Televizyon yüzünden tartistik

agzina saglik

kadinlar kulubu degil uzmanlar soyluyor tv nin zararlarini. Ki zarari gectim, ne faydasi var? Zaten sacma sapan diziler programlar var. Cogunda cinayet, siddet... 8 10 yasindaki cocuk bile kotu etkilenir. Yok adam karisi ile cocuklarini oldurmus yok bilmem ne. Haberler bile bu sekilde ve +18 olmali bence!

Benimde 4 aylik bebegim hususi tv nin karsisina oturtmam ama baktigi oluyor kucaktayken bence her konuda gecerli olarak bu derecede takintili olmamak lazim sakinan goze cop batar

bu acidan bakip size hak verilmesi gerekirken, sanki cocugu sen tek basina yapmissin gibi adam aksam ayagini uzatip tv izlesin diyorlar ya sasiyorum. O da o cocugun babasi. Onun sevgisine de oynamasina da ihtiyac var.

İhtiyaci gectim, bu bugun okudugum 2.ilgisiz baba konusu. Bu erkeklerin icinde hic mi evlat sevgisi yok anlamiyorum. İnsan ozler, sever, oynar, bogusur ne bileyim yaa.

Bütün uzmanlar bas bas bağırıyor 2 yaşından önce televizyon, telefon, bilgisayarla tanışmamalı çocuklar diye. Sorun sadece otizm değil ki, dikkat bozukluğu, gelişim geriliği, hiperakitivite vs. bir sürü şeyin başlıca sebeplerinden tv, telefon.

Ayrıca evet televizyonla büyüdük hepimiz ama televizyon izlemeden büyüseydik nasıl olacağımızı bilmiyoruz ki kıyas yapabilelim. Bana saçma geliyor bu söylem.

Hem tv ile büyüdük ama bütün gün dışarıda, temiz havada akranlarımızla oyunlar oynadık. Şimdiki birçok çocuk bu şansa sahip değil.

benimkide aynıdır canım bebeğinle farklı bir odada ilgilen bari.

Her kelimenize harfi harfine katiliyorum.benim esimde oglumun izledigini farkedince kapatir oglumla oyun oynamaya baslar
E babanında görevleri var sonuçta. Çalışıyor diye eve gelir gelmez televizyonun karşısına kurulup 10 dakika çocuğun başını sevince görevini yerine mi getirmiş oluyor?

Birde şu ayrımı yapması lazım insanların. “Her televizyon izleyen çocuk otizm olur. Dikkat bozukluğu olur. “ demiyoruz. Ama bunları tetikler. Gelişim geriliği görülebilir. Televizyon görüntüsünü ve renk geçiş hızlarını algılayabilecek beyin yapısına sahip değil henüz. Tv ile obezite arasında bile bağlantı var. Daha ne olsun?

Bir cocuga verebilecegimiz en guzel hediye anne ve babasinin birbirini sevmesi ve iyi gecinmesi olur. Mutlu bir sekilde hep beraber tv seyretmek tartismaktan daha iyidir cocuk icin bence.

Ben ozunde size katiliyorum yani cocuklari mumkun oldugunca tvden uzak tutmali. Ama esim film dizi izlemeyi seviyor. Biz de birlikte karar verip o aksam yemek sohbet eşliğinde izliyor ve yorum yapiyoruz. Bize de gundem oluyor. Bazen benim tarzim olmayan filmler seciyor. Cok sevmisim gibi yapiyorum. Bazen degistirelim diyorum.

4 aylik bebegimiz de yanimizda. Onun sirtini ceviriyoruz. Goruntuleri gormuyor. Sesin zarar verecegini dusunmuyorum hatta radyo tiyatrolari gibi faydalı bile olabilir. Bebek uyuduktan sonra zaten sorun yok. Mumkun olduğunca bebegin uyku saatini erkene cekmek hem ona hem size yarar.

Tamam tv zararlı ama bebeğinize..babasına değil. .Adam yıllık iznini kullanıyor bırakın rahatça dinlensin.
Ha tabi sesini bangır bangır açmasına da gerek yok .Bu konuda ortak noktada bulusabilirsiniz

ya ne kadar güzel karı koca çocuk hepiniz evdesiniz bu vakti çok iyi değerlendirmek varken neden kavga edersiniz. tatlı tatlı konuşsanıza. eşiniz evde belli ki keyif yapmak istiyor ki çok haklı. Siz çocuğu diğer odaya götürün oyun oynayın. yahut eşiniz tv izlesin programı bitince çocukla oyun oynasın siz de işinize bakın.

Bu konuda +1000 haklisin annelere dinlenme imkani verilmiyor

Tabiki cocuk tek annenin degil.babanin ilgisine ve sevgisine de ihtiyaci var.bebeklerin kucucuk beyninin tvye maruz birakan ebeveynleri hic anlamiyorum.evimi oglum uyuyana kadar beraber dagitiyoruz hic birsey bebegimden daha degerli degil.umrumda degil evin daginikligi esyalar.hic birseyi de esirgemedim herseyi eline verdim simdi gittigimiz yerde kimsenin esyasina dokunmuyor kisitlamadigim icin ilgisini bile cekmiyor.

Brn de benzerini yeğenimde gözlemledim.

Resme yeteneği var, ailesi de ne gerekiyorsa sağlıyorlar, boya kalem falan, çok da güzel çiziyor.
Bakıcı bakıyordu, sonra bir dönem zorunluluktan benim ailem baktı, onlarda da sürekli tv açıktır. Çocuğun çizimleri gözler görülür şekilde kötüleşti.

Yani illa otizm veya zeka geriliği olarak bakmamak lazım. Neden daha iyisi olabilecekken engelleyelim ki çocuklarımızı.

6 yaşından önce çocuğun doğal olmayan hiçbir şeyle ilişkisi olmamalı. Karakter ve zeka gelişimi için. Bence çekeceğiniz sıkıntıya değer. O tv’yi açınca çocuğu alıp resim yaptırın diğer odada mesela. Küçücük çocuklar televizyon telefon yüzünden robot gibi büyüyor. Ya da çocuğu o saatte uyutun. Eşinizin anlayışlı olması gerekir. Çocuk yetiştirmek ciddi bir iş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…