Televizyon yüzünden tartistik

Cocuk kismi degil de esiniz bir kbb uzmanina gorunsun. Tv sesi rahatsizlik verecek kadar yuksekse kulaklarda bir sikinti olabilir

Valla çevremde bir sürü çocuk var hepsi de ci,gi film izliyor gayet akıllı hepsi de bazen dediklerine yaptıklarına ben bile şaşırıyorum taktir alanlar başarı madalyaları var hepsinin de ödülleri falan eder bu çocuklar nda izliyor tv bence de çok abartiyorsunuz bı sürekli bebeğim yazmissiniz biraz fazla korumacı davranıyor gibisiniz bebek eşinizin de bebeği onun da söz hakkı var bebek de ömür boyu siz o çocuğu koruyamazsiniz hayatı öğrensin TV dede yararlı programlar var görseller le daha iyi alıyor çocuklar çoğu zarar azı karar hesabı dengeli olduğu sürece bence sakıncası yok

Bak güzel kardeşim san bı kaç da örnek de vereyim evladım yok Rabbim kısmet eder inşallah ama. Olursa da anam.babam usulü derler bizim burda öyle büyütürum evladimi herkesin yaşam.sitandardi farklı zengin bı akrabam var kadın sürekli çocuklar ini över ben onu yaptırdım su kursa yolladım şöyle ilgilendim falan filan çocuklar özel üniversite okuyor muhasebe bı akrabam daha var cocugu normal şartlarda büyüdü ve şimdi hukuk okuyor bunu diğer akrabam duyunca ay savcı mi olacak çok vebalı iş dedi kabul edemiyor bu birinci örnek bı tanigim daha var çocuğa aman aman onu görmesin onu yapmasin su eğitimi alsın çocuk anne ye bağımlı yaşadı uzun süre okula gitti tutunamadı okumadım okulu bıraktı yani tamam sen elinden geleni yap ama çocuk da iyiyi ye kötüye karar versin bu hakkı elinden alma derim

Tv izlettirmeyen bi anne olarak evet oglumla vakit geciriyorum.kiyafetlerini katliyorum hadi cekmeceye birak diyorum katladigim kiyafeti dagitarak koyuyor.ben ev supururken o da yanimda supuruyor.yaptigim islere onu da katiyorum.bebegim cok kucuk baska etkinlik yapamayiz.uyuyana kadar hep beraber oynuyoruz.tv nin cocuklar ustunde etkisi var hepsinde olmasa da var.otizm forumunu okumanizi tavsiye ederim.ordaki cocuklarin cogu otizm degil hiperaktivite uyaran eksikligi bazisi otizmin kesin icinde ordaki annelerin dedigi tek sey tvye cok maruz kaldi aman bizde izledik diye bise olmaz sandik keke izletmeseydik diyorlar.bu arada gelisim geriligi yasayan cocugu doktora ilk goturdugunuzde doktorun ilk diyecegi sey cok tv izledimi sorusu.izlediyse asla video falan izlemeyecek evde televizyonu kapatin diyecektir.evet ben obsesif bi anneyim.bu benim onceden beri olan bi rahatsizligim ama oglum icin de en iyisini yapmak istiyorum.cocuk sorumluluktur dogurup tv nin basina koyup aman ev temizlim modunda olanlari da dogru bulmuyorum.

Lutfen yanlis yonlendirmeyin o cocuklara bise olmamis olabilir ama bu bebege etki edebilir.tvnin bebekler uzerinde etkisi var bizzat asagi komsumdan biliyorum.torununa bakici bakmis cocugu tvnin onune koymus bi anda cocuk gerilemeye baslamis doktor televizyonu kapatin bir dakika bile bos birakmayacaksiniz bu cocukla ilgileneceksiniz demis.cocuk o sekilde toparlamis.

Esim evde olunca bizde de ayni muhabbet.
Koca plazma tv, cocuklar hipnoz oluyor.
Bizde izledik aptal mi olduk diyenlere soruyorum, ben bu kadar kucukken trt vardi ve hicbisey ekrandan bu kadar jet hiziyla gecmiyordu.
Adile Nasit oturur masala anlatirdi, susam sokagi olurdu, biraz buyuduk Bizimkiler, Super baba izledik.
Evet aptal olmadik ama tv ile buyuyen nesilde olmadik.
Esim Allahtan farkediyor cocuklarin hipnoz oldugunu, tvnin goruntusunu kapatiyor ya da toptan kapatiyor.
Bende gun icinde tv acinca oturup onlarla izliyorum, yorum yapiyorum, kesinlikle onune oturtup 1-2 saat is yapmam yapamam yani.

Vur dedik mi öldürüyoruz.
Cocugu butun gun tv karsisinda oturtmak nasil uçsa, tamamen yok etmek ve evdekilere de eziyet etmek o kadar uç.
Otizm i biraz araştırırsaniz, tv izleyipte 1 tane otizm olan kişi bulamazsiniz.

tv dikkat dağınıklığı yapar otizm yapmaz. tvyi kesince çocuk zamanla düzelir normale döner. ama otistik çocuk için farklı tedaviler var. neyse tv yinede iyi değil tabiki. ama zaten akşama kadar tv açmıyorsun. eşin eve gelince illaki ister tv. ya odayı değiştir.bir saat tvnin çocuğu bozacağına inanmıyorum. sen çocuğa paketli gıda verme ve dışarıdan alüminyum cıva gibi direk kana karışan şeylere müdahale et bişey olmaz. genetiklik yoksa.

vur diyince öldürmeseniz olmuyor mu?

Hemen pansuman yapdir kanayan gözlerine. Yazik olur... :))
Dikkatli okuma yeteneğiniz fazla gelişmemiş ama.
1. "Genelde" ----- yazdim. Siz bu kitlenin içinde değilseniz bravo! İstisnalar vardir kesinlikle. Sizde bu grubun icindesiniz. Sevinebilirsiniz. Bazi insanlar günde 2 paket sigara icer ama 90 yaşında kansere yakalamadan ölürler. Bu durum sigaranin kansere yol açabileceği gerçeğini yalanlamaz.

2. Yok canim... o yazim hatalari kitap okumamakdan değil. Türkçe benim icin bir yabanci dil. Arada sirada oluyor yazim hatalari. Ben normal karşılıyorum.

3. Evet, zeka (intelligence) doğuştandır. Bilgi (knowlegde) öğrenilir. Yani sira soysal "zeka" (social competence) önemlidir.
Cocuk gelişiminde anne babanin vazifesi çocuğun zekasını, bilgi ve sosyal anlamda geliştirmektir. Benim anlayışıma göre bu televizyon karşısında olmaz. Bir insanin "dialog" kuramadığı her faaliyet onu köreltir. Sadece input olan ama output gerektirmeyen faaliyetler yararli olmaz.

4. Diğer mesajlarımı okursaniz zaten bir BEBEĞİN televizyon önüne birakilmasina karşıyım. Küçük cocuklar icin dozunda olduğu sürece bir sorun görmüyorum. Sosyalleşme anlaminda önemli bile.

4. En son noktada haklisin. O tip annelere bende gülüyorum. Benim çocuğum yok olunca Darwin bazli yetiştirmek isterim. Kendimde öyle yaşıyorum (olduğu kadar).

Gözüne pansuman yapmayi unutma.
Yazim hatalari bulursan özelden ulaş. Allah rizasi icin türkçe dersi verirsin. Hem senin gözlerin kanamaz hemde benim türkçem gelişir

Tavuk göğüsü iyiymiş... bazilari sigari iciyor... ammmman ne olcak onun ciğerine gitmiyor diyor.
Gelde Kriz gecirme

Tv ye olağanüstü gıcık biri olarak seni çok haklı buluyorum.
Kesinlikle alıştırma bence de.
Eşin de sizinle birlikte vakit geçirsin. İlla izleyecekse de sınırlı vakitte sesini abartmadan izlesin.
Benim eşim de Benimle aynı fikirdeydi, şükür zorluk yaşamadım.
Bu arada evet bizde izlemiyoruz.
Ben kendi adıma hiç tv açıp da işlerimi halletmedim evet bazen ev çığrından çıkıyordu, ama yavrudan kıymetli değil ya.
Şimdi zaten büyüdü, işleri beraber yapıyoruz, büyüdü dediğim 20 aylık oldu :)
Çamaşır asma, bulaşık yerleştirme, yemek yapma dahil evet birlikte yapıyoruz. Bunlarda başlıca etkinlikler zaten çocuğu geliştiren.
Tv izletmeynler sanki hep etkinlik mi yapıyor demiş bazı arkadaşlar, herkes yapmayabilir elbet, ama ben dahil yapan çok anne de var bunu bizzat biliyorum.
Çocuk her türlü büyüyor, önemli olan sen kendi doğrularınla, içine dindiği gibi büyüt :)
Eşine de söyle, 2 yasında tablet bağımlısı oluyor Çocuklar, birşey olmaz diye diye.
Eskiden sokağa da çok çıkıyorlardı, dengeleniyordu. Şimdi zaman farklı.

100% katılıyorum.
Darwin bazli eğitim modern dünyada tam sizin yazdığınız işde.
Cocuk yaşadığı alani temizlemesini, yediği yemeğin pişmesini vs. Öğrenmesi lazim.

Trde durumlar nasil bilemem ama burda çocukların marketde sadece " fish stick" görerek balik resmi cizmek istediklerinde Stick halinde cizdiklerine şahit oluyorum.

Çocuğunun doğal yaşamdan haberi yok...
Ormani, denizi, tanimiyorlar bile. Tanisalarda tvden. Onuda bilim kurgu saniyorlar.
Evet, eskiden hepimiz az yada cok baktık ama yani sira sabahdan akşama kadar mahalle arasinda oyun oynadik...

Bu devirde annelerin bi tik daha dikkatli olmalari önemli

Bu konu devam ediyor mu ya?otizmin belirtileri için doktora gidince doktorun ilk dediği kaç saat tv izliyor?bir yakınımı çocuğunu birkaç doktora götürdük ordan biliyorum. Burdakiler nerden biliyor acaba otizmle tv nin etkisini?? Kac kitap makale okumuşlar da etkisi yok diyebiliyorlar?Ben bu riski göze alamam. Hatta dikkat dağınıklığı hiperaktivite gibi herhangi bir durumu da goze alamam. 2 yaşından sonra biraz izletecegim o kadar. Tv izlemediği için bi tarafı düşen adam gormedim ama hastalık gözlemlenen çocuklar var. Çocuk uyuyunca izlesin laptoptan izlesin. Bu arada ben izledim bişey olmadi diyenler sanki super zeka:)

Üzüldüm o çocuklar adına
Daha dün dışarda köpek tarafından eli yalanırken kahkahalar attı kuzum, kuzuların nasıl otladığını kaka yaptığını izledi, kedilerin su içişini.
Bunlardan daha güzel oyun mu var.
Birlikte dans etmek, zıplamak, hatta kitap okumak, diş fırçalamak, hepsi oyun, hepsi etkinlik.
Lego almaktan ibaretiz malesef çoğu zaman toplum olarak. Ama dediğim gibi evlatları için çok çok güzel şeyler yapan onunla birlikte gelişen çok anne de var, bu da mutluluk verici birşey.

Siz ne kadar içindesiniz bu rahatsızliklarin merak ettim.
Oglum ozel bir cocuk, fiziksel de dahil , ozellikle otizmli yüzlerce çocuk gordum,en önemlisi de yaşıyorum.
Herkesin kendi tercihi mutlaka ister evine hiç tv sokmaz seyrettirmez.
Ben garanti veriyorum, evinde belirli surelerde tv acilan bir ev de, hatta risk altinda degilse butun gun tv karsisinda oturan bir cocugun bu rahatsizliklara sahip olmayacagina.
Bir cocugun butun gun tv seyretmesi de cok uç bence, bu baska bir durum oluyor artik, dogru da bulmuyorum tabi ki.İlgiyi ve sevgiyi her çocuk hakediyor.
Bir cocuk hic tv izlemeyip , ozellikle 2_3 yasinda birden otizm belirtileri gosterebilir.
Gereksiz yere paranoyaklik yapmak, gereksiz korkularla kendini, cocugunu, eşini sıkıntıya sokmak ne kadar dogru, bence yanlis.

Gereksiz diyorsanız öyledir dediğim gibi en ufak bir ihtimal için risk alamam. Tv elzem değil.

Peki doktorlar neden tv izliyormu diye soruyor ve asla acmayin diyor.otizm yaomaz ama en ufak dikkat eksikligini tetikler diye biliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…