- 30 Eylül 2017
- 763
- 503
- 103
- Konu Sahibi Sylvia Plath
-
agzina saglikAnlamadım. Adam tv ile mi evlenmiş?
Bunun diğer versiyonunu da ben anlatayım : Kadın bütün gün evdedir. Temizliğini yapar, çocuğuna bakar, güzel yemekler yapar, özlemle kocasını bekler. Kocam gelse de iki sohbet etsek, çocuğumuzla oyunlar oynasak, karşılıklı birer kahve içsek diye düşünür. Kocasının gelmesi için vakit sayar. Kocası gelir, eline kumandayı alır, öküz gibi kanepeye serilir, saatlerce saçma sapan şeyler izler... Bazen gerçekten kadınlara acıyorum.
kadinlar kulubu degil uzmanlar soyluyor tv nin zararlarini. Ki zarari gectim, ne faydasi var? Zaten sacma sapan diziler programlar var. Cogunda cinayet, siddet... 8 10 yasindaki cocuk bile kotu etkilenir. Yok adam karisi ile cocuklarini oldurmus yok bilmem ne. Haberler bile bu sekilde ve +18 olmali bence!Evet, bebeğim icin mecburum devam etmeye. Bir de şey çıktı son günlerde, sen bebeği hayatının merkezi yaptın diyor. Kendimi bebeğime bu kadar adamamaliymisim. Tamam da, sen de zaten bir TVnden bile odun vermiyorsun, nasıl olacak bu iş.
Bir yerde bir şey okudum, bebeğimiz için böyle olmalı dediğimde, yine mi kadınlar kulübüne girdin. Onlara inanma hepsi fantazilerini yazıyor, senin gibi iyi niyetliler de gercek sanıp okuyor diyor. Bebek konusunda beni evhamla, delilikle suçluyor maalesef.
bu acidan bakip size hak verilmesi gerekirken, sanki cocugu sen tek basina yapmissin gibi adam aksam ayagini uzatip tv izlesin diyorlar ya sasiyorum. O da o cocugun babasi. Onun sevgisine de oynamasina da ihtiyac var.Bebekle oynaması maksimum 10 dakika. On dakikayi geçmemiştir inanın. Ben daha eşimin bir işim olduğunda 10 dakikadan fazla bebegimle oynayıp onu oyaladigini görmedim. Ağlıyor diyip, gel ağlatma çocuğu der genelde. Ee sen ağlatma, sen de öğren nasıl aglatilmayacagini ama yok. Oynadım, bu kadar yeter diyen adama diyeceksiniz? Neler konuşmadım ki, Nuh peygamber olayına döndü bizimkisi. Bebek konusunda yalnız hissediyorum kendimi.
benimkide aynıdır canım bebeğinle farklı bir odada ilgilen bari.Arkadaşlar merhaba; hemen konuya girmek istiyorum. Beş buçuk aylık bir bebeğim var. Burada bir ay önce, televizyonun zararları hakkında bir konu acmistim ve herkes bebek için çok zararlı olduğunu söyledi. Ben de ogün bugündür eşim akşam gelene kadar hiç TV açmadım. Arada şarkılar açıp oynadık vb. Eşim akşam gelince, iş yeri çok sesli olduğu için, TV nin sesini biraz fazla açıyor. Uyariyorum, duymuyorum diyor. Zaten o geldiğinde TV açılır açılmaz, bebeğimin önünü kapatıyorum görmesin diye ama sese çare bulamadim. Kıs sesini diyorum, bir bakıyorum yine açmış. Onlarca kez uyarıyorum taa ki bebeğimi alip, odama gidene kadar. Zaten bu TV yüzünden eşimin yanında bir iki saat zor duruyorum.
Eşim yıllık izninde şuan ve bir hafta tatili var. Bugün de yine sesli bir şekilde açmış TV yi. Uyar uyar bıktım. Bunca çocuk, otistik olmamış, bizim ki mi olacakmış. Ben delirmisim, normal değilmişim, tatilini zehir etmişim vb. Çıktı gitti evden, ama biliyorum geldiğinde yine ses olayı yüzünden uyaracagim uyaracagim bitap düşeceğim.
Siz nasıl hallettiniz bu durumu? Eşleriniz böyle mi yaptı? Bebeğin önünü kapatıyorum diye acıyor çocuğa, sikiliyormus çocuk, her yeri kapalıymis, TV ye baksın biraz oyalansinmis. Sanki keyfimden yapıyorum. Bu yüzden hergun tartışıyoruz. Bana destek verecegi yerde, bana deli muamelesi yapıyor.
Çocuğu kazanayim derken beni kaybediyorsun, haberin olsun diyor. Ne yapacağımı şaşırdım!
E babanında görevleri var sonuçta. Çalışıyor diye eve gelir gelmez televizyonun karşısına kurulup 10 dakika çocuğun başını sevince görevini yerine mi getirmiş oluyor?Her kelimenize harfi harfine katiliyorum.benim esimde oglumun izledigini farkedince kapatir oglumla oyun oynamaya baslar
+1Eskiden farkındalık bu kadar yokmuş. Sonuçta hepimizde dayak yemişizdir. Çocuğumu dövüyorum diye yazılsa herkes eskiden yapılıyo diye yapmak zorunda mısın çok yanlış derdi.
Arkadaşlar merhaba; hemen konuya girmek istiyorum. Beş buçuk aylık bir bebeğim var. Burada bir ay önce, televizyonun zararları hakkında bir konu acmistim ve herkes bebek için çok zararlı olduğunu söyledi. Ben de ogün bugündür eşim akşam gelene kadar hiç TV açmadım. Arada şarkılar açıp oynadık vb. Eşim akşam gelince, iş yeri çok sesli olduğu için, TV nin sesini biraz fazla açıyor. Uyariyorum, duymuyorum diyor. Zaten o geldiğinde TV açılır açılmaz, bebeğimin önünü kapatıyorum görmesin diye ama sese çare bulamadim. Kıs sesini diyorum, bir bakıyorum yine açmış. Onlarca kez uyarıyorum taa ki bebeğimi alip, odama gidene kadar. Zaten bu TV yüzünden eşimin yanında bir iki saat zor duruyorum.
Eşim yıllık izninde şuan ve bir hafta tatili var. Bugün de yine sesli bir şekilde açmış TV yi. Uyar uyar bıktım. Bunca çocuk, otistik olmamış, bizim ki mi olacakmış. Ben delirmisim, normal değilmişim, tatilini zehir etmişim vb. Çıktı gitti evden, ama biliyorum geldiğinde yine ses olayı yüzünden uyaracagim uyaracagim bitap düşeceğim.
Siz nasıl hallettiniz bu durumu? Eşleriniz böyle mi yaptı? Bebeğin önünü kapatıyorum diye acıyor çocuğa, sikiliyormus çocuk, her yeri kapalıymis, TV ye baksın biraz oyalansinmis. Sanki keyfimden yapıyorum. Bu yüzden hergun tartışıyoruz. Bana destek verecegi yerde, bana deli muamelesi yapıyor.
Çocuğu kazanayim derken beni kaybediyorsun, haberin olsun diyor. Ne yapacağımı şaşırdım!
Erkeklerin işten gelince kafa dağıtmaya hakkı var peki tüm gün bebekle ilgilenen anne ne zaman kafasını dağıtacak? Ben eşim kapıdan girer girmez çocuğu kucağına veriyordum açıkçası. İtiraz etmeye de hakkı yok çünkü ikimiz de yoruluyoruz neden sadece anne kendini feda etmeli?
Adam tv izlerken anne yine bebeğiyle oynamak zorunda. Baba ne zaman ilgilenecek ?
Tabiki cocuk tek annenin degil.babanin ilgisine ve sevgisine de ihtiyaci var.bebeklerin kucucuk beyninin tvye maruz birakan ebeveynleri hic anlamiyorum.evimi oglum uyuyana kadar beraber dagitiyoruz hic birsey bebegimden daha degerli degil.umrumda degil evin daginikligi esyalar.hic birseyi de esirgemedim herseyi eline verdim simdi gittigimiz yerde kimsenin esyasina dokunmuyor kisitlamadigim icin ilgisini bile cekmiyor.E babanında görevleri var sonuçta. Çalışıyor diye eve gelir gelmez televizyonun karşısına kurulup 10 dakika çocuğun başını sevince görevini yerine mi getirmiş oluyor?
Birde şu ayrımı yapması lazım insanların. “Her televizyon izleyen çocuk otizm olur. Dikkat bozukluğu olur. “ demiyoruz. Ama bunları tetikler. Gelişim geriliği görülebilir. Televizyon görüntüsünü ve renk geçiş hızlarını algılayabilecek beyin yapısına sahip değil henüz. Tv ile obezite arasında bile bağlantı var. Daha ne olsun?
Ben tv ile büyüdüm, ve aptallaştırdığını hiç olmadı bir şeyleri körelttiğini düşünüyorum.
Oğlum 1 yaşına kadar ekran hiç görmedi.
Sonra sınırlandırıp izlettim çünkü kolayıma geldi.
2.5 yaşındaydı Doğum yaptığımda.
İlk 1 ay ister istemez tv izlediği vakit 4-5 saatlere kadar çıktı.
Ve çocuk o ay hiç bir şey öğrenmedi desem yalan değil...
sayıları tanıyan, puzzle yapan, şarkılar ezberleyen, geometrik şekilleri çizmeye/boyamaya çalışan, tanıyan çocuk, tökezlemeye başladı.
Kendi kendine oyun kurabiliyordu, omunda bıraktı.
Ve de tv yi kapattıktan sonraki ilk 2 saatin öfke nöbetlerini söylemiyorum bile.
İzlediği kanalda TRT çocuk bu arada.
Ben iki seçenek üzerinde duruyorum,
Ya her çocuk bu kadar etkilenmiyor,
Yada her anne çocuğunu iyi gözlemlemiyor.
Ama çıkıpta otizm yaptığına dair bilimsel kanıt olmadığını söyleyenlerin
Amaannnn biz izledik bir şey olmadı bilimsel kanıtlı savunması garip geliyor :)
Ölçü her şeyde önemli.
5 aylık bebek tv ye ve Yüksek sese maruz kalmamalı.
Ama adamı da sık Boğaz etmeninin anlamı yok. Başka odada tutmak çözümdür..
Senin cocuguna bise olmamis olabilir ama onun bebegi etkilenebilir lutfen yanlis yonlendirmeyin.Benim çocuk TV ile büyüdü diyebilirim ilgisini tvdet çeken çok şey yok şimdi açık olsada bakmaz
Maşallahı var yaşıtlarından ileri
Sende abartıyorsunabişey olmaz
6 yaşından önce çocuğun doğal olmayan hiçbir şeyle ilişkisi olmamalı. Karakter ve zeka gelişimi için. Bence çekeceğiniz sıkıntıya değer. O tv’yi açınca çocuğu alıp resim yaptırın diğer odada mesela. Küçücük çocuklar televizyon telefon yüzünden robot gibi büyüyor. Ya da çocuğu o saatte uyutun. Eşinizin anlayışlı olması gerekir. Çocuk yetiştirmek ciddi bir iş.Arkadaşlar merhaba; hemen konuya girmek istiyorum. Beş buçuk aylık bir bebeğim var. Burada bir ay önce, televizyonun zararları hakkında bir konu acmistim ve herkes bebek için çok zararlı olduğunu söyledi. Ben de ogün bugündür eşim akşam gelene kadar hiç TV açmadım. Arada şarkılar açıp oynadık vb. Eşim akşam gelince, iş yeri çok sesli olduğu için, TV nin sesini biraz fazla açıyor. Uyariyorum, duymuyorum diyor. Zaten o geldiğinde TV açılır açılmaz, bebeğimin önünü kapatıyorum görmesin diye ama sese çare bulamadim. Kıs sesini diyorum, bir bakıyorum yine açmış. Onlarca kez uyarıyorum taa ki bebeğimi alip, odama gidene kadar. Zaten bu TV yüzünden eşimin yanında bir iki saat zor duruyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?