- 8 Ağustos 2014
- 1.894
- 3.443
- 158
- Konu Sahibi Sylvia Plath
-
İnanın eşinizle yaşadığınız bu gerilim bebeğinize tv sen daha fazla zarar veriyor.
Anne deki gerginlik ortamdaki huzursuzluk daha çok etkiler onu.
Sesi normalden çok açıyorsa kbb uzmanına görünse
Tv izlerken siz bebeğin dikkatini çekin üstünüze
Adam akşama kadar işte çalışacak. Akşam olsunda bebegımı eşimi goreyım dıye wakııt sayacak. Aksam gelecek ve kanepe uzanıp tv izliyecek. Ama evdeki hanımı buna musade etmeyecek. Yerden goge kadar haksızsınız bana gore. Ve ben sadece pes diyorum. Bazen gerçekten erkeklere acıyorum. Yazık ya.
Biraz fazla abartı geldi bu yaptığınız.
Hepimiz izledik ben televizyon ile büyüdüm yani.
Ne olmuş anlamadım.
Bazen bu tarz düşünceler yüzünden işler daha kötüye de gidebilir ,mesela aile saadetiniz gibi.
Adama huzur verin Allah için tamam herşeyin fazlası zararlı ama bu kadar da yapmayın.
Uyku düzeni ve 20.00’de uyuyan çocuk işte bunu başarabilene cidden saygı duyarım.Bebeğinizin uyku düzenini sağladıysanız artık en geç 20.00'de gece uykusuna yatması lazım. O saatte programlar yeni başlıyor zaten. Bu kadar fedakarlığı da yapıversin.
İste bu yuzden kadin calisacak! Kadin merkezine esini koymayacak. Es olmadan da plan yapabilecek. Herkesin kendi fikri. Ben buraya 1000 yorumda atsam da seni ikna edemem hos ayni sekilde senin icin gecerli.Anlamadım. Adam tv ile mi evlenmiş?
Bunun diğer versiyonunu da ben anlatayım : Kadın bütün gün evdedir. Temizliğini yapar, çocuğuna bakar, güzel yemekler yapar, özlemle kocasını bekler. Kocam gelse de iki sohbet etsek, çocuğumuzla oyunlar oynasak, karşılıklı birer kahve içsek diye düşünür. Kocasının gelmesi için vakit sayar. Kocası gelir, eline kumandayı alır, öküz gibi kanepeye serilir, saatlerce saçma sapan şeyler izler... Bazen gerçekten kadınlara acıyorum.
Her cocuk farkli otizm formunu okumanizi tavsiye ederim ordaki anneler tv izlettirdikleri icin ne kadar pisman bu kadar uzmanlar tv yasak ekranlardan uzak tutun diye bosuna soylemiyorlarTelevizyon izlemek çok zararlı nedir ya, biz de izleyerek büyüdük bir zeka gerilimi yaşamadık. Eğer ses çok çok yüksekse bu zaten saygısızlıktır. Ama bebek duymasın diye adamın duymadığı bir leveldeyse ses , kusura bakmayın adam haklı .bebeği odasına, götürün rahat rahat izlesin..
Her kelimenize harfi harfine katiliyorum.benim esimde oglumun izledigini farkedince kapatir oglumla oyun oynamaya baslarKızım 20 aylık. Daha hiç televizyon izletmedim. Abartıyorsunuz diyenlerede şaşırıyorum. Eşim öğretmen. 2 haftadır evde. Adam televizyonu akşam 8de açıyor. Çünkü kızım o saatte uyuyor. O saate kadar ne yapıyor? Bizimle oynuyor, konuşuyor, eğleniyor. Normal olan bu yani.
Siz başka odaya geçin. Görmesin madem çocuğu. Çocuğu “oyalamak” diye bir şey olamaz. Çocukla oyun oynamak olur. O yapmıyorsa siz yapın.
Tv yuzunden otizm olmaz ama en ufak dikkat eksikligi hiperaktivite varsa tetikler.bu yuzden gerileyen bebekler biliyorum.Ben çok abarttığınızı düşünüyorum o kadr korumanıza gerek yok bence. Takıntı haline getirmişsiniz. Öyle sadece tv yüzünden otizm olmaz merak etmeyin tv açıkken dikkatini dağıtın ilgilenin ne bileyim
Adam bebeği ve eşini mi umursuyor yoksa tv yi mi? Nesine acıdınız ki baba olmuşsa evine gelince çocuğuyla ilgilensin.Adam akşama kadar işte çalışacak. Akşam olsunda bebegımı eşimi goreyım dıye wakııt sayacak. Aksam gelecek ve kanepe uzanıp tv izliyecek. Ama evdeki hanımı buna musade etmeyecek. Yerden goge kadar haksızsınız bana gore. Ve ben sadece pes diyorum. Bazen gerçekten erkeklere acıyorum. Yazık ya.
Ay olur mu hiç adam evden soğur mazallah.Erkeklerin işten gelince kafa dağıtmaya hakkı var peki tüm gün bebekle ilgilenen anne ne zaman kafasını dağıtacak? Ben eşim kapıdan girer girmez çocuğu kucağına veriyordum açıkçası. İtiraz etmeye de hakkı yok çünkü ikimiz de yoruluyoruz neden sadece anne kendini feda etmeli?
Adam tv izlerken anne yine bebeğiyle oynamak zorunda. Baba ne zaman ilgilenecek ?
Tabi adam önemli. Üstüne bir de kadın çocuğu uyuttuktan sonra kırmızı geceliğini de giymeli ki adamın ateşi canlı kalsın.Ay olur mu hiç adam evden soğur mazallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?