Televizyon yüzünden tartistik

ya bence herseyi cok abartiyorsunuz. cocugumuz eskiden tek odada kaliyorduk sobali evlerde tv de vardi radyoda vardi. dediklerinize gore ulke nufusunun buyuk bolumu otistik olmaliydi. ama olmadik degilmi? sınırlarımız olmali ama huzur kaciracak kadar degil. bu kadar da takıyosan baska odaya git bebeginle.

bir şeyleri de kararında uygulasak ölürüz değil mi

Ben bir ay öncesine kadar önüne işimi bitirene kadar laptop açıp birakirdim. Ama zararlarını okuyunca, ne yapmışım ben dedim.
çok abartıyorsunuz ne olacak birkaç saat baksa. ben de bebeğim olmadan önce öyle düşünüyordum ama şimdi bebeğimi bazen tv karşısına koyup ya iş yapıyorum ya da dinleniyorum.

Televizyon izlemekle otizm olmuyor.
Otizm olan cocugun televizyon izlemesi, cocugu dış dünyaya koparıyor ve geriletiyor, otizmini arttiriyor.
Tabi ki cocugun ciddi sekilde ilgisiz kalmasi ve tv de vakit gecirmesi bazi geriliklere neden olabilir.
Ama yarim saat tv izlemeyle ya da sesle cocuk otizm olmaz.

tüm gün sürekli televizyon karşısında bırakılsa sıkıntı olur çocuğa sanırım. yarım saatten bişey olacağını sanmam

Çooook abartmissin. Esine nefes alacak alan birak. Sesten ne olacak anlamadim?

Kardeş yeğenim Sbs de 8.sınıfta 500 tam puanla Türkiye 1.si.
Kolejde (ortaokul)ücretsiz okudu. Galatasaray Lisesi nden mezun oldu.
Üniversite sınavında ilk 800. 'ün içindeydi. Dilde 13. Oldu. Şuanda da Cerrahpaşa'da.
Valla izliyordu çocuk bol bol çizgi film.
İnsanlarla ilişkilerinde de parmakla gösterilen gayet hoş bir kişilik.

Aynen... çoğu tutdurmuş, bizde izledik sorun yok...
Doğruyu söylemek gerekirse ben tv önünde büyümüş insani hemen identifike edebiliyorum.
Çoğunun sözcük hazinesi aşırı dar mesela ve yetişkin olmalarina rağmen kendinle verimli zaman gecirmesini bilmiyorlar.

Çoğu evdeki zamani yetişkin yaşına gelince tv veya internet önünde devam ettiriyor.
Benim izlemlerin fazla yürek acici değil maalesef. Trde yaşamıyorum ama çoğu yaşitimin meselâ bir hobisi yok. Daha hic duymadım 45 yaşında bir kadinin yillardir (,çocukluktan kalan) hobisi olsun.

İşden sonra genelde ev ve evde tv... yani böyle gelmiş böyle gider kafasi.

Kimseyi rencide etmek istemem ama hayat öyle güzel ve öyle kisaki tv önünde sacma sapan harcayacak vakdim yok... tv bakmandansa corap örmek bence daha verimli. En azindan erken bunamayi önlerim.

Önerdiğiniz kitabi sipariş edim. Şuan çocuğum yok ama olunca faydalanirim

Eşim dizisini filmini herşeyini telfndan izler kulaklıkla. Çünkü ben öyle isterim.. uyanık tv indirdik üye oldk televizyon açmıyoruz böylelikle..
Ama sende abartmış gbisin.. eşin evde yokken tv açmıyorsan eşin evdeyken o kadarcıkdan sorun olmaz bnce. Çizgifilm açmıyorsun sonuçta. TV önüne geçmek fln abartı .. eşin haklı... kim olsa bunalır...

Annem çalıştığı için ve ben hep tek kaldığım için başka bir eğlencem maalesef yoktu .Bu sebeptendir ki 15 tatil ve yazlari sabahtan akşama kadar tv izlerdim .
Şimdi sen bana kelime haznen dar dersen buna kocaman bir kahkaha atabilirim böyle
Sanirim çok fazla kitap okumamaktan kaynaklı vaktim yok kelimesini bile (vakdim ) ve bakmaktansa yi (bakmakdan)yazarak gözlerimi kanattin...
Her neyse zekanın doğuştan olduğuna inanıyorum
Yeni nesil instamom lar gibi takıntılı, obsesif ,kendini kontrol edemeyen ,cocuklarina dünyanın en zeki bebesini hatta ve hatta veliaht doğurmuş mumalesi yapan annelere de gülüyorum :)
Sanki tv seyrettirmese gece gündüz etkinlik yapıyor çocukla hey Allahım

Hakkatten abartmışsınız siz de. Çocuğun önünü kapatmak, sesten kaçırmak falan... O kadar da değil. Bütün bunları yapacağınıza alın çocuğunuzu başka odada oynatın, daha iyi.

Seslerin ne zararı olabilir ki? Otizm tv izleme ile olmaz ki eğer sabahtan akşama kdar tv önünde olursa konuşması gecikir ve otizm GİBİ gelişim geriliği gösterir. Bir tanıdığımın çocuğu konuşmuyordu ve doktor tv izlemesin demişti ve tv olayı bitince çocuk konuşmaya başladı ama öyle duyduğu sesle falan olmaz herhalde. Tv ye odaklanıp dış dünyaya kapatıyorlar kendilerini ve dünyayı keşfetmek için, kendini geliştirmek için hiç uğraşmıyorlar doğal olarak tabi gelişimleri geriliyor.

Bır cok konuda bılımsel araştırmaları çürüten muhtesemm tez “bız buyuduk de ne oldu”
Yorumları okuyunca şok oluyorum cidden
4 aylık bebegıne tavuk gogsu tatlısı verıp nasıl yıyor dıye gulen arkadasımı bılıyrm
Cevaplar hep aynı
Çok enteresan yaa

Konu sahıbı oncelıkle haklısın
Bebegını saat kacta yatırıyorsun?
8:3o yatış ıcın uygundur
Bebegın yarım saat bı saat ızlesın ne olacak dıyenler keske babaaı yarım saat bı saat ızlemesın dıyebılseler
Anne ve baba ıle beraber kalıtelı zaman gecıren bebek, annesı ıle uyku hazırlıgına gıdıp loş ortamda sevılıp masaj yapılıp, kıtap nınnı vs ıle uykusuna gecebılır
Hem sen huzurlu okursun hem bebegın
Yapılacak sey ızlesın ne olacak degıldır inan
Izınlı zamanlarında uzun sure evde olan eşın titiz davranmıyorsa baska oda da dur mecbur

Yemek saaatınde zaten tv ızlenmez
Bebek mama sandalyesınde sofraya eslık eder
Anne baba muhabbet eder
Cocukta sofra kulturu olusur
Bıreyın temellerını atıyrz
Bu zamanlar gerı gelmez
Doğru hareket etmek faydalıdır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…