- 7 Ağustos 2014
- 1.372
- 2.169
- 133
- 41
- Konu Sahibi Sylvia Plath
-
Otizm durumunun belirlenmesi için gittiğimiz doktorlar kaç saat tv izliyor diye sorduPeki doktorlar neden tv izliyormu diye soruyor ve asla acmayin diyor.otizm yaomaz ama en ufak dikkat eksikligini tetikler diye biliyorum
Evet cunku otizmi tetikliyor.bakin bu durumu yasayan anneler izlettikleri icin cok pisman 2 yasina kadar izletilmemesi gerektigini dusunuyorumOtizm durumunun belirlenmesi için gittiğimiz doktorlar kaç saat tv izliyor diye sordu
Yok artıkO konumu okursanız, TV nin yanından bile geçirmedik, TV yi evden attik diyen anneleri göreceksiniz. O anneleri okuyunca, ben nasıl bebeğimi ateşe attım diye çok üzüldüm. Ogun bugündür böyleyim. Eşim wc ye gidiyor gelene kadar kapatıyorum.
zaten konu illa otistik olup olmaması değil ki, amaç çocuğun otistik olmaması mı? Bu mu?Peki doktorlar neden tv izliyormu diye soruyor ve asla acmayin diyor.otizm yaomaz ama en ufak dikkat eksikligini tetikler diye biliyorum
Lutfen yanlis yonlendirmeyin o cocuklara bise olmamis olabilir ama bu bebege etki edebilir.tvnin bebekler uzerinde etkisi var bizzat asagi komsumdan biliyorum.torununa bakici bakmis cocugu tvnin onune koymus bi anda cocuk gerilemeye baslamis doktor televizyonu kapatin bir dakika bile bos birakmayacaksiniz bu cocukla ilgileneceksiniz demis.cocuk o sekilde toparlamis.
Ama onun cocugu kucucuk bir bebek biraz buyuyunce tabiki sinirlari koyarak izleyebilir.ama iki yasina kadar dogru degil diye dusunuyorum.sizi kirmak degildi amacimSiz gozlemlediginizi ben gozlemldigimi anlattım anne olarak karar yine onun zaten ile yap demiyorum çocuk otursun ille izlesin de demiyorum herşeyin fazlası zarar onu anlatmaya çalışıyorum zaten deyim de öyle değil mi kararında güzel herşey bı çocuğu çok sikinca da yasak olan herşey tadli gelir öğretmenler de çocuklar a izlemeleri için CD veriyor ödev olarak bı çok kitap da var ek CD ler izlemesi için çocuklarin eğitici olduktan ve sınırlı olduktan sonra zararı yok onu anlatmaya çalışıyorum televizyon faydalı demiyorum oratsini bulmalı çocuk bu sefer o çocuk düşünmeye ek mi TV kötü birşey. Babam neden izliyor deneyecek mi ne diyecek anne baban kötü mü benim anlatmaya çalıştım şey o hayatta herşey le karşılaşacaklar bu çocuklar sürekli annesi olamayacak yanında bu TV sorunu en küçük şey çocuk yetiştirmek çok zor Allah hakkıyla yetiştirmeyi nasip etsin
Evet konusmasini gelistiriyor diyeni duydum halbuki cocugu geriletiyor hayal dunyasini bitiryor farkinda degiller.bende cok elestiru aliyorum bu konuda annem bile bise olmaz ac diyor.ama ben inatla iki yasina kadar tv baktirmayacam kim ne derse desin bebegimi benden daha cok kimse dusunemez.zaten konu illa otistik olup olmaması değil ki, amaç çocuğun otistik olmaması mı? Bu mu?
Önemli olan çocuğun gelişimi, otistik olsun yada olmasın, gelişimine yararı olmadığı kesin.
Ama şimdi onda da gelişimine yararı var diyenler olacaktır eminim :)
Kotu bir anne demek haddimize degil ama bir cocugun gelisimi etkilenir diye yaziyorum anlatmaya calisiyorumEvet tv çok izletmek iyi birşey değil. Hiç izletmeyen annelere de ben hayranım. 1 buçuk yaşında kızım var bir dakika peşimden ayrılmıyor afedersiniz tuvalette bile rahat bırakmıyor kapıya gelip ağlıyor. Önüne oyuncak koyup gitsem bile hemen peşimden geliyor. Mecbur çizgifilm açıyorum. Burada yazılanları okuyunca kendimi kötü bir anne hissettim.
Biliyorum kardeşim bende kimseyi kırmak istemem korkarım da zaten okonu sahibi sormuş bende herkez gibi cevap verdim kendimce yapılı yapmamak ona kalmas birşey zaten yaşam ortamını ben bilemem eşine yaptığı doğru degil o da babası evladının kötülüğünü elbet istemez onun yerine şöyle de yapabilir eşini de yanına çağır birlikte vakit geçirin sen emzir mesala ver kocana çıkart gazını de belki o zaman TV ye daha az vakit kalır sürekli tartışmak da doğru değil o çocuk onu da duyacak değil mi anne olarak karar onun yine de tabi çocuk onunAma onun cocugu kucucuk bir bebek biraz buyuyunce tabiki sinirlari koyarak izleyebilir.ama iki yasina kadar dogru degil diye dusunuyorum.sizi kirmak degildi amacim
Annem çalıştığı için ve ben hep tek kaldığım için başka bir eğlencem maalesef yoktu .Bu sebeptendir ki 15 tatil ve yazlari sabahtan akşama kadar tv izlerdim .
Şimdi sen bana kelime haznen dar dersen buna kocaman bir kahkaha atabilirimböyle
Sanirim çok fazla kitap okumamaktan kaynaklı vaktim yok kelimesini bile (vakdim ) ve bakmaktansa yi (bakmakdan)yazarak gözlerimi kanattin...
Her neyse zekanın doğuştan olduğuna inanıyorum
Yeni nesil instamom lar gibi takıntılı, obsesif ,kendini kontrol edemeyen ,cocuklarina dünyanın en zeki bebesini hatta ve hatta veliaht doğurmuş mumalesi yapan annelere de gülüyorum :)
Sanki tv seyrettirmese gece gündüz etkinlik yapıyor çocukla hey Allahım
Arkadaşlar merhaba; hemen konuya girmek istiyorum. Beş buçuk aylık bir bebeğim var. Burada bir ay önce, televizyonun zararları hakkında bir konu acmistim ve herkes bebek için çok zararlı olduğunu söyledi. Ben de ogün bugündür eşim akşam gelene kadar hiç TV açmadım. Arada şarkılar açıp oynadık vb. Eşim akşam gelince, iş yeri çok sesli olduğu için, TV nin sesini biraz fazla açıyor. Uyariyorum, duymuyorum diyor. Zaten o geldiğinde TV açılır açılmaz, bebeğimin önünü kapatıyorum görmesin diye ama sese çare bulamadim. Kıs sesini diyorum, bir bakıyorum yine açmış. Onlarca kez uyarıyorum taa ki bebeğimi alip, odama gidene kadar. Zaten bu TV yüzünden eşimin yanında bir iki saat zor duruyorum.
Eşim yıllık izninde şuan ve bir hafta tatili var. Bugün de yine sesli bir şekilde açmış TV yi. Uyar uyar bıktım. Bunca çocuk, otistik olmamış, bizim ki mi olacakmış. Ben delirmisim, normal değilmişim, tatilini zehir etmişim vb. Çıktı gitti evden, ama biliyorum geldiğinde yine ses olayı yüzünden uyaracagim uyaracagim bitap düşeceğim.
Siz nasıl hallettiniz bu durumu? Eşleriniz böyle mi yaptı? Bebeğin önünü kapatıyorum diye acıyor çocuğa, sikiliyormus çocuk, her yeri kapalıymis, TV ye baksın biraz oyalansinmis. Sanki keyfimden yapıyorum. Bu yüzden hergun tartışıyoruz. Bana destek verecegi yerde, bana deli muamelesi yapıyor.
Çocuğu kazanayim derken beni kaybediyorsun, haberin olsun diyor. Ne yapacağımı şaşırdım!
Hemen pansuman yapdir kanayan gözlerine. Yazik olur... :))
Dikkatli okuma yeteneğiniz fazla gelişmemiş ama.
1. "Genelde" ----- yazdim. Siz bu kitlenin içinde değilseniz bravo! İstisnalar vardir kesinlikle. Sizde bu grubun icindesiniz. Sevinebilirsiniz. Bazi insanlar günde 2 paket sigara icer ama 90 yaşında kansere yakalamadan ölürler. Bu durum sigaranin kansere yol açabileceği gerçeğini yalanlamaz.
2. Yok canim... o yazim hatalari kitap okumamakdan değil. Türkçe benim icin bir yabanci dil. Arada sirada oluyor yazim hatalari. Ben normal karşılıyorum.
3. Evet, zeka (intelligence) doğuştandır. Bilgi (knowlegde) öğrenilir. Yani sira soysal "zeka" (social competence) önemlidir.
Cocuk gelişiminde anne babanin vazifesi çocuğun zekasını, bilgi ve sosyal anlamda geliştirmektir. Benim anlayışıma göre bu televizyon karşısında olmaz. Bir insanin "dialog" kuramadığı her faaliyet onu köreltir. Sadece input olan ama output gerektirmeyen faaliyetler yararli olmaz.
4. Diğer mesajlarımı okursaniz zaten bir BEBEĞİN televizyon önüne birakilmasina karşıyım. Küçük cocuklar icin dozunda olduğu sürece bir sorun görmüyorum. Sosyalleşme anlaminda önemli bile.
4. En son noktada haklisin. O tip annelere bende gülüyorum. Benim çocuğum yok olunca Darwin bazli yetiştirmek isterim. Kendimde öyle yaşıyorum (olduğu kadar).
Gözüne pansuman yapmayi unutma.
Yazim hatalari bulursan özelden ulaş. Allah rizasi icin türkçe dersi verirsin. Hem senin gözlerin kanamaz hemde benim türkçem gelişir
Hâlâ 1500 tane yanlış yazdığından maalesef kanamam devam ediyor ...
Input output yazınca daha entellektüel oluyor değil mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?