- 17 Aralık 2016
- 4.522
- 4.185
- 63
- Konu Sahibi Sylvia Plath
-
Bebeğim uyurken elime aldığım telefonla, bebeğin TV izlemesi, beynini doldurup, aptallasmasi aynı zarar değil bence. Bir de, madem telefon kullanıyoruz, TV de izletelim madem, akıllıca mi sizce? Nasıl olsa o da zarar bu da zarar diyerek, hiç bir zarardan kaçınmayalim mi?
Telefonda zarar bundn bahsediyorum.. demek istedigim cocuga zarari olmasin diye bircok seyi hayatimizdan cikarmak lazim o halde.. yediklerinizin ne kadari saglikli... burda 25 sayfa boyunca cocugunuz yaninizda degildi ki yada surekli uyuyordu ki telefon elinizde cvp vermissiniz bu kadar zaman... sadece uyudugunda elinizde ya tlf.. abarttiginizdan bahsetmek icin bu ornegi verdim...Bebeğim uyurken elime aldığım telefonla, bebeğin TV izlemesi, beynini doldurup, aptallasmasi aynı zarar değil bence. Bir de, madem telefon kullanıyoruz, TV de izletelim madem, akıllıca mi sizce? Nasıl olsa o da zarar bu da zarar diyerek, hiç bir zarardan kaçınmayalim mi?
Telefonda zarar bundn bahsediyorum.. demek istedigim cocuga zarari olmasin diye bircok seyi hayatimizdan cikarmak lazim o halde.. yediklerinizin ne kadari saglikli... burda 25 sayfa boyunca cocugunuz yaninizda degildi ki yada surekli uyuyordu ki telefon elinizde cvp vermissiniz bu kadar zaman... sadece uyudugunda elinizde ya tlf.. abarttiginizdan bahsetmek icin bu ornegi verdim...
Bir kaç yerde yazmışsın ya TV zararları konumu okuyun diye bana. Link atar mısın rica etsem
Dogrudur iste demek istedigim tv evde oldugunda illa bi zamn aciliyo srn acmazsin esin acar misafir gelir acar cunku insanlar cogu alisti teknolojiye bagimli gibi olduk cogumuz.. hepimiz en az bir program takip ediyoruz(dizi film haber).. en az bir site yada hesap kullaniyiruz tlf yada bilgisayardan teknoloji hayatimizda yani asiri hemde... hic izletmk istemezsenix tvyi evden cikarmk daha mantikli yani... aslinda yiyecegi de degistirme sansin var bir nebze kendiniz ekip bicerek market ve ambalajli urunler kullanmadan sut urunleri de hayvan besleyerek tabi saglikli sut urunleri icin sadece hayvan beslemeniz hayvandan elde etmeniz yetmez o hayvanin nasil beslendigi de cok onemli... soludugun hava boyutu var bide bunun ne kadar temiz... bu sene yasadigim sehre kar yagmadi ne uzucu temizlenmedi hava nem cabasi...Anladım. Yediklerimiz içtiklerimiz evet hiçbiri organik, tam sağlıklı gıdalar değil maalesef ama bunu değiştirme şansımız yokken, TV yi ve telefonu uzak tutma şansımız var. Uyudugunda derken kucağımda olmadigi, oyuncaklariyla oynadığı ya da birileriyle oynadığı herhangi bir ani da katabilirsibiz. Mümkün olduğunca yakın kullanmamaya özen gösteriyorum. 25 sayfa boyunca tek tek cevap veremedigimi, birkaç sayfadan sonra toplu cevap verdigimi, eğer tek tek bakarsanız göreceksiniz. : )
Sylvia path arkadaşım
Konunu eksik yazmışsın o yüzden bu mesajlarla karşılaştın.
Baştan yazsaydın çocuğumda otizm benzeri şüpheler var vb diye.
Bunu yazmamışsın. Herkes tv itiştik mi yapar yazmış haklı olarak.
Doktora götürecektin doktor izinliydi bekliyordun. Ne dedi dr?
Doktora eşinle git. Doktor anlatsın zararlarını. Deli demez böylece.
HmmOtizm benzeri şüpheler mi? Bu da nereden çıktı? Ne zaman böyle bir şey söyledim? Doktora bu yüzden götüreceğim ne zaman dedim? Gösterir misiniz? Beş buçuk aylık bebekte ne şüphesi?
Bir önceki konunuzda gün içinde tv açtığınızı, hatta laptopta çocuk şarkıları açıp bebeğinizin yanına koyduğunuzu yazmışsınız.. tv siz ev düşünemiyorum demişsiniz.. siz gün içinde izliyorsunuz da, eşinizin suçu ne?
Hmm
Bi arkadaş tv ile ilgili bir yazı ve otizm şüphesi ile ilgili bir konu açmıştı. Karıştırdım sanırım.
Bu kadar tepki göstermene gerek yoktu.
Sadece yanlış hatırlıyorsun arkadasım o ben değilim diyebilirdin. Senin sinirlerin bozulmuş.
sizin konularinizi hatirliyorum , televizyon konusunda yuzde yuz haklisiniz ancak sizin kaygi duzeyinizin cok yuksek oldugunu dusunuyorum , bence bi psikologa gidip terapi gormeniz cok faydali olur hem sizin icin hem bebek icin
benim konunuzda en cok takildigim nokta aksam bebegi alip odaniza cekilmeniz oldu
sahsi fikrim cok buyuk hata yaptiginiz yonunde , mumkun mertebe bebegin esinizle vakit gecirmesi lazim , bebrkle ilgilenmese bile ayni odada bulunmalari cok onemli yoksa aralarinda saglikli bir bag kurulmaz
esiniz yine tv seyretsin ama siz bebegi tvyi gormeyecek sekilde konumlandirarark babanin yaninda kalin
ses olayini abartmissiniz , birakin sesi acik olsun ve bebek de sese alissin , evet tv izlemesin ama sesin asiri yuksek olmadigi surece bebegin alismasi gerektigini dusunuykrum
Ciddi misiniz? Olması gereken bu değil mi? : (
Ben de izletmeyen bi anneyim misafirlikte tv acik oluyor ama oglum donup bakmiyor bile insanlarla iletisim kurup ilgi cekmeye calisiyorHa bir de cocuga tv yi hic gostermemek merakini arttirir ve surekli izlemek istemesine neden olabilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?