- Konu Sahibi fernandohoze
-
Ben iyi ki evlenmişim diyenlerdenim.
Evlenerek iyi bir pok yediğimi düşünüyorum.
Yok canım inan ki değil; yalnız burada yalnızca dertli olanlar konu açtığından ve de kimin derdi daha büyük daha çetrefilliyse en çok o üyenin konusu dikkat çektiğinden, tüm yorumlar o konuya yazıldığından ve o konu akışta en tepede durduğundan sanki bütün kadınlar şiddet görüyor, aldatılıyor vs gibi bir algı oluşuyor forumu okuyanlarda. Bunları yaşamayan da dolusuyla üye var ama onlarınki dert olmadığından Bir Derdim Vara yazamıyorlar. Bir de yazsalar da konunun reytingi olmaz, hem millet 'Eee ne güzel de bundan bize ne? der.Yani sen içini ferah tut.
valla çok sağolun seneye sözüm olacak erkek arkadaşımla çok iyiyiz çok seviyoruz birbirimizi ailesi falan hep tanıyo beni benim ailemde onu tanıyo burda ki konular gözümü korkutuyo bi gün bi konu okumuştum kocam bana ev işlerinde yardım etmiyo kahve bile yapmıyo çalışıyorum çok yoruluyorum diye bi konu okudum gittim erkek arkadaşıma çattım baya kavga etmiştik o da bana barıştıktan sonraa o siteye takılıyon akşama kadar geliyon bana çatıyon demişti:) :)
Bunun yolu her şeyi en başta konuşmaktan geçiyor. Birçok Türk kadının düştüğü hata şu: Nişan döneminde o anki hevesle :'Ben her şeyi yaparım, kocamın ayaklarını bilem yıkarım, mantı açarım elcağzımla, kendimi evime kocama adarım' deyip adama hiçbir sorumluluk vermiyorlar. En başta bunları konuşacakları yerde : Ne kadar altın takılacak? Set alıncak mı? vs vs konuşuluyor. Sonra evleniliyor ilk aylar kadın o hevesle her şeye seve seve koşturuyor, adam da hazıra alışıyor, sonra ay sonra yakınmalar başlıyor 'Eşim hiç yardım etmiyor' diye. Sen en başta karşına al konuş evlenmeden,iş bölüşümü yap ve asla taviz verme. O gün ütüyü yapacaktı yapmadı mı bırak işe ütüsüz gitsin, kendi rezil olur.Yemeğe yardım mı etmedi, dışarıdan pizza söyle , parasını da ondan iste, üstüne bir de bahşiş ver kuryeye. Bulaşık mı yıkamıyor, kirli bardaktan su içir.
bende yapı olarak asabiyimdir ama eminim erkekler naif kadınlardan hoşlanıyo bende tepkilerimi artık susarak gösteriyorum daha etkili oluyo...Bence problemlerinle dalga geçmen güzel.
Ben de öyle yaparım genelde o yüzden insanlar üzülebileceğimi, bu kadar sıkıntı yaşadığımı bilmiyorlar genelde
Tamam ciddiye alıp problemin çözüleceği zaman vardır ama geri kalan zamanlarda en güzeli önemsememek, dalgaya vurmak, kafaya takmak bir şeyi çözmüyor.
Bir de ben de güvenemiyordum genelde kocama ama etrafın dolduruşuna gelerek. Yoksa içimde güveniyordum.
Artık hakaret etmeyeceğim, bağırıp çağırmayacağım ben. Kesin kararlıyım.
bende yapı olarak asabiyimdir ama eminim erkekler naif kadınlardan hoşlanıyo bende tepkilerimi artık susarak gösteriyorum daha etkili oluyo...
bazı şeyleri fazla abartmamk lazım canım dediğin gibi bu senin ve eşinin ortak hayatı kim olursa olsun kendi duygun ve düşüncenle hareket et...çünkü başkasının dolduruşuyla sen küs uyurken herkes kocasına sarılıp fosur fosur uyuyo oluyorben 5 aylık ayrılıkta kendimi eleştirdim ve gördüm ki hatalı olduğum en büyük nokta bu
çabucak parlamak, dinlemeden anlamadan hakaret etmek ve bazen çok aşırıya kaçıyordum
içimde eşime karşı biriktirdiğim çok fazla şey vardı, bizim aramızda da güvensizlikler oldu aldatma değil ama bana sormadan yaptığı işler gibi..
aslında şimdi bakıyorum ben annemin, çevremin dolduruşuna gelip onu çok kırmışım.
içten içe güveniyorum kendi hislerime bakmam daha doğru olur sanırım değil mi?
ben öyle karar verdim artık kimsenin dolduruşuna gelmicem..
bdv de birkaç defa denk geldim size derdinizi anlatırken bile neşeliydiniz belliydi neşeli bi hatundunuztek cümleyle yazcam derdimi, uzuun uzun sözlere ne hacet...:
"Evlendim ii b.k yedim.."
Nokta.
bazı şeyleri fazla abartmamk lazım canım dediğin gibi bu senin ve eşinin ortak hayatı kim olursa olsun kendi duygun ve düşüncenle hareket et...çünkü başkasının dolduruşuyla sen küs uyurken herkes kocasına sarılıp fosur fosur uyuyo oluyor
evet canım aynen öyle iyi çözmüşün valla...kesinlikle haklısın aramıza nifak sokup sonra kendi "kociş"leri aldatsa dahi affediyorlar
ya da benim kocamın tavrına sert tepki verip aynı şey kendi kocaları yapsa bana böyle böyle demiştin diyorum sessiz kalıyorlar
yok evlilik iki kişilik ne aile ne başkası içine girmemeli
herkese de her şeyini anlatmıcaksın bunu anladım
3 günde bir, hafta 5 iyi 2 limoniyseniz, çok kötü değil sanki?
Şaka bir yana, sorun ne ki bu sefer? Biraz salsanız, yanii evde keyfinize bakın, o ne hali varsa görsün moddaa..düşmeseniz üzerine de o iletişim kurma ihtiyacı hissetse mesela?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?