Televizyon yüzünden tartistik

Zaten gün boyu tv . ya açmıyormuşsunuz , akşamda eğer kötü sahneler yoksa eşinizi serbest bırakın, zaten tatilde diye böyle yapıyormuş.
O sırada çay faslı v.s bitince odaya geçer oynarsınız.

Bir iki uyarmada hep aynıysa tekrarlamanin anlamı yok. Sorun çıkarmaktan başka bir işe yaramaz yapılan.

Evet tv çok izletmek iyi birşey değil. Hiç izletmeyen annelere de ben hayranım. 1 buçuk yaşında kızım var bir dakika peşimden ayrılmıyor afedersiniz tuvalette bile rahat bırakmıyor kapıya gelip ağlıyor. Önüne oyuncak koyup gitsem bile hemen peşimden geliyor. Mecbur çizgifilm açıyorum. Burada yazılanları okuyunca kendimi kötü bir anne hissettim.

Peki doktorlar neden tv izliyormu diye soruyor ve asla acmayin diyor.otizm yaomaz ama en ufak dikkat eksikligini tetikler diye biliyorum
zaten konu illa otistik olup olmaması değil ki, amaç çocuğun otistik olmaması mı? Bu mu?
Önemli olan çocuğun gelişimi, otistik olsun yada olmasın, gelişimine yararı olmadığı kesin.
Ama şimdi onda da gelişimine yararı var diyenler olacaktır eminim :)

Ne kadar rahat yorumlar gelmiş. Biz de izleyerek büyüdük nolacak, abartma... konu sahibi bu konuyu eşinle aranda gerilime çevirme ama bebeğine tv izletmemek konusunda kararlı ol lutfen. Çocuk aklı başına geldiğinde bol bol izlemek isteyecek zaten kontrolü eline alacak. Gözleri henüz hassas zihni bomboş bir kağıt gibi tertemiz. Ben oğluma 2,5 yasina kadar izletmedim sonra da gun de yarim saat ya izledi ya da çoğu zaman hiç izlemedi. 5 yaşına girecek oyuncaklarıyla oynamayı kendini oylamayı bilen bir çocuk, kalan zamanda da parka bahçeye çıkarıyorum zaten. Hala gun icin de evde hiç tv açmadığımiz zamanlar çok. Babası da o bebekken açalım birşey olmaz diyordu sonra o da zevk almaya başladı tv izlemek yerine yavrusuyla oynamaktan. Bizi henüz oglum bebekken doktorumuz da uyarmıştı tv izletmemek konusunda.

Siz gozlemlediginizi ben gozlemldigimi anlattım anne olarak karar yine onun zaten ile yap demiyorum çocuk otursun ille izlesin de demiyorum herşeyin fazlası zarar onu anlatmaya çalışıyorum zaten deyim de öyle değil mi kararında güzel herşey bı çocuğu çok sikinca da yasak olan herşey tadli gelir öğretmenler de çocuklar a izlemeleri için CD veriyor ödev olarak bı çok kitap da var ek CD ler izlemesi için çocuklarin eğitici olduktan ve sınırlı olduktan sonra zararı yok onu anlatmaya çalışıyorum televizyon faydalı demiyorum oratsini bulmalı çocuk bu sefer o çocuk düşünmeye ek mi TV kötü birşey. Babam neden izliyor deneyecek mi ne diyecek anne baban kötü mü benim anlatmaya çalıştım şey o hayatta herşey le karşılaşacaklar bu çocuklar sürekli annesi olamayacak yanında bu TV sorunu en küçük şey çocuk yetiştirmek çok zor Allah hakkıyla yetiştirmeyi nasip etsin

Çocukta bir problem yoksa bence abartmayın. Bizim evde olduğumuz zamanlarda TV doğduğundan beri 7/24 açık sadece TRT Çocuk ya da Minika Çocuk , aslında çocukta izlemiyor bir iki çizgi film hariç sadece sesi olsun istiyor sanırım , uyuyana kadar kapatamıyorum illa sesini duyacak , gelişim geriliği , uyum sorunu , konuşma problemi gibi bir problemi yok. Aksine konuşma becerileri 4 yaşında olmasına rağmen 8-9 yaş seviyesinde , gerçekten çok zeki bir çocuk , elbette çok TV izlemesi iyi değil ama eşinizle aranızı bozmamalı. Gerçi ben de film , dizi , saçma sapan programlar açtırmıyorum çocuğun yanında sadece izin verdiğim çizgi film kanalları açık , kendim de hiç tv izlemediğim için sorun olmuyor. Teyze geldiğinde garip diziler açıyor ben de oğlumu odasına götürüp dvd ye çizgi film takıyorum orada takılıyoruz beraber :)

Ama onun cocugu kucucuk bir bebek biraz buyuyunce tabiki sinirlari koyarak izleyebilir.ama iki yasina kadar dogru degil diye dusunuyorum.sizi kirmak degildi amacim

Evet konusmasini gelistiriyor diyeni duydum halbuki cocugu geriletiyor hayal dunyasini bitiryor farkinda degiller.bende cok elestiru aliyorum bu konuda annem bile bise olmaz ac diyor.ama ben inatla iki yasina kadar tv baktirmayacam kim ne derse desin bebegimi benden daha cok kimse dusunemez.

Kotu bir anne demek haddimize degil ama bir cocugun gelisimi etkilenir diye yaziyorum anlatmaya calisiyorum

Ama onun cocugu kucucuk bir bebek biraz buyuyunce tabiki sinirlari koyarak izleyebilir.ama iki yasina kadar dogru degil diye dusunuyorum.sizi kirmak degildi amacim
Biliyorum kardeşim bende kimseyi kırmak istemem korkarım da zaten okonu sahibi sormuş bende herkez gibi cevap verdim kendimce yapılı yapmamak ona kalmas birşey zaten yaşam ortamını ben bilemem eşine yaptığı doğru degil o da babası evladının kötülüğünü elbet istemez onun yerine şöyle de yapabilir eşini de yanına çağır birlikte vakit geçirin sen emzir mesala ver kocana çıkart gazını de belki o zaman TV ye daha az vakit kalır sürekli tartışmak da doğru değil o çocuk onu da duyacak değil mi anne olarak karar onun yine de tabi çocuk onun

Televizyonun tek zararı içeriği değil. Çocuğa o hızlı geçen görüntüler cazip geliyor. Renkler, ışıklar... Tüm cazibesiyle çocuğun karşısında. Bu hıza alışan çocuk için kendi oyuncakları sıkıcı hale geliyor. Çünkü o oyuncaklarla oynamak için aklını kullanmalı. Ama televizyona başını çevirmesi yeterli.

Sylvia Plath siz doğru olanı yapıyorsunuz. Burada aman izlesin ne olacak demek çok kolay. Bunu biraz da vicdan rahatlatma olarak görüyorum maalesef ve çok yanlış. 10 çocuğun gelişimi etkilenmez 1'i etkilenir. Ya o 1 çocuk sizinki olursa? Bu riski almaya değer mi izlediğiniz programlar?

Yanlis anlamayin delisiniz falan dedigim yok asla ama bence bir doktora gorunun. Kaygi duzeyiniz cok yuksek. Boyle huzurlu olmaniz mumkun degil.Hamilelik, dogum, hormonlar bizi sarsiyor. Sizdeki durum abarti bence. Esinize de hak vermek lazim. Adam yilda bir izin almis tv seyredemiyor. Bebeginize reklam, cizgifilm seyrettirdigi de yok. Bu kadar kaygilanmayin. Ek gidaya gecer , lokmasini sayarsiniz. Hastalanir , kendinizi ayakta tutamazsiniz. Tamam oturtup seyrettirmeyin de sesi de bosverin gitsin yani

Hepinize tekrar merhaba hanımlar.

Bugün evde olmadığım için ve bebek malum tek tek cevap veremesem de hepinizi tek tek okudum inanın.

Dün eşim elinde bebeğe aldığı birkaç oyuncakla geldi. Kızsa da, evi terk de etse, bebeğimi düşünmek zorunda olduğumu anlattım. Sana bana bir şey olmadı ama bebeğimize olabilir, bunun garantisi yok dedim.

O bir sürü örnekle kendini savundu, ben bir sürü örnekle kendimi savundum derken, sonunda uzlasmaya vardık gibi. Sonra iki saatliğine bebeği ona bırakıp, temizlik vb. yaptım. Ki normalde en fazla on yirmi dakika bakardı. Bu bebeğimin babasıyla geçirdiği en uzun saatti.

Bebeğin baba sevgisine de ihtiyacı var sozu, sanırım onda bir şeylerin uyanmasına neden oldu. İşler vb. derken biraz ihmal ettim dedi.

Bugün şükürler olsun hiç problem yaşamadık. Gayet ilgili ve sevecen bebeğimize karşı.

Arkadaşlar kulağında bir problem yok eşimin. İşten geldiğinde yemek kahve faslı sonrası zaten bebegimle odamıza gidiyoruz. O istediği kadar izliyor programlarını.

Bebegimle oyunlar oynuyorum, devamlı konuşuyorum. Nereye gitsem, yanımda taşıyorum. Biraz daha buyuse zaten daha zevkli olacak ilatisimimiz. TV konusunda iki yaşına kadar çok kararlıyım. Ses konusunda, eşimin çok sesli izlemedigini yazmıştım size, akşama kadar evde ses olmayınca TV nin sesi batıyor demistim. eşimi bundan sonra uyarmayi bırakiyorum. Çünkü zaten uyarmasam bile kendi yüksek ses oldumu kisiyor hemen. Dün, sen yokken de kismaya alıştım diyip güldü. Şimdilik böyle arkadaşlar cevaplariniz için çok ama çok teşekkürler, sizden çok şey öğreniyorum.

Hemşireyim ve aile sağlığı merkezinde görev yapıyorum.İşim daha çok bebek ,çocuk ve gebelerle .Yakın zamanda katıldığım otizm spekturumu eğitiminde '' 2 yaşından önce bebek-çocuklara tv izletilmemesi gerektiği söylendi.''

Hâlâ 1500 tane yanlış yazdığından maalesef kanamam devam ediyor ...
Input output yazınca daha entellektüel oluyor değil mi

Hâlâ 1500 tane yanlış yazdığından maalesef kanamam devam ediyor ...
Input output yazınca daha entellektüel oluyor değil mi

Pansumana devam...
Kansizlik şuur bozukluğuna yol açıyor galiba yavaş yavaş

Yok canim... entelektüel olmuyor... standart kelimeler aslinda...
Sana entelektüel gelmiş olabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…