Temizlik derdi

Gunluk temizllik kolay aslinda.ama ev kucuk oldugi icin ve benim esyalarim da fazla oldugi icin dip kose temizlik de zorlaniyorum.16.30 dan beri hala temzilik yapiyorum.Yatagin altini silecektim mesela yatagi cekemiyirum.ceksem Dolaba çarpıyor dolabi ceksem o da kapiya.cekemedim velhasil.yarim cekebildim.Yerini degistirmek istedim yatak iki duvar arasina oyle oturmus ki anca iki uc kisiyle ywri degisir.

Ay bu saclarr...

Ben de ev isini hiiiccc sevmem. Ama saatlerce temizlik yapmak nedir. Benim annem temizlik hastasi bezlerle geçti cocukluğum tiksiniyorum temizlik malzemelerinden. Temizlik dediginiz öyle saatlerce yapilmaz. Haftada bir kere tuvalet banyoya gerekli malzemeleri dökün(camasir suyu,fayans temizleyici,dusa kabin temizleyici vs..). Kapilarini kapatin etrafı genel olarak süpürün görünen yerleri viledalayın en son da tuvalet banyoya su dökün bitti. Bunlarin hepsini yapmak 1 saatinizi almaz.Dolap içleri camlar vs.. bence 2 ayda bir yapılsa yeter. Dip temel temizlik yapacaksaniz da ayda 1 ysrdimci kadın ya da temizlik sirketi çağırın köselere girsin koltuklari temizlesin

Bir de ek olarak. Esyalariniz az ama geniş olsun yer kaplasın. Odamda dolap+yatak+calısma masası+halı+biyük bir komidin var. Esyalari hep köseye koydum. Ortada sadece halı var. Baya da genis olduklari icin yer kaplıyor. Üstleri temiz gözükünce oda da temiz gözüküyor.Saclarim kivircik havlumu önüme koyarım öne eğip tararim saçlarim havluya dökülür. Ortalığa dökülmez.Odamda ve ayakta yemek yemem. Bulaşıkları biriktirmem.Odam da kücük cöp kutusu var kağıt ambalaj vs ona atarım. Çamaşırlarımı da biriktirmem cok dolmadan yıkarım aksele asarım. Dolabımda askım çok fazla her seyim ayri asılı olduğu için dağılma ihtimali az. Pijama cekmecesi ayri. İc camasirlarim ufak hurç gibi bir seyin icinde. İvir zivirlarim icin cekmece ayirdim dağınık olsada bir sey farketmiyor. Bir de kapi arkasi askilik aldım esyalarimi yerlestirmek zor gelince ona asıyorum.Yatağımı yataktan kalkinca yorganimi üstünkörü düzeltiyorum yastiklar üstte duruyor. Kisisel temizliginize dikkat ederseniz zaten tuvalet banyo da temiz olur. Oralara genel olarak haftada bir çamasir suyu döküyorum kapisini kapatıp yarim saat bekleyip su döküyorum on bes dakikami almiyor. Dusa kabine de her dustan sonra sadece su tutarım. Hic öyle lavabolari sürteyim aynalari sileyim dolaplarin yüzeylerini temizleyeyim gibi maceralada girismem zaten temiz oluyor daha ne olsun

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de temizlikten nefret ederim, yapmam da zaten öyle detaylı bir iş.
Ama 1+1 yahu, 50 metrekare evdir o.
Benim salonum sadece neredeyse o kadar.
O da yapılır yani, bir şey değil.

Size birkaç öneri, mutfakta yemeği topladığınızda daima tezgahı tertemiz silin, şöyle bir dolap kapaklarının yüzünü alın.
Size 15 dk ya mal olur.
Banyoya girmeden wc, lavabo ve duşakabini temizleyip duş alın, bu da 15 dk sürer.
Geri kalan yerler de zaten süpürme silme toz 2 saat bile fazla, eşyanız azdır.
Ha yine de şöyle 3 ayda bir kadım gelsin, cam kapı duvar koltuk silsin gitsin.

Çalışmıyorsanız işleri ikiye bölüp yapabilirsiniz. Bir gün dolap düzeni toparlanma ve mutfak temizliği diğer gün sil süpür toz alma yapıp bitirebilirsiniz.

konuyu okuyunca eşim geldi aklıma.. markete gidince evin eksiklerini alalım diyoruz kendimi bir anda deterjan reyonunda buluyorum. Kasaya bir geliyoruz aboooo onlar ne öyle. Parkeye ayrı banyoya ayrı mutfağa ayrı fayanslara ayrı duvar boyasını temizlemeye ayrı derken derken evin yolunu unutuyoruz ne kadar çok eksiğin varmış diye dalga geçiyor eşim. Bende temizliği çok seviyorum. Ütüyü cam silmeyi filan. Terapi gibi rahatlatıyor beni. Ama benim evim çok büyük 5 oda dubleks. Yağmur yağacağını bildiğim halde balkonları bile yıkarım tozlar yapışmasın diye. Kızım var 2.5 yaşında. Beraber yapıyoruz o da seviyor alıştı sabah kahvaltıdan sonra bir başlıyorum bütün ev akşama kadar bitiyor.

Kendine düzen oturttur. İnsan cidden alışıyor. 2 yıllık evliyim ilk sene hamileydim fazla agir işlere girismedim hiç zaten . Bebeğim doğduktan sonra da ilk zamanlar dökme gbi şeyler fazla olmuyor ama şimdilerde artık ya ben tam bir ev hanımı oldum yada oğlum Cook saçıp savuran bir çocuk oldgu için istisnasız her gün evi silerim bir gün gırgır tutarım bir gün süpürge bir gin kafama eser kaldırır sirkelerim halıları he birde halı örtüleri çok işe yariyor beş dk kaldır sirkele hop geri ser banyomu banyo olduktan sonra hemen hallederim tuvalet bazen günlük bazen iki günde bir yıkarım. Mutfak dolapları kirli gördüğüm anda silerim sonra hepsini birden sileyim diye düşünüp biriktirmem yoksa dediğiniz gibi buyuyor gözümde. Arada oğlum.uyuyinca vakit bulursam dolaplarımi düzenlerim. Yani bekarmissniz sanırım bekarken bende yapmazdım ama evlenince ve de cabuk mikrop kapan bı bebeğiniz varsa mecbur o sarı bezle kanka oluyorsunuz

Bende sizin bir değişik versiyonunuzum sanırım ama.balkon bana çok batmaz ya benim için kış günü haftada 1 yeterlidir . Ama sabahgirip akşam bitirme mevzusu bende de var bazen diyorum ki ya bir günde nasıl bu kadar kirlenebilir ki büyük ev olunca daha bı sıkıntı galiba

Bence biraz yapı meselesi ya. Temizlik yapmak bana mutluluk veriyor. Yoğun çalıssam da boş günüm de bak temizliğe gitti demiyorum. Oh boş günüm var temizlik yaparım diyorum

Ahahah ablacım ya halıları sirkeliyorsunuz sandım diyorum ki kokar o nasıl kokmuyor silkeliyorsunuz de mi gerçekten sirkelemiyosunuz?

Ahahah ablacım ya halıları sirkeliyorsunuz sandım diyorum ki kokar o nasıl kokmuyor silkeliyorsunuz de mi gerçekten sirkelemiyosunuz?
Evet orda bı yazım hatası olmuş silkelemek canım sirkelemek değil zaten kokuya hassasım duramam öyle ben

Tlc temizlik avcıları aç youtube dan. İlk bölüm sonu Kendini temizlik yaparken bulursun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…