tek tek her yorumu okudum. başta çok kızdım sana niye bu kadar bekledin diye.
uzaktan yakından herkesin başına gelmiştir veya gelmemiştir. herkesin davranışı farklıdır.
ben olsam şöyle yapardım veya böyle yapardım. bunlar aslında sadece bizim fikirlerimiz. sadece doğru birşeyi yaparken acaba yanlış mı yapıyrum dediğinde hayır doğru yoldasın diyebilmemiz sana destek olmamız lazım geldiğini düşünüyorum.
neyse ki ablana söyledin. başta söylemişler , umarım kayıtlarını almışsındır.
sen doğru olanı yaptın. eğer ablana bildirmemiş olsaydın,sorunu çözmeyeceksen neden girip maillerini vs yi karıştırasın.
elbette bir yanlış varsa düzelecek.
ablanın sadece mail değil cep telefonu sifresini de al. online olarak oradan da takip et. kime mj atmış kime arama yapmış dökümlerini kontrol et.
bitti diyebilir. bir ilişki öyle kolay kolay bitmez. ben bunu bilirim. Allah korusun hepimizin başına gelebilir bu durum. ama ablanın belliki psikolojik sorunları var. bunu takip altına almak sana kalmış artık. başta sık sıkkontrol edecek sonralarında da ara ara takip edeceksin.
ayrıca nişanlısını seviyor da olabilir. histerikli yapıya sahip olan kişilerde sevgi yetmezliği olabilir. belki beklediği ilgiyi onda görmüş olabilir. ilgi olmasın bir kelimeyi bile bulmuş olabilir.. TABİKİİİİ bu durum nişanlı aldatmasını onaylar durumda değildir.
sen görevini yaptın. artık ayrıldık palavrasına inanmak için sana gerçekten güven verici hareketlerde bulunması gerekiyor. bunu da nasıl yapar bilemiyorum.
Allah yardımcınız olsun.
umarım nişanlısının da kalbi kırılmadan bu iş hallolur canım
yorumun için sağol,gerçekten sizin gibi tek taraflı düşünmeyen,yangına körükle gitmeyen insanların düşünceleri beni cesaretlendiriyor.
kardeşim diyorki akşam telefonunu falan ortalara koydu bakın bişey yok der gibi.bu gecede hiç uyuyamamış.korkuları oluştu belli.akşam ben eve giderkende bana msj yazdı.bu gün işten geç çıkıcam biraz kasada olmam lazım istedigin zaman arayıp kontrol edebilirsin demiş bide numarasını yazmış iş yerinin.
bende senın peşine adam takmadım nerde ne yapıyosun bilemem dedim.daha cevap yok.bi sonraki adımım ne olmali onu düşünüyorum şuan.
matruşkacığım şoktayım demişsin ya canım hiç şoklara girme şahsen ben bu hayatta herkesten herşeyi bekler oldum
konunu büyük çoğunluğunu okudum kafama takılanlar oldu
1.si adamla yazışmış onu suçlamışsınız tamam adamda suçludur ama ablanızda en az adam kadar suçlu sonuçta 25 yaşında koskaca bir insan bebek değil ya kandırılsın ortada bir kandırma yok yani ablanızda bu durumdan en az adam kadar hoşnutki devam ediyorlar
2. ayrıldık dediklerine bakmayın seni kandırıyorlar devam edeceklerdir
3. en önemli sorum şuki ablanız zorlamı nişanlandırıldı
nişanlısını nasıl seviyor anlayamadım
hadi diyelimki 10 senelik evliydi eşinde bulmadığı eksiklikleri bu adamda buldu şeytana uydu aldattı
ama sizin ablanız daha nişanlısıyla hayat yaşamaya paylaşımlara bile başlamamışki buda gösteriyorki ablanız doyumsuz bir insan üzgünüm sizi kırmak istemem ama ablanız kimle evlenirse evlensin yine aldatmaya devam edicektir bazı insanın ahlakı yapısı budur yapı diyorum kimsenin ahlakını sorgulamıyorum zaten ahlak kavramına girersek sonu yok çünkü ahlakın içinde insanın hayat felsefesi uyuması gezmesi herşeyi vardır ablanızın yapısında özgürlük olabilir bir kişiye ait olmayı sevmiyor olabilir
4. siz uyarmışsınız ailnize nişanlısına söyleseniz çok kişi üzülecek bence söylemeyin ablanıza nişanlından ayrılmazsan herkese söylerim diyin oda nişanlaısından ayrılsın adamcağız daha nişanlıyken aldatıldığını öğrenirse ileriki hayatında devamlı mutsuz olur
veya ablanızla evlenirse ablanızın onu aldatacağını bile bile sizde yaşayamaz mutsuz olursunuz elbet birgün adamcağızda öğrenir mutsuz olur en iyisi ablanız ondan ayrılsın oda kendine yeni hayat kursun
sizin vijdanınızda böylelikle rahatlar
söyelrseniz çevrenizdeki herkes sizin aileyi bu konuda yargılar eşiniz bile sizi yargılar
5.canım bir elde beş parmağın beşi bir değildir kardeşinizde olsa o sizden farklı bir birey herkes kendi seçimleri ve kararlarıyla var olur onun yerine düşünemezsiniz sadece uyarabilirsiniz sonrasını kendi bilir sizde onu yapmışsınız bence bu konuda daha fazla kendinizi üzmeyin ALLAH yardımcınız olsun
Bir sonraki adımım ne olacak derken?
Sen ne yapabilirsin ki?
Ablan nişanlısından ayrılır ya da ayrılmaz.
O adamla ya da başkasıyla görüşür ya da görüşmez.
Buna engel de olamazsın takip de edemezsin.
Erkekler için diyoruz ya bir kere yapan hep yapar diye. Bence bu kadınlar için de geçerli. O yüzden ablan nasıl olsa bu ihanete devam edecek.
Bir sonraki adımım ne olacak derken?
Sen ne yapabilirsin ki?
Ablan nişanlısından ayrılır ya da ayrılmaz.
O adamla ya da başkasıyla görüşür ya da görüşmez.
Buna engel de olamazsın takip de edemezsin.
Erkekler için diyoruz ya bir kere yapan hep yapar diye. Bence bu kadınlar için de geçerli. O yüzden ablan nasıl olsa bu ihanete devam edecek.
Ailevi bir mesele olduğu için serinkanlı olmak zor bence. İnsan kendi
başına gelmeyince kolaylıkla yorum yapabilir. Eminim bunu başkası
yazsa siz de yapardınız kolaylıkla bir yorum... Sizi anlayabiliyoruz desek de
aslında anlayamayız. Sonuçta kimse ablasına böyle bir şey konduramaz,
siz bizzat şahit oluyorsunuz, üstelik doğruluğuna yüzde yüz eminsiniz.
Aslında adama ve ablanıza göz dağı vermekle iyi etmişsiniz. Ama adamla
artık muhatap olmayın. Ablanızın da yazışmalarını, görüntülerini elinizde
bulundurun. Onlar muhtemelen birbirini kolayca bırakamayacak. Sizin
tehditlerinize rağmen hala yazışıyor olmaları bunu gösteriyor. Ablanızın
nişanlısına aşık olduğunu söylemesi ise yalan, bir kamuflaj... Kesinlikle
ondan ayrılmalı ama nişanlısı ile konuşan kişi sakın siz olmayın. Durumunuz
çok zor gerçekten, Allah yardımcınız olsun.
evet adamı suçladım ama ablamada aslında hayatımda kullanmadıgım kelimeler söyledim.kendıne gelmesi için tabiki.ama yetmedi o adamın bunları duyması gerektiğini düşündüm,belki utanır diye.ablamda o adam kadar suçlu doğru söylüyosunuz.
ayrılmadılar bende hissediyorum bunu,şuan çocukca benı inandırmaya çalışıyolar ama bn ıspat edicem ayrılmadıklarını.ablamın o iş yerinden çıkmasını sağlıycam önce.çünkü adam orda mali müşavirmiş.
ablam zorla nişanlandırılmadı bende buna şaşıyorum.çok isteyerek nişanlandılar.hatta babam pek razı olmadı bu işe ama ablam senelerce bekledi.
ben ablamı uyardım ama insallah bi nebze aklına girmişimdir.o adamdanda nişanlsındanda ayrılması gerekiyor.
arkadaşlar bunu nasıl yazacagım bilmiyorum o kadar utanıyorumki...konu ablamla ilgili.ablam bu sene subat ayında nişanlandı.3 yıllık ilişkisi sonucu..geçen gün ablamın msn şifresini en küçük kardeşim ögrenmiş (7 yaşında) laf arasında söyledi.benide şeytan dürttü heralde girdim ablamın msn adresine.gönderilmiş maillere baktım.ne göreyim bir adamla resimleri.sarılmışlar,ablam adamı yanagından öpüyor falan.ablam 25 yaşına girecek.adam neredeyse 50 yaşında :S o günden sonra ne yapıcamı bilmiyorum diğer kız kardeşime söyledim.ama bi çözüm bulamıyoruz.ben hergn açıyorum msn adresini.o adamlar yazışıyor.sevgilim,aşkım gibi laflar ediyorlar.seneye mayıstada nişanlısıyla evlenecek.babam-annem bunu duysa ablamı öldürürler heralde.ne yapıcam kızlar bana bir akıl verin ne olur:2::2:
bence bilmiyorum sana mantıklı gelir mi ama, onu çok sevdiğinizi ama güveninin yıkıldığını, bunu telafi edecek kişinin sadece o olduğunu belirtin. ama bunu yaparken dengeyi iyi yapmak geerek. çünkü diğer taraftan sizdeki desteği göremezse farklı yerlerde destek arar.
aslında peşine adam taktırıcam an be an takip ettiricem seni diye gözünü korkutabilirsin diye düşünüyorum. çünkü rahat olursa devam edebilir diye.
hatta bunun bir psikolojik rahatsızlık olduğunu (sağlıklı insanların yapacağını bir durum deği çünkü) ve psikolojik destek alması gerktiğini, ancak böyle güvenebileceğini söyleyebilrisiniz. tabi rahatsızlık olduğuna inanırsan. ( ben daha öncede sana yalan söylemesinden ve senin onu maillerini kontrol etme isteğinden çıkarım yaptım)
bu arada annenlere de durumu ilk etapta bildirme derim. annenlerin gözünden düşerse bir daha toparlayamazlar. onlar çocuklarının mükemmel olmasını ister biler olamayınca yıkılırlar. hem ablan açısından da kötü bir durum olur bu. gerçekten desteğe ihtiyacı olduğu bir dönem bence.
aslında yanında olmayı çok istiyorum yardımcı olmayı,ama ben iyi davranırsam o benım bişey yapamayacagımı,kimseye bişey anlatamayacagımı zanneder.dün bana nasıl yalvarıyor adamın karısına söyleme yuvaları yıkılmasın diye.bizim yuvamız ne olacak dedim.ailemizde herkes perişan olur.babam ölür annem ölür sen rahat edecekmisin bi anlık mutluluk bizim ailemzi bitirebilir dedim.beni tanıdıgı için pek aileme söyleyecegimi düşünmüyor ama adamın ailesini bulup anlatacagımdan şüpheleniyorlar.
anneme anlatamam zaten olayı düşünecek çözüm bulacak birisi değil.ortalgı velveleye verir.bencede ablamn pskolojık destege ihtiyacı var buna ikna etmeliyim onu.
Ablaniz da da ne migde varmis mubarek..
Migdeden de ziyade bu nasil bi ihanet boyle.. O Nisanliya acidim..
Ben sahsen boyle bi durumda anneme soylerdim..
Hergun aciyosunuz msn i ve o adamla yazisiyor bide ustelik.
Kiz kardesinize soylemekten se bence annenize soyleyin..
Ablami oldururler demissiniz de ablaniz da hakediyor dayagi bence
sadece dayakla bitecek bişey olsa elbette söylerim.ben ablamı değil daha çok babamı-annemi düşünüyorum.onlara zarar gelir eminim.ve ben buna dayanamam.
sadece dayakla bitecek bişey olsa elbette söylerim.ben ablamı değil daha çok babamı-annemi düşünüyorum.onlara zarar gelir eminim.ve ben buna dayanamam.
Babaniza degil de annenize soylemelisiniz bence.. Tabiki dayakla btmez,insan kiyamaz ablasina..
Ama annenin bilmesi gerekiyor.. Tek basina altindan kalkamazsin canim..
Ablanla konusmussun sanirim.. Okuyamadim yorumlari ama sadece sen kiz kardesinle bu konuyu halledemezsin..
canım annem bunu taşıyamazki panik yapar gider o anlık refleksle birilerine falan söyler.tepkisi çözüm bularak olmaz.yoksa anneme söylerim tabi :/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?