolayı yapamıyorum diyorsanız o ayrı. Bana ufaktan bi kıskançlık alt metni de geçmedi değil.

İnşallah benım eltılerımın 4'er tane olur dıyorum

Sız kafanıza takmayın , herkes yapacak dıye bısey yok

Herkes ne derse desin bu kadar neden takiyosunuz anlamiyorum. Bu kadar takiyosaniz caktirmadanda olsa icinizden 2. Cocuk fikri gectigi icindir bence. Muallakta kalmissin zaten ve laflar tuz biber oluyo:)

bak bana 4. Yu soran oluyo. Eminim 4. Olsa 5 i sorarlar:)) ben takmiyorum cunku istek yok artik 3 yeter sukur isteyene versin diyorum geciyorum. Bu kadar buyutmenizi gercekten kararsiz oldugunuza veriyorum.

18 yaşında bir oğlumuz var başka da çoçuğumuz yok.
Oğlumuz 3 yaşına gelinceye kadar ben mesleğime ara verdim, ikinci bir çocukta aynı şartları sağlayamayacağımız için tek çocukla kalmayı tercih ettik.
mesleğimi tekrar üç yıl daha ara veremeyecek kadar çok seviyorum çünkü.
Tek Çocuklu olmak korkunç bir şey değil,hatta anne ve baba için oldukça konforlu,dediğiniz gibi maddi ve manevi tüm imkanlar tek bir çocuğa yönlendiriliyor sadece çocuk biraz yalnız kalıyor ve siz ne kadar şımartmamaya gayret etseniz de ister istemez bencil demek istemiyorum ama biraz benmerkezci oluyor.
oğluma büyürken,zaman zaman durumundan memnun olup olmadığını sordum, her zaman memnun olduğunu ve kardeş istemediğini söyledi ama yinede ben kendi kardeşimle ilişkimi düşündüğümde yalnız kalmasa mıydı? diye arada pişman oluyorum ama artık vakit geçti yaş oldu 45.
Çok çocuk sahibi olmaktan ziyade doğru yetiştirebilmek önemli diye düşünüyorum,
elbette karar sizin, evladınıza sağlıklı, hayırlı ömürler diliyorum.

Bu arada babamlar beş kardeş, dedem de babaannem de bizim evimizde vefat ettiler,
ne yazıkki babamdan başka hiçbir evlatları ilgilenmedi.

eltinizi takmayın ama bence kv hakli sağlık sorunu olmadığı sürece tek çocuk o çocuğa yapilan en büyük haksızlık bence. kardeş çok önemli .

Hayır kendimi ifade edemedim sanırım şimdi şöyle ki bizim 2.çocuğu yapmama fikrimiz net ha ilerde belki isteriz ama sanmıyorum benim kv kızmamin sebebi bu konuda kararlı olduğumu bilipte belki "eltisini kıskanır 2.yi yapar" kafasında olmasi , halbuki hic oyle bir insan degilim isteyen 10 tane doğursun siz beni tanımıyorsunuz ama onlar tanıyor hala bu gayret neden kvdeki

Hayır ikilemde kalmadım , eşimle cok netiz 2. Çocuk yapmama konusunda bunu da cok iyi biliyorlar , benim kızmamin sebebi kvmin " belki eltisini kiskanirda doğurur " kafasında olması benim huyumuda bilir halbuki umrumda olmaz 10 tane doğursun isteyen .

3 yaşıında oğlum ikinciyi de çıkar aradan diyorlar. düşünmüyorum diyorum geçiyorum çokta sallamıyorum önemli olan benim düşündüğüm. insanlar söyler durur boşver

Tek kalmasın diye söylemiştir.Ben tek çocuğum...insan kendine arkadaş arıyor.Anneme de demişlerdi ama nafile.

Ben de 2. çocuğu yapmayacağım.
Soranlara da kesin bi dille istemediğimi söylüyorum. Gerek kv, gerek annem bu kadar kararlı olduğumu bildikleri için üstelemiyor. Diğer insanlara da "he he kısmet" deyip geçiyorum.

Bu hayat sizin, kimsenin dayatmalarıyla şekillendirmek zorunda değilsiniz. Kv'niz aklınca eltinizi takdir ederek sizi gaza getirmeye çalışmış. Oyuna gelmeyin.

Uzun guzel ömrü olsun evladinizin, bende sizin gibi düşünüyorum eşimde hatta, şimdi şöyleki belki tek çocuk bırakmak bencillik ama kardeş yapıp ikisinden de kısmak sadece maddi değil manevi olarakta daha büyük bencillik.

Öncelikle asla geç kalmış değilsiniz öyle konuşması çok saçma
Tek çocuk evet sadece sizin vereceğini bir karar ben tek çocuk istemezdim ( zaten 3 tane ) herkesin kendi kararı
Eltinizin gebeliği boyunca kv bu tacizlere devam edecek öyle görünüyor önlem alın kesin ve kati bir konuşma yapın isterseniz kırmadan
Ha bir de yaşıtlarınız bekar geziyor onu da hatırlatırım 28 yaşında neye geç kalmışsınız yani ? Patavatsız bunlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…