Tekrar Tup Bebege Basliyacak Olanlar Buraya Burada Buluşalım!!

Merhabalar!
Coktan yazmadım buraya ama telefondan devamli girip okuyorum sizi. Telefondan yazmak zor oluyor.
Ilk once Hayalcim yeni tedavin hayirli olsun, insallah bu son olur ve anne olacaksin!
Edanur, senin icin dua ediyorum insallah tutar bu sefer ve saglikli evlatlarina kavusursun!
Kardelenberk, canim cok sevindim, yazdigin icin cok tesekkur ederim, darisi bizim basimiza.
Boyle haberler gercekten cok moral veriyor.
Bu arada ben ignelere devam ediyorum. Suanda 21-23 tane yumurta var gibi gorunuyor. Emdometrium da cok iyi. Doktorum soyledigi gibi hersey yolunda gidiyor. Obur haftanın sonuna dogru yumuslarim toplanacak ve ben embrio genetik tani yaptiracagim.
Bu benim 5 denemem ve hala da heycanlaniyorum, gittikce de daha cok. Umudum cok ama artik kendimi cok umutlanmaktan da korkuyorum, ne bilim, vallah Allah bize yardimci olsun, cok zor!

Son düzenleme:
Bu arada ben arı sütüne devam ediyorum
poleni icmeye devamli unutuyorum.
Benim bildigim tup bebekte ve normal hamelelikten ilk ay protein tuketmek lazım. Ondan bebiş iyi gelişiyor ve guzelce tutunuyor, düşük riskini de azaltıyor.
Omega-3 de iyi geliyor.

tedavin hayırlı olsun Allah tamamına erdirsin sağlıkla kucağına al işallah... güzel haberlerini beklioyoruz ..tedavin dışında neler yiyip içiyosun özel yaptığın bir şey varmı canım

tedavin hayırlı olsun Allah tamamına erdirsin sağlıkla kucağına al işallah... güzel haberlerini beklioyoruz ..tedavin dışında neler yiyip içiyosun özel yaptığın bir şey varmı canım

canım hurmayı doğum yaklaşınca yenmesi gerekiyormuş dikkatli yemeni tavsiye ederim canım...neolur neolmaz Allah yardımcın olsun..

canım hurmayı doğum yaklaşınca yenmesi gerekiyormuş dikkatli yemeni tavsiye ederim canım...neolur neolmaz Allah yardımcın olsun..

cok sagol canim insallah seninde bu son denemen olur ve hayirlisi ile bebisini kucagina alirsin.hurmeyi birakiyim o zaman ama senin dedigin omega 3'u nasil alicaz birde balik yagi haplari var bunlarda iyi geliyormus.onu ye bunu ye duba gibi olucam yakinda kapilardan sigmiycam.zaten igneler olmaya baslaninca vucudum acayip sisiyor ama sonradan gidiyor sislikler.

insallah canim benim insallah bu son denememiz olur ve hayirlisi ile hamile kalip saglikli hayirli evlatlar dunyaya getiririz insallah.

Canım, teşekkür ederim! Tedavin dısına arı sut, poleni ac sabahları ac karnıma iciyorum, günlük vitaminleri ve omega3 kullanıyorum. Yarından her gün havuç suyu sıkıp günlük içeceğim. Onun faydası çok diye biliyorum. Hamileliğin ilk 3 ay ağırlıklı protein yemekleri tüketilmelidir, bu hafta balık, deniz ürünleri, hindi eti, haftada 4 tane yumurta, sut ( marketlerde günlük sut satılıyor). Onun dısında yeşillikler, sebzeler, meyveler tüketilecek. Çok yağlı ve ağır yemekler tüketilmemeli, tatlı az tüketilmeli, beyaz ekmeğin hiç bir faydası yok. Fazlı icecekler, siyah çay ve kahve ilk 3 ay zararliymis. Bitki çaylar, su ve taze sıkılmış meyve suyu tüketeceğiz. Sağlıklı besleneceğiz ve kendimizi dikkat edeceğiz. :)

hamilelere doktorlar marincap marka balık yağını tavsiye ediyorlar canımm çünkü diğer satılan balık yağlarında A vitamini var buda fazla olursa bebeğe zarar verebiliyormuş canımm ben marincap kullanıyorum tüm eczanelerde var aslında cevizdede omega var ayrıyeten içmeye gerek yok ama işte bebek olsun diye herşeyi yiyoruz :)

Merhaba kizlar Yazilarinizi okudum Allahim bizlere yardimi olsun! konuyu acan arkadasa tsk ederim.

Ben 39 yasindayim 2-asilama yapildi 2-cisi anestezi verilerek yapildi. 2-TUp bebek denemesi sonuc negatif.

Ayni kaderi paylasiyoruz. herkezin tup bebek konusunda ayri-ayri olarak deneyimleriniz var onlari paylasabilirmisiniz?

Tahliller sonucu esimiz ve bende tupler ne alemde bilmiyorum genel olarak sorun yok gibi. Suan icin HLA ve kariotip tahllleri yaptirmak istiyoruz.

3-tup bebek icin her konuda hersey olarak Allahin yardimiyla haziriz dedigimiz zaman girsek diyoruz.

Kizlar sizler hangi tahlilleri yaptirdiniz? Nelere once dikkat etmeliyiz. Bu topikten mumkun olursa bir-birimize yardimci olalim.

Ben simdi yas olarak bu deneyimler sonucu negatif olunca ne yapacagimi sasirmaktayim umit azaliyor zamana karsi hareket etmeliyiz yani acele etmeliyiz ama hersyi gozden gecirip not ederek sirasiyla hazirliklari yapalim dedik.

Neler yapiyorsunuz? Immunolojik olarak psikolojik olarak hazirmisiniz?

Cok korkuyorum bu sefer olmasa ne yapacagim bu benim icin son deneme olacak bundan sonra halimiz ne olacak bunun gibi dusunceler icindeyim.

Bizim evliligimizin 14 senesi. yas 39. Simdi hersey korkutuyor....

Hepimize ALLAHIm yardimci olsun!

senin sorun neydi canım.. benimde yai 41 oldu yumurta rezervimde azalma var tüp bebek denedim malesef negatif işllah bidahakine hepimizin yüzü güler..Allah tez zamanda hayırlı sağlıklı evlalar versin ..aminnn tedavi öncesi yaptığın özel şeyler varmı kür felan yapıyomusun...ben incir kürü yapıyorum birde buğdağ çimi tablet kullanıyorum dhea da içmek istiyorum ama malum hormon olduğu için korkuyorum Allah yar ve yardımcımız olsun..

Canim benim yas 25.20 Yasindayken sol yumurtalik ustunde kist olusmustu ve kisti alirken yumurtaligimin tupunude almislar.Sag yumurtalikta bir problem yok.Evlendim yurt disina geldim.Sonra burda yaklasik 2 sene once rahimde yapisiklik oldugu icin ameliyat oldum.Sonrasinda normal yontemle hamile kalamadigim icin oktorum asilama yapmadan direk tup bebege baslatti.3 kez tup bebek yaptik ama hic birinde hamileleik olusmadi.Simdi allah izin verirse 4.tup bebek denememize basliycaz fakat ben doktorumu degistirdim normal doktordan profesore gectik oda bir suru testler istedi.Onumuzdeki hafta persembe gunu testin biri yapilacak.Rahime bakilacakmis cokmu asagida yoksa yukarida,cokmu kalin yoksa cokmu ince.Sonra yine rahimde yapisiklik ve ya herhangi bir problem varmi diye kamera ile bakilacakmis.Bunlarin hepsini yaptirdikca sizlere burdan yazarim insallah.Ve insallah kotu birsey cikmaz.biz aslinda bu sefer doktorumuza genetik test yaptiralim dedik fakat doktorumuz gerek yok embriyo
kalitelerinizde bir problem yok sizin tek neden tutmamasi dedi.Bakalim insallah rabbim bu sefer yuzumuzu guldururde tutar insallah.Bu arada canim konuyu actigimda dikkat ettiysen birseyler yazdim ilk yoruma umitsizlik yok karamsarlik yok ya bu seferde tutmazsa demek yok sanki bu sefer olacakmis gibi umutlu olucaz.Kotu dusunceleri at uzerinden.Negatif hic bir duygu birakma kendinde.Igneleri yaptirirken kafana hic birsey takma cik gez dolan eglen.Neyi seviyorsan onu yap transfer sonrasida evde yat dinlen tv karsisinda.Seni uzecek seylerden uzak dur yada onlara uzulmeyi veya kizmayi sonraya birak.Ben bazen oyle yapiyorum.VE EN ONEMLISI RABBIMDEN UMUDUNU KESME ONA BOL BOL DUA ET.VERIP VERMIYECEGINDEN SUPHE EDEREK DUA ETME YADA SIMDIYE KADAR VERMEDIGI ICIN ISYAN EDER GIBI DUA ETME KALBINDEN NE GECIYORSA O SEKILDE DUA ET KALBIN SENI ASLA YANILTMAZ.Moralini yuksek tut kendine iyi bak allaha emanet ol canim.

Kestane bali kûrû,polen kûrû,keci boynuzu,ceviz,kuru kayisi,kuru incir yiyorum suan canim.Incir kuru yapicam bide insallah.Bakalim rabbim yuzumuzu guldursun insallah bu sefer.

Bu arada kizlar bu yakinlarda evimde mevlut okutucam bu seferki tup bebek denememizin olumlu sonuclanip hayirlisi ile anne olmak icin ve sizlerinde rabbimin yuzunu guldurmesi icin.Daha gun belirlemedim ama sanirim cuma gunu okutucam.

Canim ben ilk seneleri 1-2 sene onem vermedik Dr Hersey normal deyince ve kendimiz hazir degiliz diye onemsemedik. 2002 senesinde kist amelyati oldum sag yumurtanin yarisi yok cok kucuk 2002 baslayarak -2011 kadar sag tarafta hic gelisme yoktu.

2-ci tup bebekte sagdan 3-yumosu aldi toplam 4 adetti biri morul 2-cisi 8 hucreli 2-transfer yumos transfer edildi. Ilk 3-ci gunune kadar Estrodiool ve progesteron yuksek cikmisti ondan sonraki 8-ci gunu hemen dusus oldu yani tutmadi Dr 14-gune kadar ilaclari devam et dedi. Ben Dr sorumlu davranmadigi kaanatindayim. Cunku aldigim ilaclar yasa gore biraz dikkatli olmaliydi...Tabbi Allahim isterse nasip ederdi...

2002-2008 kadar kistle ugrastim Dr Tup bebege gondemeliydi kendiliginden olur diye 2-asilama yaparak bekletti...baya 5-6 senelik donemi orda kaybettim diyebilirim. suanki kafa olsaydi evlener evlenmez cocuk isteyecektim ve dr once kendim arastirip tup bebek icin hatreket ederdm.

Belirgin bir sorun yok gozukuyor amaHLA ve kariyotip disinda genel olarak tahliller yapildi hersey normal. 2011 tup bebekte yumutrtada azalma oldugunu soyledi tabbi 4-yumurta 2-si dollendi.2010 11-yumurtanin 5-dollendi 2-si kaliteli olunca transfer edilmisti .

Sana canim ozelden neler yaptigimi yaziyim. Ben hata olarak biraz seyleri siraladim simdi onlara onem vermeliyiz .

Sen kac senedir tedavi sonundasin? Sorun nedir? insallah Rabbim nasip eder!!!

Bu arada kizlar bu yakinlarda evimde mevlut okutucam bu seferki tup bebek denememizin olumlu sonuclanip hayirlisi ile anne olmak icin ve sizlerinde rabbimin yuzunu guldurmesi icin.Daha gun belirlemedim ama sanirim cuma gunu okutucam.

Allahim kabul etsin! Insallah dualar kabul olur! Allah razi olsun!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…