Televizyon yüzünden tartistik

Bebeğimin hepsi dikkatini çekiyor. Biraz TV ye dönse, hemen oyuncaklarını atıyor. Dalıp gidiyor, hipnoz oluyor sanki.

Sakın sakın uyarıyorum zaten ama yoruluyorum artık.
Pes etmeyin, uyarmaya ve kötü bir şey olduğunu anlatmaya devam edin. Doğru yoldasınız bence.

Püf noktası sabah 7'de güne başlatmak.
6 aylık bir çocuk 2-3 saat arayla 1.5 saat uyur. Bunu planlarsanız, rutin yaparsanız oluyor. 2 oğlumda da hiç sıkıntı yaşamadım. En geç 4-5 aylıkken kesintisiz gece uykusuna geçtiler.
Uyanma vakti gelince uyandırırsanız uyku vakitleri sekmiyor.

Tv yuzunden otizm olmaz ama en ufak dikkat eksikligi hiperaktivite varsa tetikler.bu yuzden gerileyen bebekler biliyorum.

Tv yuzunden otizm olmaz ama en ufak dikkat eksikligi hiperaktivite varsa tetikler.bu yuzden gerileyen bebekler biliyorum.
O kadar korumanıza gerek yok dedim tablet tv bilgisayarın bebekler ve çocuklar için ciddi zarar olduğunu biliyor ve velilerime sürekli söylüyorum ama konu sahibi cidden aşırıya kaçıyor diye söyledim

Eşinize gelince kafasını dinlemek istiyosan biraz çocuğuyla ve sizinle vakit geçirsin bebişle vakit geçirmek onun gülüşünü görmek harika bişey

Ayrıca zaten televizyon diye bir şeyi bilmemeli çocuk. Açık olduğu halde izletmemek değil çözüm, televizyonun varlığını algılamasına engel olmalısınız. Biz de izlerdik salak mı olduk diyenler olmuş. Bizim zamanımızda televizyon zaten geceleri bi iki saat açılırdı, bana okula başlayana kadar izletmediler. Okula giderken de gece ödev yapardım vaktim olmazdı. Sıkılırdım da hem. Kitap okumayı daha çok severdim çünkü ailem bana kitapları aşılardı, televizyonu sevmezdim. Ancak ortaokulda başladım farkına vararak, isteyerek adam gibi oturup izlemeye. Şimdi de kendim internetten hoşuma giden daha kaliteli şeyleri açıyorum. Tv’nin yayın akışı korkunç çünkü. Onlardan keyif alamıyorum ailemin bilinçliliği sayesinde. Şimdiye gelirsek teknoloji öylesine yaygın ki artık biri de bini de bir. Yani öyle bi saat izle kapat olayı olmuyor sürekli farklı programlar ardı ardına başladığı için. Ve ayrıca biz çocukken sabahları bi iki saat çizgi film çıkardı, bir de okuldan gelince. Onlar ilgimizi çekerdi o kadar. Şimdi sabahtan akşama kadar çizgi film var çocuklar hipnotize olmuş gibi başında hep. On dakikada bitmiyorlar da. Zeka geliştirici hiçbir unsurları da yok içinde. Sırf çocuğu uzun süre oyalamak için üretilmiş şeyler ve işe yarıyor da. Çocuk izlemek istediği için uyumuyor. Uyku saatleri bile 12’ye 1’e çıktı. Benzer şekilde iki yaşındaki çocuğun telefondan uygulama açabilmesini zeka sanıp gülenler var ama o kadar tehlikeli ki korkunç bir şey aslında. Bizim çocukluğumuzla kıyaslayanlara bakmayın. Doğru yoldasınız. Eşiniz sesi açtığında da çocuğu odaya götürüp radyodan klasik müzik açın. Çocuk ona aşina büyüsün oyun oynarken. Hem uykuya da rahat dalar.

Çok abartıyorsun. İyiki eşim senin gibi düşünmemiş hiç. Bi tv keyfim var akşam, o da oluversin diyorum. Çocuk zaten oyun oynuyor oturup dizi izlemiyor kı.

5 yaşımdan beri aktif izleyiciyim. Çok sağlıklıyım derslerim hep çok iyiydi. Her gün tv saatimiz olurdu evde ve o saatlerde izlerdim ödevden sonra. Ama hiç yasak konmadı bana. Bence tamamen kişisel tercih

otizm ile ilgili arastirma yaptinmi ? birilerinin demesiyle prof demesi ayri birşey... sen biraz kafayi fazla takmişsın ... tv izlerken başka odaya git orda onla oyna cok cok kafana takiyorsan... kocanızda dinlenmek istiyor olabilir ..oturup arastirma yapin sonrada esinle konuş ..allah için fazla takma kafana bazi seyleri erken yaşlanirsin

O kadar korumanıza gerek yok dedim tablet tv bilgisayarın bebekler ve çocuklar için ciddi zarar olduğunu biliyor ve velilerime sürekli söylüyorum ama konu sahibi cidden aşırıya kaçıyor diye söyledim
bazilari biz de tv izlettik bise olmadi falan diyor oyle dusunuyorsunuz sandim k bakmayin.

Her cocuk farkli otizm formunu okumanizi tavsiye ederim ordaki anneler tv izlettirdikleri icin ne kadar pisman bu kadar uzmanlar tv yasak ekranlardan uzak tutun diye bosuna soylemiyorlar
Televizyon otizm sebebi değildir .
Uzmanlar yakın izlemeye ve 7 /24 tv başında olan çocuklar için uzak durun diyor .. çizgi film izlemenin bebeklere zararlı olacağını düşünmüyorum . Bebekler zaten renklerdeki cümbüşler ve de şarkılara odaklanıyorlar .bir şey anladıkları yok.

100% katiliyorum. Herşeyin dozu önemli. 5 aylik bir bebek tv önüne bence konulmaz... 3 yaşındaki bir cocuk günde 20 dakika sevdiği bir cizgi filmi veya bir belgeseli izleyebilir...
Tabiki her tv ile büyüyen autist olmuyor ama dediğiniz gibi bazi olumlu yanlari gelişmiyebilir. Mesela kendine oyun kurmak, kitap okumak vs.
Dışardan gelen İnput genelde gelişimde fazla yardımcı olmaz... olmuş olsaydi hepimiz sırf öğretmeni dinlemekle einstein olurduk. İnsanin kendi zihninle hışır neşir olması cok önemli. Televizyon maalesef bunu sunmuyor

Otizm forumundaki annelerin cocuklarinda kesin teshis yok zaten kimi uyaran eksikligi kimi hiperaktivite bazisi otizmin kesin icinde ama hepsinin dedigi tek sey keske tv izletmeseydik yani cocuk da en ufak dikkat daginikligi varsa tetikliyor.bunu bizzat alt komsum yasamis.torununu bakici bakmis cok tvye maruz kalmis cocuk bi anda gerilemis.ve hemen anannesi alip cok ilgilenmis cocuk duzelmeye baslamis

Evde modem, telefon yok mu? Tamam televizyon da zararlı ama elimizdeki telefonlar da zararlı.. Bebeğiniz çok küçük haklısınız ama bir çocuğu sürekli bazı şeylerden soyutlayamazsınız.. Ben de oğluma televizyon belli bir zamana kadar izlettirmedim.. İki yaşına kadar eline telefon almadı.. Hatta ben akıllı telefon dahi kullanmıyordum.. 1 senedir kullanıyorum.. Şu an 3.5 yaşında ve etrafındaki çocuklardan göre göre istemeye başladı.. Yarım saatliğine veriyorum.. Söz dinliyor.. Belli sınırlar var.. Mesela televizyon izleyecekse belli çizgi filmleri izlemesine izin veriyorum..Kare takımı mesela bazı kavramları öğrenmesinde çok faydalı oldu.. Sizin bebeiniz küçük ama ilerde izlemek isterse siz seçersiniz.. Ama eşinizin üzerine tv konusunda çok da gitmeyin.. Elbette bebekle ilgilenmek zorunda.. Mesela kapatın tv yi.. Verin çocukla o ilgilensin.. Siz de bu arada güzel bir kahve keyfi yapın:) böyle şeyler için gerginlik çıkmasın aranızda.. Herkesin kendine ayıracağı bir zamanı var evimizde.. Ama birlikte oyun çok oynarız..

Tvnin sesini duymasından bir zarar gelmez reklamları izlemesi iyi degıl normalde okadar da abartmayın bence

Çocuğun gerçeklik algısı geliştikten sonra dozunda ve ne izlediği kontrol edilen tv nin bu kadar vahim olduğunu düşünmüyorum.

Ama çocukta henüz gerçek dünya yokken ona sanal ve ayırtedemeyecegi boyutu sunmak doğru değil.

Çocuk insanı elindeki telefondan görüyor :)
Kafa karışıklığı yapıyor ve de öğrenme süresini uzatıyor.

Aileler de seviniyor, çocuğum İngilizce renkleri öğrendi, çok güzel sayı sayıyor, şarkı söylüyor diye.
Bu tv dehası çocukların gerçeklik algıları genelde bozuk oluyor. Boyut, coklu düşünme, iletişim zayıflıkları görülüyor. Yaratıcılıkları kayboluyor.

Ama ben izledim bir şey olmadı, çocuguma izlettim bir şey olmadı göreceli ifadeleri ile vicdanımızı rahatlatıyoruz :)

Çok güzel açıklamışsınız.

Böyle bir kitap var ve dedikleriniz özeti gibi olmuş birkaç bölümün.
Merak eden anneler okusa, bilimsel kanıt arıyorlar :)
Gözle görülür zarar bekliyor herkes sanırım.
Tv izleyince çocuk Mora dönüşürse belki ikna olurlar :)

Ipad, leptop, telefon uzerinden izlesin tv. Canli yayinlarda var artik...
Veya buyuk kulakliklar var kablosuz..tv ye baglaniyor onlardan alin

Sesin zararli oldugunu düsünmüyorum

Eşiniz çok ayıp etmiş. Sanki çocuk kendi çocuğu değil. Alt tarafı televizyon izlemeyecek. Çok büyük bir fedakarlık yapmıyor. Sizin ısrarınıza gerek kalmadan kapatmalı televizyonu. Allah korusun çocuğunuz bir problem yaşasa birlikte çekeceksiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…